2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

kızlar benim oğlumdada bir ısırma huyu var heryerimi ısırıyo görmeniz lazım oyun sanıyo beni ısırırken eğleniyo kızıyorum bağırıyorum yok kollarım mosmor göğsümüde ısırıyodu geçenlerde can havliyle tokat attım bıraktı göğsümü ısırmıyo nası ağladı o ağladı ben ağladım ama yapmak zorundaydım ısırmayı oyun sanıyo çocuk sizinkilerde yapıyomu böyle

Benim kizada yemek olsun kendi yesin bayilio suyunu icio ekmek peynir yio hatta yoğurtlu pilawi önüne koydum kasikgi kullanamadi ama eliyle yedi bitirdi pilawini maşallah kizima

Merhabalar kizlar bugun ece hanimin dogumgunu alisverisini yaptik.istanbulda oturanlar icin istoc onerim.cok cok uyguna mal ettim.sadece kizimin elbisesi ve pastamiz kaldi.cok sukur bu yukte kalkti omuzlarimdan.

Merhabalar kizlar bugun ece hanimin dogumgunu alisverisini yaptik.istanbulda oturanlar icin istoc onerim.cok cok uyguna mal ettim.sadece kizimin elbisesi ve pastamiz kaldi.cok sukur bu yukte kalkti omuzlarimdan.

cnm biz dogum gununde ankarada olacagimiz icin burda birdahaki aya dis bugdayi ve 20 gun oncesinden dogum gunu yapacagim neler aldik nasil bi elbise dusunuyorsun

cnm biz dogum gununde ankarada olacagimiz icin burda birdahaki aya dis bugdayi ve 20 gun oncesinden dogum gunu yapacagim neler aldik nasil bi elbise dusunuyorsun
valla ne aldık mınnı Mouse konseptım20 tabak 20 bardak 40 peçete masa ortusu balon ve sus aldım sımdı sırada pasta ve elbıse varbugun bızzım orda sosyete pazarı var gıdıp bakıcam vallabulursam elbıse alıcam

selam kızlar nasılsınızzzz

saol canım sen nasılsın?

2yasindan itibaren tek doz uygulanabiliyormus tek doz koruyucu olabilcek mi ya cok aklimi karistirdim iyce su cicegi kuzular ilk dogdugunda ozeldi artik asi takvimindeymis ucretsiz asilaniyormus bebekler salgin mi olduki acaba. topigimizde bi cocuk dr.veya ebe olsaydi ya keske

oy kiyamam ya poposuna vur annesi bilse yapar mi hic bende kizimin popisine vuruyorum hos oyun sanip guluyor sipam ellerinede vuruyorum ara ara... omuzlarimi disliyor benim pamugumda goguslerimde cabasi isirinca emzirmeyi birakip tepki vermeliymisiz... off kizim cok hircin ya yatiriyorum ki altini acayim kiyamet kopuyor dokunmamizi istemiyor isimiz zor, ya sabir!!!!

hosgeldın canımmnerelerdesınn bakalım merak etmstm senı kacak oldun sendee
dısler cıktı mı canımm puturlu gıdalara gecıs belkı o zman dha kolay olur senın ıcın:26:
benım kızım puturlu putursuz ayrımı yapıyo pek canı ıstesın yeter kı modunda olsun..
bı suredır kasıkla beslenmeyı reddeyo sadece ısımız var walla bu yumurcaklarla
bahsettgn durumun tamamen senın besleme seklınle alakalı oldgunu sanmıyorum ben canım
kendını suclama yanı.. her cocugun gecıs suresı farklı olabılır sonucta..
dırek tanelı seyler degılde makarna felan ıyıce haslanmıs mesela atsan agzına kasıkla degıl ama elınle yemez mı acaba:26:
ben yerde oturtarak yedırıyorum genelde.. yemek yedırırken bebeklerle aynı sevıyede olmak lazım dye okumustum
mama sandalyesı almadım yurutec bızde de var ama ona da ole cok bınmıyo
menu konusunu ben uzun zmandr unuttum desem yerıdır gun gectıkce ogunlerını azaltıyo kızım emmek dısında
hıc bıse yemıyooben yınede ısrarla 3 ogun hazrlıyorum ama ole baslardakı gbı ona ozel seyler degıl
sabah beraber kahvaltı yapıyoruz oglenlerı duruma gore corba,makarna,bazen aksamdan kalanlar,
aksam bızım yedıklermzden..arada meyve..
sende ozel menu yapcam dye cok dert etme bnce zaten yaslarına gırmek uzreler
bazı ıstısnalar dısında artık bızımle bır herseyı yıyebılırler

hg tulın senı gordugume sevındımm yazmıyosun bayadır
hayrlı olsun ıncı dıslernz canımm
benım kızımda aynen senın oglusun gbı ıstahsız bebıslerden yazdıklarnda kendımı okudum ogun duzenlermz bıle aynı
ama gel gor kı mınnosumun yemekle fılan hıc ısı yok varsa yoksa emmecee
oglusun senın elının lezzetıne alısmıs deseneebenım kızım nerdeyse 6 aylıktan berı ıstasnasız herseyı kendı elıyle yeme pesınde
ole onunde dürüm, ekmek arası felan hayatta yıyemezsın yıkar ortalıgı ılla o da ıster aynısından elıne alıp agzına goturmeyı
o derece hırslı yanı kendı kendıne agzına bıseler goturme konusundaıkı lokma alıp bırakır memeye saldırır orası da ayrı tabıı
sulugunu da tutabılıyo ama oznuyo onla genelde.. en cok benım tuttugum bardaktan su ıcmeyı sevıyoo
azıcık dha zaman ver oglusuna annesını ıllakı alısır..sen sımdılk elıne salatalık,havuc,grıssını gbı uzunlamasına besınler
agzına kolay ulastrabılcegı seylerden verebılırsın mesela.. tatlı seyler sevıyosa ucunu pekmeze fılan batırabılırsın
tadını aldıkca tekrar tekrar agzına goturmeyı deneyebılır aklıma bunlar geldıı:26:
Hayirli cumalar kizlar :119: napcaz biz bu tospagalari iyice hareketlendiler korkar oldum artik.hic yerde oturmuo mutfağa gidip gelene kadar bakmisim ayakta tutunup beklio bizimkindee mi kurt war sadece sizinkilerde mi ole
aynı kurttan bızde de var canım tutunmayı ogrendgnden berı oturmayı unuttu dıyebılırım
varsa yoksa macera pesınde zıpırlar

selam kızlar gıremedım kac gun gectıı
gundemım yogundu bıraz.. hafıf bı nezle atlattım
bde kızımla gecrdgmz ılk evlılık yıldonumumuzu kutladık aılecee
bu senemızın en degerlı hedıyesı oyduu..
hamıleyken de guzeldı ama kızım gozumuzun onunde olunca dha bı bambaska oldu..
her sey cok guzel hıc olmaadıgı kadar ozeldı bu kez mınnosum oluncaaa
sımdı sırada babamızla bır kutlayacagmz dogumgunumuz var esas en ozel gunumuz o olur herhaldee
aklımda cok guzel seyler var saglıkla cıkalım ıns o gune de
rabbım saglık afıyet versın tum meleklermzee

ası konusunda ben hala ırtıbata gecemedım doktormuzla
yazılanları okuyup bıde kılı kırk yarınca arada kalmamak ımkansz:26:
bende arada kalmıs evhamlı bırı olarak annelık ıcgudulerımle hareket etmeye karar verdım
su doktorumuza da bı danısaym kararım ıns o zamana netlescek..

hayrlı olan hangısı olucaksa onu uygulayalım ıns hepımızz...

opuyorumm fıstıklarmm gorusurzzz

ben göğsümü çekip kızıyorum ama nerdee pis pis sırıtyo o zamanda benim sinirim geçiyo altını açarken bizimkide öle bi bezsiz gezip geliyo kıpır kıpır durmuyo durduğu yerde hep bi bişeyleri karıştırma peşinde sanırım en sıkıntılı zamanlarmız başladı sürekli peşlerinde koşmaktan bitap düşüp atıcaz yataklara kendimizi

slm kızlar aysonunda işi bıraktıktan sonra inşallah daha rahat giricem dicem ama doruk paşayla nasıl olur bilmem

o kurtlardan bizde de var kıpır kıpır saniye oturmuyor yerinde duvarlardan tutuna tutuna bütün evi turluyor, 2 gündür de ellerini bırakıp 5-6 adım atmaya başladı her dolabın çekmecenin içinde doruk bey

dişlerini çıkarmadan yürümeye başlıcak

yeme konusunda şükür pek problem yaşamıyoruz herşeyi kemirmeye bayılıyor bugün ilk defa inek sütü de verdim sabah

mustucum doruk bayılıyor elle yemeye , sabah kahvaltılarında bir elinde ekmek bir elinde salatalık kendi kemiriyor bende yumurta peynir domates vs. sokuyorum ağzına bi yandan

yemekleri de püre haline getirmeden yiyor çok şükür

biberonu beceremiyor ama yatarsa içebiliyor ama otururken kendi biberona eğiliyor ,biberonu kaldırmıyor çok komik oluyor çok gülüyoruz eşimle

bir yerde okumuştum üzerinin etrafın kirlenmesini önemsemeyin kendi yemesi için teşvik edin diyordu

çorba olduğu zaman yastıkta yatırarak yediriyorum ama diğer zamanlarda masada bizimle oluyor ekmek vs. eline veriyoruz kendi yiyor. bir de yeni huyu bir elinde ekmeği tutup diğeriyle minik parçalar koparıp ağzına atmak civciv gibi didikliyor ekmeği

dün de mesela muzu böldüm mama sandalyesindeyken doruk önüne koydum tabaktan kendi alıp alıp yedi

Maşallah yakışıklııyaa Bizim kızda öylee yeterkii özgür olsun,kendii yesin..ilk başlarda ay dökülcek ay kirlencek yapıyodum ama uzun zamandır onu bıraktım en fazla peşine süpürürüm olur biter diyorum yeterki mutlu olsun yesin,gelişsin.. ekmeği nehirde minik minik koparıp ağzına atıyor,bide ağzının kenarında bişi kalırsa eliylee depiştiriyoo ağzının içine doğruu bende grip nezle karışımıı atlattım 3-4 gün sürdü..çok şükür kızıma bulaştırmadan atlattım...

gül elif kubra ve diger kizlar masallah bebislerinize. Demek biz tembeliz bu konuda. ben mama sandalyesinvyken eline veriyorum ekmek mesela iki elinde cevirip gere atiyor. Yesinde kirlensin heryer problem yok ama agzina goturmuyor ben elimle onun elini yonlendirincede kiziyor bana. Bakalm ne zaman halledick bu isi. Zaten yeme problemimiz var bende nasil yerse oyle veriyorum getefki yesin iki lokma die.
buarada kizlar benim saclarim hala acayip dokuluvor. sanirim durmasi lazimmis artk ama kansizlkmi var acaba bende. sizin dokuluyormu? dr a gitmeyi dusunugorum. birde bazen oglumun saci veya kirpigi ni goruyorum yuzunde. yani aarasira dokuluyo demek. bu beni korkutuyor. sizinkilerde de vafmi vu? ben hamile oldugmu bilmeden ilac kullnmstim acaba diyorum aklima kotu kotu seyler geliyor valla.
dun oglumun dis bugdayini gaptik. 4 disi var birz gec oldu ama icimde kalmadi :))

selam kızlar kızımın hırcın davranışları bu gün doktor ziyaretimizi gerektirdi acaba bi sıkıntısımı var diye düşünerek tuttuk hastane yolunu şukur ki saglıgı yerindeymiş... artık kişiliği geliştiği için bu tarz dönüm noktaları olabileceğini benimle inatlaşmasının normal olduğunu söyledi doktor teyzemiz. 5.ve6.dişlerimizde yoldaymış ve ekledi sana rahat yüzü yok annesi diye ... menenjit aşısıyla ilgilide yüzyüze konuşma fırsatımız oldu bana broşür verdi ben biraz daha düşünmek istediğimi söyledim beni daha çok aydınlattı... haliyle bi dr.yaptırma deyip vebal almak istemez cok cok nadir rastlansada olmiycak diye bişey yok dedi ve 3yaşına kadar koruma özelliği olduğunu belirtti sonrasında koruma özelliği baya azalıyormuş aşının... birazda şans işi olduğunu belirtti (aşılı bebeklerde bile) allah düşmanımı bile (ki yok ) bebeğiyle sınamasın...

Merhaba arkadaşlar

Bilmiyorum bu forumdaki kaç kişi çocuğunu bakıcıya bırakıyor ama ben anneleri uyarmaktan geçemeyeceğim.

Hatırlarsanız bakıcı konusunda bayağı bi sorularım / teddütlerim vardı.

Ama mecburen 48 yaşında hacı adayı bir bakıcı bulduk ve canımın yarısını emanet ettim.

Yaklaşık 2 ay baktı. Son zamanlara doğru kızım bu bakıcımıza gitmek istememeye başlamıştı. Herkes hüsnü kuruntun, gayet iyi, güleryüzlü, deneyimli , sana öyle yapıyor bize yapmıyor, bakıcısıyla mutlu görünüyor diyordu. ama benim içim rahat etmiyordu.

Dayanamayıp masa saati görünümlü gizli kamera aldım. ve kızımın baktığı odaya yerleştirdim. ben kamerayı çözene kadar 1 hafta geçti. kesik kesik izliyordum. (ilk önce 40 dakikalık, sonra iki saatlik ve dört saatliğe kadar çıktım) (yurtdışı ürünü olunca ancak öğrenebildim)

ve görüntüleri izleyince şok geçirdim. Güleryüzlü kadın ben kapıdan çıkınca gidiyor yerini somurtkan biri alıyordu. (inanamazsınız sanki maskesini çıkarmış gibi)
Kızıma karşı ise ilgisiz di. kanepeye uzanıyor ece gel, ece yapma, ece hayır diye 9 aylık kızıma yattığı yerden talimatlar veriyordu. Zorla ağzını açarak (yanaklarından bastırarak) yemek yedirdiğini, yatağı yerine halı üstünde uyuttuğunu gördüm. odaya kapatıyor tek odada akşama kadar duruyordu. Uyarmaya başladım öyle şeyler yapmadığını söylüyor beni iyi baktığı konusunda tatmin etmeye çalışıyordu. Ancak taki bebeğimin saçını çektiğini ve küçücük kolunun üst kısmından tutup kaldırıp mutfağa götürdüğünü görene kadar .

Daha neler yaptı bilemiyorum ama erken farkettiğim için şanslıyım diyorum.

Tabiki kadının hemen işine son vardim.ertesi gün evi online izleyebileceğim kamera ile donattım. yeni bakıcı buldum.

Şimdi ise bakıcının iyiliğindenmi yok sa kameradan mı bilemiyeceğim iyiyiz.

Eğer bebeğinizi bakıcıya emanet ediyorsanız gözünüzü 4 değil açabildiğiniz kadar açın.

Son düzenleme:

hay allahim. cok sinir oldum valla elime gecse ben yolarim o kadinin saclarini. bebegin sacini cekmekte neymis. cok uzuldum sukurki farketmissin. gecmis olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…