- 16 Aralık 2008
- 42.755
- 11.637
- 823
- Konu Sahibi kuzularinannesi
-
hepsinin çıktısını aldım sağol canım
tariflere bakıyorum bakıyorum unutuyorum,yazayım diyorum vakit olmuyor. en iyisi çıktı olarak bulunsun elimde.
herkese merhaba ve kolay gelsin :)
ek gıdaya başlayan anneler,bebeklerınıze su verıyormusunuz,ben de yenı yenı elma püresi/ suyu ve yoğurtla başladım,ama farketımkı su vermedım,anne sütüne devam bu arada tabı.
az az wer canım bende emzırıorum benımkı suyu pek sewemıo azcık ıcıo her öğünden sonra
kızlar bıldırcın yumurtasının sarısını mı versek ki kuzulara biz henüz kahvaltıya geçmedik nedense cesaretim gelmiyorbıldırcın yumurtası cok faydalıymışta bebeğe verilirmi ki bilemedim..
kızlar bıldırcın yumurtasının sarısını mı versek ki kuzulara biz henüz kahvaltıya geçmedik nedense cesaretim gelmiyorbıldırcın yumurtası cok faydalıymışta bebeğe verilirmi ki bilemedim..
kizlar ben inek sutunden yapmayi tercih etmedigim icin bebelac2devam sutu ile mayaladim. 100cckaynamis suya3olcek (tepeleme)devam sutu kattim (bebelac kavonoz mamasinin kavonozu ideal 100cc su aliyor hem olcu yapip hem yogurdu icine mayalayabilirsiniz) sutu ilitip ardindan sutas babymix yogurdu maya olarak kullandim 3tatli kasigi kadar,sarip sarmaladim kimildatmadan 3,5saat beklettim. cok kivamli olmuyor hafifte tatlimsi tadi var ama gayet basarili. inek sutu kullanmak istemeyenler deneyebilir. icine pekmez katip minigime verdim bugun kuzucugumda afiyetle yedi.
bir de bebe bisküvisi yaptım akşam
2 çay bardağı tam buğday unu
1/2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
kıvamı ayarlamak için 1 yemek kaşığı kadar da yoğurt
ben düdüklüde yapıyorum 1 patates-1 havuç-az brokoli / ıspanak / balkabağı / kabak / pirinç ne koycaksam soyup yıkayıp doğrayıp koyuyorum
çok az suyla pişirip blenderdan geçiriyorum, azcık zeytinyağ ilave ediyorum
suyunu atmadığım için vitamini de kaybolmuyor
buarada kızlar; özellikle factorB'cim, pekmezle ilgili bikaç yerde okumuştum geçen gün de canan karatyın yazısında okudum
pekmezde kesinlikle demir olmadığını söylüyordu. bende demir alsın diye pekmez de veriyorum ama anlamı yokmuş
demir ilacı vermeye devam
malesef öyleymiş demir ilacını kestik bizde malum sebeplerden dolayı zaten bu ay kan sayımı yapılcak kızıma ona göre başlatıcak dr.muz... bize başka bi dr kesinlikle vermelisin dediği için kendi dr.habersiz başlamıştık... kendi dr.muza danıştım demir ilacını kestim kesmesinede yoğurduna pekmez katıp versem ne diyorsunuz diye, pekmezle demir eksikliğini karşılayamayacağımı ancak menusune dahil edebileceğimi söyledi... kan sayımı olmadanda kan ilacına başlamayı yanlış buluyor hepsi farklı konuşuyor:44: en sonunda kızımın dr.ben olcam...
pekmez verirsen bile süt ürünleriyle verme canım
herkes bişey söylüyo, herkes bişey yazıyo neye inancaz neye göre davrancaz bilmiyorum.
teyze gelmiş 70 yaşına bana diyo ki ben 3 aylıkken şehriye çorbası veriyodumoff delirtiyolar beni herkes çok konuşuyo
birazcık büyük sözü dinlicekmişim öyle dedi
kahvaltıya da cicibebeye itiraz ettim ettim ama sonunda gittim kendi elimle aldım
4 cicibebe + 1 tatlı kaşığı lor peyniri + 1 tatlı kaşığı pekmez
4 cicibebe + 1 tatlı kaşığı lor peyniri + 3/4 kadar yumurta sarısı
dönüşümlü olarak kahvaltımız da bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?