- 21 Haziran 2012
- 2.857
- 799
- 148
- 38
- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #5.001
canım ebemiz bizi dün aradı , özel menenjit aşısından haberi yokmuş benden öğrendi :)) daha kızamığı vurdurmadıkya biz , ondan aramış , menenjit yaptırırsan 1 ay sonra kızamık yapabiliriz dedi , benimde kafam karıştı , doktora gidince sorucam bakalım
bizim evde parkenin üzeride fayansın üzeride yanıyo bildiğin , evde 33-34 derece , o yüzden bizimki heryerde geziyor canım , sizin orada hava nasılki bilmiyorum :26:
o diyenlere bakma sen , kuranda geçen kız bebeğin hakkı 20 aymış erkeğinse 24 ay , ben emdiği sürece ayırmayı düşünmüyorum ama 20 aydan sonra bi faydası yokmuş emmesinin , yani kendisi bırakmazsa 20 ay emzirmeyi düşünüyorum , bence sende mahrum etmemelisin çalışsanda , sonuçta çalışan anne olman bebeğinin seçimi değilki ...! kuzunun suçu ne ?
öff vazgeçer inşallah o huydan , gerçekten çok sinir bozucu , hümada kızıyor bazen ama biraz yüksek sesle hayır dediğimde kalıyor arda , çocuk nöroloji kitaplarına başvursan canım ? sabiha paktuna keskin gibi ? belki bir faydası olur
oyyy kıyamam burnuda akarmış topiğin küçük ablasınıngözünde büyütme canım yetişir , daha 20 + gün var
sende aynı benim gibi pimpiriklisin esracım yaaa , ama şöyle düşün ebeyi bilmemde doktorun bi çıkarı yok bu işten , dün komşuyla konuşuyorduk , 2 yaşında oğlu rota virüsü kapmış 1 yaşındayken , yazık bebek 1 aya yakın yatmış hastanede , 5 milyarda para harcamışlar , aşılama yöntemi çok uzun zamandır kullanılan bir yöntem canım , virüsle kontrolsüz bir şekilde karşılaşmasını engelliyorsun sadece , yaptırmasak bu seferde hastalanırlarsa daha büyük sıkıntılar yaşayabiliriz ve pişmanlık
evet canım çocuk diş hekimi kendisi ve diş çıkarken ateş yapar çünkü dişetinde bazı bakteriler bulunur , diş çıkarkende bunlar açığa çıktığından ateş yapar demiş , hatta 20 lik diş bile çıkarken ateş yaparmış çoğu zamancanim ya cok pimpirikliyim hemde ne9:40asi randevumuza gitmedim icime sinmeyen biseyler var bi tedirginim ki o saatlerdede hastanenin onunden gecip s.ocagina gittik ebeye danistim ne dusunuyorsun diye pek bilgisi yok ya, asinin varligindan haberdardi en azindan siz ne yapicaksiniz? bilgi verirsin canim ekstra biseyler ogrenirsen. su dis donemindeki ates konusu hakkinda bilgi aldiniz mi esinin arkadasindan..
bende esrayla konusuyorum bu ası konusunu ben yaptırmıycam ama almanyadakı cocuk doktorumdan bılgı alıcam aksama babaannem sorucak bı bakalım onlar ne dıycek.ogrenınce sıze aktarırım.
evet canım çocuk diş hekimi kendisi ve diş çıkarken ateş yapar çünkü dişetinde bazı bakteriler bulunur , diş çıkarkende bunlar açığa çıktığından ateş yapar demiş , hatta 20 lik diş bile çıkarken ateş yaparmış çoğu zaman
iyi olur valla , yurtdışında uzun zamandır yapılıyormuş diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyoruz tabii , cevap alırsan hemen yaz canım , gülçilek te gelmiyor artık , aslında onada sorardık doktorları yaptırın demişmi die :44: bende kararsız kaldım şimdi , araştıralım en iyisi yurtdışındakilerden
arabayi uzun vadede kullanmk icin almistik aslinda satmakta istemiyorum. simdilik beklemeye karar verdik. seneye Allah kerim insallah. 22 yasonda 8 aylik evliyken duydum ilk bu erken menopozu dunyam basima yikilmisti. ama doktorum hic belli az hormonlari yukselip 50 yasinda menopoza girende var dedi bide adetlerimin duzenli olmasi umut vericiyokcanım , biz evdeydik bayramda ama kayınvalidemler geldi , nasıl şeker bi kadın anlatamam , bana iş yaptırmadı hiç , zaten aşçı kendisi restorantları var , yemekler bulaşıklar valla hep burda olsa keşke dedim bende , onlar varken girmedim tabi nete
evet canım bu 3. oldu , ama sık kaka yapıyor hüma birde ön tarafa bulaştığı çok oluyor , ne kadar temizlesemde enfeksiyon kapıyor demekki , ben ona bağlıyorum ama bakalım birde ultrason çektirelimde o eksik kalmasın , nasılsa doktor parasına çalışıyo babamız :)))
ama sen nie öyle alıştırsınki canım yaa? ben artık biz nasıl yiyorsak öyle veriyorum hümaya , çatalla bile ezmiyorum , alışacak nihayetinde , sadece ceviz gibi şeyleri tahta havanda döverek veriyorum
amanin büyümüşte doğumgünü gelmiş bile , bizde gelmek isterdik yaaa , eşimin sülalede istanbulda aslında evimizde var orada kirada , belki önümüzdeki yıllarda istanbula yerleşebiliriz
okurken bile daral geldi bana yaa menapoz çok zor annemden biliyorum , heleki bu yaşta girersen ömür geçmez valla , benim 2 arabamda sıfır km. di , onu almadan önce bunları hesaplasaymışsınız iyiymiş , kontağı çevirdiğin an zaten belirli bir kaybın oluyor , 2. el oluyor artık , sıfır araba uzun vade binmek için güzel bir seçimdir , yani artık satarsan zarar edersin baya bi , Allah hakkında hayırklısını nasip etsin dielim
cok aciklayici bi makaleymis canim pqylasimin icin saol... menenjit asisi oldu diye menenjit olmiycak diye bir kuralda yokmus uyduruk biseymi bu yaaokudukça kafam karışıyor , buda bir profun makalesi , b tipine karşı aşı geliştirilmemiş henüz , türkiyede en çok b ve w-135 tipi görülüyormuş yani diğer ülkeleri baz almamalıyız bu durumda ama b tipinede aşı yokmuş yani aşıyı yaptırırsak sadece w-135 tipinden korunmuş olucak bebeğimiz , aşağıya kopyalıyorum birde siz bakın bakalım
Menenjit Aşısı Hangi Tip Meningokoklardan Oluşuyor?
Tek bir tip meninkokok mikrobu yok. İnsanlarda hastalık yapan beş tip Meningokok var (A, B, C, Y, W-135). Bu tipler coğrafi bölgelere göre özel yayılım gösteriyorlar. A tipi Afrikada, C tipi İngilterede yaygın. MENACTRA aşısında A, C, Y ve W-135 olmak üzere 4 tip meningokok mikrobuna karşı koruma var. B tipine karşı aşı halen geliştirilme safhasındadır.
Türkiyedeki vakalarda en sık W-135 ve B tipi görülmektedir. % 10 mikrobik menenjit de A, Y ve belirlenemeyen tiplerine bağlı olarak görülüyor. Hacılarımızda en sık W-135 tipine rastlanıyor.
ben babaannemden haber almadım ama sımdılık kararım yaptırmıycam.zaten doktorumun bıle aklına gelmedıgıne gore gereklı bısey degıl yoksa kesın soylerdı...hem daha 1 yıldır turkıyedeymıs.kızımı deney faresı yapmak ıstemıyorum esımın demesıyle.aksam konustuk ılk bızım bebeklerımıze yapılıyor hıcbırsey bılmıyoruz yaptırmayalım dedı.bu benım fıkrım.zaten yuzde yuz korumuyoda..
benimde bi tarafim ayni boyle dusunuyor diger tarafim ise pismanlik duyarmiyim diye korkuyor... tuceee nerdesin canim bugun merak ettim sizi mesajlarim gelmiyor mu? sesin cikmiyor ece nasil antibyotige basladinizmi?
Guzel anneler size bir sorum olucak. Ben ogluma yemek yedirirken eline ekmek vs. veriyorum agzina gotursun kendi yesin diye. Ama agzina goturmuuoe ben yonlendironcede istemiyor illa elimden yicek. Sizin melekler nasil bu konuda. Ben alissin istiyorum nasil alistirabilirimki sulugunu bile tutmuyo tembel oglum.
bizimkide aksine kendi yemek istiyor eline erik salatalık ekmek veriyıorum 3 hafta önce tazecik çıkan dişleri ile minik minik koparıp yyemeğe bayılıyor. çok zor yemek yiyen bebğimin eline veriyorum o onu yemek için ağzını açınca ben kaşığı tıkıyorum :)
Guzel anneler size bir sorum olucak. Ben ogluma yemek yedirirken eline ekmek vs. veriyorum agzina gotursun kendi yesin diye. Ama agzina goturmuuoe ben yonlendironcede istemiyor illa elimden yicek. Sizin melekler nasil bu konuda. Ben alissin istiyorum nasil alistirabilirimki sulugunu bile tutmuyo tembel oglum.
kız factor b kafam ıyıce karıstı cumartesı doktorumla detaylı konusucam ama sanırım yaptırmıycam yaaa.
cok aciklayici bi makaleymis canim pqylasimin icin saol... menenjit asisi oldu diye menenjit olmiycak diye bir kuralda yokmus uyduruk biseymi bu yaaben hala dusunme asamasindayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?