2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Ben kullandım canım ama aynı korkuyu yaşadım, hatta nerdeyse 4 gün sonra ancak içebildim, prospektüsünde gebelikte kullanımıyla ilgili doktorunuza danışın diyordu, hatta bebeğe vereceği zarar, anneye sağlayacağı faydadan fazlaysa kullanmayın gibi bir ibae hatırlıyorum kabus gibi yani :) Ama doktorumun kendisi verdi diyerek kullandım zaten bir dozdu, iltahab olması da bebeğe zararlı hele ki sezeryanda falan sondanın can yakmasının sonrasında idrar yolları iltihabı olmasının asıl sebebi buymuş, gönlünü temiz tutup iç bence.

Ben de dün dalan roxy ile dalin lavanta kokuku bebek deterjanı aldım, sıvı mı alsak diye de kararsız kaldık. Yeni kıyafetleri yıkamayı düşünmedim, zaten mağazada falan da hiç açılmadı bu paketler hijyenik demişlerdi açılmış ya da çoook önceden alınmış olanları yıkayacağım, üyü gerçekten bu sıcakta çekilmiyor, bizim kıyafetler bile buruşuk buruşuk bekliyor bir kenarda; ama kızım için katlanırım her zorluğa!

kızlar yaramızı deşmek gibi olmasın kilo durumunuz nedir? benim geçen hafta 13,5 kiloydu artık sinirim bozuldu tartılmak istemiyorum

ben 15 kilo aldım we gurur duyuyorum çünkü ben aldıkça artık kızımda alıyor.. hiççç şikayet etmiyorum kızım sağlıklı olsunda..

Ben de Eylul annesı olacağım ınsallah,muhtemel doğum tarıhımız 26.09.2012 :) Dün doktora gıttım,bebeğımn (kızımın )kılosu 2000 cıktı.kızlar sızce kucuk mü??

biz geldik dr.dan...

oğluşum 2087 gr. 44 cm olmuş. herşey yolunda çok şükür, ben de 300 gr. almışım iki haftada, hala başı aşağıda, dr. bundan sonra dönmez dedi

sizler nasılsınız?

Maaşallah! Bana da doktorum 37. haftaya kadar tekrar dönebilir demişti, umarım dönmezler :))

Akıntının gebelikte artması normal dediler, ben de hiç müdahale etmedim sadece hijyene dikkat ediyorum, olmazsa gidince doktoruma sorayım.
Kızım bugün olimpiyatların boks dalında yarışıyor sanki, eskiden pek ellemezdi şimdi elleriyle mıncıklayıp duruyor beni, ee yapsın bakalım doğunca da biz onu mıncıklayacağız di mi herşey karşılıklı :))

kızlar bu arada aranızda keçiboynuzu(harnup) pekmezi içen varmı.kalsiyum açısından sütten 3 kat daha zenginmiş.ama gebelikte faydalımı zararlımı bilgim yok.bilen varsa lütfen yazsın.
Canım bi bilgim yok ama söyle bi acıklama buldum nette:

Hamilelikte yaşanan kansızlık için keçiboynuzu yada keçiboynuzu pekmezi yenebilir.

Pekmezin çok iyi kaynak olduğu besin öğelerinden biri de kromdur. Dokuların krom içeriği hamilelikte, malnütrisyonda ve yaşla büyük ölçüde azalmaktadır. Krom, glikoz toleransa faktörünün yapısında bulunur ve insülin kullanımı ile glikoz metabolizmasını etkiler. Rafinasyon işlemi sonucunda gıdalardaki krom miktarının büyük ölçüde azaldığı göz önüne alınırsa keçiboynuzu pekmezdeki kromun önemi daha da belirginleşmektedir.

kızlar yaramızı deşmek gibi olmasın kilo durumunuz nedir? benim geçen hafta 13,5 kiloydu artık sinirim bozuldu tartılmak istemiyorum

Ben de +20 den sonra tartının yanına yaklasmıyorum bile Pazartesi doktora gidince belli olacak ak koyun kara koyun

Canım sen yine de yıka bence.Tekstil tozu denen seyi atsın kıyafetler. :44:

Ben de Eylul annesı olacağım ınsallah,muhtemel doğum tarıhımız 26.09.2012 :) Dün doktora gıttım,bebeğımn (kızımın )kılosu 2000 cıktı.kızlar sızce kucuk mü??

Büyük bile annesi, endişe etmeyin.

Benim kilo durumum da hedefimin ilerisinde gidiyor; ama çok da umursamıyorum. Kalsiyum takviyeli denge serisi sütleri önerdiler, normalde süte bayılan ben sabahları ancak bir bardak içebiliyorum, dökücem dişleri gibi duruyor harnup pekmezinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği o yüzden de astım bahar alerjisi vs.ye iyi geldiğini biliyorum, elbet şifası vardır; fakat yinbe de doktora danışmadan yememenizi tavsiye ederim neyin bebişe dokunacağı belli olmaz ben naneyi duyduğumda çok şaşırmıştım, gerçi epeyce de tükettim; ama çok şükür bişeycik olmadı.

Canım hosgeldin masallah kızına.Bence de normal kızının kilosu. Saglıkla kucagına alırsın insallahhh

Aslında haklısın kendi kıyafetlerimi bile yıkamaya özen gösteriyorum, o garip koku rahatsız ediyorken bebişim de hoşlanmayabilir sonra bu kız neden ağlıyor diye aranıp dururuz zaten çok yok bir makine bile yeter, bol güneş gören bir balkonum var; ama caddeye bakınca tozdan çekinip kurutma makinemi kullanayım diyorum. Umarım çekmez kıyafetleri zaten uzun gidiyor sığacak mı diye endişeleniyoruz; çıplak kalmasın doğum sonrası kızım.

Haftasonu bir aksilik olmazsa kapı süsümü yapacağım, güzel olursa sizlerle de paylaşırım. suksuk göbüşümün resmini istemişti, inşallah babasıyla bir foto çekip eklerim onu da. Dün tüm rapor tahlil ultrason resimlerini dosyaladım doğuma hazırlık yaptım, büyüyünce de kızıma göstereceğim bak burda 5 hftalıksın falan diye :)

Cok tesekkurler kızlarr,içimi rahatlattınız,doktor kucuk dedı,haftaya bıdaha gel bı bakayım dedı,o yuzden endışelenmıstım:) benım cusseme bakarak buyuk bısı olmasını beklıyor herhalde:)))) Kendım kılolu hamıle kaldım ben zaten,sımdıye kadar sadece 5 kılo aldım 33.haftadayım,belkı o yuzden endıselendı doktor bılmıyorum:)ama zaten yeterınce kılom var,kendın hıc almassın hatta vermıssın dedı doktor,görunen 5 kılo cocuk+sıvı+rahım genıslemesı fılan dedı..Hayırlısı artık,ama bı suru kan surubu verdı yaa,kanıma bakmadan.mıde bulandırıcı suruplar,içen var mı?gunde 3 defa hem de..çin ıskencesıı gıbııı ( Akıntı desen cok yoğun sekılde devam edıyor,kızımızın da ayakları hep kaburga kemığımde saolsun:)saka maka gözumden bıle yas gelıyor yaa,hele aksamuzerı 6 dan sonra bı sokuyor kaburga kemıklerıne ayaklarını yatana kadar tekmelıyor orayı:) cıkınca ben ona sorcam:))Asırı derece mıde yanmam da var,o nıye oluyokı acaba,sacı fılan mı cıkıyor fıstığımın acaba?

Hiç almayan, hatta 15 kg vereni bile duydum ben. Önemli olan bebeğin sağlığı, gerisi boş. Alınan kilonun içinde bebek kadar bir de plesenta ağırlığı oluyormuş, nasılsa emzirirken gece uykusuzluk gündüz koşturmaca derken gidecek.

Benim midem resmen kıvrılıyor, aç tok olmam da farketmiyor. Annelik kolay değil tabii; ama ben hareketlerini hissedince çok hoşuma gidiyor, hamileliğin en sevdiğim kısmı bu oldu ve kadın olduğuma, Allah' ın bana bir bebek verdiğine şükrettim erkekler bu güzel duyguyu yaşayamıyor maalesef.

Allah şifa versin. Bence o bebiş 1 ay yoğun yoğun bakılır sonra da hayatına mutlu mesut devam eder annesiyle birlikte :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…