benide listeye alırmısın. şimdiki tahmini tarihi versem sonra değişirse değiştirsek olurmu..? bide msjmı atim yoksa buradan vereyimmi bilgilerimi??
Buraya yazsan da olur. :)
Tiroidi olan arkadaşlar....Ya da tsh değerlerine bakılanlar...
bugün önce kadın doğumcuya gittim.Ardından da endokrinciye...
Aslında bir ay önce tsh değerim 2.5 tu. Bir problem yok dedi endokrin Dr u. Hamile kaldıktan sonra aile hekimi tekrarladı tsh ı. ve 3.75 çıktı (3.75 hala normal aralıkta gözüküyor ama değilmiş). Bugün kadın doğum Dr uma bu değerleri gösterdim ve bir endokrin Dr uyla tekrar konuşmamı söyledi. Ben de hemen endokrinolojiye gittim. Dr 3.75 in normal insanda normal sınır içinde göründüğünü ama gebelerde bunun en az 2.5 hatta altı olması gerektiğini söyledi ve ilaç dozunu arttırdı. Ayrıca iyotsuz tuzu bırakmam gerektiğini de söyledi. Yapılan testlerde tsh değerlerinize bakın. Ama yanındaki normal aralığı baz almayın. O aralığı baz alınca benimki de normal çıkıyordu ama gebelerde değişiyormuş. Ve kadın doğumcuların çoğu normal sınırlar içinde diye önemsemiyorlarmış. Gebelikle birlikte tsh da artıyormuş.Bebek tiroit hormonu üretmediğinden ilk üç ay anneden kullandığı için annede yetersizlik oluşuyormuş. Aman siz de dikkat edin buna. Biliyorsunuz özürlü çocuk doğmasına neden oluyor bu...
tiroidi olan arkadaşlar....ya da tsh değerlerine bakılanlar...
Bugün önce kadın doğumcuya gittim.ardından da endokrinciye...
Aslında bir ay önce tsh değerim 2.5 tu. Bir problem yok dedi endokrin dr u. Hamile kaldıktan sonra aile hekimi tekrarladı tsh ı. Ve 3.75 çıktı (3.75 hala normal aralıkta gözüküyor ama değilmiş). Bugün kadın doğum dr uma bu değerleri gösterdim ve bir endokrin dr uyla tekrar konuşmamı söyledi. Ben de hemen endokrinolojiye gittim. Dr 3.75 in normal insanda normal sınır içinde göründüğünü ama gebelerde bunun en az 2.5 hatta altı olması gerektiğini söyledi ve ilaç dozunu arttırdı. Ayrıca iyotsuz tuzu bırakmam gerektiğini de söyledi. Yapılan testlerde tsh değerlerinize bakın. Ama yanındaki normal aralığı baz almayın. O aralığı baz alınca benimki de normal çıkıyordu ama gebelerde değişiyormuş. Ve kadın doğumcuların çoğu normal sınırlar içinde diye önemsemiyorlarmış. Gebelikle birlikte tsh da artıyormuş.bebek tiroit hormonu üretmediğinden ilk üç ay anneden kullandığı için annede yetersizlik oluşuyormuş. Aman siz de dikkat edin buna. Biliyorsunuz özürlü çocuk doğmasına neden oluyor bu...
Bu arada göbeğimin maşallahı var. 5 aylık hamile gibiyim...
dr normal şişkinlikten dedi...bugün bir de dar bir kot giydim görüntü iğrençti.....
bu arada göbeğimin maşallahı var. 5 aylık hamile gibiyim...
Dr normal şişkinlikten dedi...bugün bir de dar bir kot giydim görüntü iğrençti.....
:)))al benden de o kadar cok fena sısıyorum ya.sureklı bı gaz durumları..tuvalet huyumda degıstı..napcaz bız bole sımdıdennn
bayanlar tecrübelisiniz, evlendikten ne kadar sonra çocuk ihtimali yüksek ve mantar gebeliğe engelmi?şu an korunuorum fakat 1 sene sonra düşünüyorum yeni evliyim, kayganlaştırma amacıyla tükürük ün zararı olurmu?
Ayda bir geleceksin dedi endokrinci. Gebelikte çok oynar tsh dedi. İlaç dozumu da 0.75 ten 1 e çıkardı.. Tuzu iyotsuz kullanıyorsan iyotluya çevir çünkü bebeğin iyota ihtiyacı var.bende de hıpotroıdı varr.durumun onemının farkındayım keısnlıkle cok cok onemlı ve kontrol altında tyutulması gerekıyor.ben eutyrox 50 lık kullanıyorum gecen baktırdıgımda 2,5 cıktı dr normal dedı fakat yarın nasıpse dra danısıcam duzgun bı endokrın uzmanına gıtmeyı dusunuyorum..
Benim de öyle.Artık hiçbir pantolonumun içine giremiyorum ben de aldım simdiden hamile pantolonları.LCW'de güzel modeller var.44'er liradan 2 tane kot birtane de hırka aldım.
Tuvalet olayını ben kuru kayısı ile çözdüm.Kahvaltımda 4-5 tane kuru kayısı yemezsem o gün zor geçiyor.Ama gaza bir çözüm bulamadım.Hele birde dün barbunya yedim allaaaaaah:18: Gazman bile benden daha az gazlıdır
kızlar bu kadar farkediyormu yaaa bende henüz yok göbek giriyorum pantolonlarıma şuanda ama
yakında benimde olmaz belkide daracık pantolonlarım dar paça falan ne yapıcam bilmiyorum.hepside aynı...
hepsi okadar darki tam ucu ucuna ilikliyodum hep:)
bayanlar tecrübelisiniz, evlendikten ne kadar sonra çocuk ihtimali yüksek ve mantar gebeliğe engelmi?şu an korunuorum fakat 1 sene sonra düşünüyorum yeni evliyim, kayganlaştırma amacıyla tükürük ün zararı olurmu?
özellikle 8 haftaya yaklaşınca bel kalınlaşması oluyor ve bu sebepten dolayıda pantolonlar dar gelmeye başlıyor. Aslında kilo vs değil. Belimiz kalınlaşıyor.
Ben inceciğim ama artık banada dar geliyor. Nefes alamıyorum pantolonla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?