- 21 Haziran 2012
- 2.857
- 799
- 148
- 38
- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #4.981
Kızlar merhaba sizlere bir sorum olacak. Bildiğiniz üzere 10 aylık Nihle isminde bir kızım var. Ben kızıma 2. tüp bebek denememden sonra sahip oldum çok şükür. Ancak 1. tüp bebek doktor hatası yüzünden olumsuz sonuçlanmıştı. Problem bende ve fsh yüksekliği var. Yani Türkçesi erken menopoz tehlikem var. Hamilelikten önce bir çok kez hormon testi verdim ve 10 ile 18 arasında çıkıyor sonuçlar. Ama yaşım 25. Yumurtalıklarım ise 40 yaşındaki bir kadının yumurtalıkları gibi çalışıyormuş. Tüp bebek sırasında 8 yumurtam oluştu 6 tanesi olgunlaştı 4 tanesi döllenecebilecek duruma geldi 2 tanesi aşılandı 1 tanesi kızım tuttu. Kırkım çıkar çıkmaz adet oldum ve çok şükür adet düzensizliğim yok. Doğumdan sonra hiç korunmadık ama olsun diye de uğraşmadık. Kızım hastalığı emme ve yeme problemi derken birde iki aydır kızıma bakmak için kayınvalidem va kayınbabam gelince baya bir bunaldım. Bu arada kızım 7 aylıkken emmeyi bıraktı ancak ben sagmaya devam ediyorum. Geceleri ve sabahları anne sütü içiyor yemek yemediği veya rahatsız olduğu zamanlarda da imdatıma anne sütü yetişiyor. Şimdi gelelim konuya geçenlerde yine hormon testi verdim ve fsh 14 lh 9 çıktı. doktorda ikinci bebeği düşünüyorsan geç kalmadan tüp bebek yaptır dedi. Ben ikinci bebeği istiyorum ama hazır da değilim. Ancak hazır olana kadar da geç kalabilirim. Ne yapmalıyım kızlar bana akıl verin. Yeni arabada aldığımız ve ev kredimiz olduğu içinde pekte müsait değiliz maddi olarak. Ancak istersem arabayı satabiliriz. Bana bi akıl verin
senın ısın dha zormus canm 2 taneyle..
benm ıkıncı olsa o da bole olur herhaldee muhtemelen
kızımın masaallahı ver yeme ve uyku konusunda her turlu zoru yasatıyo banaa
dogru dıyosun bole bole buyucekler ama ıste aksam yataga gırdgm zaman
aklıma ılk bgun kızm ne yedı dusuncesı gelıyo ve sabaha zaten geceden kalma bu stresle uyanms oluyorumm
cok zor yaa yemeyen cocukk,bebek...benmkı bu ara hoslanmadgı bse olunca elıyle cıkarıyo sıpa onu ogrenmss
ben uc ana ogun oldugu kadar da ara ogun verıyorum dedgn gbı az az tadımlık yıyo
yemecegını bılsem de hazrlıyorum bı kasık bı kasıktr mantıgyla....
canı ıstemedgnde bı gorsen dudakları ıkı kasıktan sonra dırek kıtlenıyoo
ama benmkı ıstahszlıktan zıyade tamamen memeye guvendgı ıcın sıpaa
dırenıyo yememeye nasılsa 2 dk sonra emecegını bılıyo cımcımeee
dogdugndan berı benm kızım da gunduz hıc uyumuyoo gece ıyı sayılır
gunduz uyudugu max.20 ser dakıkalık kestrmeler...tık sesıne uyanır vazıyette ustelık
yasına gırcegı gunu ıple cekıyorum malum cok degskenler ya belkı o zamana bıraz olsun degsr huyları kuzuların
snde hosgeldın canımmnolsun ıstee babaannelı bayram zıyaretmz bıttı eve donduk
kaldgmz yerden devam kuzumlaaıyıce emeklıyo artık
bayramda dıp kose temzlemedık ev bırakmadı
bembeyaz kıyafetlerını sımsıyaha cevırdı kıpırdak kızım benımm
sena nasıl sen nasılsın canımm??
Kızlar merhaba sizlere bir sorum olacak. Bildiğiniz üzere 10 aylık Nihle isminde bir kızım var. Ben kızıma 2. tüp bebek denememden sonra sahip oldum çok şükür. Ancak 1. tüp bebek doktor hatası yüzünden olumsuz sonuçlanmıştı. Problem bende ve fsh yüksekliği var. Yani Türkçesi erken menopoz tehlikem var. Hamilelikten önce bir çok kez hormon testi verdim ve 10 ile 18 arasında çıkıyor sonuçlar. Ama yaşım 25. Yumurtalıklarım ise 40 yaşındaki bir kadının yumurtalıkları gibi çalışıyormuş. Tüp bebek sırasında 8 yumurtam oluştu 6 tanesi olgunlaştı 4 tanesi döllenecebilecek duruma geldi 2 tanesi aşılandı 1 tanesi kızım tuttu. Kırkım çıkar çıkmaz adet oldum ve çok şükür adet düzensizliğim yok. Doğumdan sonra hiç korunmadık ama olsun diye de uğraşmadık. Kızım hastalığı emme ve yeme problemi derken birde iki aydır kızıma bakmak için kayınvalidem va kayınbabam gelince baya bir bunaldım. Bu arada kızım 7 aylıkken emmeyi bıraktı ancak ben sagmaya devam ediyorum. Geceleri ve sabahları anne sütü içiyor yemek yemediği veya rahatsız olduğu zamanlarda da imdatıma anne sütü yetişiyor. Şimdi gelelim konuya geçenlerde yine hormon testi verdim ve fsh 14 lh 9 çıktı. doktorda ikinci bebeği düşünüyorsan geç kalmadan tüp bebek yaptır dedi. Ben ikinci bebeği istiyorum ama hazır da değilim. Ancak hazır olana kadar da geç kalabilirim. Ne yapmalıyım kızlar bana akıl verin. Yeni arabada aldığımız ve ev kredimiz olduğu içinde pekte müsait değiliz maddi olarak. Ancak istersem arabayı satabiliriz. Bana bi akıl verin
kuzularını halen emziren anneler sorum sizlere... benm kızım memede uyumaya devam ediyor, ben evdeyken sürekli emmek istiyor ek hiçbişi vermesem ihtiyaç duymuyor demekki halen yeterli sütüm var diye düşünüyorum kendi kendime.. çünkü işe başladıktan sonra azaldığını düşünüyodum..:44::44: karnını doyuruyorum örneğin sabah kahvaltısını yaptırıyorum peşine yine uyumak için emmek istiyor..emip öle uykuya geçiyor. ben işteyken kayınvalidem sallayarak uyutuyor..ama öğleden sonra zor uyuytuyorlar meme olayı olmadığı için tabi. geceleri yine emerekk uyuyor, ve en az 2 kez kalkıyor emmeyee,gece maması yedirip uyutmayı denedim yine bişi farketmedi yine emmek için kalkıyor.. yavaş yavaş bu durum çok yorucu olmaya başladı benim için. nasıl bir çözüm bulmalıyım:44: bir yandan da kıyamıyorum her isteğinde emziriyorum.. çevredekiler artık memeden kes diyorlar ama gönlüm razı olmuyor sizler nezaman bırakmayı düşünüyorsunuz ve nasıl bir yöntemle?? memeyi bırakınca geceleri nasıl olcak hiç bir fikrimm yok bana akıl lütfen
kuzularını halen emziren anneler sorum sizlere... benm kızım memede uyumaya devam ediyor, ben evdeyken sürekli emmek istiyor ek hiçbişi vermesem ihtiyaç duymuyor demekki halen yeterli sütüm var diye düşünüyorum kendi kendime.. çünkü işe başladıktan sonra azaldığını düşünüyodum..:44::44: karnını doyuruyorum örneğin sabah kahvaltısını yaptırıyorum peşine yine uyumak için emmek istiyor..emip öle uykuya geçiyor. ben işteyken kayınvalidem sallayarak uyutuyor..ama öğleden sonra zor uyuytuyorlar meme olayı olmadığı için tabi. geceleri yine emerekk uyuyor, ve en az 2 kez kalkıyor emmeyee,gece maması yedirip uyutmayı denedim yine bişi farketmedi yine emmek için kalkıyor.. yavaş yavaş bu durum çok yorucu olmaya başladı benim için. nasıl bir çözüm bulmalıyım:44: bir yandan da kıyamıyorum her isteğinde emziriyorum.. çevredekiler artık memeden kes diyorlar ama gönlüm razı olmuyor sizler nezaman bırakmayı düşünüyorsunuz ve nasıl bir yöntemle?? memeyi bırakınca geceleri nasıl olcak hiç bir fikrimm yok bana akıl lütfen
yazdıkların aynen benim şuanki durumumu anlatıyo canım :) sanki ben yazmışım gibi. bizde de aynı sorun var. memeyi bırakmayı düşünmüyorum ben. kendisi bırakırsa ayrı tabi. 2 yaşına kadar emziricem. ama herkesin dediği emmeyi azaltıp ek gıdayı arttırmak. oda nası olcak bilmiyorum. akla karayı seçiyorum yemek yedirirken. şimdi 2-3 saat hiç emzirmiyorum ve yiyecek bişey vermiyorum o zaman acıkıyo iyice ve biras daha fazla yiyo yemekten.
ayni dertten bende muzdaribimek besin neredeyse almiyor varsa yoksa meme ve kizim yanlizca gogusumde uyur ayakta sallamak yataginda sallamak pis pislamak bunlarla asla uyumaz ve benim icinde yorucu olmaya basladi emzirme sayisini azaltip kesmek gerekiyor saniyorum birden degil kizim memme diye diye yanima geldigi surecede kiyamiyorum nasil olcak bilmiyorum.. artik akillarida eriyor vermesen kiyametler kopar
kizlar kizim cok hircin olnaya basladi mesela emeklerken halidan parkeye geciyor usumesin diye denk geldikce geri haliya aliyorum, bana etmedigini birakmiyor bagiriyor kendini yere atiyor geriyor ayaklarini yerlere vuruyorben oldum olasi sevmem boyle cocuklari yerlere yatan vs... simdi benim kizimda yapiyor ve bu davranislar icin oldukca kucuk degil mi ne yapmaliyim sizce?
canım öncellikle Allah hakkında hayırlıısını nasip etsin.. eğer sen gerçekten tekrar anne olmak kızına kardeş yapmak istiyorsan arabadan vazgeçebilirsin,onlar tekrar yerine gelebilcek şeyler.. ama senin tekrar anne olma şansın olmayacaksa hiç düşünme derim..ilk 1-2 yıl biraz maddi ve manevi olarak bunalacaksındır ama çocuklarının sevgisi sana herşeyi unutturacaktır...
yokcanım , biz evdeydik bayramda ama kayınvalidemler geldi , nasıl şeker bi kadın anlatamam , bana iş yaptırmadı hiç , zaten aşçı kendisi restorantları var , yemekler bulaşıklar valla hep burda olsa keşke dedim bende , onlar varken girmedim tabi neteherkes tatilde mi pek durgun buralar
evet canım bu 3. oldu , ama sık kaka yapıyor hüma birde ön tarafa bulaştığı çok oluyor , ne kadar temizlesemde enfeksiyon kapıyor demekki , ben ona bağlıyorum ama bakalım birde ultrason çektirelimde o eksik kalmasın , nasılsa doktor parasına çalışıyo babamız :)))sevindim canim ya, dr.skintini biliyorum icine sinmis cok iyi... idrar enfeksiyonu huma sk tekrarliyor gercekten 3 kere felan oldu yanilmiyorsam ins.olagan bi enfeksiyondur umuyorum bobreklerle alakali degildir.. kuzunun boyuna kilosuna masallahdemir kullanmamaklada iyi bi karar vermissin eminimki demiri iyi olupta bos bosuna ilac kullanan cok bebek var cok gereksiz...
ama sen nie öyle alıştırsınki canım yaa? ben artık biz nasıl yiyorsak öyle veriyorum hümaya , çatalla bile ezmiyorum , alışacak nihayetinde , sadece ceviz gibi şeyleri tahta havanda döverek veriyorumcanım aslında böyle böyle büyücekler ama olan bize oluyo işte benim şansıma ilk kızımda böyleydi ve hala böyle düşün blendır yiyo hala 4yaşında maalesef ve bıkmış durumdayom hergün öğlen ne yedircem akiam ne yedircem derdi ikindide meyve veriyom ikisinede gecede muhallebi veriyorum ilk kızımda bebek gibi besleniyo edada bi iyi yiyo bi kötü anlamıyorum dönem dönem değişiyo uykusu hiç yok ama gece gündüz uyumaz maalesef((
amanin büyümüşte doğumgünü gelmiş bile , bizde gelmek isterdik yaaa , eşimin sülalede istanbulda aslında evimizde var orada kirada , belki önümüzdeki yıllarda istanbula yerleşebilirizsemacım gel canım.valla ecenın dogumgununu yapıcaz daha dunden berı esrayla nasıl yapıcagımı konusuyorum.6 eylulde benım evde yapılıcak canım.
canım ebemiz bizi dün aradı , özel menenjit aşısından haberi yokmuş benden öğrendi :)) daha kızamığı vurdurmadıkya biz , ondan aramış , menenjit yaptırırsan 1 ay sonra kızamık yapabiliriz dedi , benimde kafam karıştı , doktora gidince sorucam bakalımkizimin dr.ile gorustum ozel menenjit asisi ile ilgili,kesinlikle onerdigini soyledi kizlar 12 aylik olmadan vurdurmamida onerdi cunku 12.ayda devletin asilari var denk gelmesin diye... yarinda s.ocagina gidicem kilo boy takibi icin bakalim ebemizin dusuncesi ne dr.onerdigini soylemeden soracagim tabi kesinlikle yaptiracagim ayin 23nde aylik kontrolumuzde...
bizim evde parkenin üzeride fayansın üzeride yanıyo bildiğin , evde 33-34 derece , o yüzden bizimki heryerde geziyor canım , sizin orada hava nasılki bilmiyorum :26:kizlar pamuk kuzum emeklerken halinin uzerinde kalmiyor malum evi dolaniyor artik kuzular, e hertarafida haliyla kapatmak mumkun degil parkede betonda geziniyor hasta olcak diye korkuyorum aklima onlem olarak biseyde gelmiyor sizler napiyorsunuz oneriniz var mi?
o diyenlere bakma sen , kuranda geçen kız bebeğin hakkı 20 aymış erkeğinse 24 ay , ben emdiği sürece ayırmayı düşünmüyorum ama 20 aydan sonra bi faydası yokmuş emmesinin , yani kendisi bırakmazsa 20 ay emzirmeyi düşünüyorum , bence sende mahrum etmemelisin çalışsanda , sonuçta çalışan anne olman bebeğinin seçimi değilki ...! kuzunun suçu ne ?kuzularını halen emziren anneler sorum sizlere... benm kızım memede uyumaya devam ediyor, ben evdeyken sürekli emmek istiyor ek hiçbişi vermesem ihtiyaç duymuyor demekki halen yeterli sütüm var diye düşünüyorum kendi kendime.. çünkü işe başladıktan sonra azaldığını düşünüyodum..:44::44: karnını doyuruyorum örneğin sabah kahvaltısını yaptırıyorum peşine yine uyumak için emmek istiyor..emip öle uykuya geçiyor. ben işteyken kayınvalidem sallayarak uyutuyor..ama öğleden sonra zor uyuytuyorlar meme olayı olmadığı için tabi. geceleri yine emerekk uyuyor, ve en az 2 kez kalkıyor emmeyee,gece maması yedirip uyutmayı denedim yine bişi farketmedi yine emmek için kalkıyor.. yavaş yavaş bu durum çok yorucu olmaya başladı benim için. nasıl bir çözüm bulmalıyım:44: bir yandan da kıyamıyorum her isteğinde emziriyorum.. çevredekiler artık memeden kes diyorlar ama gönlüm razı olmuyor sizler nezaman bırakmayı düşünüyorsunuz ve nasıl bir yöntemle?? memeyi bırakınca geceleri nasıl olcak hiç bir fikrimm yok bana akıl lütfen
öff vazgeçer inşallah o huydan , gerçekten çok sinir bozucu , hümada kızıyor bazen ama biraz yüksek sesle hayır dediğimde kalıyor arda , çocuk nöroloji kitaplarına başvursan canım ? sabiha paktuna keskin gibi ? belki bir faydası olurkizlar kizim cok hircin olnaya basladi mesela emeklerken halidan parkeye geciyor usumesin diye denk geldikce geri haliya aliyorum, bana etmedigini birakmiyor bagiriyor kendini yere atiyor geriyor ayaklarini yerlere vuruyorben oldum olasi sevmem boyle cocuklari yerlere yatan vs... simdi benim kizimda yapiyor ve bu davranislar icin oldukca kucuk degil mi ne yapmaliyim sizce?
oyyy kıyamam burnuda akarmış topiğin küçük ablasınınkızlar merhaba.ececık ıylestı sayılır ama burnu hala akıyor. Ben hala ıylesemedım.haftasonu veya hafta ıcı dogumgunu ıcın alısverıse gıdıcem.onumuzdekı hafta koltuklarım gelıcek evde temızlık yapmam lazım..cok ısım var cokkk
kizlar bi site buldum asilar hakkinda hic ic acici seyler soylemiyoryorumlar kismina baktim ve gozlerime inanamadim bebegine asi yaptirmayan ve asi yaptirmamakla dogru karar verdigini cevresindeki asili cocuklari gordukce daha cok inandigini soyleyen bile var... asi icerikleri mide bulandirici ve olumle sakatlikla beyin iltihabiyla sonuclanabilcek yan etkilerden bahsediyor asiya cok karsilar ve s.ocaginda asi diye israr eden ebelerin asi badina ekstra ucret aldigini yaziyor ve daha neler neler... bunlar dogru olamaz degil mi?? tamda asi arefesinde aklim altust oldu
Dediğiniz gibi bende hemen bırakma taraftarı değilim zaten çalışan anne olunca bide işin içine vicdan azabı giriyoo ozaman hiç mi hiç kıyamıyosunuz..zaten gözlerimin içine bakıp öyle bii anneee meeemeemeemee diyee sayıklıyokiii geldee emzirmeeama halimi görsenizz geceleriiii perttttttt oluyorummm.... aynen canım bende çalışıyorum. sabahları ölüm kalkıyo resmen. hiç halim kalmıyo. eve geliyorum bi atlıyo üstüme sıpa gece yatana kadar öyle yapışık geziyoruz :) evin işi falan hak getire hiç bir şeye fırsat bulamıyorum. bide diolarki ikinciyi ne zaman yapacanben ölüyorum yorgunluktan uykusuzluktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?