selam kızlarr şoook haberlerle geldim sizebugün rutin kontorl için hastanemize gittik ankara gata da şöle bi usül var önce tansiyon kilo ve nst bi odada yapılıo sonra usg odasın da bebeğe bakılıo sonrada bütün bunları alıp dr a görünüosun bende her zamanki gibi yaptım nstye bağlandım birde ne görelim sancılar 70lere çıkıo hemşire geldi ağrın varmı dedi yok dedim 20 dk içinde 3 kere 70lere çıktı usg odasına gittik dr kağıda batı ve çatı muayenesi yapalım düzenli sancıların var dedi. dr hanım geldi çatı muayenesi yaptı veeee açılman var dedi odasına aldı beni hemen işlemleri başlatalım dedi bugün yarın gelir bebeğin kafası oturmuş ve açılman başlamış dedi biz eşimle şok ama ben ağrılarımı hissetmiorum gayet rahatım dedim beni doğumhaneye yolladı ve başka drun bakmasını istedi o da çatı muaynesi yaptı bilgi vermedi şu saatten sonra gelse çok sıkıntı olmaz 36yı geçmişsin ama bizz ağrılarını dindirmek için serum takalım dedi bende ağrım yok serum istemiyorum dedim sadece nst de çıktı ağrı deyince tekrar bağladılar ve bu sefer sancılar 80 lerde kalp atışı 197ye kadar çıktı. 3 tane dr kal deselerde ben kalmak istemedim acil bişi olursa hemen gel doğumun çok yakın görünüo dediler şimdi evdeyim ve korkuyla kaderimi bekliorum hayırlısıyla doğsaydı bi
selam kızlarr şoook haberlerle geldim sizebugün rutin kontorl için hastanemize gittik ankara gata da şöle bi usül var önce tansiyon kilo ve nst bi odada yapılıo sonra usg odasın da bebeğe bakılıo sonrada bütün bunları alıp dr a görünüosun bende her zamanki gibi yaptım nstye bağlandım birde ne görelim sancılar 70lere çıkıo hemşire geldi ağrın varmı dedi yok dedim 20 dk içinde 3 kere 70lere çıktı usg odasına gittik dr kağıda batı ve çatı muayenesi yapalım düzenli sancıların var dedi. dr hanım geldi çatı muayenesi yaptı veeee açılman var dedi odasına aldı beni hemen işlemleri başlatalım dedi bugün yarın gelir bebeğin kafası oturmuş ve açılman başlamış dedi biz eşimle şok ama ben ağrılarımı hissetmiorum gayet rahatım dedim beni doğumhaneye yolladı ve başka drun bakmasını istedi o da çatı muaynesi yaptı bilgi vermedi şu saatten sonra gelse çok sıkıntı olmaz 36yı geçmişsin ama bizz ağrılarını dindirmek için serum takalım dedi bende ağrım yok serum istemiyorum dedim sadece nst de çıktı ağrı deyince tekrar bağladılar ve bu sefer sancılar 80 lerde kalp atışı 197ye kadar çıktı. 3 tane dr kal deselerde ben kalmak istemedim acil bişi olursa hemen gel doğumun çok yakın görünüo dediler şimdi evdeyim ve korkuyla kaderimi bekliorum hayırlısıyla doğsaydı bi
4 agustos ctesı saat 4 te babam vefaat etti, içim nasıl acıyo bu duygunun tarıfı yok, aglamak ıstıyorum, benım yakısıklı pos bıyıklı kara babam öldü ve ben hiç inanamıyorum, o sabah saat 6 da annemı uyandırıp afyona gtcem demış koyune ve 9 gıbı yola cıkmış, koye ınmiş koy yolunda yürürken kalp krızı gecrmış,orayada varamamışş. içim acıyo, yanıyo,, bıdahagelmıyecegıne ınanamıyorum, cenazede orda kaldtı, ve ben gıdemedım, sankı bı an cıkıp gelıcek gıbı, allahım sabır ver
canım benimde dün sancım çıktı nst de ben kendim serum istedim hemen neden korkuyosun ki hem bebek rahatlardı hem sen benimkininde başı iyice aşağıdaymış eylülün üçüne sezeryan günü verdi doktor benim bir aya yakın vaktim var ilk çocuğum onbeş gün erken olmuştu bundada erken olmasını istemedim herşey allahın takdiri de engelleyebiliyolarsa keşke yaptırsaydın serumu sanırım magnezyum var onda sancıyı kesiyo benimde tavan yapmıştı yirmi dakkada üç sancı oldu ama serumu yiyince alttaki grafik dümdüz oldu çocğun kalp atışıda normale döndü sancı sırasında çocuğun kalp atışı da artıyo onu gözlemledim makinadan ben hayırlısı olsun inşallah uzan dinlen bolbol kalkma ayağa çok fazla sakin olmaya çalış allah yardımcın olsun
ya canım sen okurken ben yaşarken heyecanlıyımcanım hayırlıolsun,okurken heycanlandım,şok bı durum,ama hayırlısı olsun yaa,hadı bakalım insallah sağlıklı bır sekılde alırsın kucağına:)dualarımız senınle:)
günaydın kızlarrrr nappıyorsunuzz bakim keyifler nasılll benim sağlık ocağı kontrolüm vardııı,sabah yürüyüşü olsun diye yürüyerek gittim 10 dk mesafe
ama bıdık kasılmış hemşire neden bukadar gerginsin diyor hep böylemi yürüdüğüm zaman oluyor dedim bunlar kasılma sancıdır dedi bu hafta yürüyş yapma 37 bir geçsin sonra istediğin kadar yürü dedi
bebişin kalp atışlaın130 a çıkamadı kasılma düşürürürmüş kalp atışlarını dinlenmeyle geçir mutlaka dedi. akşam tekra ruğrayacağım birdaha bakacak
120 sınırmış korkulacak birşey yok ama sen dikkat bu haftaya dedi.
birüsür yararlı bilgilerverdi
paylaaşayım sizle kızlar.
3 durumda acilen hekime gitmek gerekiyormuş
kanama olduğunda yoğun düzenli bir kanama gelir,
sancılar ağrılı olduğunda,
ve suyumuz geldiğinde.
onun dışında nişan diye bir kanama oluyormuş adetin başlangıç hali gibi lekeliymiş o geldikten sonra bir kaç gün içinde doğum gerçekleşirmiş.
o süreyi evde geçirebilirisn dedi sancılar sıklaşınca hastaneye gidebilrsin dedi.
Ama suyun geldiyse en faz24 saat evde geçireiblirisn bebiş oksijensiz kalırmış ve hemendr agitmeklazımmış.
Su gelmediyse sancılar varsa ılık duş ii gelirmiş duşunu alıp gidebilrisn yürüyüş yapaiblrisn bunlar sancıları azaltır dedi.
ama su gelirse yürüme mümkün olduğu kadar yat otur dedi. Su hızlı geldiği için bebişin kolu bacağı doğum yoluna girebiliyormuş.
Doğduktan sonra bıdık topuk kanı alacaklarmış türkiyenin heryeirnde iki defa alınır dedi bir hastanede bşrde sağlık ocağında anneler genelede hastanede alındı neden alıyorsunuz diye panik yaparlar dedi sıkıntılı bir durum yok merak etmeyin diyor.
doğum olayı 2 saatle 12 saat arası değişiyor ama masadaki olay doğum anı enfazaa yarım saaat sürer dedi. bebeğin başaı çıktıktan sonra ıkınmayın dedi rahim yırtıklarını arttırırmış.
Çıkış aında bir sıkıntı olmuyor sadece sancılar canınızı acıtır. Normal doğumda kararlı olun eğer panik yapar ben yapamayacağım derseniz sancılarınız kesilir dedi yapabilecğeine güvenin dedi.
Bebeği yıkamayı anlattı, bizim tavsiyemişz göbek bağı düştükten sonra yıkmak ondan öncesi silme banyosu yapılmalı ama illahki yıkamak isterseniz suyu kaynatın mutlaka ılımaya bırakın o suyla yıkanmlalıymış.
Aklıma gelen bunlar
canım içimi rahatlattın çook teşekkür ediyorummbenimde elim yüzüm ayaklarım baya şişti dr ye sordum tansiyonun düşükse hiçç problem değil dedi.. benim tansiyonda düşük artık takmıyorum
canım çok zor bi durum. başın sağolsun.. hamile hamile çok üzelme ne olur.. rabbim sevdiği kulları çabuk yanına alırmış.. Allah sabır versin..4 agustos ctesı saat 4 te babam vefaat etti, içim nasıl acıyo bu duygunun tarıfı yok, aglamak ıstıyorum, benım yakısıklı pos bıyıklı kara babam öldü ve ben hiç inanamıyorum, o sabah saat 6 da annemı uyandırıp afyona gtcem demış koyune ve 9 gıbı yola cıkmış, koye ınmiş koy yolunda yürürken kalp krızı gecrmış,orayada varamamışş. içim acıyo, yanıyo,, bıdahagelmıyecegıne ınanamıyorum, cenazede orda kaldtı, ve ben gıdemedım, sankı bı an cıkıp gelıcek gıbı, allahım sabır ver
4 agustos ctesı saat 4 te babam vefaat etti, içim nasıl acıyo bu duygunun tarıfı yok, aglamak ıstıyorum, benım yakısıklı pos bıyıklı kara babam öldü ve ben hiç inanamıyorum, o sabah saat 6 da annemı uyandırıp afyona gtcem demış koyune ve 9 gıbı yola cıkmış, koye ınmiş koy yolunda yürürken kalp krızı gecrmış,orayada varamamışş. içim acıyo, yanıyo,, bıdahagelmıyecegıne ınanamıyorum, cenazede orda kaldtı, ve ben gıdemedım, sankı bı an cıkıp gelıcek gıbı, allahım sabır ver
ya öle çoook önemli bişi olsa mesela fazla açıklık gibi falan eminim bırakmazlardı suyumun yada nişanımın gelmesi bebek hareketleriniz azalması yada ağrılarım arttğında çağırdılar yani ağrı var ama öle dayanılmaz değil kalp atşıda son dklarda oldu bişi demediler valla bilmiom artıkayyy niye geldin ki sen ya hiç hissetmezsennnnn yine yani sancı ağrı vs vs.
nasıl gönderdiler ki seni 197 ile, tuğbayı 200 le almışlar hemennnn
Allah yardımcın olsun
cnm o zaman geçen gün senin suyun falan geldi de anlamadılar mı acaba idrar demişlerdi ama senin doğum baslıomus demekki ayyy korkma hiç sancılarına falan hatta bebeğin hareketlerine cok dikkat et nasıl olsa hafta olarak da ilerdesin bu sıcaklarda bebekler son dk.kaya kadar bekleyemıo erkenden gelmek istiyorlar.. İnş sancıların hafif hafif olur bişi anlamadan bebeğini kucağına alırsın aminn[/QUOTE
bende hatırlattım dra geçen hafta bende su gibi bişi geldi dedim ama suyum normal çıktı. 10 ağutosta doğar bu kız ben diimçünküü 4 yada 5 aylık hamileyken görmüştüm rüyamda 10 ağustos diye bakalım tutacak mı
ya öle çoook önemli bişi olsa mesela fazla açıklık gibi falan eminim bırakmazlardı suyumun yada nişanımın gelmesi bebek hareketleriniz azalması yada ağrılarım arttğında çağırdılar yani ağrı var ama öle dayanılmaz değil kalp atşıda son dklarda oldu bişi demediler valla bilmiom artık
ya canım kusura bakma ben senden fazla heyecan yaptım ama ne bilim oyle yazınca birden amanınn dedim, yavaş yavaş başlıyoruz ya
Uygunsuz birşey olsaydı elbette göndermezlerdi yani benimki de laf
Allahım yar ve yardımcınız olsunnnnnnn
artık doğsada telaş yapma iiyidir bebiş aman herkes 37 de döküldüü ya.. benim arkadasda öle oldu kendinde bişe yokmus ama nst de sancısı çıkdı aldılar hemen bebeği 36 da yaptı hiç kuwezde bile kalmadı bebekde annede çok ii o yüzden bebeğine kawusmanın heyecanını yasa boswer
yaa normal doğum mu yaptı peki
yok canım sezeryan çünkü 25 kilo almısdı 20 kilo üstü normal doğumda riskmiş o yüzden sezeryan dedi doktor
normal canım ya bunu bana birileri dese de bende çok heyecanlanır aa kıza bak şu durumda eve gelmiş derdim yani ama korkumu bastırmak için soğukkanlı olmayı deniyorum :18::18::18:
hımm baya almış gerçi benim arrkadaşım da 30 kg almıştı. bende 15 kilo aldım ama bebeğim daha 2840 gr bakalım kaç kiloyla doğacak. gerçi annnem hep der zayıf doğan bebek çabuk toparlar diye
MyCollection - StarChild
BURAYA BİR BAK CANIM BEN NİLÜFER MODELİNİ ALDIM MAĞAZADAN ÇOK ŞIK VE GÜZEL TAVSİYE EDERİM FİYATIDA UYGUN
BEBEK ÇANTASI GİBİ DEĞİL KEİSNLİKLE ANNE ÇANTASI GİBİ
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?