2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

mağazalar girip çıkarken insnaın aklı allak pullak oluyor canımm 1 tane bişi alıyorsun bu tamam diyorsun çok gezmekten kafan doalnıyor.
Ben annemle alışveirşie çıkınc aöyle oldum.
Bir liste hazırla fıstıkk aldıklarını yazzz, gruplaa ben öyle yapttım bak örnek birliste ekleiymDD
oraya bakarak alışveriş yapıyorumşimdii bundna yok alabilirim yada kaçtane var falan aklın karışmıyor.
Alman gerekenleride listee yap mutlakaaaD oldumu bilemiyorum umaırm olmuşturç

SELAM EYlül annecikleri ara ara takip ediyorum sizi.rabbim bebişlerinizi kucağımıza almayı nasip etsin.

kızımla muzık keyfı yapıyoruzzz eee bebegım sarkısı :)) kıpırkıpır kuzucumm annesının güllüüü

napımm cnm yaa tek basımaa aılemden uzaktaa hersey bana kaldıı erkenden yapıyımda sıcaklarda kosturamam ıstesemde tepe gıbı gobeklee zor cıkırım dısarıyaa ..

napımm cnm yaa tek basımaa aılemden uzaktaa hersey bana kaldıı erkenden yapıyımda sıcaklarda kosturamam ıstesemde tepe gıbı gobeklee zor cıkırım dısarıyaa ..

EN GUZELINI YAPIOSUN CANIM HEYECANLA ALIYRSN HEPSINI BENDE COK ISTIYORUM BISILER ALMAK AMA ÇALIŞIYORUM FIRSATIM OLMUO BIDE ESIM SEN TAKMA BEN HALLEDICEM DIO NASIL HALLEDICEK MERAK EDIYORUM ASLINDA BESIGI FALAN DEDELERINDEN BIRI HEDIYE ALSA NE IYIOLUR VALLA:))NEDE OLSA ILK TORUN

:)hadi bakalım, keyifli alışverişler olsun o vakit.. ben de kıyafet kısmını tamamladım ama hala gözüm dışarlarda:) zara baby de çok şeker şeyler var ama pahalı yau:) kot salopetler, alttan çıtçıtlı gömlekler de almak istiyorum:) ne varsa kızlara, erkeklerin fazla seçme şansı yok:)

kapı süsleri konusuna gelince bir çok hastane kendiliğinden kapıya bişiler asıyorlarmış. kardeşime aldıgımız elimizde kaldı. zaten apar topar gitmişler hastaneye, onu almak akıllarına gelmemiş. hastaneyse çoktaan kendisi süslemiş.

:)) analitik insan. hemen tasnif etmiş:)

ii fikir, ben de aldıklarımı kanepenin üzerinde tasnif ettim ay- ay ve tür tür:)

bızımkı esım tarafından ılk torun bızımkılerın ıkıncıı ... parayı anneanne verdı besık ıcın bız sectık sadece :)) alsınlar okadarda yanı :))
kapı süsünü ben bebegımın odasının kapısına asıcam devlet hastanesınde doguumum olucak zaten oraya bıde kapı süsümü asıcam bosver

Son düzenleme:

devlet hastansnde hastane cıkıslarını bıle degıstırylrmıs senın goturdgnu gıydırmıolrmıs baska gıydırylrmıs bızım aşçının torunu olmustu bız dıo aldık cok gusel bısı bebege onu gıydırmemıslerdı dıo o aldıkları kaynamıs hastanede

21 Haftalık Gebelik:”Hımm Çok Lezzetli!”
”Acaba bebeğim içeride rahat mı? Bir şeye ihtiyacı var mı? Ben onun için doğru şeyleri yapabiliyor muyum?”

Bebek Büyüyor(21+0-21+6.gün)

Bebek içinde bulunduğu amniyotik sıvıyla müthiş bir uyum içindedir. Bu sıvı, karnınızda bebek için esnek bir ortam sağlayarak onu darbelerden korumaktadır. Bununla birlikte fetus bu sıvıyı yutmakta ve hatta solumaktadır. Yutkunma hareketleriyle sindirim sistemi bir nevi egzersiz yapmaktadır. Bağırsakların çalışmayı öğrenmesi ise yutulan bu sıvı vasıtasıyla sağlanır. Aynı şekilde vücuda çekilen ve verilen amniyotik sıvı doğum sonrası havayla dolacak ciğerlere alıştırma hareketleri yaptırıyor.
Amniyotik sıvı bebeğin vücuduyla ilgili bir çok gelişmenin izlerini taşır.İçinde bebeğinizin idrarı,saçı,tüyleri vardır. Bebek onu içer, kusar ve idrar olarak dışarı atar. Ayrıca her üç günde bir amniyotik sıvı tamamen yenilenmiş olur. Bu nedenle araştırmalarda amniyotik sıvıya ve hacmine bolca bakılır.Ayrıca bildiğiniz gibi yediğiniz gıdaların tadı bebeğinize ulaşır. Bebeğin büyürken seveceği gıdaları şimdiden belirleyebildiğinizi düşünebiliyor musunuz? Eğer gebeliğiniz boyunca çok yoğurt tükettiyseniz, çocuğunuz da muhtemelen bir yoğurt hayranı olacaktır. Aynı bir bebek kuzunun çimenleri çok sevmesi gibi. Çünkü onun annesi çim yemeye bayılırdı!!”Tatlı” ınız bu hafta itibariyle 27 cm boyunda ve 369 gram ağırlığında.Bir mısır boyunda…
(Bu haftadan itibaren bebek ölçüleri tepeden topuğa verilmektedir, şu ana kadar bunu yapmak zor olduğu için ölçümler tepeden popoya kadar yapılmaktaydı)
Vücudunuzdaki Değişiklikler
Rahminiz göbek deliğin birkaç santim üstünden hissedilebiliyor artık. Biraz fazla kilo almış almış olabilirsiniz. Eğer sağlıklı bir beslenme düzeni içinde olduğunuza inanıyorsanız bunun da hiç önemi yok.
Bol su tüketin,Yürüyüş, yüzme veya yoga gibi egzersizler yapın,
Çatlaklara karşı kakao yağının son derece iyi geleceğini unutmayın,
Diğer hamilelerle sohbet etmek size iyi gelebilir. Denemekte fayda var.
Bu haftalarda bebeğinizin hareketlerini hissetmeye başlamış olmalısınız. İçeride tam olarak ne yaptığını anlamanız zor olsa da, bir şeyler yaptığını artık anlıyorsunuz. Tekmeleri şimdilik sevgi gösterisi gibi algılayabilirsiniz; ama birkaç hafta sonra biraz daha sert tekmeler alabilirsiniz !
Eğer fırsat bulabiliyorsanız tatil yapmanın tam zamanı ! Çok sıcak olmayan, bolca yürüyüş yapabileceğiniz ve yorucu olmayacak yerleri seçmenizi öneririz. Ani hareketler yapmaktan ve aşırı yemekten kaçınırsanız bu tatil size ilaç gibi gelecektir. En sevdiğiniz giysilerinizi alın ama ağır bir bavul yapmamaya gayret edin. Galiba bu kadınlar için bu biraz zor bir öneri !
Öneri Listemiz :
Göğsünüzden birkaç damla akıntı gelebilir. Bu göğüslerinizin süt yapmaya hazırlandığını gösteriyor. Göğüs pedi kullanabilirsiniz,
Dişeti kanaması yaşayabilirsiniz. Dişleri düzenli fırçaladığınızdan emin olun ve daha az şekerli gıdalar tüketin,
Vücut hücrelerinizin güçlenmesi ve yenilenmesi için çinko alımına dikkat edin. Et,süt,peynir yumurta,tahıllar ve fındık çinko açısından zengin besinlerdir.Her akşam en az yarım saat ayaklarınızı yukarı dikin. Bu vücudunuzun kan dolaşımını gayet rahatlatacaktır. Ayak bileklerinizde oluşması muhtemel şişkinliği engelleyebilirsiniz.
Size doktorunuz tarafından söylenenleri uyguluyor ve bilinçli anneliğe hazırsanız kaygılanmayı bırakın. Gebelik hormonları hamilelere aşırı kaygı verdiğini de bilmelisiniz. Bu sinsi tehlikenin farkında olun ve kendinize güvenin.
Bilgi Hapı:
”Hamileler neden balık yemeli?” Basında Sık duyulan bir soru.
Bebek anne karnında gelişirken ortalama olarak 5.ayda beyin ve sinir sisteminde bazı hızlı gelişmeler yaşanıyor. Bu dönemde Vücut içi İletişim için gerekli olan sinirler güçlenmek için özel bir malzemeyle kaplanmaya başlar. İşte meşhur Omega-3 asidi, bu kaplama işini tam hakkıyla yapan maddedir. Eğer kaplama daha güçlü olursa şüphesiz daha iyi gören ve daha iyi çalışan bir beyne sahip oluruz. Omega 3 en fazla balıkta bulunduğu için de hamileler balık yemelidir. Özellikle kızartma yerine, ızgara veya buğulama yöntemleriyle pişirilmiş balıklar hamile için gereklidir. Ceviz tüketimi de aynı amaca hizmet eder; ama balığın yerini tuamaz.Kendinize iyi bir balıkçı bulun, evde pişirmek istemiyorsanız balıkçıda bu işi çözebilirsiniz. Yada bir yakınınıza(bir kayınvalide bu işi yapmakta gönüllü olabilir) rica edin, o sizin için hazırlayabilir. Somon balığı,uskumru ve hamsi favori tercihleriniz olabilir.
Not: Doğumda en az gelişmiş organın hangisi olacağını biliyor musunuz? Hiç tahmin edemeyeceğiniz organ: beyin. Çocuğun beyni ortalama 7-8 yaşına kadar gelişir. Dolayısıyla bu dönemde de balık tüketimi son derece önemli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…