- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #5.021
Merhabalar kizlar bugun ece hanimin dogumgunu alisverisini yaptik.istanbulda oturanlar icin istoc onerim.cok cok uyguna mal ettim.sadece kizimin elbisesi ve pastamiz kaldi.cok sukur bu yukte kalkti omuzlarimdan.
valla ne aldık mınnı Mouse konseptım20 tabak 20 bardak 40 peçete masa ortusu balon ve sus aldım sımdı sırada pasta ve elbıse varbugun bızzım orda sosyete pazarı var gıdıp bakıcam vallabulursam elbıse alıcamcnm biz dogum gununde ankarada olacagimiz icin burda birdahaki aya dis bugdayi ve 20 gun oncesinden dogum gunu yapacagim neler aldik nasil bi elbise dusunuyorsun
selam kızlar nasılsınızzzz
bende şuan yaptırmicam , önce kızamığı yaptırıcam zaten yaşındada kızamık tekrarı ve su çiçeği varmış , bu arada alt komşumun torunu 3 yaşında ve doktoru tek doz olarak yaptırtmış menenjit aşısını , makalenin tamamını okumak isterseniz mart ayındaki bir konferanstan alıntıymış
Yeni Menenjit Aşısı: Menactra
kızlar benim oğlumdada bir ısırma huyu var heryerimi ısırıyo görmeniz lazım oyun sanıyo beni ısırırken eğleniyo kızıyorum bağırıyorum yok kollarım mosmor göğsümüde ısırıyodu geçenlerde can havliyle tokat attım bıraktı göğsümü ısırmıyo nası ağladı o ağladı ben ağladım ama yapmak zorundaydım ısırmayı oyun sanıyo çocuk sizinkilerde yapıyomu böyle
hosgeldın canımmSelam kızlar çok uzun ara verir oldum bütün hasta bebişlere çok geçmiş olsun bizde ateş öksürük derken çok şükür iyileştik.Emekleyerek gitmediği yer kalmıyor küçük beyin:) kızlar yemek konusunda sormak istediklerim var bende hep blendırdan geçiriyorum ufacık pütür gelse öğürüyor baştan alıştırmalı diyorlar ama ilk zamanlar ister istemez ezmek zorundaydım anne sütüde yok bari yesin dedim.Bakalım ne zaman alışacak normal yemeğe.Zuhal Hüma bizim gibi yiyor demişsin verdiğin öğünler neler yani nasıl yiyecekler veriyorsun?Ben hep ana kucağında yarım yatarak yediriyorum oturarak yiyemiyor sizler nasıl veriyorsunuz mama sandalyesi kullanıyormusunuz?bunları kafama taktım bu aralar.Birde yürüteç kullandık ya bir aralar şimdi ayakta tutunca parmak uçlarına basıyor inşallah zamanla düzeltir.İşte bizde durumlar böyle bu arada ek gıdalar sayfamızada aradabir girelim yeni değişik mamalar varsa paylaşalım lütfen benim menüm çok geniş değil ama çeşitlendirmek istiyorum hepinizi ve kuzularınızı öpüyorum
Kizlarrrr merhaba.
okuyorum sizi takip ediyorum ama yazamadim bayadir
biz yeni geldik tatilden cok sukur bi sikinti olmadi. sadece ust iki disimiz birden cikti onun huysuzlugu ve uykusuzlugunu cektik.
ben kizamak yasinda olucak diye yaptirmadim birde zamanimz var dusunurum dedim ama hala kararm ayni. menenjiti duymamastim. pztsi s.ocagina gidicm boy ve kilo takibi icin sorucam bakalim ne diyecekler.
yemek ve anne sutu konusu da konusulmus. ben ogluma biz ne yersek onu yediriyorum. oyle blendrdan flan gecirmiyorum. yeme duzenimiz soyleki ben hergun sabah ogle ve aksam ayni saatlerde masa hazirliyorum. bazen iyi yiyor bazen iki lokma. iki lokma yediginde iki saat sonra tekrarliyorum yemek yedirme isini fakat iyi yerse uc ana ogun veriyorm sadece. oglum istahli bi bebek degil. herseyi yiyor fakat tadimlik. masallah cok emiyor. bazen yarim saat arayla. ben yememesini buna bagliyorum sutum yetiyor demekki. kilosu cok sukur iyi.
Guzel anneler size bir sorum olucak. Ben ogluma yemek yedirirken eline ekmek vs. veriyorum agzina gotursun kendi yesin diye. Ama agzina goturmuuoe ben yonlendironcede istemiyor illa elimden yicek. Sizin melekler nasil bu konuda. Ben alissin istiyorum nasil alistirabilirimki sulugunu bile tutmuyo tembel oglum.
aynı kurttan bızde de var canım tutunmayı ogrendgnden berı oturmayı unuttu dıyebılırımHayirli cumalar kizlar :119: napcaz biz bu tospagalari iyice hareketlendiler korkar oldum artik.hic yerde oturmuo mutfağa gidip gelene kadar bakmisim ayakta tutunup bekliobizimkindee mi kurt war sadece sizinkilerde mi ole
oy kiyamam ya poposuna vur annesi bilse yapar mi hic bende kizimin popisine vuruyorum hos oyun sanip guluyor sipam ellerinede vuruyorum ara ara... omuzlarimi disliyor benim pamugumda goguslerimde cabasiisirinca emzirmeyi birakip tepki vermeliymisiz... off kizim cok hircin ya yatiriyorum ki altini acayim kiyamet kopuyor dokunmamizi istemiyor isimiz zor, ya sabir!!!!
bir yerde okumuştum üzerinin etrafın kirlenmesini önemsemeyin kendi yemesi için teşvik edin diyordu
çorba olduğu zaman yastıkta yatırarak yediriyorum ama diğer zamanlarda masada bizimle oluyor ekmek vs. eline veriyoruz kendi yiyor. bir de yeni huyu bir elinde ekmeği tutup diğeriyle minik parçalar koparıp ağzına atmakcivciv gibi didikliyor ekmeği
dün de mesela muzu böldüm mama sandalyesindeyken doruk önüne koydum tabaktan kendi alıp alıp yedi
Merhaba arkadaşlar
Bilmiyorum bu forumdaki kaç kişi çocuğunu bakıcıya bırakıyor ama ben anneleri uyarmaktan geçemeyeceğim.
Hatırlarsanız bakıcı konusunda bayağı bi sorularım / teddütlerim vardı.
Ama mecburen 48 yaşında hacı adayı bir bakıcı bulduk ve canımın yarısını emanet ettim.
Yaklaşık 2 ay baktı. Son zamanlara doğru kızım bu bakıcımıza gitmek istememeye başlamıştı. Herkes hüsnü kuruntun, gayet iyi, güleryüzlü, deneyimli , sana öyle yapıyor bize yapmıyor, bakıcısıyla mutlu görünüyor diyordu. ama benim içim rahat etmiyordu.
Dayanamayıp masa saati görünümlü gizli kamera aldım. ve kızımın baktığı odaya yerleştirdim. ben kamerayı çözene kadar 1 hafta geçti. kesik kesik izliyordum. (ilk önce 40 dakikalık, sonra iki saatlik ve dört saatliğe kadar çıktım) (yurtdışı ürünü olunca ancak öğrenebildim)
ve görüntüleri izleyince şok geçirdim. Güleryüzlü kadın ben kapıdan çıkınca gidiyor yerini somurtkan biri alıyordu. (inanamazsınız sanki maskesini çıkarmış gibi)
Kızıma karşı ise ilgisiz di. kanepeye uzanıyor ece gel, ece yapma, ece hayır diye 9 aylık kızıma yattığı yerden talimatlar veriyordu. Zorla ağzını açarak (yanaklarından bastırarak) yemek yedirdiğini, yatağı yerine halı üstünde uyuttuğunu gördüm. odaya kapatıyor tek odada akşama kadar duruyordu. Uyarmaya başladım öyle şeyler yapmadığını söylüyor beni iyi baktığı konusunda tatmin etmeye çalışıyordu. Ancak taki bebeğimin saçını çektiğini ve küçücük kolunun üst kısmından tutup kaldırıp mutfağa götürdüğünü görene kadar .
Daha neler yaptı bilemiyorum ama erken farkettiğim için şanslıyım diyorum.
Tabiki kadının hemen işine son vardim.ertesi gün evi online izleyebileceğim kamera ile donattım. yeni bakıcı buldum.
Şimdi ise bakıcının iyiliğindenmi yok sa kameradan mı bilemiyeceğim iyiyiz.
Eğer bebeğinizi bakıcıya emanet ediyorsanız gözünüzü 4 değil açabildiğiniz kadar açın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?