• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

kızlar doğumdan ben korkmuyorum ama ben büyük ihtimalle sezeryan olacucam:34:
ikisindende korkmuyorum allahım günü geldiğinde yardımcımız olur inşallahhhhh:16::16::16::16:

milyonlarca yıldır bütün kadınlar nasıl doğuruyorsa bizde öyle doğuracaz işte:23::23::23::23::23:herkes yapabiliyorda bizmi yapamıcaz:41::41::41::41:

evet haklısın bebeklerimizi kucağımıza almak için elimizden geleni yapcaz

gunaydin kizlazz acil cvp bnm gibi olan var mii 14.haftanin icindeyim ama bnm gecen haftadan beri artan bi mide bulantim var gecmesi gerekmiomuydu?

gunaydin kizlazz acil cvp bnm gibi olan var mii 14.haftanin icindeyim ama bnm gecen haftadan beri artan bi mide bulantim var gecmesi gerekmiomuydu?

günaydın canım normalde 3. aydan sonra düzelir ya da bulantılar azalır diyolar ama kişiden kişiye değişiyor kiminde azalıyor kiminde ise bu aylarda yeni başlarmış

Günaydın ekim 2012 nin güzel annecikleri ve bebeciklerii herkese hayırlı haftalar diliyorum .. Allah kazasız belasız saglıklı büyütsün bebişleriimizi yuvalarında

canım günaydın bende 13. haftamın içindeyim ama bulantım son derece fazla genel olarak 3. ayda kesilmesi gerekiyo ama istisnalar da olabiliyomus sanırım o istisna sen ve ben iz

bilemiorumki acaba hormonlarin tavan yaptigi hafta bu haftami ki?

valla bilemiyorum ki canım ama gecenhafta bulantısı olan arkadas baya coktu normaldr herhalde gerçi bulantı hapı verdi doktor ama kullanmıyorum ben pazartesi gidicem doktora sorarım inş

kızlar günaydınn 1 haftadır yokum yoğun bir ev işinden sonra bir sabah kendimi ağrılar içinde buldum doktora gittim kesede zedelenme var dedi doktor 1 hafta yatak istirahati dedi 1 haftadır yatıyorum evde çok sıkıldım o kadar çok şey yazılmışki okuyamadım umarım herkes iyidir

çok geçmiş olsun. bende de ikinci kez kanama oldu raporluyum bir haftam daha var yatmaktan sıkıldım vallahi :(
bebişimiz için değer ama tabi.. zedelenme neden oluyormuş??

gunaydın cnm var benim hala var 2-3 gün iyiydim sonra yine aynı bulantı kusma hala devam etmekte..hiç bitmeyecek sanırım..

gunaydın cnm var benim hala var 2-3 gün iyiydim sonra yine aynı bulantı kusma hala devam etmekte..hiç bitmeyecek sanırım..

bnmde 10.haftalarda azalmis hatta bitmisti diyebilirim ama gecen haftadan bu yana da fazlalasti bugun doktorumu aricam

Ben bebeğimi kaybettim. 14 haftalık gebeliğin sonlandırılması kolay olmadı..bitmiş durumdayım.. Allah sizinkilere uzun ömürler versin ve size bağıslasın.. hersey nasip kısmet meselesi. birini veren Rabbim diğerinide verecektir elbet.. herseyin hayırlısı olsun.. hoşçakalın. Allah a emanet olun...

suanda sok yasıyorum kelimeler yetersiz.. Allah sabır versin . bu acının tesellisi yok ama gerçekten birini veren Allah digerinide verecektir elbet.herseyin hayırlısı Allaha sığın .Dualarım seninle

Merhaba arkadaşlar hemen hemen 1 haftadır yazmıyordum. Hatırlayanınız varsa düşük riskim vardı. Cuma günkü randevumda herşeyin normale döndüğünü öğrendim. Bebişimin gelişimi iyiymiş. 2 gün önde çıktı. Ense kalınlığı normal, burun kemiği de varmış :D Oda normal yani. Kan verdim onu 9 nisanda öğreneceğim. Onun dışında kontrollerim ayda bir olacak artık. Alışmıştım 2 haftada bir olmasına ama hadi bakalım.. Bebişimin dudaklarını gördüm ultrasonda.. Böyle köfte dudak çıkarmış onları büzüştürmüştü... Çok tatlıydı. Cinsiyetine baktı ama tahmin etmek zor dedi dr. Artık önümüzdeki ay öğreneceğiz... Şimdi onun heyecanı başladı :D Birde bugün çıktım çarşıya alışveriş yaptım bebişime biraz. Ayyyy :D Çok güzel şeyler aldım. Yerim ben onu yahuuuu :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

gözünaydın canım bikaçgündür gözükmüyodun hiç iyi olmana sevindim Allah bebişini ve seni nazarlardan korusun

çok geçmiş olsun. bende de ikinci kez kanama oldu raporluyum bir haftam daha var yatmaktan sıkıldım vallahi :(
bebişimiz için değer ama tabi.. zedelenme neden oluyormuş??

Valla bende bilmiyorum canım sormakta aklıma gelmedi hiç ilişkiden olabilirmi diye düşündüm çünkü yasakladı ilişkiyi doktor cnm

Selam kızlar belki bana kızacaksınız ama ben bulantısı olanlara, aş erenlere imreniyorum. Ben bunların hiç birini yaşamadım o yüzden "ne biçim hamileyim?" diyorum kendime. Allah korusun korkuyorum da; ters bişey mi var ben niye bişey hissetmiyorum diye. Bugün dr gittim bebişimi görmek için. Erkenden uyandım. 9.30'daydı randevum. Görürsem rahatlarım diye düşünüyordum. Hastanede bana randevumun 5'te olduğunu söylediler. Halbuki ctesi günü attıkları hatırlatma mesajında da 9.30 yazıyordu. Yanlış hatırlamıyorum yani. Çok kızdım hastanede ama bişey yapamadılar. Çok kalabalıktı; geri geldim. 5'te tekrar gidicem bebişimle görüşmeye:32:

Son düzenleme:
2007 yilinda nefes darligi yuzunden burun ameliyati oldum. Ameliyat sonrasi burnumdan cikan kemikleri gorunce sasirmistim.Sonra merak salip internetten videolara bakayim dedim. Aman yarabbim oyle korkutucu videolarki anlatamam.ve icimden dedimki iyiki ameliyat oncesi izlememisim.yoksa vazgecerdim korkudan. Bence normal dogum videolarini izleme. gozunu korkutur.Aciyi veren Allah sabrida verir. Gecmiste sezaryen mi varmis? herkes normal dogum yapiyormus.Hem 2-3 cocuk degil. 6-7 cocuk yapiyorlarmis. Sana bir itirafta bulunayim. Ben bir kac kere ameliyat oldum ve o narkoz sonrasi durumumu anlatamam cok can yakici birsey.Bir gun yine ameliyat oldum 1 gun sonra odaya bir hamile bayan yatirdilar.O da sezaryan icin gelmis.kadin gule oynaya gitti ameliyathaneye.1 saat sonra bebek geldi yikanmis sarilmis sekilde. yarim saattede kadini getirdiler ama kadin nasil bagiriyor nasil agliyor anlatamam.'agriiim vaaaaar' diye.bebegi kucagina veriyorlar kadin bebegi atiyor. agrim var diye. kadin sabaha kadar benide uyutmadi.inleyip durdu.belki bana ters biri denk geldi ama ben o gun aklima koydum,normal dogum yapacaktim.bebegi dogurana kadar sancin var ama dogurduktan sonra sancin bitiyor.
ve ben 10 defa bobrek tasi dusurdum.bazen dusurmem 3 gunumu aliyordu.onun sancisindan cok sanci olacagini sanmiyorum.
ahh aklima geldi.Uzak doguda hamile kadinlar yoga yaparken yoga hocalari onlara cok rahat dogum gecireceklerine inandiriyor.hatta yoga hocasi 2.ikinmada bebek cikacak diyor.benim gorumcem doguma girdi 20 dakika sonra bebek geldi.2.ikinmada cikmis.ve gorumcem odaya geldiginde rahat bir sekilde '2.cocugu yapmak istiyorum' dedi :) ki bebegi gorseniz kafasi o kadar buyukki vucudu el kadar kafa kavun kadardi :D heheh
biraz espirili yazmak istedim.bence videolardan uzak durup kendinize 'kolay dogum olacak,2.ikinmada cikacak' diye pozitif seyler dusunun.Allah saglikli sekilde bebelerimizi kucagimiza almayi nasip eder insallah.

hem sezaryen hem de suni sancı verilmiş bir normal doğum acısı çekmiş olarak kesinlikle sezaryen daha acısız diyorum. İlk doğumum sezaryendi, ameliyata girdikten 5 dakika sonra bebeği çıkarmışlar, yarım saat sonra da beni. Hemen o gün ayağa kalkıp geziniyordum fıldır fıldır, sadece yatağa oturup kalkarken acı vardı, onda da öyle car car bağıracak birşey değil yani. Emzirirken de yatarak emziriyorsun, benim ailemdeki tüm kadınlar gibi-ki onlar normal doğum yapmıştı- maalesef hiç sütüm olmadı sadece kolostrum denilen ağız sütünü verebildim. Hastane çıkışında da 3-5 torbayı yüklenmiştim bile. Gelelim normal doğum girişimine, 21 haftalıkken gebelik sonlandırılmak zorunda kalınca doktorum önce bir normali deneyelim işler ters giderse sezaryene çeviririz dedi,sabah 8,30da yatış, suni sancı ve açılma ilacı veriliyor dönüşümlü olarak, gece 11.30da bende hala tık olmayınca doktorum yarın öğlen görüşürüz dedi. Gece 2.30 gibi bir vurdu, yoğun bir adet sancısıyla karışık kaka hissiyle başladı ve artarak devam etti. Normalde bacağıma sir ağda yaptırırken uyuyakalabilen ben saat 4 buçuk sularında exorsiste bağlamış vaziyette yeşil yeşil kusuyor ve eşime küfrediyor, kesin beni diye bağırıyordum. Apar topar doktorum evinden çağırdık, sezaryene ikna ettik. Sabah 5 buçuk muydu neydi ağzıma yaklaştırılan narkoz maskesine yapışmamı ve derin derin solumamı hatırlıyorum ve huzur... Sezaryende boydan boya falan yarılmıyorsunuz ayrıca 20-30 yıl önceki gibi değil işler, aferdersiniz kilotunuzun hizasının oldukça aşağısında kılların başladığı bölgeden uygulanan 4 parmak genişliğinde bir iz, 0,5 kalem ucurla çizilmiş gibi. Düşük belli bikiniden bile görülme ihtimali yok. Ben sağlık nedenlerine girmeyeceğim, çünkü işler ters gitmeye görsün normal doğum da kötü sezaryenden bile kötü olabilir, bebeğin oksijensiz kalması vs.
Şimdi ben sağlıklı bir örnek olur muyum, tabii ki hayır, bebek sağlıklı bebek değildi, haftasında değildi, dolayısıyla bana doğumda yardımcı olabilecek bir itiş sağlayamadı, benim motivasyonum, muhtemelen canlı doğamayacak ve başarsa bile hayatta kalamayacak bir bebeği doğuruyor olmaktan dolayı pek de tavan yapmış sayılmazdı. Ama normal düşünenlere tavsiyem bunu istemek yetmez mutlaka psikolojik olarak da buna hazırlansınlar. Önümüzde 6 ay var, hemen her hastanenin ücretsiz kursları var, internette doğum-nefes egzersizleri var, takılın bakın işte. Sadece kafanızda sezaryen doğum yarım doğum, sezaryen anne yarım anne, sezaryende karında pis kan kalır, sezaryenlinin sütü gelmez (valla geleceği varsa geliyor o süt) tarzı kocakarı hurafelerini lütfen bir kenara bırakın. Doktoru sezaryene onun durumunda şart dediği halde normal doğum saplantılı bir tanıdığımız ısrarı neticesi girdiği normalden 40 epizyotomi dikişiyle çıktı ki Allah'tan bebeğe birşey olmadı. Özet: güveneceğiniz bir doktor bulun, son haftalarda artık doğumun şekli de belli olur ve onun tavsiyesine uyun. Akıl vermek zorunda hissettiğiniz doktoru da değiştirin zaten, bu her 2 taraf için de gıcık bir durum çünkü:1:

Selam kızlar belki bana kızacaksınız ama ben bulantısı olanlara, aş erenlere imreniyorum. Ben bunların hiç birini yaşamadım o yüzden "ne biçim hamileyim?" diyorum kendime. Allah korusun korkuyorum da; ters bişey mi var ben niye bişey hissetmiyorum diye. Bugün dr gittim bebişimi görmek için. Erkenden uyandım. 9.30'daydı randevum. Görürsem rahatlarım diye düşünüyordum. Hastanede bana randevumun 5'te olduğunu söylediler. Halbuki ctesi günü attıkları hatırlatma mesajında da 9.30 yazıyordu. Yanlış hatırlamıyorum yani. Çok kızdım hastanede ama bişey yapamadılar. Çok kalabalıktı; geri geldim. 5'te tekrar gidicem bebişimle görüşmeye:32:

canım bence şükret haline bi kusmaya baslarsan bidaha önüne gecemiyosun bak benim üç ayı gecti bulantı ve kusma gecmedi işin kötüsü hamileligimin tadını cıkaramıyorum yemege gidemiyorum misafirlige gidince ac kalıyorum kusucam korkusuyla birde miden bulanırken ne yersen ondan tiksiniyosun ay cok kötü bişey hiç tavsiye etmiyorum yemek yiyebilmek ne büyük nimetmiş yeni anladım

Back
X