2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

günaydın kızlar , alışveriş sitelerine dalmışım gene burasıda öyle açık kalmış

neler alıyon yine kızçene ?

cts arkadaşımın bebeğine hediye aldım. nasıl güzel elbiseler, tulumlar

oğluşuma da denizci tişörtlü kot şortlu takım, şort salopet falan beğendim ama tuttum kendimi azcık daha yaz gelsin bakalım kaç cm kaç kg olcaz ona göre alırım

yazın ısırılır o kollar bacaklar yaaaa

benim oglum kasikla bisey yemeyi icmeyi beceremiyo. kayisi puresi yaptim kabzdi iki kasik yesin die. dilini disari cikara cikara yemeye calisiyo ole oluncada hep dokmus oluyo. eek gidaya baslamadm henuz elma ve havuz suyu verdim ama cok dokuyo dilini toparlayamiyo. sizlerde bunu yasadinizmi. masallh ogluna. insallah benim oglumda seninkine ceker :)

kaçıncı ayında canım oğlun? doruk da bundan 1 ay önce verdiğimde püreyi yiyememişti ama 5 buçuk ayı bitirdikten sonra verdim daha rahat yedi. belli bi zamanları var demek ki

ama hala döküyo tabi ağzı yüzü üst baş püre oluyo, çok şeker

bes ay alti gunluk oglum. bi yerde okumustum bebek beceremiyorsa dilini disarda tutup toparlayamiyorsa yerken ek gidaya hazir deildir demekmis. ama dort aylukkn baslayanlar nasil yapioki. ay cok tatlidir :)))

bes ay alti gunluk oglum. bi yerde okumustum bebek beceremiyorsa dilini disarda tutup toparlayamiyorsa yerken ek gidaya hazir deildir demekmis. ama dort aylukkn baslayanlar nasil yapioki. ay cok tatlidir :)))

onlar hazır olunca belli ediyolar zaten

bir de yeni bişey öğrenmiş oğlum tükürükleri püskürtüyo üzerimize puff puff bütün gün her yanımız tükürük

kızımın bütün yazlıkları hazır teyzesi andywawa dan aldım yazlık takımlarını çokkk kaliteli ve çok şıklar , tavsiye ederim , indirimde bulursanız kaçırmayın kızlar , bugün pekmezini aldım canım , artık kendimi tutmam lazım alışveriş konusunda nasıl olucaksa

maşallah güle güle giysin hüma prenses

biz daha bişey almadık yazlık, zaten bana fırsat kalmıyo annane, teyzeler derken bi bakıyorum benim almama gerek kalmamış

şuana kadar doruk'a doğru düzgün bişey almadım ben, bikaç parça sadece. şifonyer dolup taşıyor daha giymediklerimiz çok onlar da kendi dolabımızda

ama yazlık bişeyimiz yok , bekliyorum biraz daha hava ısınsın

üzüm pekmezi mi aldın? hangisinden aldın?

saraçoğlunun ısıl işlem görmeden hazırlanmış harnup pekmezini aldım canım , diğerlerine güvenemedim , kızımın gelen hediyeleri ya küçüldü yada hala büyük benim kızım 5 . ay kontrolünde 66 cm çıktı , sanırım akranlarından uzun , birde tam ölçemiyorlar zaten bana 68 var gibi geliyo en az , 9-12 ay giyiyoruz şu an

ben henüz bişey vermedim ama elma ve havuç somurdu sadece , dişini kaşıdı dielim , minicik bi kırtik koparsa çiğnemeye çalışıyo onu ama çok tatlılar yaaaaaaaa Allahım nazarlardan korusun hepsini

doruk da 5. ay kontrolünde 68 cm çıktı aynı biz de hep büyük giyiyoruz. 2 aylıkken 0-3 ay tulumlarını kaldırmak zorunda kalmıştık

ayakta dikilince adım atmaya çalışıyo mu bebişleriniz kızlar? doruk'u hiç yatar ya da oturur pozisyonda tutamıyoruz

sürekli ayakta dikilmek istiyo, koltuk altından tutunca da adım atıyor rahat rahat maşallah hiç yorulmadan çökmeden

kucağımda oturturken de sürekli bi yerlere uzanma dokunma çabasında, o kadar yoruyor ki bizi kıpır kıpır maşallah saniye duramıyor yerinde

Hüseyin rahatlıkla adım atıyor canım, odayı dolanıyoruz paşamla, çok seviyor yürümeyi, yürüyeceğimiz zaman mutluluktan dönüp dönüp bana bakıyor gülüyor çok tatlı oluyor:) Oturmayı pek sevmiyor, yatırdığımda da hemen yüzüstü dönüp geri geri gidiyor Yakında ileri de gider emeklemeye başlar diyorlar ama bakalım.

Benimki de aynı şekilde diliyle itiyor canım 5 buçuk aylık oldu. Meyve suyu içiyor sadece kaşıkla vermeyi bıraktım alışsın diye bardakla veriyorum onu da itiyor ama içmeye de meraklı döke saça bitiriyor, bir de kendi tutmaya çalışıyor yaramazım:) Yakında kaybolur bu itme refleksi iyice hazır hale gelir vakti var zaten:)

Kızlar ek gıda konusunda uzman araştırması falan filan derken çorba olmuş kafama netlik kazandırmak için doktorların sözünden çıkmadığını bildiğim bir kaç kişiyle görüştüm tecrübe ne diyor acaba merakıyla. Doktorun her dediğini yapma sonucu çıktı 5 aylık olması idealdir tattır her şeyden, kendinize yaptığın çorbalara tuz ve baharat atmadan ayır ver şimdiden dediler. Biz zorlandık sen zorlanma, çok yemek seçer, pek çok tada alışmakta zorlanır,yerim diye peşinde koşturur ben yandım sen yanma şeklinde saydılar da saydılar.

Şimdiye kadar yoğurt ve meyve suyu tattırmıştım ( meyve suyunu tatmayı aştık armut suyunu çok sevdi istedi diye içebildiği kadar verdim) Şimdiden sonra tattırma işini hızlandırıp çeşitleri artırmayı düşünüyorum. Tabi tuz, şeker, inek sütü, baharat(az miktarda olabilir) yumurta beyazı,bal hariç. En son istediğim şey yemek yemesi için peşinde koşulan çocuk sahibi olmak. Inşallah iştahlı olur paşam,annesini zorlamadan her şeyden yer.

herkes aynı şeyleri söylüyor bana da. biz aman sıra şu gıdada, bundan sonra şu var, şöyle pişmiş olsun böyle hazırlanmış olsun diye boşuna mı dert ediyoruz acaba :26:

herkes diyo tattır herşeyden

Canim kizim 4 aylikken hasta olmustu bogazlari agridigi icin ememiyordu o zaman ac susuz kalmasin diye sutumu sagip kasikla vermistim. Bizimkide o zaman ac olmasiba ragmen diliyle itiyordu. Bebekler yutmayi bilmedikleri icin bu sekilde yapiyorlarmis. Ben 5. Ayda ek gidaya basladim. 4. Auda sagip verdigim sutler ve tadimlik meyvelerle yutmayi ogrendi. Pes etme sen verdikce o yutmayi ogrenecek. Tattirma isini geciktirirsen ek gida cok zor olur. Cunku hem yeni tatlara alismaya calisacak hemde yutmayi ogtenmeye sen gec kalmadan tattir. Yutmayida ek gidaya kadar ogrenmis olur.

Herkese merhabalar... ben hafta sonu daha çok yorulanlardanım çalışırkende böyleydi şimdide gezme tozma temizlik vs derken akşama pert oluyorum kızlar....
bu ek gıda konusu beni delirtecek yakında bizim oğlan arı mamaya bayıldı ama oda şeker katkılı vermek istemiyorum ek gıda olarak elma armut püresinide çok sevdi bende patates ve havuç püresi verdim 5-6 kaşık yedi gayet iyi gidiyordu birden hepsini çıkardı niye öyle yaptı anlamadım ki hiç kusmaz benim bebeğim.... doktor bebe bisküvisi hazırladığın mamaya kat demişti 1 tane eee onlarada kansorojen diyorsunuz arkadaş biz bebeişimize hiçbirşey veremeyecek miyiz aç mı kalacak bu çocuklar o organik denilen şeyler zaten hepten palavra bizim pazarda köylüler organik diye satıyor şikayet etmişler maliyeye vergi kaçırıyor halden alıyor diye neler var neler en iyisi gözünü kapa ya Allah bismillah de ver bu tür şeyleride ne duymak ne okumak istiyorum artık....
bugün trt de bebek doktoru çıktı dinleyen var mı bilmiyorum sunucuya gıcık oldum adamı yarım saatte gönderdi ne kadarda faydalı bilgiler veriyordu....

Ya bende bu ek gida konusuna cok takmak istemiyorum. Gorumcem ile konustuk onun 8 yasinda bir kizi 2.5 yasinda bir oglu var. Her ikiside guzel emmis ancak buyukte ek gida icin 6. Ayi doldurmasini bekledim diyor. 1 ay yeni tatlari tattirmakla gecti diyor onu vermeyim zararli olur bunu vermeyim iyi olmaz diye diye yemek secen cok zayif su bile icmeyen bi cocuk oldu diyor. Oglunda ise 4. Ay da tattirmaya basladim diyor 5. Ayda ek gidaya gectim bizim yedigimiz herseyden tuz seker koymadan yedirdim. Hic yeme problemi olmadi diyor. Bende bu yuzden kilo alimi normal olmasina ragmen 5. Ayda ek gidaya gectim.

Bebe bisküvisinin kanserojenliğini bilmem ama besleyiciliğinin olmadığını duymuştum. Ben vermeyeceğim, kendim yaparım bisküvisini de kekini, kurabiyesini de, içinde ne olduğunu bilirim en azından.
Kahvaltılık konusunda avantajlıyım haftasonu memlekete gidiyorum köy pekmezi, taze tuzsuz peynir, tuzsuz tereyağı falan yaptırıp getireceğim en doğalından.

Tuz, şeker, alerji yapabilecek gıdalar gibi temel şeylere dikkat etmek kaydıyla tattırmakta yarar var gibi gözüküyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…