2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

maşallah bıdığa.. canım en önde olan sensin galiba.. bende 8+1 im 1.5 cm normal sanırım..:)

Hayır canım en önde olan ben değilim aslında ama arkadaşlar çok sık uğramıyorlar sayfaya sanırım. :)
8 hafta için normal maşallah

Günaydın güzel hamişler, sabahın köründe uyandım yine.10 da yatınca normal gerci Aksama misafirim geliyor, pasta börek işine girmem lazım.Şimdi bulantım yokken hemen yapayım diyorum.Temizlikte yapmam lazım.oof alısmısım yatmaya zor geliyor simdi

günaydın :) çok yorma kendini kolay gelsin...

Toksoplazma testlerin nasıl çıktı?
Benim bağışıklığım yokmuş. Dr o yüzden bütün sebzeleri salatalık malzemeleri sirkeli suda beklet dedi. Bir de onu yapıyorum ben.

gunaydın kızlarrr
cnm bana şuan herangi bi test yapılmadı

herkese selam,
daha pazar akşamı beni de listeye eklemenizi istemiştim eylül 2012 annesi olarak. akabinde pazae gecesi hafif pembemsi kanamam başladı. 6 artı 3 teydim. doktora gittik, ilk defa bebeğimin kalp atışlarını duyduk, 3 mm olmuş, pıtır pıtır atıyordu kalbi, ama rahimde kasılma olduğunu ve düşük tehdidim olduğunu söyleyerek rapor verdi doktorum. progeston verdi vajinal kullanmam için. eve geldim kanamam yavaş yavaş arttı ve tıpkı reglimin ilk günü gibi kanamam başladı, sanki regl oluyorum, karnımda da çok hafif regl ağrısı benzeri ağrı. doktoru aradım bir fitil daha verdi ismini şu an hatırlayamadım makattan almam için, onu da kullanmaya başladım. gelen kanama nasıl anlatsam böyle adet gibi içinde kan pıhtıları da var. düşük mü yaptım bilmiyorum. doktor çok şiddetli kramp tarzı bir kanamam olmadıkça endişe etme dedi ama benim hiç umudum yok şu an. öyle kötüyüm ki, allah kimseye yaşatmasın, dün kalp atışlarını duyunca ağlamıştık sevinçten eşimle, şimdi ise yok biliyorum. üstüne görme diye birşey varmış ama bana saçma geliyor, yani bu kadar kanamaya bebek nasıl sağlıklı olabilir ki, herşeya hazırlıklıyım artık. doktor baktığında kese ve etrafında herhangi bir kanama görülmediğini söyledi peki nerden geldi bunca kan. bilmiyorum kızlar. size tavsiyem çok fazla forumlarda gezmeyin. ben her kötülüğü okuya okuya çektim üstüme resmen. canınızı sıkmayın. umarım benim yaşadığımı yaşamaz bebeklerini eylül ayında hayırlısıyla kucağınıza alırsınız. bana dua edin olur mu, belli mi oluır belki de yaşıyordur bebeğim tutunmuştur annesine. allahın verdiği bu mucize belki yine mucize olup tutunur annesine.

sevgiyle kalın...

Cnm sakin ol uzulme. Bendebir dusuk yasadim kanama oluyor ve kasiklarda siddetli agri sonra atesin cikiyor kusma felan oluyor. Bunlarin hepsini yasadim anladigim kadariyla sende hepsi yok. Yat butun gun dinlen canim ve uzulme rabbim ne eylerse guzel eyler. Herseyde vardir bir hayir

hemen moralini bozma olumlu düşün,inşallah hayırlı ise Allah istedikten sonra bebeğin tutunur seni bırakmaz...dediğin gibi bir mucize olur inşallah..

canım inş. bebeğin seninledir.benim tanıdığım bir yakınım var onunda başından beri sürekli kanaması olurdu sürekli yatardı ve bu duruma çok üzülür çok ağlardı.sanırım dr'u progeston falan verdi o şekilde hamileliğini yatakta geçirdi şu anda 7 aylık oldu bebeği o kanamalara rağmen annesini bırakmadı
bu şekilde kanaması olup doğum yapan çok kişi okudum sende çok yıpratma kendini sitres de olumsuz etkiler.

Son düzenleme:
sarederen çok geçmiş olsun cnm ama belki bebeğin seninledir hala...doktor anlamıyormu cnm kan testi falan yaptır istersen

salatalık malzemeleri yıkayıp 10-15 dk sirkeli suya koyuyor sonra hazırlıyorum. Bir de dışarıda asla salata yeme dedi bana doktor. Hatta brokoli fala kaynatırken de az sirke koyuyorum artık. Valla vitaminlerin kısmen ölmesi parazit kapmamdan daha iyi diye düşündüğüm için hamilelikte harfiyen uyguladım ben.

Laktozsuz süt içebilirsin, gaz yapmaz...

slm kızlarrrrrrrrrr
ben şimdik süt içiyorummmmmmm sizn yerinizede içeyim bende çook fena iştah varrr ne görüyorsaam yemek istiyorummmmm olayı abarttım kızlarrrrrrrrrrr yaaaaaaaaaa
Ben de öyleydim ama tartıda kilomu görünce frene bastım. Hatta kilo vermeye başladım şimdi...
gunaydın kızlarrr
cnm bana şuan herangi bi test yapılmadı
Bu toksoplazma ve kızamıkçık testleri hamile kalmadan önce isteniyor genelde tiroit testleriyle. Bağışıklığın var mı yok mu ona bakılıyor. Olur da bu hastalıklara yakalanırsan hamilelikte çok tehlikeli diye... tiroit testlerine de bakılmadı mı senin? Tiroit değerleri de çok önemli. Önceden istemediyse önümüzdeki ay ister sanırım senden de dr un.
Yorma kendini fazla. kolay gelsin.

Bol bol dinlen. Elinden tek gelen şey dinlenmek şu an için. İnsallah tutunur bebeğin...

günaydın :) çok yorma kendini kolay gelsin...

Yorma kendini fazla. kolay gelsin.

Teşekkür ederim kızlar.Aksama kadar vakit cok.2 yatıyorum 1 kalkıyorum

Canım benimde arkadasım düşük yaşadı.Düşük agrısı cidden cok fazla.Eger düşseydi bebegin agrıdan duramıyor olurdun.Bence hala senle bebeğin sadece dahaa dikkatli olman gerekiyor.Sen mümkün oldugunca yataktan cıkma.Kendini de üzme stres bebeğin için daha zararlı.İnsallah güzel haberlerini alırız canım.Allah herseyin hayırlısını versin

Son düzenleme:
anchusa cnm vallahi bir sürü test istemişti benden ama tiroit varmıydı içinde hiç hatırlamıyorum..
sabah bi kaşık pekmez ve bi bardak süt içtim.akşamda süt içtim yatarken.1 mandalina yedim.kızlar bana öğünlerde nasıl beslendiğinizi anlatabilirmisiniz?ben ara öğünler yemiyorum..
aynada kendime bakıyorumda ne güzel şuanda pek fitim..bi kaç haftaya nasıl olucam bakalım:)
kızlar sanırım bazılarınız ev hanımısınız ne güzel...ben çalışıyorum

Son düzenleme:

Ben de çalışmayı daha çok isterdim.Öğretmenim aslında 5 yıldır atama bekliyorum.Branşım fizik oldugu için atanmam neredeyse imkansız oldugu için pes ettim artık.Bu sene yine de sınava girecegim.Belki bebegim ugurlu gelir.Derler ya bebekler kısmetiyle gelirmiş..Allah da bana bi yerden bi ekmek kapısı acar umarım..

Beslenme konusunda da günde 3 porsiyon meyve ve süt veya yogurt yiyorum.haftada 2 kere kırmızı et 1 kere balık yiyorum.Tavuk yemeye korkuyorum cünkü günümüz tavuklarında östrojen salgısı yüksek oldugu için cocuklarda erken ergenlik görünüyormus.bu nedenle çok sevmeme ragmen tüketmiyorum.Aksamları genelde çorba ve salata geçiştiriyorum.İlerleyen saatlerde acıkırsam süt ve meyve yiyorum

Son düzenleme:

cnm inşallah meleğin uğurlu gelir sana

Sabah: 1 bardak süt, 1 haşlanmış yumurta, 1 kk beyaz peynir, 1 kk kaşar, domates-salata (ekmek canım istemiyor)
Ara:2 ceviz, 1 fincan kafeinsiz kahve
Öğle: avuç içi kadar ızgara et (balık tavuk ya da köfte), bol salata (içine haşlanmış brokoli falan da koyuyorum, ıspanak doğruyorum folik asit miktarı çok diye), 1 bardak kefir/ayran
Ara: 1 porsiyon meyve (bugunlerde genellikle ayva)
Akşam: 1 tabak sebze yemeği, bir porsiyon yoğurt, salata, bazen bir dilim tam tahıllı ekmek (ama bugunlerd ehiç canım ekmek istemiyor)
Ara: 1 porsiyon meyve (bu aralar yarım greyfurt yarım kivi hasta olmamak için-eşimle paylaşıyoruz), 5 badem
Gece yatarken: 1 bardak süt (bunu bazen içmiyorum)

Dr haftada 2 gün balık, 2 gün tavuk, 2 gün kırmızı et bir gün de bakliyat tüketmemi, az ve sık yememi önerdi. Ben öğlen bunları tüketip gece sebze yemeğiyle geçiştirmeyi planlıyorum.

Bu arada ben de çalışıyorum ama şansıma bu dönem evden çalışıyorum...

Son düzenleme:
ben sabah ve akşam süt içiyorum akşamlarıda yoğurt yersem meyve gün içine sıkıştırırsam sanırım sabitlemiş olurum...gündüz yoğurt yersem işyerinde uykudan ölürüm:)
pekmez faydalımı kızlar?sabahları bi kaşık yiyorum ama?
ceviziçi,fındık,kayısı kurusu,üzüm kurusu alıcam haftasonuda..cevizim bitti.
eşim et hiç sevmiyor nasıl olucak bilmiyorum...et haşlama olarakmı tüketiyorsunuz?
işyerine et geliyor ama ne çıkarsa bahtıma sanırım.
ekmeği bende hiç yemiyorum kahvaltı haricinde
ayrıca maydonozu çok seviyorum ama düşük riski yarattığını duydum?

Son düzenleme:

Kırmızı etle benim de aram yok o yüzden genellikle köfte olarak tüketiyorum. Haşlama yiyemem ben. Ya da karnıyarık falan yapıp tüketmeye çalışıyorum. Tavukla balığı da ya fırın poşetinde ya da ızgara tüketmeye çalışıyorum. Bu aralar kızartma yenmesinin uygun olmadığını söyledi Dr. midemiz hassas olduğu için. Zaten kızartma da yemem hiç.Dr bana kuruyemişi ara öğünlere serpiştirmem gerektiğini söyledi. Ama ben çok abartmak istemiyorum kuruyemişi de. Çünkü çok seviyorum.. önüme yarım kilo badem, fındık, leblebi koysalar bitiririm oturup. o yüzden sayıyla ayırıyorum bir tabağa...
Maydonoz korkuma ben de yemiyorum. Onun yerine dereotu ve naneye başladım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…