selamss eylül annelerikızlar ekimde çıkması beklenen sezeryan paketi büyük bi ihtimal bizi de kapasayacak. öncelikle şube müdürüne sordum ne düşünüyorsunuz kapsar mı diye oda hali hazırda izindesin kapsar büyük ihtimal dedi. ve de aşağıdaki yazıyı buldum- hali hazırda doğum yapan annelerle ilgili yazı-,altındaki yorumlarda da ücretsiz izne çıkılmadığı sürece dahil olunuyormuş...inşallah bebişimizin kısmetine olur
Memurlar.Net - Soru/Cevap (Torba yasa çerçevesinde doğum öncesi kullanılmayan analık iznine ilave edilmesi)
657 sayılı Kanunun Mazeret iznini düzenleyen 13/02/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanunun 106 maddesi ile değişik 104'üncü maddesinde; "A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir." hükmü yer almaktadır.
6111 sayılı Kanunun 106 ıncı maddesi, Kanunun yayımı tarihinde yürürlüğe girmektedir.
Yukarıda yer verilen açıklamalar uyarınca;
1- Halen analık iznini kullanan devlet memurlarının, doğum öncesi 8 haftalık analık izninin kullanamadıkları bölümünün, doğum sonrası analık süresine ilave edilmesi gerekmektedir.
2- Ancak doğum sonrası analık iznini kullanılmış, ilave edilecek süre geçmiş olması durumunda, göreve başlanılmış veya aylıksız izin alınmış ise artık erken doğum sebebiyle kullanılmayan süre için yeniden analık izni verilmesinin mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.
arkadaşlar ben prensesim için park yatak aldım tabi içine hazır yatak ,, satıcı bunun üzerine ince bi yün yatak yaptırın rahat eder çocuk dedi yün yatak ve yastık ... bnde kararsız kaldım sizden alıcağım cvba göre bugün karar verip yorgancıya gidicem lütfen isz ne yapardınız yazar mısınız :26:
ferrum fort ve elevit kullanıyorum canım tabi eleviti içemiyorum artık bulantıdan..
aaa ayy inan unutmuşumm seninde 2400dü demii ayy içim rahatladı yaa benim doktor tontiş bebek seviyoo anlaşılan hehe
karın çevresi 33 haftalık çıktı ona takıldı sanırım biraz ama benide telaşlandırmadı sağolsun doktorum sağlığı gayet yerinde dedi 3200übulur dedii.. aramızda bir gün var canım bakalım kim önce doğuracakk. aman çalışırken yada gezerken doğurayım deme emii
inşallah canım 1 ay kaldı işte 3500ü bulsa yeter yaa minnak minnak olursaa nasıl kucaklarım onu beeenn..
farkı ne anmlamadım eskisistem değil mi bu
bir de öğretmensen yaza denk geliyorsa 5 haftan kaynıyor galiba
canım benim 3 aydır 2,7 rahim ağzıkızlar dün kontrole gittik nst ye girdik her iki bebeğin kalp atışları da normal çıktı. rahim ağzı uzunluğumuz 2.7 cm e düşmüş. 3 gün önce 3 cm idi. tekrar perşembe günü safrs asiti testi yaptırıp, cuma günü tekrar kontrole gideceğim. Hastane yolunu su yolu yaptık. Bu ay resmen kontroller testler derken battık
Merhaba güzel anneler, benim bebeğimde 3hafta geriden geliyor ebe bana bol bol kapuz ye dedi bilmem alakası var mı, dr en fazla 2500 doğar diyor bakalım nolacak.
merhabalr kızlarr. ben geldim ama pek iyi olduğum söylenemz bugün kontrolümüz vardı bir hafta olan gerilik iki haftaya çıkmış doktor 3200 doğar en fazla dedi çok zayıf demiyorum dedi zaten önemli bi gerilikde yok dedi. bazı bebekler anne ayakta kaldığı zaman plesentedan beslenemiyolar dedi sizin bebekde bu kategoride dedi kesinlikle ayakta kalma dedi bool bool uzan dedi. kilosu 2440 olmuş oğluşumunama haftasıyla uyumlu değil bende 1 kilo almışım toplamda 12 kg almış bulunuyorum tekrar randevum ayın 14ünde. nstye girdik herşey normal ağustosu çıkarırız eylül başı gibi doğum olur dedi aşağıya doğru bi baskı rahimde incelme fln hiiç bir sorun yok çok şükür. bizden haberler böyle bayanlar artık ben hurmaya başlıyorum son ayda çok kilo aldırıyomuş bebişee...
şahsen benim merak ettiğim konu; hali hazırda eylülde doğum yapmışken ekim çıkacak olan 6 aylık ücretli izinden faydalanabilcek miyim?yoksa kanunun yürürlüğe girdiği tarihiten sonra doğum yapanları mı kapsayacak?zaten çoğu kişinin merak ettiği bir konu...ben de bu kanundan emsal çıkarak diyorum ki hali hazırda doğum izninde olan bizi de kapsar(inşalllah)
kızlar dün kontrole gittik nst ye girdik her iki bebeğin kalp atışları da normal çıktı. rahim ağzı uzunluğumuz 2.7 cm e düşmüş. 3 gün önce 3 cm idi. tekrar perşembe günü safrs asiti testi yaptırıp, cuma günü tekrar kontrole gideceğim. Hastane yolunu su yolu yaptık. Bu ay resmen kontroller testler derken battık
kızlaaar çok iş var yaaa nasıl halledicem yarın halıları yıkamaya vericem camlar siliniceeek tüller ve koltuk örtüleri yıkanıp ütülenecek bebiş eşyaları yıkanıp ütülenecek offff offfffffff:26::18:
ahh ahh hepimizde aaynı dert var şimdiden yapsam doğuma kadar bida batar amann amannn
hadi bakalım az kaldı kavuşmana meleklerineç sağlıklı gelsinler para yerine gelir sedef.
ben de aynen senin gibiyim her hafta nst, şeker, kontrol vs ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?