2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

anne-Baba Olunca Neler Değişir?

Şu anda anne veya baba olup olmadığınız önemli değil. İşte size anne –baba olduğunuzda değişecek şeylerin listesi! Bizim hazırladığımız listeyi okuduktan sonra altına siz de kendinizde değişenleri ekleyebilirsiniz.

- Nihayet kendi anne-babanızı anlamaya başlarsınız.
- Sürekli irtibat halinde olduğunuz pek çok insanı uzun zamandır aramadığınızı fark edersiniz.
- Çocuklarla ilgili problemler dışındaki her problem sıradanlaşır.
- Bebeğinizin ağrısının sizin ağrınızdan daha şiddetli olduğunu hissedersiniz.
- Kalbiniz daha kolay kırılır.
- Her gün bir sürprize dönüşür.
- Kendinizi kaka gördüğünüz için sevinirken bulabilirsiniz.
- Aynada kendinize değil bebeğinize bakmaya başlarsınız.
- Aslında çok güzel taklit yapabildiğinizi fark edersiniz.
- Bir diş için söylenecek ne çok söz bulduğunuza şaşarsınız.
- Nihayet, gerçek mutluluğun maddi şeylerden gelmediğini anlarsınız.
- Şeker ve çikolatanın -yapışkan ve kalorili olsa dahi- süper güçleri olduğunu öğrenirsiniz.
- Cumartesi akşamı 22:00’de yatağa girmek lütuf olur.
- Avaz avaz ağlayan bir çocuk gördüğünüzde “çocuğunu kontrol edemiyor musun” bakışı yerine “ne hissettiğini biliyorum” bakışı atarsınız.
- Ne kadar aceleniz olursa olsun onu öpmek ve sarılmak için mutlaka zaman yaratırsınız.
- Uzun bir duş almanın lüks olduğunu öğrenirsiniz.
- Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmanın ve çevreciliğin önemli olduğunu düşünmeye başlarsınız.
- Daha önce ilk görüşte aşka inanmıyorsanız bile bebeğinizi görünce inanırsınız.
- Haberleri izlemek ızdırap haline gelir çünkü her şeyi anne-baba perspektifiyle izlemeye başlarsınız.
- Nihayet, göğüslerin aslında ne için olduğunu anlarsınız.
- Elinize işendiği için kahkaha atarsınız.
- Hiçbir şey sadece sizin olmaz, her şeyi paylaşmayı öğrenirsiniz.
- Hayatta ne başarırsanız başarın hiçbir şey çocuğunuza baktığınız andaki mutluluğa yaklaşamaz.
- Daha önce fark etmediğiniz tüm çukurlar, delikler ve sivri köşeler dikkatinizi çekmeye başlar.
- Çocuklu arkadaşlarınızla daha çok görüşmeye başladığınızı fark edersiniz.
- Cep telefonunuzun nereden kapatıldığını unutursunuz(acil aramalar için cep telefonunuz hep açık kalır).
- Japon turistler gibi sürekli fotoğraf çekmeye başlarsınız.
- Aslında “çok yetenekli bir yazar” olduğunuzu düşünmeye başlarsınız.
- Gürültüde ve ışıkta da uyuyabildiğinizi öğrenirsiniz.
- Tanımadığınız insanlar sizi daha fazla korkutmaya başlar.
- Bir oyuncağın üzerine çıplak ayak basınca ne kadar canınızın yanabildiğine şaşarsınız.
- Omzunuza kusulması komik gelir.
- Dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini öğrenirsiniz.
- Gerekirse dünyayı yerinden oynatabileceğinize inanırsınız.
- Ne kadar sık vicdan azabı çekebildiğinize hayret edersiniz.
- Zamanla bütün çizgi film kahramanlarının adını öğrenirsiniz.

Rabbim doğmuş ve doğacak tüm bebeklerimizi korusun inş...

sana gunaydın sekerımm oglenı gectık azcık yenımı uyandınızz masalah szee... Nasıl gectı kayınvalıdende 2 gunn ..

anca şekerim evimi özlemişim uyu uyu doyamadım :)) iii geçti canım ya kayınvalidem daha bi üstüme düşüo hamileyim ya bnmde çok hoşuma gidiooo :))

ewt cnm calısan anne olmak zorr aslındaa epey bısı almıssın ıgunlerde kullanın ınsss

sıcaktan yazılmıyorkiiiii allahtan hava bira bulutluda istanbul serinnnn

Doğru valla sıcaktan hiç bişey yapilmiyoki..Arada okuyorum telefon ter icinde kalıtı elimde ben daha beter((ben fenayim bu sıcaklar cok fena mahvetti beni..görümcem almanyadan geldi kaynanamdayim 3gundur rahat harekt edemiyorum tabi bunaldım aksam gitmem evime inşallah....

ay kızlar 34 diyor yaaa:)))
azkaldı azz sen daahaa cantanı hazırlamaa
anca şekerim evimi özlemişim uyu uyu doyamadım :)) iii geçti canım ya kayınvalidem daha bi üstüme düşüo hamileyim ya bnmde çok hoşuma gidiooo :))
allahh bozmasın cnm negusell bızde cok ıı anlasırız kayınvalıdeyle ızmıre gıdınce kolkola gezerız.. amannazar degmesın dıyım ..
rafya ya benziyor canım hani hediye paketi yapılıyor ya pasta falan paketleri ypaılırken kullanılanlar makaslada kıvırttırıyorsun

rafyamıymıs oonun adıı bızde bulamadık

selam güzel annecikler :)
ben hala bebişim için hiç bişey almadım ağustos ayı içinde hepsini hallederim diye düşünüyorum. neler almalıyım sizce,alışveriş yapan anne adayları yardımcı olursanız çok sevinirim. doğum yapacağım hastanede bebişin her türlü giysisi burdan verilecek dendi, o yüzden hastane çıkış kıyafeti almayı düşünmüyorum. onun haricinde neler almalıyım sizce? elinin altında bir listesi olanlar paylaşırlarsa çoook sevinirim.

azkaldı azz sen daahaa cantanı hazırlamaa
rafyamıymıs oonun adıı bızde bulamadık

ay şükşük ben çanta hazırlamak yeirneacil eylem planı yaptım dün kocişede söyledim deidm olaki ben çanta hazırlamadan gelirse bneim bıdışşş önce beni hastaneye yetiştir sonrada zeylanda git orada antibakteriyel ciciler var yıkamadna direk bebişe giydiriliyorr file içimnde satılıyor onlardan kap yakınbir arkadaşım var onudaa götür biz eçantmaı hazırlar dedim hehe
ilkoş bunlara gerek kalmadan şu çantayı hazırlasak daha azzahmetli olmazmı diyor yaaa haklı sanırsam

şükşükkbak bakgörr benden tembelleride varDDDD
ay hayatımm benim listem kafanıçok bulandırır biraz abarttım sanırım hehe
o yüzden vermeyeyim

haklı adamm senı tembell teneke senı
hehe canım ben düşündüm taşındım evde doğum yapmaya karar verdim ebe ayarladımmm evde hijyenik ortam ayarladık
olmuşken tam anne olayım dedim ne dersin

bencede ıı fıkırrr

tobişlerrr nabersiniizz...
ben bugün azıcık evin ağzını yüznü topladım şimdide dinleniyoruz oğlumlaaa.. yarın kontrolümüz vaar sonra kalan eksikleri alıp artık çantamızı hazırlayacağız inşallah doğurmadan
vaayy bakıyorum mihracee suksuk zevzek sizleri aynı anda burada görmek şeref hanımlaarr..

görümcem 2 hafta önce doğum yaptı.onun çalıştığı ve doğum yaptığı hastanenin listesini veriyorum
.eklemek yada çıkarmak size kalmış

ihtiyaç listesi

anne için

en az 2 tane uzun önden düğmeli gecelik
en az 2 paket yanları bantlı hasta bezi
en az 2 paket kalın kadın pedi
ıslak mendil
kağıt mendil
havlu
terlik
göğüs uçları için herhangi bir lanolin içeren krem
su meyve suyu yoğrt muhallebi kreker türü yiyecekler

bebek için
en az 2 paket bebek bezi(yeni doğan uyumlu)
ıslak mendil
pamuk
bepantanhe krem
yeterli sayıda bebek kıyafeti(battaniye,iç zıbın.dış zıbınçıtçıtlı badi,altüst takım,eldiven,şapka,çorap vb)

bebek beslenmesi için

annenin göğüs uçları küçük,düz yada içe çökük ise orta sertlikte silikon göğüs uç başlığı
süt sağacak anneler için
-hastanedeki makina kullanılacaksa:süt sağma ara seti(hastanelerde bulunan mabvi makina ile uyumlu süt sağma ara seti)
-hastane sonrası süt sağmaya devam edilecekse süt sağma makinası
-herhangi bir marka süt saklama poşeti

slm cnmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ıyızz kızcemle oturuyoruzz tontıs tontışş3 u 1 arada dıosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…