Yok artik daha neler,Turkiyede muane ucretleri tavan yapmis. Direkt evin tapusunu verelim doktora. Ben her iki haftada bir evime cok yakin ozel klinige gidiyorum. Klinikte birde bu ulkenin taninmis bir komedyeni var. O da hamile. Dusunun o kadar luks bir hastane. Bizlere ikram olarak taze soya sutu veriyorlar. her gidisimizde testle yapiliyor. tansiyon,kilo olcumu,detayli ultrasound,masaj ve dinlenme odasinda bizlere ucretsiz anne-bebe sagligi dersleri veriliyor. her kontrolumde bebegime hediyeler veriliyor. doktorumun dedigi yiyecekleri yersem kendimi dinc hissediyorum ama canimin cektigi turk yemeklerini yersem ertesi gun hasta yatiyorum. Ve ben bu hastaneye her gidisimde 15 dolar oduyorum. gelecek ay devlet bana aylik 500 dolar hamilelik yardiminda bulunacak. Valla ben bu ulkede yemeklerin disinda hic bir sikayetim yok.dun pazarda bir teyzeye dert yandim. Annem yok kaynanam yok,yemek yapanim yok,hamileyim zorlaniyorum diye.Kadin vicdan yapti herhalde bana dediki 'ben senin icin yesil yaprakli her tur sebzeden salata yapar,corbalarini pisiririm. ne yemen gerekiyorsa bana listesini ver ben yaparim. sende sadece malzeme ve pisirme parasi verirsin bana' dedi. Oyle sevindim ki kadina sarilasim geldi.bugun ilk yemeklerim geldi. tofulu yosun corbasi,susam yapragi sotesi,3 cesit daha yaprak var ama ben turkce karsiligini bilmiyorum. evde de pilav yaptim. (dogruyu soylemek gerekirse bu yemekler degil istah acmak daha cok kapatiyor. tadlari yok.hele yosun corbasini hic soylmiyeyim yani

ama ilginc olan yani ise ben turk yemekleri yaptigimda bulantim mide agrisi cok oluyor.ama kadinin yaptigi yemekten sonra midemin dinlendigini hissettim. birde burada lahana tursusu yapilir zencefille ve aci biberle. kayinvalidem bana 25 kilo yapip vermisti(bir yillik tuketim icin ve bizim buralarda tursusuz yemek yenmez). benim yemek annem(yemek pisiren kadina artik oyle sesleniyorum) tursuyu su dolu kaseye batir ye.acisiyla yeme dedi. simdilik halimden memnunum.Allah razi olsun diyecegimde kadinin inandigi bir din bile yok heheh.
Eger turkiyeye gidersem as ermesem bile ozledigim icin kebaplar borekler yiyip durcam bos yere kilo yapacak.Bulantima en iyi gelen sey ise soguk yogurt ve soguk meyveler.
Insallah sizlerde saglikli yeme ile duzeltirsiniz mide problemlerinizi.Bakin ben dunyanin oteki ucunda yapa yalnizim.esim turk bile degil.ama simdi halime oyle sukurler ediyorum ki.buralarda bile Allah'im beni unutmuyor.bu zor gunlerimiz gececek az kaldi.midem bulandikca aklima bebegimi ilk kucagima alacagim ani dusunuyorum.o zaman biraz hafifliyor.