2012 ekim bebekleri ek gıdaya başlıyor :))

kizlarrrrr acil yardima ihtiyacim var...

benim bebisim henuz 6 aylik oldu...yavas yavas birseyleri tattirdik 4. aydan itibaren..artik tamamen gecmemiz lazim ek gidaya...

lakin nerden nasil baslayacagimi bilmiyorum..mesela dun aksam azicik sicak suyla 2 adet potibor biskuvi ezdim yedirdim uykudan once uzerinede azicik mama icti..tok tutar saniyorum ama tok tutmadi 2-3 saat sonra uyandi maalesef.

sabah ne yedirmem lazim aksam ne yedirmem lazim hic bilmiyorum...yani corbami puremi? katimi sivi mi?

taze taze mi yapmak gerekiyor yiyeceklerini??? calistigim icin biraz pratik olmam gerekiyor...yardimlarinizi bekliyorum

gece bisküvi verme canım şekerli olduğu için dişlerine zarar vermesin her ne kadar çıkmamış olsalarda

bisküvi ,yumurta sarısının yarısı ve labne peyniri sabah kahvaltıda verebilirsin (yumurta 2 günde 1 veriyorum ben)

öğlen sebze püresi

akşamüstü yoğurt ,meyve, meyveli yoğurt falan verebilirsin

püreleri akşamdan yapıyorum ben çalıştığım için , ya da bakıcımız taze yapıp veriyor

cok sagol canim cevabin icin..peki hangi sebzeleri yiyorlar tam olarak?? mesela dun havuc yapmaya kalktim ben..sade su havuc ve zeytinyagi koyacaktim ama yaktim havuclari nasib olmadi..

et yiyormu 6 aylik bebis??

yatmadan once tok tutsun uyanmasin diye ne yedirebilirim??? :44:

patates, havuç ,kabak ,balkabağı, ıspanak, pırasa veriyorum ben

yaz geliyor artık taze fasulye de ekleyebiliriz

6,5 ayı doldurduktan sonra 1 tatlı kaşığı mercimek , şehriye ya da pirinç ilave etmeye başladım

7 ayı doldurduktan sonra tavuk suyu ve et suyu kullanmaya başladım pürelerinde , et ya da tavuğu da haşlanmış olarak ilave ediyorum artık

gece ben genelde emzirerek uyutuyorum, bazen mama veriyorum ama uyancak oldu mu mamayla da uyanıyor , açlıktan değil uyanmaları bence

tahıllı gece mamalarından verebilirsin gece uyutmadan

Son düzenleme:

canim cok sagol cevabin icin tekrar...bunlari pure seklinde veriyorsun demek...bende sadece su ve zeytinyagiyla haslayip pure seklini vericem insaAllah...pirinc filan ilave ettikten sonra genede pure seklindemi verdin yoksa tane tane mi???

hani sunu sormaya calisiyorum aslinda ne zamandan sonra tane tane yemeleri gerekiyor? malum zamaninda alistirmak gerekiyormus yoksa sonra zorluk cekerlermis...

bilmiyorumki gece 3-4 defa uyandigini biliyorum bizimkinin, acikiyor diye dusunuyorum ben bilmiyorum...

püre şeklinde verdim hep ama zeytinyağını haşlayıp ezdikten sonra ilave ediyorum

şehriye , pirinç girince içine zaten ezsende illa pütürlü kalıyor yavaş yavaş ona da alışmaya başladı

bundan sonra da yavaş yavaş sebzeli köfte falan pişirip çatalla ezip vermeye başlıcam 8. aya yaklaşıyoruz biz malum

6. ay tane tane yemeleri için erken daha yeni yeni kaşıkla yemeyi, yutmayı öğreniyolar

dün kontrolde söylediler patlıcanı 9. aydan sonra vermek lazımmış.
canım bize bebe bisküvisi verme dediler 1 yaşa kadar. sebze çorbasıyla başlıycam ben. ne kadar plan yapsan da bebekler istemedi mi yemiyor. akşamları ek gıda vermek yerine emzirebilirsin yada devam sütü verebilirsin diye düşünüyorum.
mustu çok güzel tariflerin var, hele irmikli elmalı balkabağı çorbasına bayıldım, bir iki haftaya verebilirim ben de inşallah. yalnız tereyağı kafamı karıştırdı. bebeklere kavrulmuş yağ verebiliyor muyuz? somuş muydun doktoruna. bize sağlık ocağında bahsedilmedi.

evet canim corbalarina koyabilirsin dedi. oyle iyice eritip yakmadan. balkabagini ben cok alip buzluga attim bulamam artik diye. kucuk kucukte dograttim cok pratik oluyor.

ek gida almayan ogluma havuclu tavuk corbasi :)))
tarifi: kucuk bir parca tavugu hasla suyunu suz. suzdgun suya havucu dogra(bir havucun yarisi), bi corba kasigi tel sehriyeyi koy ve tavugu koy. havuclar yumusayincaya dek pisir. blendrdan gecir. yenmeye hazir... cok lezzetli bi corba misss. bugun yaptim.

bir tane patates, balkabağı ve çok az tereyağ ilavesiyle yapmıştım ben de geçen gün çok hoşuna gitmişti doruk'un

yarın da sebzeli sulu köfte yapıcam, doktorumuz kıymaya başla dedi

dün kızıma ilk kez patates püresi yaptım nefret etti sanki. açken denediğim halde, sulandırarak da verdim. hiç sevmedi. acaba patatesi tek başına sevmedi mi. ek gıdaya başlarken patatese nasıl başlamıştınız kızlar?
bugün kızıma köy yumurtası alıcam birazdan, bakalım yumurtayı sevecek mi?

patatesi tek başına verme canım , bir kez ishal diye bende doktorun tavsiyesiyle vermiştim yememişti hiç

başlangıç olarak havuç+patates şeklinde verirsen daha hoşuna gider. püre yaptıktan sonra 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı

selam hatunlar,

bende haftasonu basladim biraz biraz...pirasa puresi yaptim...sanirim cocugumun bagirsaklari temizlendi yedikten sonra bir kac defa kakasini yapti..normalde gunde bir veya bir kac gunde bir yaptigi halde...bunu 1 gun verdim. buarada pirasaya yogurtta kattim ben.

havuc puresi yaptim...pure dediysemde tam cekmedim ezdim haslayip, icine bir kasik zeytin yagi...pek sevmedi sanki...yazik yavrum agzini yuzunu eksite eksite yer gibi yapti..cokta yemedi...havuc puresini 2 gun yedirmeye calistik. dun 1 bugun 2.

herneyse yarin icin patates puresi yapmayi dusunuyorum..patatesin icinede yogurt katarim yine belki yer?!?!?!

sanki hic yutmuyor gibi bebegim, nasil alisicaz bu ek gidaya bilemedim

buarada kizlar devam sutu ve mama arasindaki fark nedir Allah askina?? ben su ana kadar iyi kotu emzirdim yetmedigi yerde mama verdim..ama birde devam sutleri oldugunu goruyorum...mama yerine ondan mi versemki :44:

birde kizlar bu cocuklar balik yiyebilir mi?? yerlerse hangi baliklari yiyebilirler? nasil hazirlanmali ve sut ictikleri icin dokunmasin
sutlac ve yogurt corbasida yiyebilirler mi???

kusura bakmayin biraz fazla sordum, cevap yazarsanizz cok mutlu olurummm

Merhabalar..

Tontrikocum merhaba

Biz 5 ay dolduktan sonra başladık ufak ufak.
İlk havuç ve patates püresi verdim yemişti yavrum.
Daha sonra elma püresi-biberon maması karıştırarak verdim.
Sonra irmikli muhallebi,pekmez katarak ve su ile hazırlayarak verdim..ve son olarak şu ara kaşık mamalarındayız.
Yiyor aç olursa,ayrıca biberon mamalarına tahıllı ballı kaşık mamasını katıyorum..Tahılı oradan almış olacak..

Evelki gün ıspanak çorbası yaptım patatesli ve tahıl kaşık mamalı..yedi,ama iştahsızlık sorunu çektiyimiz için bunları düzenli olarak arka arkaya veremiyorum..

İştahı düzelir düzelmez ağırlığı sebze püresi ve yoğurda vereceğim artık..elma püresi ve muhallebiye baya bi alıştık..

Tatlım bu devam sütlerinden 6-12 ay olanlarından bende ikidir alıyorum..

Muhallebilerini yapmak için vs..ama kaşık mamaları sütlü onlara katamıyorum..evde kendim muhallebi yapmayı düşünmüyorum..irmikli baya yedirmiştim yapıp,ama gördüm ki kaşık mamaları çok daha vitamin ve minarelli+bağışıklığı destekliyor.

İrmiği sakın eksik etme muhallebiyi evde yapacaksan,yada çorbalardan..

Pirinç unu yerine irmik derim ben..

Devam sütlerini muhallebilere katmayı düşünüyorum,öyle değerlendireceğim..

Belki bilgisi olan arkadaşlar çıkar..Fazla süt,mamadaki ve ekstra devam sütü(kutu süt)bebekte bi sakınca yaratır mı?
Kansızlık vs gibi...

masallah baslamis bitirmisin ek gidalari bunlardan ne kadar yiyebilio kizim az yio herzaman ayni degil mesala gunde toplamda 2.5 cay bardagi ek gida almis oluo sonra hep anne sutu

birde su kavanoz mamalari dene pure olanlar meyve ve sebze onlari az az ver yerse alisir seninkileri de yer bence bazen berilim de yapio bole. ama onlardan yio.

masallah ben de 4 aylikta dr tavsiyesiyle elma havuc nar suyuna basladik 5 aylikken sebze yogurt 6 aylikta devam ayni sekil 7 ay basindan itibaren peynir keciboynuzu pekmezi yumurta bazen tam bugday ekmekici. ama kahvaltilari genelde meyve puresiyle yapiorum bazen elma kakasini yapamamissa 2-3 gun o zaman armutpuresi bazen az muz. simdi de et suyuna basladik yani suyunu hazirladim dudukluye kusbasi et koydum patates havuc sogan ve su ekledim pisirdim 30dk . suyunu plastik bardaklara koydum strecledim dondurucuya koydum 6 bardak cikti 2 bardak olarak 6 gunde bitirdim yaptigim sebze purelerinde. mesela bugun yaptim kalani yarina da verdim. ertesi gun yenisini yaptim. dun de bize yaptigim sebzeli etsulu sehriye corbasi yaptim sehriyesi bol ve ii pismis yumusak. sebzeyi daha onceden haslamistim suyuyla pure yaptim sehriye ekleyip 10dk daha kaynattim. ama tuzsuz yaptim yani azcik tuz. bize tuzsuz gelir. kendimize tabakta tuz koyduk. yedi vallaa sevdi. bugun de yayala corbasi yapcam sonra mercimek vercem bu arada tarhana da verdim begendi ama hicbisey bole kase kase yemio en fazla 3 caybardagi gunde butun ekgidalar toplamda.

ya bizim dr gerek yok dio bos kilo aldirirsin verme pirinc unu dio. ama gece yatmadan cocuk ac kalio gibi gelio ben de herobaby nin 8 tahilli mamasindan veriorum valla. yoksa uyuyamio. ama gece yine de sik uyanip emmek istiyor. bugunden itibaren de rahatlasin die gece caylarindan vercem bitki cayi.

kizlar dun yine et suyuyla ispanak corbasi yaptim pirinc degilde kuskus koydum guzel oldu. mevsimi geciyo diye yesin istiyorum ispanagi. sevdi cok sukur yedi. bugunde arpa sehriyeli yogurt corbasi yapicam. bakalim yicekmi.

bende kirik pirinc ile yayla corbasi yapcam bugun

_spirit_;

Ellerinize emeğinize sağlık..Ne güzel besliyorsunuz yavrunuzu.
Aslında artık neredeyse (istisnalar hariç) bütün anneler bebeğini elinden geldiğince çok sağlıklı yetiştiriyor.
Bizler sanmıyorum ki bu kadar şanslıydık..
Bolca pirinç unu,içeriği idareten (en iyi markanın bile) biberon maması,yemek suları vs..

Şimdi uğraşıp duruyoruz hastalıklarla..

Ben gerçekten bütün öz verili,çaba sarf eden,bebeğine gül gibi bakmaya çalışan kişileri taktir ediyorum.

patates kabizlik yaptigi icin tek basina vermiyorlar cnm, bir sebzeyle karistirman lazim. ama patatesi az sebzesi daha fazla olsun. ben havuc puresiyle basladim ama ilk basta purenin suyunu fazla tut, cok kati olmasin, direk ezip verince yemiyorlar, suyundan da koyup blenderdan gecir, zamanla istersen suyunu azaltabilirsin.

Blendır dan geçirince sebzelerin vitamini ölür diyorlar..
Yeşil olanlara bıçak değince daha doğrusu..
Doğru mu bu?

Belki bi fikriniz vardır..

Sebze pürelerinden neleri deniyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…