merhaba kızlar doktordan geldim çok moralim bozuk nst ye girdim doktor pek beğenmedi kalp atışlarını orta şekerli dedi:2: birşeyler yedim tekrar girdim gene aynı
akşam 9 da tekrar gidicem doopler ile bakıcaklar doktor bebeğin içerde huzurlu olduğundan emin olmam lazım dedi. bu arada çatı muanesi yaptı uçtaki kemikleri çok içeri doğruymuş o yüzden daha çok alttan dikiim olurmuş birde ben ana okuluna giderken kuyruk sokumu kemiğimi kırmıştım o yamuk kaynamıştı o tekrardan kırılır ve bebeğin kafasına zarar verebilir dedi. anlıcağınız sezeryan olucam sanırım doktor kararı bana bıraktı...inşallah akşam sorun olmaz yoksa beni bu gece alırlar doğuma dua edin kızlar.. allahtan bebeğim erken doğum zamanını geçirmiş doktor öle dedi
hııı anladım demek biz boşuna takıyoruz bu karındaki sertleşmeleri kasılmaları, benim dr. da baştan beri soruyordu hep "kasık bölgende iki taraflı ağrın var mı" diye. artık diğer ağrıları takmam ben. sağol canım
maşallah canımdoğumun normal mi olacak ?
kızımı 22 subatta doğurdum
hatırlıyorum da o günleri topikte 2-3 kişi kalmıştık. sıkıntıdan patlıyorduk. sancı gelsin doğurayım diye neler yemedik neler içmedik neler yapmadıkhalbuki daha da bekleyebilirmiş 40 haftam doldu 2 gün sonra suni sancı sonra hoop sezeryan.
şimdiki aklım olsa 2 hafta daha beklerdim
acaba eylül annelerinde eylüle kadar bile bekleyemeyen bir bebiş annesi mi olacağım
bayram geçseydi bari
gunaydınnnnnnnnnn annısler ve onların kuzucuklarıı..benım drr gene yokmuss bugunn esımde sormus ızındemı bu adamm 3 gundur nerde dıee.. hyrr ızınde deıl bılgı veremeyız demıslr sankı devlet sırrı esımde cuma gunu ızın almıss.. ozamann gıdıcezz salıdann berı gıdemedıkk en cok ona uzuluyorumm.. . bıde dun gece sancım olduu kasıklarımdaakı kemıklerr kıtırr kııtr ses cıkarıoduu dönerkenn sankı heran suyum gelıcekmıss gıbıı .. oturdum agladım benndee.. dun aksam hıc pc acmadım oyuzdennn.. esımdeebenı nasıl tesellı edıcegını sasırdı. dusaa gırdım cıktımm 5 dk gene terledımm yapısyapıss.. gene basladım ben aglamaya sınırlerım bozulduu.. bıktım artık dedım terlemektenn heryerım isilik oldu dıee hungur hungur agladımm... aglamanınn ustunee bıde güldümm ne alakaysaa .. ayy bole geceydıı bızımkı.. sacma saapann ..
kızlar ortadan dalıyorum ama şu" humana still tee" denilen çayı arıyorum bulamıyorum küçük marketlerde hep milupanın çayı var, sizin gördüğünüz oldumu büyük marketlerde falan? görenler yazarsa sevinirim, milupanın çayı iyimidir bilemedim herkes humanayı öneriyor.
sağol canım.ewet memleket dbakır biz istedik.eşim öğretmen ben hemşireyim canım.
dün benimde öyleydi.....Dunku bel agrılarına bugun de adet olacakmışım gibi karın ağrısı eklendi..
Bugün doktora bi sorayım. Ağrıdan iştahım bile kesildi. Doğuracakmıyım nedir :)
başsaglıgı dıleyen tum arkadslarıma cok tesekkur ederım,,, dün bu saatlerde NİŞANIM geldı, doktoru aradım gıttım hemen, acıdan sıkıntıdan stersten sAndım, kontrol ettı catı muaynesınıde yaptı, gelen nişan mış,,,, bebegın akcıgerlerı gelıssın dıye ıgne yaptı ıkı tane, bu sabahta ıkı tane oldum,, 1 tane de hap verdı, dogum heran olabılır dedı, bugun yarın, bu hafta hııç bellı deıl, oğlum yolunu yapıyormuş,ama doktor biraz daha durmasnda fayda var dedı, 2613 gr olmuş kuzum.. fakat catı uygun deıl cıktı, bıdaha bakıcak belkı sıkıntıdan kasılmaktan olmustur dedı, bıdaha bakıcak snra sezeryan yada normal karar vercek..bütün hersey üst üste gelıyo.allahım sabır ver, hergun gırmeye calısıcam nete, calısamaz raporu verdı buarada, işe gtmıyorum. annmede kaldıgım ıcın net yok evde.. bak neler sayıklıyordum, neler oldu. zaten 2 gun gırrmessem dogurdum muhtemelen, heran beklıyoruz. HAYAT BİZE BU ARA NAPIYO BİLMİYORUM, BABAMI KAYBETTIM, OGLUM ERKEN GELIYO, SABIR ALLAHIM
Vallahi kıskandım. İnsanın memleketinde yaşaması ne güzel. Hem bebek de gelince aileleriniz yardım eder size...
merb kizlar bn cok uydum bgün ya saba 7.30gibi uyandim ara ara 9.10 kadar uyudum sonra 10.30 12ekadr sonra 3den 5 e kadarsimdi kapatsam yine gözümü uyuycm hala korkuom ozamanda gece uyuyamiom
başsaglıgı dıleyen tum arkadslarıma cok tesekkur ederım,,, dün bu saatlerde NİŞANIM geldı, doktoru aradım gıttım hemen, acıdan sıkıntıdan stersten sAndım, kontrol ettı catı muaynesınıde yaptı, gelen nişan mış,,,, bebegın akcıgerlerı gelıssın dıye ıgne yaptı ıkı tane, bu sabahta ıkı tane oldum,, 1 tane de hap verdı, dogum heran olabılır dedı, bugun yarın, bu hafta hııç bellı deıl, oğlum yolunu yapıyormuş,ama doktor biraz daha durmasnda fayda var dedı, 2613 gr olmuş kuzum.. fakat catı uygun deıl cıktı, bıdaha bakıcak belkı sıkıntıdan kasılmaktan olmustur dedı, bıdaha bakıcak snra sezeryan yada normal karar vercek..bütün hersey üst üste gelıyo.allahım sabır ver, hergun gırmeye calısıcam nete, calısamaz raporu verdı buarada, işe gtmıyorum. annmede kaldıgım ıcın net yok evde.. bak neler sayıklıyordum, neler oldu. zaten 2 gun gırrmessem dogurdum muhtemelen, heran beklıyoruz. HAYAT BİZE BU ARA NAPIYO BİLMİYORUM, BABAMI KAYBETTIM, OGLUM ERKEN GELIYO, SABIR ALLAHIM
dün benimde öyleydi.....
adet olucakmışım gibi ağrım vardı....buda yalancı doğum sancısı oluyormuş canım bu arada,
bugün hiç bişeyim yok gayet iiyim ,sadece bel ağrısı var,oda hep normal olur diyolat ya normal die karşılıyrm artık.....
benim o adet sancısı gibi ağrılarım genelde akşamları yada sabaha karşı başlıyo....
bugün nst de hiç bişey çıkmadı,sancıdan eser yok yani......
ben doktora sorduğumda adet sancısı gibi ağrımm oluyo dediğimde bebek yerleşiyo artık annesi çok normal olucak onlar ded.....
oooooooooooohhhhhhhh maşallah o uykular bebişine yarasın annesi......
Nst'nin iyi çıkmasına sevindim. Bayramı bekler inşallah bebişler :)
Benim bel ağrımın ikinci günü. Hiç azalmadı henüz. Adet ağrısı da üstüne geldi. Hamilelik ne güzelmiş. Hiç adet ağrısı çekmiyordum. Birden eski günleri hatırladım :)
canım yaaaa iii ce panik yapmışsın seeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnn,rahat ol annesi.....
acil bişey olsa hemen o hastaneye yönlendirir gün sonraya randevu vermezdi.......
bebişi üzme ağlayıpta,dualarımız seninle ,Allah sağlık versin ikinizede.....
bide başka doktora git bakalım oda aynı şeyi mi söyliycek....insan güvenemez oldu iiice
kız üzme bizi de dur bi bakalım, inşallah bişey yoktur, Allah'a bırak bak ben ne ikili test ne üçlü test ne dörtlü hiçbirini yaptırmadım. Allah ne dediyse o olacak dedim. Dua ediyorum inşallah sağsalim doğar bebeğim diye. Sen de tevekkül et. Sana şuna dikkat et bunu yap falan dediler mi? Yoksa sadece beklemeni mi söylediler.
ne ilacı kullanıyosun ve neden vicdan azabı duyuyosun canım ya sen isteyerekmi yaptın ayrıca takipde olucaksın zaten çok da stres yapma derim
selam anneler.. nasılsınız. biz çok yorgunuz bu gün.. hiç birşeye enerjim yok... hiçbirşey canım istemiyor ya son aylar olduğu için sanırım..
Eşim, çok emek verdiği tabiri caizse dişini tırnağına taktığı, başarılı olacağım, yanlış yapmayacağım diye kendini ve yeri gelince beni feda ettiği iş yerinden haksız şekilde, aniden, en zayıf zamanımızda, sırf gaza gelinerek, olmayan şeyler olmadı diye gösterilerek bir şans bile verilmeyip işten çıkarıldı...3 gün sonra yerine pat diye birisi getirildi nasıl olduysa!!! Plansız ya herşey!!!
Çok üzüldük, çok ağladık beraber, çünkü haketmemiştik.
Pat diye ortada kaldık, 4 gün sonra hamile olduğumu öğrendim, Allahımın gönlüne güç gitmesin, sırf bu olaylar yüzünden bebeğimize bile doğru dürüst sevinemedik, etrafın soruları NEDEN NİYE NİÇİN? Kendimiz bile cevabını bilmiyorken etrafın sorularından gına geldi. Olmadık şeyler duyduk özellikle eşim için çok zordu...
Ben olaylara her zaman objektif bakarım, eşimin yanlışları vardı evet ama bu konuda eşim haklıydı.
Kendine yediremedi, psikolojisini düzeltmem aylar aldı hem hamilelik hem bu durum beni çok yordu...Milletin ağzı torba değil bir erkek için gerçekten zor karısı çalışıp kendisinin çalışmaması birde küçük yerde yaşıyorsanız işte bu gerçekten daha zor.
Neyse eşim 7 ay aradan sonra şimdilerde geçici bir işte çalışıyor, iyi bir yerden haber bekliyoruz inşallah bebeğimiz bize ilk baştaki gibi uğurlu gelecek ve babası istediği işe hakettiği işe girecek.
işte bugün aldığımız haber de eski iş yeri ile ilgili, ortalık toz duman olmuş, gaza getirenler gönderilmiş, anlaşmazlıklar ayyuka çıkmış eşimin yerine gelen kişiyle.
Hadi benim eşim yapamamıştı bazı şeyleri, becerememişti! Bir şans bile verilmeden, konuşmasına izin verilmeden gönderilmişti, ama şimdi işler sarpa sarmış eşimin zamanında yaşanıp çok büyütülen anlaşmazlıklar devede kulak kalmış...Büyük patron denilen adam anlamıştır herhalde bazı şeyleri...
Ben zaten hep bu şekilde dua ettim Allahım bize göster duyur onların hallerini diye. Allahım dualarımız kabul etti, ilahi adalet tecelli etmeye başladı, bize de uzaktan izlemek kaldı, inşallah devamı da gelecek, beklemedeyiz.
Ayy çok uzun yazdım ama kusura bakmayın gerçekten çok doluydum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?