bende artık sığmıyorum ya ne yapıcaz bilmiorum ben artık iş yerinde terlik giyeceğim:):) benim tansiyonum kaç biliomusn 8-5 ama bu normal tansiyonum hep böle yani :)
Kızlar sızde de agrı oluomu dun cok kotuydm ya sırtıma kalcama agrılar gırdı durdu nefes almkta zorlndm eve zor gttım ya cok sıcaktı hava bıde cok agırlstm ben bırden ya cok kotu hıssedyrm kendımı bu ay sonunda ızne ayrılcktm ama cıkamıcak gbı gorunuyrm cok sukur allha az kaldı ya ızne ama erken dogum yapcam dıe cok korkyrm bu ara cok agrılarım var eve gıdıp ıs yemek yapmak ıskence gelıo kendımı cok pasaklı hıssedıyorum(((
canım bende risk yok çok şükür ama doktorum tavsiye etmiyor işte... birde senin aldığın rapor başka doğum izni raporu başka oluyor cnm...
canımm benim bildiğim 30uncu haftadan sonra dönmeye başlıyor tabi 37. haftada dönen çocuklarda var. hiç belli olmuyor yani. ama daha erken bizim için telaşlanma güzelim
canım morelini bozmaaa sakın inş.diyetle düşer ama ne olur dikkat et olurmu..
ah bu sıcaklar mahvedıyo ınsanı, o mutfak derdı bendede var ya, nasıl savas alanı gıbı oluyo bı aksamda, nasıl becerıyorum, bazen bırakıyorum amaertesı güne, napıyım canım yapmak ıstemıyo,yaıtıyorum koltuktada uyuyorum, ikinci aksam eşimle y apıyoz, aa ben bu mutfagı nasıl toplayım tek basıma, makınaya koyarken basım donuyo egıl kalk dıyorum adamcagız yorgun yorgun bana yardım edıyo, bazen kötü oldugumu düşünüyorum, ama bazende haklıyım sanırım, o isteksızlıkle okadar yapıyorum ya:)))
selam benim tontişlerimeeeee zevzekten size ve bebişinize kucak dolusu sevgilerrrr...
şeker yüklemem yapıldı ve yüksek çıktı
bulunduğum yerdeki dr. doğum yapıcağın hastenede sonuçları görsün dedi o yüzden istanbula geldim dün.
ist.teki doktor diyetisyene göndermedi kendisi diyet listesi verdi yemem gerekenler ve yememem gerekenler olarak...
bir hafta sonra tekrar 100 lük test yapılacak inş.düşer kızlar yaaaa.
bu arada bu gün tekrar dr. gittim bebeğimin kilosu 950 gr. mış ay bi görseniz teyzeleri ne tatlı eli ayağı
ben kızımı çok seviyorum yaaa
selam bengeldim yine kızçeler foto ekleyeyim sizetaze taze az önce çekildim Eki Görüntüle 438308 Eki Görüntüle 438307 Eki Görüntüle 438306
Doğru söyle bebeği nereye sakladınn
selam bengeldim yine kızçeler foto ekleyeyim sizetaze taze az önce çekildim Eki Görüntüle 438308 Eki Görüntüle 438307 Eki Görüntüle 438306
selam kızlar... Keyfim yok bugün( zira şeker yüklemede diabet çıktı... akş 99. glikoz ardından 1. saat düzeyi 211 (!) 2. saat düzeyi 120.. 1saat düzeyine taktım tabii.... sonuçları göstereyim diye akşama kadar hastanedeydim... çünkü tam sonuçlar çıktı sevindim doktora göstereceğim. doktor ameliyata girmiş.... neyse bekledik tabi sonuçlara baktı ödem de var onlar dibetsin hemen dahiliyeye git dedi... dahiliyeye gittim o da bir ton şey anlattı bebekle ilgili tuhaf tuhaf şeyler söyledi zaten ağlıyorum orda iki gözüm iki çeşme dinlemeye çalışıyorum yok bebek düşük riski artar yok kilolu olur yok erken doğum veya ölüm vs... gerisini dinleyemedim. 1 hafta boyunca günde 4 kez şeker kontrolüne alıyorum seni dedi. heyet raopru ile şeker ölçüm cihazı verdi. (Kİ BEN İĞNEDEN KORKARIM ALLAH BENİ SINIYOR HERHALDE ÇÜNKÜ BU KORKUYA 5. KEZ İĞNE BATTI AMA BEBEĞİM İÇİN HERŞEY...) ruh oldum çıktım oradan toplantıya gidecektim sözde iptal ettim...... kafam iyi değil diye aradım neyse oradan aile hekimine geldim sonuçları vermeye. takip ediyorlar sonuçlarımı aşılarımı.. doktor beni gördü şok geçirdi ağlaya ağlaya geldim gözlerim şişti tabii.. hemen orada bir tahlil yaptı şekerim 131 çıktı.. eğer sende şeker olsaydı (tokluk 2 saatlikti) bu değerden daha yüksek çıkardı bir gün sonra yeniden 100 gr'lık yapalım dedi. Yani bendeniz tekrar olmasın diye dua ederken hem diyet hem de tekrar tekrar tekrar diabet kontrolü ve yüklemeye maruz kalıyorum..... Dedim ya kızıma değer.. zaten o olmasa asla kabul etmezdim.. deney tahtası gibi oldum bugün akşam tokluk şekerim 160 çıktı. onu da eşim baktı hatta bana destek olmak için (iğnesini değiştirerek) kendisi de test yaptı (onun da 133 çıktı) maşallah.. hımm eğer 1 hafta içinde normal değerlerde çıkmaz ise diyetime rağmen, o zaman İNSÜLİN TEDAVİSİNE BAŞLAYACAKMIŞIZ.. ama iyi ki beni seven insanlarla eşimin desteği ile atlatacağım.... bu 1 hafta nasıl geçer bilmiyorum ama.......
geçmiş olsun canım yaaa benimde 223 çıktı benim gittigim diyetisyende aynısını yaptı yok dikkat etmezsen bebek sakat doğar düşük yapabilirsin bebegin rahatsız dogar eve geldim 1 saat ağladım eşimde telefonla beni teselli ediyor oda çok kızdı nasıl bir doktor hamile kadına öyle denirmi diye manyak adam yaabana ünsilin falan demediler 20 gün sonra tekrar gel kontrol edicez dedi
bilgiler için teşekkür ederiz ama sormak istediğim bişey var doğum parası miktarı ne kadardır?ben 75 tl civarında diye biliyorum doğrumu acaba?bide analık parası diye bi şey var onunla ilgili bilginiz varmı acaba?
Şimdi alacağın parayı şu şekilde hesaplayabilirsin.
Brüt maaşının 2/3' ünü 30 iş gününe böleceksin daha sonra bulduğun sonucuda çalışmadığın iş günüyle çarpacaksın
Örnek: Brüt maaş 1.500,00 TL
1.500,00 TL x 2/3 = 1.000,00 TL
1.000,00 TL/30=33,33 TL
8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası için toplam 112 gün hesaplanıyor çoğl gebeliklerde 28 gün daha fazla olacak yani 140 gün
Buna göre tekil hamilelikte 112x 33,33 = 3.732,96 TL + emzirme yardımı olarak 2012 yılı için 89 TL doğum yardımı adı altında kamu personeline verilen yardım SSK' lılar için yok. Bu doğum parası da bildiği kadarıyla 165 TL
Çoğul gebeliklerde ise 140x33,33= 4.666,20 TL +89 TL
orada teyzesiiiiiiii hata foto çekilirken kıprşaıyordu heycanlandı:)
kızlar ben bez aldım. baya indirimdeydi.almak isteyen olursa linki atabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?