2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

canım sakin ol o dediklerinin hepsitoplam iki günlük ik öncelikle sen hastaneyw götürceklerini hemmen bir yıka ütüle çantyı yap kafan dinç olsun. Geri kalan eksik şeyin varsa nasılsa çıkar meydana. Taşıncaksanız park yatak kesinlikle. Seneyede gönlüne göre oda yaparsn. Hem park yatağı kaldırınca yerde kaplamıyor. Beşik alırsan odayı ila ona göre yapman gerekir seneye. Ben bebek arabası ayrı anakucağı ayrı aldım üstüne yerleştiriveriyorum. Ana kucağın oto koltuğu olandan alırsan daha iyi olur. Ama ilede ana kucağı şart değil bebeğln sakin olur gerek kalmaz. Bence bunun için önce sen sakin ol

selam annişler biz çanta hazırlıklarını tamamladık sayılır kendime bi sırt çantası bebişede ayrı kendi çantasını hazırladım resmini koyuyorum

içindekileride yazayım belki eksikleri olan arkadaşlar tamamlarlar

KENDİ ÇANTAM

- 2 takım pijama
-1 adet gecelik(önden düğmeli)
-terlik
-havlu
-çorap
-1 takım kıyafet(eşofman ve gömlek)
-6 adet iç çamaşırı
-toka
-kırmızı kurdela
-ayna:)
-hasta bezi
-2 adet emzirme sütyeni(çıtçıtlı olanlardan)
-kirli çamaşır torbası
-1 adet ince hırka

YAĞMUR ELAMIN ÇANTASI

-yenidoğan bezi
-sebamed bakım seti(şampuan,pişik kremi,losyonu vs)
-20 li hastane çıkışı
-5 adet ağız mendili
-2 adet tulum
-1 adet ikili takım
-2 adet penye battaniye
-2 adet şapka
-2 adet çorap
-eldiven
-2 adet çıtçıtlı body
-1 adet yelek

Eklentiler

• $DSC00682.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 33
  • $DSC00680.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 30

oohh gayet güzel ben pek eksik göremedim. hayırlı olsun cnm

canım demek o an geldi kavuşuyorsun bebeklerine.allahım sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin bebeklerine. darısı başımıza inşallah

canım çok sevindim.çok şükür kapanmış açıklık inşallah kavuşcaksın bebeğini alıcaksın kollarına bizim içinde kokla cemreciği.

İyi haberlerle gelmenize çok sevindim Tuba. Inşallah bebeğine 4 gün içinde kavuşursun...

-arkadaslar dogum sonrasi kanama normal adet kanamasina benzemez,ozellikle ilk gun cok yogun olur,bebek bezi pek rahat olmuyor,ben ilk dogumumda lastikli kısımlarını kesip kullanmıstım bebegimin bezlerinden ama o yogunlasan jel gibi yapısı ve kokusu beni cok rahatsız etmisti-en iyisi en genisinden kadın pedi,onda da 5-10 tane yetmez,2 saatte bir degistireceginizi hesaba katın

-yeni doganın altı duzenli bir sekilde gece gunduz olmak uzere 3 saatte bir degisir-tabii daha once acil bir koku duymazsanız-bunu hesaba katarsanız 24 saatlik bebek bezi ihtiyacınız en az 8 tanedir,ona gore koyun cantanıza.
-sıcak bir donemde dogum yapacagız ve cok terleyecegımızı varsayarak 3-4 adet gecelik almanızı tavsiye ederim.Pijamalarınızı en az 3-4 gun kullanamayacaksınız-ister normal ister sezeryan olsun,o yuzden hic yanınıza almayın.Gecelikleriniz mutlaka emzirmeye musait olmalı-benim icin en kullanıslı olanlar ip askılı penye gecelikler-ozellikle bu sıcak havalarda.
-kanamanızı hesaba katarsanız her ped degisiminde kult da degiseceginizi var sayarsak yanınıza 10 adet almanızı tavsiye ederim.
-iki ayrı canta hazırlamanız şart-biri kendinize biri bebege,bir tane de kirlileriniz icin ya torba yada baska bir canta goturun
-su biberonu(sterilize edilmis sekilde ve siz dogum yaptıgınız sırada hazırlanacak kaynatılıp sogutulmus su-taze olması gerek)-anneler lutfen bu sıcak havalarda anne sutu herseye yeter diyip bebeginizi susuz bırakmayın,ilk gunden itibaren su verin(Allah muhafaza bebeginiz susuz kalır ve fark edemezseniz cok agır sonucları olabilir,su verirseniz sarılıgını da kolay atar)
-ilk gun sutunuz gelmeyecektir o yuzden eger hastane mamamsı istemiyorsanız kendi mamanızı satın alıp yanınzda bulundurun.Ve lutfen ben emzirecegim mama istemem demeyin,sutunuz 3-4 gun kadar gelmeyebilir ve mama vermeniz sart olabilir,merak etmeyin 2 gunde bebek 3-5 defa biberondan emdi diye gogsunuzu istemememzlik etmez,ilk gunler beslenmesi ve su alımı cok onemli.
-cantanıza dogum sonrası icin en kalitelisinden buyuk boy bir cikolata atın,hem normal hem sezeryan sonrası cok iyi geliyor-sezeryan olursanız yeme icme izni cıkar cıkmaz bol su ve cikolata yiyin,anestezinin etkisinden ve olası bas agrısından korunmak icin-normal dogum sonrası da gucunuzu toplamak icin birebirdir cikolata.
-bebeginizin tırnakları cok keskin olabilir ve yuzunu gozunu cizebilir,ozel bir tırnak makasıyla daha ilk gunden tırnaklarını kesin ve asla eldıven giydirmeyin,dokunma duyusunu koreltmeyin lutfen,bu o kadar muhim ki.
-hastaneden cıkarken guzel gorunmek isteyebilirsiniz o yuzden bebeginize hazırladıgınız hastane cıkısı gibi kendinize de hastane cıkısı kıyafeti ve aykkabısı hazır edin.
-bebek kıyafetlerine gelince
tulum ve alttan cıtcıtlı bodyler yeni doganda hic kullanıslı olmuyor,genelde altta kaka ciş sızıntısı olacagı icin alt ust ayrı giydrmek daha pratik oluyor.Ben kızımda ic zıbın ve ustune atlet(yeni dogana uzun kollu sart-ince olmalı elbette),altına da ayaklı pijama altı kullandım hep,kusarsa sadece ustunu,kaka sızarsa da sadece altını degistrdim boylece.
pantolon ve pijama altlarının bel bolgesi genelde cok sıkı oluyor,buna daha evde dikkat edin ve gerekirse lastıgını gevsetin,aynı sekilde corapların da bilek kısmı cok sıkı lastikli oluyor ve kan dolasımı acısından cok tehlikeli olabiliyor-aman dikkat Allah muhafaza.
-cogunuz canta almıssınız ama hala almayanlar mutlaka yıkanabilen bebek cantaları alsınlar,bazılarınızın cantaları sabunlu bezle temzilenir olanlardan-ah o bebek cantaları oyle hallere giriyor ve kirleniyor ki sadece silerek asla hijyenik olamiyor
-ilk gunler bir sut mucadelesi olacagından gogusleriniz muhtemelen yara olacaktır-mutlaka krem alın-tavsiyem lansinoh

2 yıl once dogum yapmıs bir anne olarak bunlar sizin yazdıklarınıza ilave etmek istediklerim-daha aklıma gelmeyen kimbilir neler var

ben henuz cantamı hazırlamadım ama sızın tatlı telaşınızı gorunce ben de heyecanlandım ve ilk kızımın kıyafetlerinden kardesine kalacak olanları ayırdım bu gece,yarın onları yıkayıp utuleyip cantaya koyabilirim sanırım,bu hafta ici de kendi cantamı hazır etmeye calısıcam.Heyecan geldi artık,Allah bir avazda saglıcakla kurtarsın bizi de bebeklerimizi de inşallah.

ve hepimize de kocaman bir maşallah

Selam kızlar. Ben de bugün hastaneye gittim. Bugün bana kan tahlilleri yapıldı. Tam 10 tüp kan aldılar. Vücudumda kan kalmayacak zannettim :)
Verem testi de yapıldı. perşembe gidip verem testinin sonucunu göreceğiz. Eğer birşey varsa göğüs röntgeni cekeceğiz dediler. Ben röntgeni çektirmem tabi.
Bir durum olduğunu düşünmüyorum zaten..
Perşembeye ultrason randevusu da aldım.
Burada herşey çok farklıymış. Ultrason ayrı binada. Doktor ayrı binada. Hepsinin randevusu ayrı ayrı alınıyor. Haftaya salı da doktoru görücem. Öyle garip bişey yani.
Her hafta da ultrason olmuyormuş. 36. haftada 1 defa. Sonraki haftalarda doktor kalp atışını dinliyormuş..
Her gün yeni birşey öğreniyoruz :)
Bundan sonra haftada bir gidecekmişim.
Her şey normal. Boyle devam ederse normal dogum yaparsın dediler. Eğer istersem epidural ile normal doğum olurmuş.
Sezeryan mecbur olmadan yapılmıyor yani...

Maasallah ne cok kan almışlar:) ben de yarın kan testleri için gidecegim yani bugün
Göğüs röntgeni neden istedi drun? onu anlamadım kii

Canim cok teşekkürler bilgiler icin tecrübeli anne adayisin:) benime 2.Allah nasib ederse ama benim aradan 4.5sene gecti hiç hatırlamıyorum ki:)

Günaydın kızlarrrr.Bu gece hiç rahat uyuyamadım.Kramplar, tuvalet, yer değiştirme çabalarım derken bölük pörçük bir uyku uyudum.Neyse gündüz telafi ederim insallah.. Artık sagımdan soluma dönerken kalkıp tekrar yatmam gerekiyor. Tek bir hamlede dönemiyorum.Belim ve bacaklarım cok sızlıyor.Sanırım vücudum kızımla beni taşımaktan çok yoruldu artık.Umarım pes etmeye kalkmaz

günaydın canım.aynı şeyleri bende kendi vücudum için düşünüyorum.bacaklarım gövdemi taşımıyor.sanki üsttarafımda 1 ton ağırlık var.yada 80 yaşında bir ninenin bacakları bende takılı gibi.ahlaya vahlaya oturup kalkabiliyorum.ben birde bu halimle temizliğe kalktım yarıda kaldı.aman bebeğim daha önemli.

Aman canım yorma kendini.Bırak pis kalsın bebeğin iyi olsun da! Benim de dün annem geldi.Sagolsun kadıncagız oruç haliyle toparladı ortalığı tüm ısrarlarıma ragmen. Ben bi iş yapmadım ama o öyle dolanırken oturup izleyemedim de. Aksam halim perişandı.Bacalarım kütük gibi şişmiş neredeyse vücudumun alt kısmını hissetmiyordum.Artık temizlik filan zor bize bu saatten sonra.

canım nereye gittinki sen orası neresi.ayrıca verem testi ne alaka.kız korkuttun beni canım normal doğum yapacağına sevindim.burada birçok kişi normal doğum istiyor ama khre ve zevzekbayan sezeryanla yapmak zorunda kaldılar.umarım devamı böyle olmaz.

günaydın annişler bugün 14.00 de dr. randevumuz var çok heyecanlıyım kızım 2 kg olmuş mudur acaba bundan sonra her hafta çağıracakmış dr um..

günaydin herkese .. ben valiz işini halletim.
lansinosh göğus kremini memeden silmeden mi vercez memeyi bebişe yoksa sil yıka işlemi gerektiriyormu...
emzirme olayı tam bir kabustu kızımda.. bundada aynı acıları yaşamak istemiyorum kullananlar bilgi verirse sevinirim ona göre alıcam

of kızlar yaaaaa ağda yapmam geek ama ne bişey görebiliyorum nede uzaşabiliyorum ne olacak böyle.

yıkamadan silmeden emzirebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…