2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

sorma canım benim eşimde bankacı sanıyorlar ki bankaya ortak:)) herkess oo eşin bankacı 4 5 milyar alıyordur yakında köşe olursunuz diyor bende biryerlerimle güüyorum onlara:) ewet ew hanımı mutfağından tut kıyafetine kadar kayınwalideme aldırıyor kayınvalidem çok ii niyetli o da yağdırıo anneler gününde falan hediye bile aldı kadıncağız ama sinir oluyorum diğerleri de çocuk benim eşim de çocuk bu nasıl bişe neyse Allah muhtaç etmesin...

evet yaa bende çok sık oluyo.. en iyisi kontrol tarihimi öne alıym:18:

magnezyum eksıklıgınden oluyomuş canım, korkulcak bısey yok, banada magnorm dıye bı sandoz yazdı ptesı günü, ama gecen hafta 2 kez karmp olmustu, içip içmemek arasında karrsız kaldım, muza devam edıyım , sıklasırsa sandozu içicem:)

dikkat et canım benim amcamın gelini hamileyken sürekli çalıştı yoğun bir iş temposu stres de vardı tabi erken doğum yaptı...7 aylıktı bebeği doğduğunda...kendiside çok çalışmasına bağlıyordu...
istirharat etmeye çalış kendini çok yorma ben ev hanımı olduğum halde şurdan şuraya gitmeye mecalim yok.. allah yardımcın olsun canım

erken dogum nıye yapasın canım, oyle bı belırtı yookkı sende şimdi, hem kontrollerinde normalse korkma yanı...
aynı degıl ama, benım ayaklarım agrıyo gecelerı bazen canım, eve gıderken 6,7 gıbı şişmiş oluyo biraz, şekerımde normal cıktı ama anlamadım, herhlde işyerınde bütüngun aynı pozsyonda bilgisayar basnda oturunca oluyoo.

saol cnm allh razı olsn bu ara sıcak falan ıyıce daralıo ınsan evde olsam sere serpe dolanıyorum valla:)))ısyernde kıyafetler bıle bayıo bazen daraltıo ıyıce

ben hıc ılacc kullanmyrm ya cnm oyuzden bıraz daa kotuyum doktorun verdıgı ılaclar hep alerjı yapıo hamılleıkten dolayı oyuzden bıraz korkuyrm benımde aksam eve gıdınce farkedyrm ayaklrım sısıo hergun bı ılık duş almaya calısıyorum ozmn rhtlıyorum bıraz

evet cnm ben de haftaa sonu farkettim. Ben de de çıktı

ağrılarım yokta çok halsizim. Sıcaklar mahvediyor beni.valla ben evi gördükçe ağlamak istiyorum.her akşam bir yarım saat ev çok pis diye eşime bağırıp duruyorum.bir ev bu kadar mı tozlanır, 2 kişi bu kadar mı mutfağı dağıtır anlamıyorum. Topla topla sonu gelmiyor. Ee halim de yok ki. Eşim yapıyor sağolsun ama illa ben elleyeceğim heryeri işte

ayak şişmesimi ayakkabılarımın hiçbiri olmuo davul gibi oldu ayaklarım bende çıkmadı seker tuzlu da yememeye çalışıorum bir tane teyze otrurken sürekli sarkıttığımız için şişiyomus öle dedi banada mantıklı geldi ama çok rahatsız ediyorrr

evet ama o mantık hep var yani, bankacıysa cok para alıyodur:) nealaka.
bende yapamıyorum ıste, sende oylesın demekkı, ben sımdı parkyatak,bebek arabası, o bu bılıyosun zaten neler alcaz, bisürü sey alcam, kayınvalıdem ve esımın anneannesi gelcekler dogum zamanı, soramıyorum ne alcanız dıye, hadı kayınvalıdemden cok bısey beklemıyorum gercekten, durumları ıyı degıl, ve şimdiki eşi, benım eşimin üvey babası, hanı ondan zaten bısey beklemiıyorum ama, eşimin anneannesının durumu iyi, ama yınede soramıyorum bile, (biz evlenırkende o yardım etmıstı zaten), anneannesıde vermış evleri erkek cocuklarına, kayınvalıdeme yok bişey, boyle ayrım yapılınca bende cok sinir oluyorum cocuklar arasında....
anammm basbaya dedıkodu yaptık he:)))

ah bu sıcaklar mahvedıyo ınsanı, o mutfak derdı bendede var ya, nasıl savas alanı gıbı oluyo bı aksamda, nasıl becerıyorum, bazen bırakıyorum amaertesı güne, napıyım canım yapmak ıstemıyo,yaıtıyorum koltuktada uyuyorum, ikinci aksam eşimle y apıyoz, aa ben bu mutfagı nasıl toplayım tek basıma, makınaya koyarken basım donuyo egıl kalk dıyorum adamcagız yorgun yorgun bana yardım edıyo, bazen kötü oldugumu düşünüyorum, ama bazende haklıyım sanırım, o isteksızlıkle okadar yapıyorum ya:)))

evt cnm banada ilaç verdi.ama inan içimden hiç içmek gelmiyor.iki kere içtim sadece.bidahada kullanmadım.zaten maaşallah bu aralar olmuyor.doğal yoldan korunmak varken ilaç içmeyim dedim

Ben bunu bilmiyordum ama kahvaltı düzenimle beraber muzu her sabah aksatmadan yiyordum. Muz falan karşılamıyor bu gece kramplarını. Magnorm verdiyse doktorunuz için, bende içiyorum, içmediğim zaman daha sıklaşıyor ağrılarım. Magnorm, rahim kasılmalarını da önlüyor. Braxton Hicks denilen yalancı kasılmalar, bunlarda 27. haftadan sonra falan başlıyor, magnezyum bunları da önlüyor. Ayrıca muz kabızlık yapıyor, biliyorsunuzdur, bir de demir hapı içiyorsanız, gebelikte basur olanları duymuşsunuzdur. Bacak krampları da 28. haftadan sonra daha sıklaşıyor, muzla geçiştirmeyin ilacınızı için bir zararı olmayan minerallerden sonuçta...

walla öle canım arada dedikodu yapmazsak da şişiyor insan benim eşim en küçük ona bişe kalmıo o yüzden ablası war birtane onun kocası da kayınwalidemi sömürüp duruyor.. ayy sorma ne alacaklar ayrı bir dert banada dediler sen bişe alma ilk çocuk kayınvaliden alır baktım kadında ses seda yok ne yapim iş başa düşdü alışwerişe çıkacam dedim bebek için Allahtan anladı heralde beraber çıkalım dedi eşim şunuda bunudsa aldır die bende ne alırsa ben karısmam dedim babannesi kıyafet aldı bir sürü bide ana kucağı ve oto koltuğu olarak kullanacağımız puseti aldı.. annemlerde yatağını alıorlar saolsun kıyafetlerini de aldı a dan z ye herseyi çok şükür bize çok bişe kalmadı.. eltim dio ki aa ne sansılısın bak kayınvaliden neler aldı sana hergün bişe alıo diyecektim de wazgeçdim:) sende telefonda desen alışverişe çıkıcaz bebek için falan die belki şunu alma biz alırız derler.. ayy çenem düşdü ne kadar içime oturmus:)

evet demekkı oturmaktan oluyo canım, ayagımızı 10 cm bı yuksege koyarsak şişmesi azalırmış, oyle dıyolar...
benımde dun ole oldu, hava cok sıcaktı, ipli bi ayakkabım var, onu giydim, aksam 5 gıbı sıgmadı ayagım içine,
banada doktorum tuzlu yeme dedı, tansıyonum benım 11-6 gıbı cıkıyodu normalı düşük yani, busefer 13,8 cıktı, tuzu azalt dedı...

bende artık sığmıyorum ya ne yapıcaz bilmiorum ben artık iş yerinde terlik giyeceğim:):) benim tansiyonum kaç biliomusn 8-5 ama bu normal tansiyonum hep böle yani :)

kızlaarrr bu konuda cevap verebilecek kimse yok mu((((

Kızlar herkese tekrar merhaba. Önecki doğumumdaki izin tecrübemi katarayım belki yardımcı olur. Doğum izni kanunen dpğum önesi 8 hafta doğum sonrası 8 haftadır. Hamilelik 40 hafta kabul edildiği için de 32+0 olduğunuz zaman ertesi günden itibaren izin gününüz başlar bunun için 31+1 ile başlayan haftanızda kendi doktorunuzdan doğum izni için rapor alırsınız. Bu raporun özel hastaneden ya da SSk hastanesinden alınmış olması farketmez. Ancak 32. hafta izne çıkmak istemeseniz izninizi 37+0 olacağınız güne kadar uzatabilirsiniz. Bunun içinde yine doktorunuzdan 37. haftasına kadar çalışabilir raporu almanız gerekiyor. Bu raporları alıp sadece kendi çalıştığınız kurumun muhasbe ya da insan kaynakları bölümüne teslim etmeniz yeterli ancak birer kopyasını alıp sizde saklarsanız iyi olur. Doğurduktan sonra da Doğum yaptığınız tarih itibariyle 8 haftalık izniniz içinde doktorunuz rapor düzenleyecektir. Eğer 37. haftaya kadar çalıştıysanız size 8+5 haftalık yani 13 haftalık rapor yazacaktır. bu raporud da yine iş yerinize vermeniz yeterli. Doğum paranızı iki şekilde alabilirsiniz. İsterseniz Doğum öncesi kullandığınız izinlerinizden doğan ücretinizi doğum yapınca SSK dan isteyebilirsiniz işe başladığınızda da geri kalanını alırsınız. Ya da hepsini işe başladıktan sonra alabilirsiniz ama 2 kerede almak istiyorsanız bu tercihinizi şirketinize daha önceden iletmiş olmanız ve bunun da işyerinizce SSK ya bildirilmiş olması gerekiyor. İşe başlayacağınız gün işyeriniz SSK ya işe başladığınızı bildiriyor siz de hastane tarafından doğum yaptığınızda hazırlanan doğum raporu var "işte Şu isimli hasta şu tarihte şu saatte şu kilo ve boyda canlı bir erkek ya da kız bebek dünyaya getirmiştir diye" o raporu, kimliğinizi, izin raporlarınızın birer nüshasını alıp işyerinizin bağlı olduğu SGK şubesine gidiyorsunuz. "Çok sıra oluyor erken gitmenizi tavsiye ederim." Orada zaten sizin doğum dosyanız hazır bulunuyor hastane yollamış oluyor. Hastanenizin ismini soruyorlar işlemler yapılıyor size alacağınız miktarı gösterir belge imzalatıyorlar sonra diyor ki şu tarihtten sonra postaneden paranızı alabilirsiniz. Gidip postaneden paranızı söylediği tarihten sonra alıyorsunuz.

Bunun dışında size tavsiyem bebek doğar doğmaz doğum raporunu alınca eşinizi yollayın hemen bebğin kimliğini çıkartsın ve sonra SSkK kaydı hanginizin üzerine yapılacak ise gidip onu yaptırsın. Yoksa bebeğe doğumdan sonra yapılan tüm işlemler içimn özel fiyat alınıyor SSK uygulanmıyor kayıt yapılınca SSK lı uygulaması yapılıyor.

Umarım faydam olmuş ve aklınızdaki sorulara cevap verebilmişimdir.

Bu arada SUKSUK benim bilgilerimi de listende güncellersen sevinirim kızım olacak ismini de YAĞMUR koymayı düşünüyorum.

çok tesekkürler işe başlayıca sgk ya gitmek gerekiyor yani ölemi..

bende artık sığmıyorum ya ne yapıcaz bilmiorum ben artık iş yerinde terlik giyeceğim:):) benim tansiyonum kaç biliomusn 8-5 ama bu normal tansiyonum hep böle yani :)

benmkınınde normalı ya 10,6 yada 11,6 ,, düşüktü.. şaşırdım son kontrolde. zaten son kontrolde herseyye sasırdım bı şaşkoloz oldum yani:))) ayy bu şaşkolozu ofiste bı kız soyluyodu, artık calısmıyo, osoylerken gıcık oluyodum şimdi kendım yazdım pes yani:)))
evet oyle olcak terlık sandelet, ne olursa:)))
8-5 mi????????? benımkı düşük dıyordum ama, seninkıde hakıkaten düşükmüş, gercı yüksege göre düşük olması daha iyi..
otekı konuyla ılgılıde yazcam ama bı yemek yemege gıdıyorum, gelınce yazarım :))) iştahım yok 2 gundür bu saatte yıyorum ogle yemegını.....

anladım cnm.evet magnorm verdi bana.şuan pek kasılmam yok bi kaç kere oldu geçti.ama dediğin gibi ilerleyen haftalarda artabilir.ozaman içerim.sağol cnm

bilgiler için teşekkür ederiz ama sormak istediğim bişey var doğum parası miktarı ne kadardır?ben 75 tl civarında diye biliyorum doğrumu acaba?bide analık parası diye bi şey var onunla ilgili bilginiz varmı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…