- 25 Mayıs 2012
- 2.599
- 469
- 163
benimde yüksek çıktı canım sana nasıl diyet verdi neleri yememek gerekiyormuş benim gittigim diyetisyen bir diyet listesi verdi ne bulgur var ne pilav
selam bengeldim yine kızçeler foto ekleyeyim sizetaze taze az önce çekildim Eki Görüntüle 438308 Eki Görüntüle 438307 Eki Görüntüle 438306
Şimdi alacağın parayı şu şekilde hesaplayabilirsin.
Brüt maaşının 2/3' ünü 30 iş gününe böleceksin daha sonra bulduğun sonucuda çalışmadığın iş günüyle çarpacaksın
Örnek: Brüt maaş 1.500,00 TL
1.500,00 TL x 2/3 = 1.000,00 TL
1.000,00 TL/30=33,33 TL
8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası için toplam 112 gün hesaplanıyor çoğl gebeliklerde 28 gün daha fazla olacak yani 140 gün
Buna göre tekil hamilelikte 112x 33,33 = 3.732,96 TL + emzirme yardımı olarak 2012 yılı için 89 TL doğum yardımı adı altında kamu personeline verilen yardım SSK' lılar için yok. Bu doğum parası da bildiği kadarıyla 165 TL
Çoğul gebeliklerde ise 140x33,33= 4.666,20 TL +89 TL
Allah iyiliğini versin yaaa kilo kilo dedğin nerde ki ben göremedim maşallah maşallah
benmkınınde normalı ya 10,6 yada 11,6 ,, düşüktü.. şaşırdım son kontrolde. zaten son kontrolde herseyye sasırdım bı şaşkoloz oldum yani:))) ayy bu şaşkolozu ofiste bı kız soyluyodu, artık calısmıyo, osoylerken gıcık oluyodum şimdi kendım yazdım pes yani:)))
evet oyle olcak terlık sandelet, ne olursa:)))
8-5 mi????????? benımkı düşük dıyordum ama, seninkıde hakıkaten düşükmüş, gercı yüksege göre düşük olması daha iyi..
otekı konuyla ılgılıde yazcam ama bı yemek yemege gıdıyorum, gelınce yazarım :))) iştahım yok 2 gundür bu saatte yıyorum ogle yemegını.....
aman ne olur ilacını iç!... magnezyum kalsiyum desteği vücudunun ihtiyacı olan mineraller.. Zira bebek anne vücudundakileri çekiyor, vücudun bu eksikliğini gidermezsen allah korusun ileride kemik erimesi (osteoporoz) riskin çıkar ortaya... Doktor bunu vücudunun eksikliğini tamamlaması için veriyor öncelikle ağrıların azalacak. Kullanmaya başla ben bir gün unutsam kasılıyor bacağım.evt cnm banada ilaç verdi.ama inan içimden hiç içmek gelmiyor.iki kere içtim sadece.bidahada kullanmadım.zaten maaşallah bu aralar olmuyor.doğal yoldan korunmak varken ilaç içmeyim dedim
Muz kabızlığı arttırır unutma canım. Zaten hamilelerde kabızlık problemi olabiliyor. Maden suyu da meyvalı değilse iç, cünkü her gün içebilirsiniz diyor doktorlar (2 şişeyi geçmeyin, doğal tuz da var içinde, ödem yapar). Ben her gün içmiyorum ama doğal mineral olduğundan sade içiyorum bazen bir iki damla limon da sıkabilirsin tadı hoşuna gitmezsehiç sorma bu sabah kramp acısıyla uyandım zaten.birde dikkat ettim krampın girdiği yere bir dokundum taş gibi sende de öyle oluyor mu
evet canım bende muzun iyi geldiğini duymuştum ama şekerim yüksek çıktğı için bana yasak..maden suyunu bilmiyordum bak zaten bu sıcaklar anca o beni rahatlatıyor...
güzel bir açıklama olmuş, teşekkürler. Evet doğum iznine çıkınca aylıklar kesiliyor çünkü devlet de izindeki 4 ayın parasını toptan veriyor.. Doğumdan önce 2 ve doğumdan sonra 2 ay olmak üzere.. Sonrasında gidip alabiliyorsunuz. Ablam da öyle yapmıştı.. Süt parası çok komikmiş gerçekten ne kadar tam hatırlamıyorum ama ancak 1-2 tulum parası yapıyor değil mi? olsun hakkımızsa alırızselam hanımlar ben de eylül annesiyim bu ikinci bebeğim arada bir girebiliyorum ancak okuyabiliyorum muhasebeciyim :) 32 . haftada gittiğiniz hastaneden(muayenehane olmazhastane olucak özel devlet farketmiyo) raporunuzu alın işyerinize verin doğumdan sonraki kırkbeşinci ile altımışıncı gün arası gidip paranızı alın ben evelki sene de ilk çocuğumun parasını böyle almıştım birde süt parası var onun içinde doğumdan sonra gidip dilekçe verin ben onu almadım ama sanırım bikaç kez veriliyodu o konuda pek bilgim yok çok diil ama yinede bi body bi tulum alırsınız kuzulara bi işe yara süt parası
Benim çıktı canım, 2 hafta kadar önce, karnımı ikiye ayırmışlar gibi, cetvelle çizilmiş gibiyim :)))))))))))kızlar şimdi ben 26+5 haftalığım bu haftalar da göbekte yukarıdan aşağı doğrı koyulaşan bi çizginin çıkacağını söylüyor nette bende daga hiçbir şey yok sizde çıktı mı o çizgi?
bende de pilav bulgur, makarna tatlı (dondurma bile ) yasak... Sadece öğle yemeğinde iki yemek kaşığı makarna veya pilav vermiş. Ben farketmemiştim bile arkadaşım söyledi. Ki 2 kaşık olduğundan farketmedim demekki... Zira 2 tabak makarnayı affetmezdim..benimde yüksek çıktı canım sana nasıl diyet verdi neleri yememek gerekiyormuş benim gittigim diyetisyen bir diyet listesi verdi ne bulgur var ne pilav
çok teşekkür ederim canım..eğer böyle bi ödeme alma şansımız varsa çok iyi ..ben kamu kurumunda ssk lı çalışanım..umarım bi sıkıntı olmadan alırım parayı..acaba geri ödemeli falanmı onu biliyomusun..az bi para değil çünkü devlet vermez kolay kolay 3000 TL yi ..:26:
AHHHH o ayaklar beni de öldürüyor ilk hamileliğimde tam bir Fionaydım. Ayak Ayak değil Toynak olmuştu hatta bir videom var o döneme ait ayağımı parmağımla bastırınca en 3-4 cm içe göçüyor ve belli bir süre öyle kalıyordu. Tek sebebi sıcak ve oturarak çalışmak. Hatta bir düğünümüz vardı abiye giyecektim normalde ayak numaram 39 ama 40 bile olmuyordu ama şişince hiç birşey olmuyorsu ayakkabı almaya gittiğimde ayakkabıcı bana boşuna uğraşma abla bu ayaklara ayakkabı bulamazsın demişti. Sonra alalade bir dükkandan geniş siyah bir ayakkabı bulup hallatmiştim. Ben çözümü hamile terliğinde bulmuştum o çok iyi geliyordu. internetten hamile terliği olarak girerseniz bulabilirsiniz. Adı Shuma... Bu hamileliğimde olmayaak zannettim ama bunda da iki gündür başladı. Bir de akşam eve gidince sabaha kadar iniyorlar ama o zamanda acayip bir sızlama oluyor topuklarda falan.
aman ne olur ilacını iç!... magnezyum kalsiyum desteği vücudunun ihtiyacı olan mineraller.. Zira bebek anne vücudundakileri çekiyor, vücudun bu eksikliğini gidermezsen allah korusun ileride kemik erimesi (osteoporoz) riskin çıkar ortaya... Doktor bunu vücudunun eksikliğini tamamlaması için veriyor öncelikle ağrıların azalacak. Kullanmaya başla ben bir gün unutsam kasılıyor bacağım.
Muz kabızlığı arttırır unutma canım. Zaten hamilelerde kabızlık problemi olabiliyor. Maden suyu da meyvalı değilse iç, cünkü her gün içebilirsiniz diyor doktorlar (2 şişeyi geçmeyin, doğal tuz da var içinde, ödem yapar). Ben her gün içmiyorum ama doğal mineral olduğundan sade içiyorum bazen bir iki damla limon da sıkabilirsin tadı hoşuna gitmezseben önceden soda-limon-tuz (churcill) içiyordum hep, artık alıştım sadeye )
güzel bir açıklama olmuş, teşekkürler. Evet doğum iznine çıkınca aylıklar kesiliyor çünkü devlet de izindeki 4 ayın parasını toptan veriyor.. Doğumdan önce 2 ve doğumdan sonra 2 ay olmak üzere.. Sonrasında gidip alabiliyorsunuz. Ablam da öyle yapmıştı.. Süt parası çok komikmiş gerçekten ne kadar tam hatırlamıyorum ama ancak 1-2 tulum parası yapıyor değil mi? olsun hakkımızsa alırız
Benim çıktı canım, 2 hafta kadar önce, karnımı ikiye ayırmışlar gibi, cetvelle çizilmiş gibiyim :)))))))))))
bende de pilav bulgur, makarna tatlı (dondurma bile ) yasak... Sadece öğle yemeğinde iki yemek kaşığı makarna veya pilav vermiş. Ben farketmemiştim bile arkadaşım söyledi. Ki 2 kaşık olduğundan farketmedim demekki... Zira 2 tabak makarnayı affetmezdim..( sebze ağırlıkta. Günde 4 porsiyon et var peynir 4 ince dilim, süt veya yoğurt 2 su bardağı, ekmek 12 ince dilim (ki ben o kadar hayatta yiyemem) pişmiş sebze 2 porsiyon, çiğ sebze istenildiği kadar, meyve 4 porsiyon ve yağ 4 tatlı kaşığı.........
bu arada öğlen tokluk şekerimi ölçtüm biraz önce 142 çıktı... İyi gidiyoruz galiba.. (menü: 1 kase az yağlı çorba, 2 adet ızgara köfte, yağsız-tuzsuz nar ekşili salata, 2 ince dilim light ekmek ve 2 kaşık yoğurtlu semizotu (yağsız-cevizsiz) )
bencede canım, hanı bebek nerde:))))))))))))) maşallah güzel cıkmıssınız..
hehe bendee o kilocuklarrrrr totoda memişlerdee göbekteeee heryerdee gıdıktaaaatübe tübeee kızzz nerde bu kilolar. Ay valla deli çıkcem göbeğini tutmasan kimsecikler anlamaz valla. Maaaşalllaaahhhh pek güzel annemiz :)
hehe bendee o kilocuklarrrrr totoda memişlerdee göbekteeee heryerdee gıdıktaaaatübe tübeee kızzz nerde bu kilolar. Ay valla deli çıkcem göbeğini tutmasan kimsecikler anlamaz valla. Maaaşalllaaahhhh pek güzel annemiz :)
ya benim jeton şimdi düşüyo,ben zaten doğum iznindeyken maaşımı alıcam..bu onun dışında bi ödeme mi,yani 112 gün içinde para alamayanlar ssk dan toplu olarak bu şekildemi alıyo parasını,yoksa bonus mu???:26::26:
kuzucum 10.800 gr almış vaziyetteyim çaktırmıyorum sanırım bu güzell yönü
haklısın biraz fazla açık sözlüler...ama sanırım onlarda dikkate almıcaz diye korkuyorlar işin ciddiyetinin farkında olalım diye o şekilde konuşmuş olabilirler ....sana diyet olarak ne verdiler
Şimdi alacağın parayı şu şekilde hesaplayabilirsin.
Brüt maaşının 2/3' ünü 30 iş gününe böleceksin daha sonra bulduğun sonucuda çalışmadığın iş günüyle çarpacaksın
Örnek: Brüt maaş 1.500,00 TL
1.500,00 TL x 2/3 = 1.000,00 TL
1.000,00 TL/30=33,33 TL
8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası için toplam 112 gün hesaplanıyor çoğl gebeliklerde 28 gün daha fazla olacak yani 140 gün
Buna göre tekil hamilelikte 112x 33,33 = 3.732,96 TL + emzirme yardımı olarak 2012 yılı için 89 TL doğum yardımı adı altında kamu personeline verilen yardım SSK' lılar için yok. Bu doğum parası da bildiği kadarıyla 165 TL
Çoğul gebeliklerde ise 140x33,33= 4.666,20 TL +89 TL
tatlı olan herşey yasak,çay kahve şekersiz içilcek gerçi ben zaten ikisinide içmiyorum.incir,üzüm,muz,kayısı,patates,havuç,bezelye,mısır,hamur işleri,makarna pirinç pilavı poğça pasta, kek,pizza,hamburger, ve beyaz ekmek
bunların hepsi yasak canım
kızlar ne soracam benim göğüs ucumda beyaz beyaz pütürcükler var ellemiyorum kurumuş yara gibi ama acı falan yok ucumu genişliyor acaba sanki süt donmuş gibi uzaktan bakıldığında böyle birey başına gelen var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?