o ayaklarını yiyeceğim zaten afacan oğlum benimmewet canım nstye geçtim daha rahatım artık.sonunda rahat bi yere geçtim.aslında rahatlığı şurdan geliyor karşımdakilerin hepsi gebe ve bana karşı daha anlayışlılar.tabiki karşılıklı..
minik adam annenin kaburgaları oyuncak değilsen bi doğ bak sana neler alacaz düt dütttttt
ayy şekerim bişeyi 40 kere dersen olurmuşşş aman durr elif kızımız sırasını beklesiinnnnnbenım elfıım pek bı zıllıı cıkmak ıstıoo ıns erken dogmaaz.. 2 hafta daha dursaa hayırlsıylaasonra gelsın kuzucummmmmmmmmm
bende ole düşünüyorum cnm şahsen yeni doğum yahpmış birini ziyarete giderken değil evine bakmak (kirli mi temz mi die) çok fazla durmam bile gece uyumamıştır vs uyusun dinlensin.. artık az bişiler yapıcam doğumdan sonra ablam gelicek kalmaya o geldiğinde ben loğusa da olsam derin derin yapar temziliğimi gelen misafirimle de ilgilenir yoksa k.v. me kalsa temziliği nası yapcaz die düşünmüo gelip bebeğe bakcakmış !! bebeğin nesine bakcaksa o emzircek heraldekendi annemde saolsun sabahları gelir yemeklerimi yapar gider.. doğumu değil doğumdan sonrasını düşünüorm ben
ayy anlamıyorum yaaa şu büyüklerii çocuğa bakacaklarmış peeeehhh siz mi doğurdunuz bakacaksınız acabaa biz bakarız kendi çocuklarımızıaa elimiz ayağımız tutuyo çok şükür sanki siz bakın diye doğurdukkbende ole düşünüyorum cnm şahsen yeni doğum yahpmış birini ziyarete giderken değil evine bakmak (kirli mi temz mi die) çok fazla durmam bile gece uyumamıştır vs uyusun dinlensin.. artık az bişiler yapıcam doğumdan sonra ablam gelicek kalmaya o geldiğinde ben loğusa da olsam derin derin yapar temziliğimi gelen misafirimle de ilgilenir yoksa k.v. me kalsa temziliği nası yapcaz die düşünmüo gelip bebeğe bakcakmış !! bebeğin nesine bakcaksa o emzircek heraldekendi annemde saolsun sabahları gelir yemeklerimi yapar gider.. doğumu değil doğumdan sonrasını düşünüorm ben
ayy sorma fatmaaa benimde aklımı aldı menüüü.. daha yemek yiyeli iki saat olduu yine acıktım bende yaaaanaptın sen yaaa aklımı aldın resmen zaten açım şunun şurasında bunlar denirmi insanabende geliyom yemeğe. açım şimdi yemek yapmayada üşeniyom kraker yiyoz kızımla. senin menüyü görünce gözümüz döndü
selam kızlar bugun de uyusukluğum üstümde ne zaman yapılcak bu temizlikkkkk ... bide annem , k.v. aynı şehirdeyiz ama ikiside çalışıo kimse yok temzliğe yardıma gelcek ablalarımda İst.da kocişle yapcaz artık ama erken mi acaba şimdi yapsam doğuma daha var yine batcak ev :44::44::44:
Ablalarımız sağolsun:) Bende de var iki tane valla hızır gibiler. Doğuma da gelecekler zaten. E tamam işte madem ablan gelecekse sorun yok. Kayınvaliden baya hevesli desene bebek bakmaya:) Emzirir belki
o menü önümde olsa 3 günlük yiyeceğimi yerim o derece yani zaten ne bulsak yiyesimiz geliyor hamilelikten.. bide güzel menü bulmuşum yerim vallaayy sorma fatmaaa benimde aklımı aldı menüüü.. daha yemek yiyeli iki saat olduu yine acıktım bende yaaaa
o ayaklarını yiyeceğim zaten afacan oğlum benimm
sağ kaburgam yalan olduu neydeysee canımı çook yakıyooo ama katlanıyoruz artık yakışıklı paşam içiinnn..
kız bnmkide leğen kemiğimi acıtıyor.termi duruyor ne kaburgalarımda bişey yok ama leğen kemiğim fecii acıyor.
bazen eline koluna dokunuyorum hemen çekiyor.doğduğunda o elleri ayakları defalarca öpmezsem diyorum.sanki oyun oynuyor elimi atıyorum çekiyor.
Haydin kızlar ben biraz ise güce bakayım ortalık dağınık..kendinize ve bebislerinizede iyi bakın..bı ara uğrarım öptüm sizi
boş ver canım o ne dedi bu ne dedi diye sıkma canını beğenmeyen varsa gelsin kendi yapsın.doğuma yakın yaparsın büyük temizliği.onuda sen yapma anne kayın valide yapsın.sen süpürgeyi aç günlük yeter.ortalık dağınık durmasın sadece.ben eğer evi taşırsam tüm herşeyi annem ve kayınvalidem yapar.eğer taşımazsamda bayrama yakın kadın çağırırım evi baştan aşağı temizletirim.bayram dönüşü muhtemelen doğumda olur.
ayy anlamıyorum yaaa şu büyüklerii çocuğa bakacaklarmış peeeehhh siz mi doğurdunuz bakacaksınız acabaa biz bakarız kendi çocuklarımızıaa elimiz ayağımız tutuyo çok şükür sanki siz bakın diye doğurdukk
birde kendi bildiklerini okumazlar mıııı cinneetttt
baka baka öğreneceğiz bebişe nasıl bakılırr..
ayy sorma fatmaaa benimde aklımı aldı menüüü.. daha yemek yiyeli iki saat olduu yine acıktım bende yaaaa
ayy anlamıyorum yaaa şu büyüklerii çocuğa bakacaklarmış peeeehhh siz mi doğurdunuz bakacaksınız acabaa biz bakarız kendi çocuklarımızıaa elimiz ayağımız tutuyo çok şükür sanki siz bakın diye doğurdukk
hayatım biz biraz ön yargılıyz ama onları dinlemekte de fayda var.körü körüne büyüklere bağlı kalmayalım ama bence onların dediklerine de kulak asalım.
zaten dikkate alınmayacak kadar saçma şeyler derlerse dinlemeyiz.tuza basma göbeğe kül sürme.gözlere sürme falan filan..
yoksa az daha ört dedimide çok büyütmeyelim.neyse doğumdan sonrada inşallah konuşur paylaşırız bildiklerimizi.
ya bende kadın almayı düşündüm aslında , doğum sezeryan olsa kadın almak çok mantıklı sezeryan tarihinden 2 gün önce alırsın ohhh evin missssama bizim ne zaman gelceği belli değil hele babasına amcasına çekerse 41 lerden önce ugramaz semtimize
canım eğer normal olursada 37 biter bitmez kadın alırız bizde.yok eğer 41 beklerse yandık o zaman
hayatım biz biraz ön yargılıyz ama onları dinlemekte de fayda var.körü körüne büyüklere bağlı kalmayalım ama bence onların dediklerine de kulak asalım.
zaten dikkate alınmayacak kadar saçma şeyler derlerse dinlemeyiz.tuza basma göbeğe kül sürme.gözlere sürme falan filan..
yoksa az daha ört dedimide çok büyütmeyelim.neyse doğumdan sonrada inşallah konuşur paylaşırız bildiklerimizi.
mesela bnm k.v. neler soledi daha şimdiden anlatım size...
- sağa sola yatma bebek bağı kopar sırt üstü yat .. (dr.lar bile sola yatın dıo)
- doğduktan sonra bez bağlama kalça çıkığı olur (ne bağlıcaksak ? ayrıca kalça çıkığı doğumda olurmuş Allah korusun)
- bebeği sakın yıkıyım deme mazallah boğarsın (bu solediği çıldırtmıştı beni )
- kundak yapıcakmıyız (o devir biteli 20 sene oldu)
tüm bunların dışında k.v. biraz saf kalplidir diyim çok bilgili bi insan değildir ayrıca kalbinde kötülük yoktur hani bole anlattım kötü geçiniomuş gibi aksine aramız iidir ama çenesi biraz fazla çalışıo.. bildiği de doğru mu yanlış mı bilmez o solerrrrr ben yapmamD Allahtan soruo yapcakmıyız die yapıcaz falan dese nolur bilmem ..
hanımlar uyuşukluk iyi güzel ama akşama yemek yapmam gerekiyor benim. ne yapsam acaba hadi fikir verin..
benim kocişte uyuyor ama cevabı belli zaten ne zaman sorsam menemen yap yeter diyorbenim de yapmam lazım şekerim ama bnm bey uyuyor.uyansın bakalım ne istiyormuş aşkımın canı.dündne kalma kıymalı makarna var yanına bişey yaparım belkim.
mesela bnm k.v. neler soledi daha şimdiden anlatım size...
- sağa sola yatma bebek bağı kopar sırt üstü yat .. (dr.lar bile sola yatın dıo)
- doğduktan sonra bez bağlama kalça çıkığı olur (ne bağlıcaksak ? ayrıca kalça çıkığı doğumda olurmuş Allah korusun)
- bebeği sakın yıkıyım deme mazallah boğarsın (bu solediği çıldırtmıştı beni )
- kundak yapıcakmıyız (o devir biteli 20 sene oldu)
tüm bunların dışında k.v. biraz saf kalplidir diyim çok bilgili bi insan değildir ayrıca kalbinde kötülük yoktur hani bole anlattım kötü geçiniomuş gibi aksine aramız iidir ama çenesi biraz fazla çalışıo.. bildiği de doğru mu yanlış mı bilmez o solerrrrr ben yapmamD Allahtan soruo yapcakmıyız die yapıcaz falan dese nolur bilmem ..
-sırt üstü yatıyorum de ama sola yat gecede senle değil ya
-bez bağlama dan kastı ne anlamadım
-tamam de ama muhtemelen hep yanında olmayacak.yıkarsın yine
-tamam kundaklarız de ama hafif bi kundak yap.bende yapacam öyle sıkı sıkı bildiğimz kundaklardan değil.kıyafetlerini giydirip sadece azcık bacaklarını kundak yaparım bir iki gün.hem onların kalbi kırılmaz hemde yanlış şeyler yapmam.
benim kocişte uyuyor ama cevabı belli zaten ne zaman sorsam menemen yap yeter diyormenemen delisi kendisi.. bende hiç sevmem
-sırt üstü yatıyorum de ama sola yat gecede senle değil ya
-bez bağlama dan kastı ne anlamadım
-tamam de ama muhtemelen hep yanında olmayacak.yıkarsın yine
-tamam kundaklarız de ama hafif bi kundak yap.bende yapacam öyle sıkı sıkı bildiğimz kundaklardan değil.kıyafetlerini giydirip sadece azcık bacaklarını kundak yaparım bir iki gün.hem onların kalbi kırılmaz hemde yanlış şeyler yapmam.
bildiğimiz bebek bezi altına bağlananamannnn aynen cnm dıorum ya o der bende he heee derim geçerim takılmıorum yani kalbinde kötülük yok çünkü biliorum :)
kızlarr bende çıkım artık akşam yemeğine girişeyim ben buaksam pratik takılcam köfte patates kızartma hadi bakalım herkeslere kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?