2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

günaydııın tatlı anneler.. kahvaltımı yaptım geldim :) bir çemen yapmışım sormayın.. nerdeyse yarım ekmek yedim beraberinde..
cemenn kısmı ıyıdee yarım ekmekk afıyet olsun canımm tarıfını alabılırmıyımm ::)) bende yaparım belkı baharatlı oluodu demı
Kizlar cuma gunu seker yuklemem var ac karna gel dedi doktor su bile icmicemmi kizlar onu sormayi unuttum

onu bendebılmıyorum cumagunu bende gıdıcem su bısı yapmazz yaa sanmmam:26:

şimdi hastanemi aradım sezeryanı karşılamıyormu die yok öle bişee deiler hersey konusduğumuz gibii..

kusura bakma canım ben görmemişim yazını demek ki, tekrar yazdığın için teşekkür ederim,fiyatıda iyiymiş, internetten buldum, artık İstanbul'da aynı modelden buluruz herhalde

ricaa ederim canım nedemek istanbulda hayli hayli bulursun 2012 yılı modeliymiş bu senenin yani.
Ama lırken şeye dikkat edin aynı beşik iki türlü tasarlanmış beişiğin altında küçükücük bir aparatı var onu takıncaa beşik sabitleniyor o çıkınca sallanıyorr, bebik hareketlenince o aparatı takıyorsun sağa soola dönünce bebik beşik tıngırdamıyorr bebeğin düşme riski olmuyor onnu gözden kaçırmayın canım.
Alırsanız şimdiden güle güle kullansın minikin.

Kizlar cuma gunu seker yuklemem var ac karna gel dedi doktor su bile icmicemmi kizlar onu sormayi unuttum
okadar değill:)) su içebilrisin hehe.

günaydııın tatlı anneler.. kahvaltımı yaptım geldim :) bir çemen yapmışım sormayın.. nerdeyse yarım ekmek yedim beraberinde..
afiyet olsun maşallah yarım ekmekmi yedin sanırım tutmazsan kendini bir tane de yiyeiblirdin hehe:)
ama dikkat et bakalım
bnde tekmeler guclendı buyudu dıyorum esımee :)) eskıden bkadar yamultmuyodu karnımı sımdı uyurken bıle uyandırıoo kuzumm

küçük kuzum maşallah onaaaaa aynen benim miniktee günaydın diyor bana iyi geceler diyorr sesime çok güzel tepki veriyor:))

ben sormustum doktora hayır su içme dedi su içersen aç karnına şekeri düşürür gerçeği yansıtmaz dedii.. içmeee sakınn

bnde tekmeler guclendı buyudu dıyorum esımee :)) eskıden bkadar yamultmuyodu karnımı sımdı uyurken bıle uyandırıoo kuzumm
ben de artık elimi kaldırabilecek kadar vurduğuna şahit oldum ve dün karnımı iniş pisti gibi (sağdan kalkık sola doğru yatık) yapınca çok güldüm eşime gösterdim "kızım biraz öbür tarafa git" dedi durdu ama "inat annesi gibi bak dinlemiyor beni" dedi :))))

ayy şeker yükleme.... ( canım dün yaptılar bana 75 gr glikozu içmeden önce bir akş'ne bakıyorlar. Sonra bir bardak suda glikozu (inceltilmiş şeker işte bilirsiniz) eritip bir dikişte içmeye çalış diyorlar. Zaten aç susuz olduğum için ben bir dikişte içtim. Sadece 2 bardak su iç birşey yeme dediler. Bir bardağını hemen içtim tabi. Sonra yeme içme yok 2 saat boyunca saat başı değer bakıyorlar işte akş 99, 1. saat değeri 211 çıkmıştı benim ve diabet olduğuma karar verildi. (2. saat 120 çıktı )Şİmdi günde 4 kez şeker kontrolü yapıyorum.. Bunun için dahiliye heyet raporu ile bir ölçüm cihazı verdi bana... (( ben iğneden korkarken başıma gelene bakın... Allah beni sınıyor diyorum ama kızıma değer....... Annesinin kuzusu.. Sen olmasan hiçbirşey bana o kadar iğne batırtamazdı. Dün 5 kez ölçüm yaptım (3'ü hastanede, biri aile hekiminde biri evde) dün gece yazmıştım zaten moralim çok bozuk ( şimdi (5 dakika sonra ) kahvaltı tokluk şekerine bakacağım. açlık şekerim 98 çıktı..

gunaydın canım, nasılsın,? ayy bende boyle bekledım, pis oglum gostermedı bıle kendını. bozuldum resmen:))
aynen ya bende bazen cok korkuyorum, bazende ogluma kavusmanın heyecanı sarıyooo :))
sen nezamn dogum izni alcaksın?nekadar süre??
pofff benimkı cok kotü, adam dogum ıznı 2 hfta yeter dedı sakayla, işten sogudum resmen, ama calısmamda gerekıyo, napıcam bılmıyorum, bizim burası küçük yer oldugu için, herkes tek iş yapıyo, uzun süreli izin almam sıkıntılı olacak, hastaneye gıderken fılan hıç sorun yok ızın bıle almadan git dıyor,ama uzun sürelı izne pek sıcak bakılmıyo(

tatlım benim üzülme ne olur bu kadar benim de yüksek çıktı ben dün gittim dr.a bana da diyet listesi verdi diyetisyene göndermedi hemen.inş.diyete uyup aşıcaz bu sorunu moralini bozma...bizim elimiz de olan bir şey sonuçta hemen hemen aynı şeyleri bana da söylediler...bende bir hafta sonrasını iple çekiyorum inş.düşürücez bu şekeri tatlımmm allah büyüktür....

bak madem bir hafta sonra ş.yüklemen var şunları yeme kesinlikle.....
incir üzüm muz kayısı....bezelye patates mısır tatlı olan herşey kek poğaca pilav makarna bunlardan uzak dur derim canım

günaydın herkese :)

Şeker testine giderken su içebilirsiniz, elbette 1 litre falan değilse:) Bu şeker durumu ile birkaç şey söylemek istiyorum izninizle. Öncelikle şeker gebelikte çıksın veya öncesinde var olsun hiç farketmez her koşulda sıkıntı, stres ve üzüntü şekeri yükselten bir etken. Dolayısıyla sakin kalmakta fayda var. Düşük glisemik indeksi olan gıdaları tüketmek en basit çözüm mesela beyaz un yerine kepekli un, beyaz pirinç yerine kepekli pirinç veya bulgur gibi. Ben hamile kalmadan öncede doktorum söylerdi ama hamile kaldıktan sonra direkt olarak her türlü şeker, tatlı, reçel, çikolata, kızartma, hamur işi vb. rafine olan, işlenmiş, paketlenmiş gıdaları yasakladı. Örneklemek gerekirse evde yapmıyorsan pekmez bile yeme ama doğal olarak kurutulmuş üzümü dilediğin kadar yiyebilirsin dedi. Bunları söylemesinde temel olarak dört neden vardı, birincisi gereksiz kilo alımını engellemek, ikincisi son trimesterde ortaya çıkan gebelik şekeri ve yine son trimesterde ortaya çıkan aşırı şişkinlik ve ödemi engellemek, son olarak da bebeği boş kalori yerine dolu kalori ile beslemek. Tabi ben bunların ne kadarına uydum tartışılır. Ama her kontrolde jinekoloğa değilde diyetisyene gidiyormuşum gibi korku hissedince kilo konusunda onun dediklerine uyamasamda (27. hafta +7 kg)
en azında yediklerimi seçerken uyum gösterdim. Bir de ben utanmazsam Gıda Mühendisiyim hani az da olsa işin içindeyim yani Allah'tan hem meslek hem doktor kasıyor beni yoksa şu anda + 17 olurmuşum :) Bir de ben de hipotiroid var tabi yani metabolizma hızı da düşük amannnn Allah hakkımızda hayırlısını versin diyerek geldik bugünlere, bundan sonrası da öyle gitsin inşallah. Onun için kendinizi sıkmayın. Şöyle düşünmekte fayda var bize zararlı olan herşey uzun vadede bebeğe de zararlı. Herkes kendine de bebeklere de iyi baksın. Sağlıklı günlerimiz olsun inşallah. Amin :)

cemenn kısmı ıyıdee yarım ekmekk afıyet olsun canımm tarıfını alabılırmıyımm ::)) bende yaparım belkı baharatlı oluodu demı
:) hiç sorma yaa ben yiye yiye 20 günde 2 kilo alıp 75 olmuşum zaten Allah sonumu hayır etsin.. tarifide hemen vereyim canımm
1 çay bardağı yağa istediğin kadar salça koyup kavuruyorsun ( ben 1 küçük kavonoz salça koydum...)
biraz kavrulduktan sonra içine yaklaşık 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz koyuyorsun.
sonra ince ince kıydığın maydonozları atıyorsun bide istediğin kadar sarımsağı tuzla ezip atıyorsun içine. sonrada işte istersen biraz kimyooon tamaaaam :)
al sana mis gibi çemen afiyet olsun :)

meraba canım ewet ya iyi bir anne olmazsam ya bebeğime bakamazsam die ağladığım bile oluyor.. bizimki zaten doğru dürüst hiç göstermio taramada çıkdı kızımızın cinsiyeti ondan sonra hiçç göremedi doktor %90 kız ama hiç göstermio dioo bende kaynanama hesap weremem kız olsun diorum şakalaşıyoruz öle:) canım normalde 32. hafta da dewlet istersen izin almana izin veriyor.. yani benim doğum izinim doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta.. ben çalışabildiğim kadar çalışıcam doğumdan sonraya aktarıcam canım 2 hafta olurmu yaa saçmalamasın bari 1 ay olsun ancak toplarım kendimi falan de yada doğumdan sonra doktor zaten rapor wericek iş hayatında duyacak herkese aynısını de ama 1 ay yatman gerekio Allah korusun da kanaman falan olabilir dedi de çünkü bu senin hakkın patron wermiyorsa bazen çakallık gerekiyor bunlara.. herkes de bir dert canım bende izinli olduğum sürece sözleşmeli olduğum için maaş alamıycam sonra sgk toplu weriyor rapor bitince kesiyor tabii ne kadar alacağım bilinmiyor ve benim en çok paraya ihtiyacım olduğunda maaş yok ew kredisi ödüyoruz ne yapıcaz bilmiyoruz yani canımm

Tarif güzalmiş canım haftaya misafirlerim gelcek onlara yapayım benden sağolasın :)

Günaydınnn hanımlar ve onların datlu bebeişleri :) ben çanakkaladen çıktım yola izmire doğru otobüsle gidiyorum. Kamilkoçun rahat hattı varmış tek kişilik koltuklar. İyiyiz şimdilik bakalaım. Yalnız sabah kalktım bir baş dönmesi anlatamam. Ayakta duramadım. Sonra bidaha yattın 1 saat uyumuşum kalktım gene dönüyor dünya. Şimdi iyiyim allahtan. sizlerde nevar ne yok. Herkes iyidir umarım :)

Önümüzdeki hafta cuma son benimde izne ayrılıyorummmm

afiyet olsun maşallah yarım ekmekmi yedin sanırım tutmazsan kendini bir tane de yiyeiblirdin hehe:)
ama dikkat et bakalım
ama niye öyle diyon yaa ben çemeni çok severim yarım ekmeğe yakın yedim yani biraz eksik sonuçta ay utandım ben elalemin 1 günde yediğini kahvaltıda yedim sanki ama olsun bende öğle ile akşamda sadece sebze yemeği yerim olur biteeer

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…