2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

canim ya cok pimpirikliyim hemde ne 9:40asi randevumuza gitmedim icime sinmeyen biseyler var bi tedirginim ki o saatlerdede hastanenin onunden gecip s.ocagina gittik ebeye danistim ne dusunuyorsun diye pek bilgisi yok ya, asinin varligindan haberdardi en azindan siz ne yapicaksiniz? bilgi verirsin canim ekstra biseyler ogrenirsen. su dis donemindeki ates konusu hakkinda bilgi aldiniz mi esinin arkadasindan..

bende esrayla konusuyorum bu ası konusunu ben yaptırmıycam ama almanyadakı cocuk doktorumdan bılgı alıcam aksama babaannem sorucak bı bakalım onlar ne dıycek.ogrenınce sıze aktarırım.

evet canım çocuk diş hekimi kendisi ve diş çıkarken ateş yapar çünkü dişetinde bazı bakteriler bulunur , diş çıkarkende bunlar açığa çıktığından ateş yapar demiş , hatta 20 lik diş bile çıkarken ateş yaparmış çoğu zaman
bende esrayla konusuyorum bu ası konusunu ben yaptırmıycam ama almanyadakı cocuk doktorumdan bılgı alıcam aksama babaannem sorucak bı bakalım onlar ne dıycek.ogrenınce sıze aktarırım.

iyi olur valla , yurtdışında uzun zamandır yapılıyormuş diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyoruz tabii , cevap alırsan hemen yaz canım , gülçilek te gelmiyor artık , aslında onada sorardık doktorları yaptırın demişmi die :44: bende kararsız kaldım şimdi , araştıralım en iyisi yurtdışındakilerden

benımde babaannem orda .sanırım ben bıle olmuşum bu asıyı cunku ası kartımda yazıyor.annemler bana bıle yaptırmışken ben kızıma yaptırmazsam gönlüm razı olmaz bu durumaa

okudukça kafam karışıyor , buda bir profun makalesi , b tipine karşı aşı geliştirilmemiş henüz , türkiyede en çok b ve w-135 tipi görülüyormuş yani diğer ülkeleri baz almamalıyız bu durumda ama b tipinede aşı yokmuş yani aşıyı yaptırırsak sadece w-135 tipinden korunmuş olucak bebeğimiz , aşağıya kopyalıyorum birde siz bakın bakalım

Menenjit Aşısı Hangi Tip Meningokoklardan Oluşuyor?

Tek bir tip meninkokok mikrobu yok. İnsanlarda hastalık yapan beş tip Meningokok var (A, B, C, Y, W-135). Bu tipler coğrafi bölgelere göre özel yayılım gösteriyorlar. A tipi Afrika’da, C tipi İngiltere’de yaygın. MENACTRA aşısında A, C, Y ve W-135 olmak üzere 4 tip meningokok mikrobuna karşı koruma var. B tipine karşı aşı halen geliştirilme safhasındadır.

Türkiye’deki vakalarda en sık W-135 ve B tipi görülmektedir. % 10 mikrobik menenjit de A, Y ve belirlenemeyen tiplerine bağlı olarak görülüyor. Hacılarımızda en sık W-135 tipine rastlanıyor.

Kizlarrrr merhaba.
okuyorum sizi takip ediyorum ama yazamadim bayadir
biz yeni geldik tatilden cok sukur bi sikinti olmadi. sadece ust iki disimiz birden cikti onun huysuzlugu ve uykusuzlugunu cektik.
ben kizamak yasinda olucak diye yaptirmadim birde zamanimz var dusunurum dedim ama hala kararm ayni. menenjiti duymamastim. pztsi s.ocagina gidicm boy ve kilo takibi icin sorucam bakalim ne diyecekler.
yemek ve anne sutu konusu da konusulmus. ben ogluma biz ne yersek onu yediriyorum. oyle blendrdan flan gecirmiyorum. yeme duzenimiz soyleki ben hergun sabah ogle ve aksam ayni saatlerde masa hazirliyorum. bazen iyi yiyor bazen iki lokma. iki lokma yediginde iki saat sonra tekrarliyorum yemek yedirme isini fakat iyi yerse uc ana ogun veriyorm sadece. oglum istahli bi bebek degil. herseyi yiyor fakat tadimlik. masallah cok emiyor. bazen yarim saat arayla. ben yememesini buna bagliyorum sutum yetiyor demekki. kilosu cok sukur iyi.

arabayi uzun vadede kullanmk icin almistik aslinda satmakta istemiyorum. simdilik beklemeye karar verdik. seneye Allah kerim insallah. 22 yasonda 8 aylik evliyken duydum ilk bu erken menopozu dunyam basima yikilmisti. ama doktorum hic belli az hormonlari yukselip 50 yasinda menopoza girende var dedi bide adetlerimin duzenli olmasi umut verici

Hayirli cumalar kizlar :119: napcaz biz bu tospagalari iyice hareketlendiler korkar oldum artik.hic yerde oturmuo mutfağa gidip gelene kadar bakmisim ayakta tutunup beklio bizimkindee mi kurt war sadece sizinkilerde mi ole

cok aciklayici bi makaleymis canim pqylasimin icin saol... menenjit asisi oldu diye menenjit olmiycak diye bir kuralda yokmus uyduruk biseymi bu yaa ben hala dusunme asamasindayim

ben babaannemden haber almadım ama sımdılık kararım yaptırmıycam.zaten doktorumun bıle aklına gelmedıgıne gore gereklı bısey degıl yoksa kesın soylerdı...hem daha 1 yıldır turkıyedeymıs.kızımı deney faresı yapmak ıstemıyorum esımın demesıyle.aksam konustuk ılk bızım bebeklerımıze yapılıyor hıcbırsey bılmıyoruz yaptırmayalım dedı.bu benım fıkrım.zaten yuzde yuz korumuyoda..

benimde bi tarafim ayni boyle dusunuyor diger tarafim ise pismanlik duyarmiyim diye korkuyor... tuceee nerdesin canim bugun merak ettim sizi mesajlarim gelmiyor mu? sesin cikmiyor ece nasil antibyotige basladinizmi?

benimde bi tarafim ayni boyle dusunuyor diger tarafim ise pismanlik duyarmiyim diye korkuyor... tuceee nerdesin canim bugun merak ettim sizi mesajlarim gelmiyor mu? sesin cikmiyor ece nasil antibyotige basladinizmi?

gelmiyor mesajların dun aksamda ben sana 3-4 tane mesaj attım..butun gun konuşmamıza telefon sırketı bıle ısyan ettı sanırımulasım kapandı...

Guzel anneler size bir sorum olucak. Ben ogluma yemek yedirirken eline ekmek vs. veriyorum agzina gotursun kendi yesin diye. Ama agzina goturmuuoe ben yonlendironcede istemiyor illa elimden yicek. Sizin melekler nasil bu konuda. Ben alissin istiyorum nasil alistirabilirimki sulugunu bile tutmuyo tembel oglum.

bizimkide aksine kendi yemek istiyor eline erik salatalık ekmek veriyıorum 3 hafta önce tazecik çıkan dişleri ile minik minik koparıp yyemeğe bayılıyor. çok zor yemek yiyen bebğimin eline veriyorum o onu yemek için ağzını açınca ben kaşığı tıkıyorum :)

Ay masallah ne guzel iste. Karnini bile doyurur o sekilde Oglum benden bekliyor.

benm kuzuda tamtersinee elimizde ne görse almak istiyor elimizden.bende biz yemek yerken eline ekmek veriyorum, biyandan da yemeğin,salatanın,çorbanın suyuna ekmek içini batırıp veriyorum bayılıyor.. meyveleride elinde kendi yemek istiyor..muz verdim geçenlerdee yumuşak olduğu için tehlikesi olmayacağından verdim,kendi kendine koparıp kaparıp o pamuk damağıyla ezip ezip yedi bitirdiii salatalık,elma,vs.. şeyleride veriyorum ama bazen büyük kopartıyo boğazına kaçırcak diyee korkuyorum oyüsden gözetim altındaa veriyorum onları... biberona su dolduruyorumm ama kendi kendine henüz tam beceremiyo onu biberonu biraz kaldırması gerektiğini tabi idrak edemiyoo biberonun ucuylaa oynuyoo ağzındaaa

kız factor b kafam ıyıce karıstı cumartesı doktorumla detaylı konusucam ama sanırım yaptırmıycam yaaa.

cok aciklayici bi makaleymis canim pqylasimin icin saol... menenjit asisi oldu diye menenjit olmiycak diye bir kuralda yokmus uyduruk biseymi bu yaa ben hala dusunme asamasindayim

bende şuan yaptırmicam , önce kızamığı yaptırıcam zaten yaşındada kızamık tekrarı ve su çiçeği varmış , bu arada alt komşumun torunu 3 yaşında ve doktoru tek doz olarak yaptırtmış menenjit aşısını , makalenin tamamını okumak isterseniz mart ayındaki bir konferanstan alıntıymış
Yeni Menenjit Aşısı: Menactra

canım benim oğlumda herşeyi eller ve bi ağzına götürür bakar tadına yemek yerkende veriyorum ekmek ısırıp atıyo bugün elini çorbanın içinde soktu biberonuda önceden bi hevesle alıyodu eline bırakmmıyodu ben içireyim şimdi almıyo illa benden istiyo suyu biberonu değiştirdim ondanmı yapıyo acaba önceki biraz daha küçüktü alır mutlaka canım sen sabret sonrada biz elinden almak isticez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…