ayyyyy nasıl gözlerim dolduu yaa burnumun direği sızladıııııAnne dünyaya getirmek isteyendir.
Anne,sabredendir,
Anne yoklukta var gibi besleyendir
Yavrusu doysun diye ben tokum diyendir.
Kimi zaman gözünün yaşını soğana karıştıran
Ama evladını acısına hiç dahil etmeyendir.
Sizi sıkı sıkı giydirip ayağını üşütendir.
Anne hata örtendir..
Size ceza verse bile,içinden affedendir..
Her durumda sizi kollayandır..
Sağ tarafına alıp kaldırımdan yürüten,
Hayatını hep evladı için sollayandır..
Kirlilerinizi temize çekendir,
Her hafta size beyazın var mı? diye sorandır..
Matematiği sizinle öğrenen,
Bir tebessümü sevgisiyle çarpandır..
Gecenin bir yarısı gizlice eve girerken
Siz anahtarı çevirmeden önce,otomatiğe basandır..
Anne bekleyendir
Siz onun hangi yemeği daha çok sevdiğini bilmezsiniz
Ama o bunların hepsini ezbere bilir..
Her zaman ekmeğin tazesini size ayıran
Bayatını şikayetsiz çorbasına doğrayandır
İnsana en ağır sözü en çok seveni söyler kimi zaman
İşte o size yaptığınızı yakıştıramayandır..
Sünger terlikle canınızın yanmadığını bilir ama
Anlamazdan gelir,uslanmanız için..
Siz ağlarken onun içine akarsınız..
Ama bu sırra hiç ayamazsınız..
VE ANNE:
Çocukluğunuzu ilk haliyle sizin için saklayandır..
Aşık olduğunuzu bir duruşunuzdan anlayandır..
Ne kadar uzaklaşırsanız uzaklaşın
O kadar çok varacağınız memleket gibidir..
Cennetin ön izlemesidir
Suksuk tabi ki kötü bir niyetle yazdıgını söylemedim, mutlaka iyi niyetledir, yazdıklarımda da direk seni kastederek yazdıgım birsey yok, yazdıklarımdan üzülmene de gerek yok. Dedigin gibi sende bir hayvan bakmıssan o zaman bilirsin nasıl bir duygu oldugunu, yazdıklarım son derece merhamet iceren, dinimizin de emrettigi sekilde her canlıya merhamet etmeyi hatırlatan, allahın verdigi canı allahın alacagını söyleyen seylerdi. Onlarda allahın dilsiz kulları ve baskalarına sacma bile gelse arkadasımız Lynne icin önemli bir canlı, hayatının 13 yılını birlikte gecirmis ve eminim kahroluyordur, bu cok zor bir durum gercekten. Ama insanlara "uyut gitsin" demek cok kolay geliyor.o yüzden bana tepki vermektense hep beraber sırf hayvan oldugu icin onun canını önemsiz sayan zihniyete tepki versek daha dogru olur diye düsünüyorum.
Lynne Aynen canım, her kelimene katılıyorum, taa forumun ilk zamanlarında hamile oldugumuzu yeni ögrenip testlerimizi yaptırdıgımız ve burdan yazıstıgımız zamanlarda hatırlarsın arkadasların cogundan toxoplazma testi istediler, cünkü sadece kediden bulasan bisey degil, iyi yıkanmamıs meyve sebzedende geciyor, ama kimseye anlatamıyorsun. Zavallı hayvancıkların adı cıkmıs bir kere, oysa kediler benim tanıdıgım bir cok insandan daha temiz. Gecen gün Avm tuvaletinin icinde -özür dileyerek yazıyorum- yerde koca kan pıhtısı duruyordu. O sekilde tuvaletten cıkıp birde insanlara hijyen ögretmeye calısanlar var. Benim kedim hastalıktan sürünürken koca bir sise serum yemisken bile kumuna sürüne sürüne gidip tuvaletini yaptıktan sonra onu kumla örtüyor..O yüzden bende etrafımdaki kimsenin temizlik nutuklarını dikkate almıyorum..Aynen bende senin gibi seyler yasadım ve yasıyorum, hamile oldugum icin "ee kedin nolucak peki" diyen münasebetsiz ve haddini bilmezlere dert anlatmaktan yoruldum, sanki benim cocugumu benden daha iyi düsünebilecekler, isgüzarlıktan baska bisey degil, dedigin gibi o gelen tepkilerden o kadar sıkıldım ki artık direk agızlarının payını veriyorum bana böyle akıl vermeye calısanların. Cahillik diz boyu ama birde yanında haddini bilmezlik olunca cok tehlikeli oluyor. Anlatmaya calısıyorum, o hayvanın her asısı tamam, son derece temiz bakılıyor, ayrıca dedigin gibi doktorlar bas bas heryerde anlatıyor hayvanlarla birlikte büyüyen cocukların bagısıklık sisteminin cok daha kuvvetli oldugunu, eskiden köy yerlerinde hayvanlarda insan hayatının bir parcasıydı, cocuklar kediyle, köpekle, koyunla, kuzuyla oynayarak büyürdü, onlar neden bizim kadar hastalanmıyor acaba? Tabi ki ekstra durumlar vardır, uzak tutulması gereken ona diyecek biseyim yok, ama kendine bakmadan gördügü her hayvana vebalı muamelesi yapan insanlara sinir oluyorum.Dedigin gibi coksükür cahil degiliz, doktorumuza ve veterinere danıstık, hicbir sakıncası olmadıgını söylediler, ama benim cevremdeki bazı insanlar doktorlardan daha cok bildiklerini sanıyor, doktor böyle böyle dedi diyorum, "olsun sen at o hayvanı yinede" diyor yaa, inanılmaz :) Hayvanlarda ve insanlarda görülen ortak hastalıklar sadece %1.6 üstelik..Bide bunu söyleyenler kendilerine müslüman diyor ya onu anlamıyorum en cok, bir dön de kendi peygamberine bak o zaman o nasıl davranmıs hayvanlara..Peygamberimiz cok sevdigi kedilerinden biri olan müezzenin ictigi sudan kalan suyla abdest alırmıs, cübbesinde uyudu diye kediyi rahatsız etmemek icin cübbesinin kösesini kesip oyle kalkacak kadar merhametli bir peygamberden bahsediyoruz ama tabi kendi isine gelen kısımlarıyla ilgileniyor insanların cogu..O yüzdende aynen dedigin gibi o hayvanlar benim etrafımdaki bircok insandan daha degerli benim icin.Kafamız calısıyor cok sükür, kimsenin yalan yanlıs tavsielerine ihtiyacım yok, gercekten bende etrafımdaki bu anlayıssız insanlarcan cok yoruldum merhametsiz ve sevgisiz gecirdikleri hayatları icin ben onlar adına üzülüyorum sadece..(Bu arada burda özel olarak kimseyi kastetmedigimi belirtiyim)
günaydıııınnnn şükriye teyzesiiiii nasılsınız elif kızımızlaaa
sizlerede günaydın sabırsız eylül bebişlerinin anneleriii
canım üzülmeee.. karnı acıkmıştır cadı kızının o yüzdendir şimdi kendine gelir ufaklık tepiklemeye başlaarrr..gunaydın cnm kahvaltı yapıyodukk kıızmlaapek bı hareket yok kızımdaa.. anne olmakk bole ıstee oynamıoo dıee uzulmeekk
canım üzülmeee.. karnı acıkmıştır cadı kızının o yüzdendir şimdi kendine gelir ufaklık tepiklemeye başlaarrr..
Aman vaktinde gelsin canim ben tez canliyim pimpirikliyim kizimda bana cekmis herhal
Masallah canim bebisinide sanada iyi hic kilo almamissin aferin sana bebisi besliosun
Hic sorma teyzesi erkenci cikti bnm cimcime daridsi size vskitlice ins
Yarin gidicem cnm bakalim ne yspmis melegim yarin yaxarim gelince
Ee kipirda artik fazls bisey kalmadi hazir olsun herbiseyi bebisin
Ah desme yarami yabebegimi hic kucaklayamafim ki daha koklamafim bile kuvezden cikartmiolar hic cok uzuluyorum dua edinde ciksin bu hafta
üzme canım kendinii birazdan oynamaya başlayacakk bak görürsünn azıcık konuşşş elifinleeebuyudukce az oynuycak galıbaa hıc bole yapmazdı benım cımcımemmıns acıktıgı ıcındır..
efecık nasıl
günaydıııınnnn şükriye teyzesiiiii nasılsınız elif kızımızlaaa
sizlerede günaydın sabırsız eylül bebişlerinin anneleriii
üzme canım kendinii birazdan oynamaya başlayacakk bak görürsünn azıcık konuşşş elifinleee
efe bey yaramazlık peşindeee sabaha kadar uyutmadı ufaklık annesiniii ne yapıyosa içerde kıpır kıpırçıkacağı yolu bulmaya çalışıyoo galibaa şimdi hareket etmiyooo ee sabaha kadar oynadı uyuyo heralde şu andaaa. gece kuşu olacak bizim oğlan anlaşıldı
hadi uzan canım sen oynaşmaya başlar zilli kızın şimdiiimasalhh efecıgee bıraz uzanayım bakalm cımcımem oynucakmı:26:
herkese günaydıınnn...dün gece rüyamda dünyalar güzeli kızımı gördüm ..kucagımda uyuyodu,bembeyaz teni,kocaman gözleri olan çok güzel bi çocuktu ..kurban olsun annesi onu verene ..sağlıklı bi şekilde gelsin hepimizin bebişleri inşallah..yerim ben onları
ben de sinir var.çok sinirliyim bu aralar... bir de çoookkk çabuk ağlıyorum. gözümün yaşı hazır. hemen dökülüveriyor.bu aralar çok gülmüyorum amakızlar ruhsar durumum iyice dalgalanmaya başladı benim......
çok çabuk kızıp sinirleniyrm,çok çabuk ağlamaya başlıyrm.....
ardından çok çabuk gülmeye başlıyrm....
ay bana bişeyler oluyooo kafayı kırcam sanırım bu gidişleeeeeeeeeeeeeeeee
sizdede böyle değişik durumlar oluyo muuuuu
bi ark. söyledim bunları,bana aaaaaa o zaman senin doğumun yakın 1haftaya doğurursun die yorum yaptı.......:18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:
hanımlar biz geldiik.. banyomuzu yaptık doktor teyzemize hazırlandık kızımla misler gibi olduuk) yarın belkide doktorumuz çatı muayenesi yapar :18::18::18: kesin kıpkırmızı olurum ben millet anlar başımdan neler geçtiğini hayırlısı bakalım. inş doktor teyzesi uzun uzuuun gösterir kızımı. onu çoook özledimm.. bu arada hanımlar bebeğiniz karnınızda bile olsa arada elinizi karnınıza koyun bebeğinizi okuyun. ana karnında bile nazar oluyor yavrucaklar..bu gün benim kuzum hiç hareket etmedi. çok korktum eşime söyledim elini koydu biraz konuştu biraz okudu taklalar atmaya başladı yavrum. okuyunca rahatladığını hissettim sanki.. yani ben ne zaman okusam bebeğim sakinleşiyor ve ne endişem varsa geçiyor. tabi siz bilirsinizde iyi oluyor yani :) yarın için bize dua edin iyi geçsin herşey bi sorun çıkmasın.. hepinizi öpüyoruz..
selam kızlar ,
zevzekbayan ın doğumu duyunca yusuf yusuf oldum kociş işten gelince temzlk yaptık ama çok yoruldum ole derin temzlkte değil süpür sil toz al cnm cıktısonra da oğlum uzun süre hareket etmedi stres oldum:18::18::18: nese daha sonra az az hareket etti dünyalar bnm oolduu
o uyumakla uyumamak arasında gece boyunca gidip geldi daha doğrusuu uyuyamadımmmGünaydın kızlar..uyumakla uyumamak arasında geçen zamandan sonra kalktım artık
hava yine sıcak trakya yine nemmliiii
Doğumdan sonra biraz serinlese bari resmen ayakalarımın altından kıvılcım cıkıyor sanki..
Öğleden sonra küçük oglumla gezmeye gidecegiz biraz
1haftadır cıkmadık kurtlandık ana oğul
ayy ne güzel bi rüyaaaa....herkese günaydıınnn...dün gece rüyamda dünyalar güzeli kızımı gördüm ..kucagımda uyuyodu,bembeyaz teni,kocaman gözleri olan çok güzel bi çocuktu ..kurban olsun annesi onu verene ..sağlıklı bi şekilde gelsin hepimizin bebişleri inşallah..yerim ben onları
günaydınn kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nasılsınızzzzzzz
bendede var sinir ve sürekli ağlamaklı halim eşim çok çekiyoo benden adamın her dediği batmaya başladı yaaa bi yere gidelim diyoruz bakarız diyo başlıyorum ağlamaya ne anormalleştim yaaa habire hıçkıra hıçkıra ağlıyorum kocacıma sarılıp da birde adama kızıp kızıp da neden ağlarken sarılıyosam anlamadım gittiben de sinir var.çok sinirliyim bu aralar... bir de çoookkk çabuk ağlıyorum. gözümün yaşı hazır. hemen dökülüveriyor.bu aralar çok gülmüyorum ama
tatlım bebişin kalp atışları çook yüksek çıkmış acil sezeryana almış doktoruuu...Neeeee Tuğba doğum mu yaptı, inanmıyorum, neden öyle oldu, biri anlatsın lütfeeeeen, şoktayım.
ayy kız günaydıınnnn..günaydınn kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nasılsınızzzzzzz
http://www.kadinlarkulubu.com/eylul-anneleri/546999-2012-eylul-anneleri-dogum-hikayeleri-2.html burdan bakabilirsin cnmNeeeee Tuğba doğum mu yaptı, inanmıyorum, neden öyle oldu, biri anlatsın lütfeeeeen, şoktayım.
bendede var sinir ve sürekli ağlamaklı halim eşim çok çekiyoo benden adamın her dediği batmaya başladı yaaa bi yere gidelim diyoruz bakarız diyo başlıyorum ağlamaya ne anormalleştim yaaa habire hıçkıra hıçkıra ağlıyorum kocacıma sarılıp da birde adama kızıp kızıp da neden ağlarken sarılıyosam anlamadım gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?