2012 ekim bebekleri ek gıdaya başlıyor :))

hepsinin çıktısını aldım sağol canım

tariflere bakıyorum bakıyorum unutuyorum,yazayım diyorum vakit olmuyor. en iyisi çıktı olarak bulunsun elimde.

bende çıktı aldım. dün devam sütü ile muhallebi yaptık az birazda şeker serptim . hepsini yedi kızım.

bayağı uzun olmuş gönderdiğim liste ama işimize yarayacak tarifler var.

hepsinin çıktısını aldım sağol canım

tariflere bakıyorum bakıyorum unutuyorum,yazayım diyorum vakit olmuyor. en iyisi çıktı olarak bulunsun elimde.

Ahhh be nekadar zormus aksama kadar ne yedireyim diye düşünüp dürüyorum yoğurdunu keçi sütüyse yaptım sevmedi elmayı rendeledim yutamadi ikisini karıştırdım güzelce yedi sihirli formülleri bulmak çok zor damak zevklerini öğrenene kadar bayağı zorlanacağız sanırım :26:

herkese merhaba ve kolay gelsin :)
ek gıdaya başlayan anneler,bebeklerınıze su verıyormusunuz,ben de yenı yenı elma püresi/ suyu ve yoğurtla başladım,ama farketımkı su vermedım,anne sütüne devam bu arada tabı.

az az wer canım bende emzırıorum benımkı suyu pek sewemıo azcık ıcıo her öğünden sonra

kızlar bıldırcın yumurtasının sarısını mı versek ki kuzulara biz henüz kahvaltıya geçmedik nedense cesaretim gelmiyor bıldırcın yumurtası cok faydalıymışta bebeğe verilirmi ki bilemedim..

doktoruna sorsana kızz...ama doktorda senden bıktı be guzelım.benım keyfım bugun cok yerınde herkese bır sakalar bır sakalar.kızımda ıyı yemek yedı.gezdıkte kendımede bakım yaptım..

annesinin yaptığı yağsız tuzsuz çorbalardan sonra oğlumun midesi annanesi sayesinde bayram ediyor

tarhana çorbası ( 1 yemek kaşığı tarhana+ 1 yemek kaşığı domates rendesi+ az yağ ve tuz)

mercimek çorbası ( 1 yemek kaşığı mercimek + 1 yemek kaşığı pirinç + yarım havuç + yarım patates + yarım soğan +az yağ ve tuz )

sebze çorbası ( pırasa + patates + havuç + brokoli + 1/2 domates + az yağ ve tuz )

oğluşumun yeni tattığı çorbalar bunlar, tuz girmeyen çorbaları reddediyor minik sıpa

kahvaltıya da cicibebeye itiraz ettim ettim ama sonunda gittim kendi elimle aldım

4 cicibebe + 1 tatlı kaşığı lor peyniri + 1 tatlı kaşığı pekmez

4 cicibebe + 1 tatlı kaşığı lor peyniri + 3/4 kadar yumurta sarısı

dönüşümlü olarak kahvaltımız da bu

Kizlar selam herkes kosturuyor malum ek bidaha badlamak emek istiyor..herkese kolay gelsin diyorummm..Ben oglen havuc patates kabak pirincleri kaynatiyorum sonra subjected gecirip irmik ekleyerek tekrar pisiriyorum hafif tuz bueaz z.yagi guzel severek yiyor...bugun pazi yapragi ekledim ceviz dovdum kayisi onlari da az az ekliyecegim muhallebi yapuyorum gece uyumadan aksamustu de yogurt veriyorum activia ile mayaliyordum artik normal yogurt mayaliycam......yumurtaya baslamadum daha kahvaltiya da gecmedik..haftaya 6 iyi doldurutoruz...

canım süt yoğurt gibi gıdalar demir emilimini engellediği için pekmezle beraber vermemek gerekiyor aklında olsun , c vitaminide aksine demir emilimini artırıyormuş , ben pekmezi açken verip bi 15 dk sonra c vitaminli bişeyle desteklemeyi planlıyorum , portakal için erken tabii ama patates ve muzdada azda olsa var c vitamini

nasıl oldu çok merak ettim :26: bu arada hipp bisküvileri buhar ısısında pişiriliyormuş haberiniz olsun kızlar

Son düzenleme:

zaten düdüklü veya buharda pişmesi gerekiyor canım , ben öyle biliyorum yani :26: bence blendırdan hiç geçirmesen ? tuğçenin söylediği süzgeçmidir nedir adı , bence o daha mantıklı gibi

2 çay bardağı tam buğday unu
1/2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi

bu tarifle ben bisküviyi yaptım kızlar. güzel oldu. robottan geçirdim meyve pürelerine koyuyorum. oğlumda severek yiyo :)

Son düzenleme:

ben anlamadım gitti zaten bu uzmanları hele canan karatay hepsinin aksini söylüyor genelde her konuda , zaten kızım pekmezide 2-3 kere içti daha ağzını açmıyor 23 ünde doktor kontrolümüz var bakalım yeni bir doktora götürücem kızımı , bi konuşucam bu demir konusunu onunlada

aman canım öyle doktor bulmuşsuın daha ne istiyorsun , keşke hepsi kan sayımı yaparak verse ilacı ama pekmez olması şart değilki , yumurta ve ette en çok demir var zaten , artık onlara başlanabilir yemeğine az kıyma şeklinde bence

öfff örümcek kafalar onlar boşversene , ayrıca rafine un büyüklere bile zararlı , illaki o çorbadan yapıcam diyorsan al tam buğday makarnası spagetti şeklinde , büyük marketlerde bulunuyo entegral makarna die , minik minik kır ve onla yap

canım hipp alsaydın bari yaaa , onun zararlı olduğunu sanmıyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…