Ayy çok heyecanlı ya eylül annişleri teker teker doğurmaya başladı :) Allah yardımcıları olsun..
bana da doktorum bebeğin kilosu iyi,ağustos 20 den sonra doğuruyorum diye gelirsen alırız seni doğuma engellemeye çalışmayız dedi
valla çantam bile henüz hazır değil, ben bugünden tezi yok başlayayım hazırlığa ..
ama hemşireye bebek ilk doğduğunda hangi kıyafetleri vermek lazım bilmiyorum, onları ayrı poşete koyup yerleştiricem..bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim..
bebişim yatağı bile hazır değil hala
canım senin ikizdi yanlış hatırlamıyosam bence yavaştan hazırla istersenn yıkaması ütülemesi baya zaman alıyoo çünküü..günaydın şişgöbiş hanımlarrrrrr
doğuranlar nişanı suyu gelenler var
hayırlı doğumlar olsun inşallah sağlıkla kucaklarına alsınlar
bende tırsıyorum ne yalan söyleyim hazırlığımız tamamda yıkanıp ütülenecek çanta hazır edilecek ama ben yavaştan alıyorumyoksa hemen doğuma gidecekmişim gibi psikolojiye girerim hazır olursa
annem eşim hergün söyleniyorlar ama ısrarla bayram sonunu beklicemallah hepimizin yardımcısı olsun bebişler vakitlice gelsinnnnnnn sağlıkla inşallahhh
ama ağlama yaaa..Günaydınnnnnnnnnnnnnn hatunlar 2 gündür netimde sorun vardı giremedim maşşallah sizde çok merak etmişsiniz beni.... Doğum yapan arkadaşları tebrik ediorum sağlıkla -sıhhatle büyütmenizi diliyorum ...
bebek bakım çantası derken yani doğduktan sonra senin taşıyacağın çanta mıı. sanki baya fazla gibi bu listee diş kaşıyıcı flnn gerek yok ki henüzz. tabi kişiye göre düzenlenebilir gayet faydalı bi liste olmuşş fazlasıyla herşey varrselam kızlar bugün bebek bakım çantasını hazırladım bi kaç eksik var ama olsun bir yerden liste bulmuştum sizlerede yazayım belki işinize yarar, eklemek istedikleriniz varsa paylaşalım çok faydalı olur böylece
Bebek bezi
Islak mendil ve temizleme havluları
Alt değiştirme minderi ya da örtüsü
Pamuk ve kaynamış su (Pamuk ile temizlik yapanlar için)
Pişik önleyici krem
Beslenme Malzemeleri (Biberon ile beslenen bebekler için)
- Biberon ve biberon emzikleri
- Biberon ısıtıcısı, biberon taşıyıcısı
- Biberon ve emzik hijyeni için sterilizatör (uzun süreli bir gezintiye çıktıysanız)
- Küçük bir termos içerisinde kaynamış ılık su
- Mama
Emzik ve emzik askılığı (Yere düşme ihtimaline karşın bir kaç emizk bulundurmakta fayda var)
Diş kaçıyıcı veya bir kaç yumuşak oyuncak
En az 2-3 adet alttan çıt çıtlı body
En az 2-3 adet dış giysi (Tulum, takım v.b.) (bebeğin kusması, üzerine birşey dökmesi ihtimaline karşın)
Mevsimine göre yelek, hırka veya mont
Önlük
Şapka
Patik ve çoraplar
Kağıt mendil
Dezanfektan Jel (Eliniz yıkayamadığınız ortamlarda çok işe yarar)
Boş poşet (Kirli veya ıslak çamaşırları koymak için)
Ek gıda alan bebekler için bebek kaşığı
Üstüne örtmek için mevsimine göre battaniye veya örtü
Ateş ölçer
Oyuncak
Günaydınnnnnnnnnnnnnn hatunlar 2 gündür netimde sorun vardı giremedim maşşallah sizde çok merak etmişsiniz beni.... Doğum yapan arkadaşları tebrik ediorum sağlıkla -sıhhatle büyütmenizi diliyorum ...
canım daha çocuk döneli 1 ay bile olmamısdı o yüzden ilk defa söyledi çok saol canım
bebek bakım çantası derken yani doğduktan sonra senin taşıyacağın çanta mıı. sanki baya fazla gibi bu listee diş kaşıyıcı flnn gerek yok ki henüzz. tabi kişiye göre düzenlenebilir gayet faydalı bi liste olmuşş fazlasıyla herşey varr
günaydın anişşlerrr bugün rüyamda doğuma gittiğimi gördüm tabi çantam falan hazır değil yaa o telaşla ne bulduysam doldurdumm çantaya,heralde başıma gelecekleri gördüm rüyamda bu gidişle çantasız doğurcam :))))
iyi yapmışsın aslındaa hazırlamakla aeadan çıkmışş..evet dışarıya çıkarken fln yanımızda olan çanta yanii, bende hepsini koymadım bebeğin ayına göre ayarlanıyor ihtiyaçlar :)
çanta evde boş durmasın dedim hem canım sıkılıyordu bunuda hallettim
ha bide çantaya pipiped koydum 2 tane :))
iyi yapmışsın aslındaa hazırlamakla aeadan çıkmışş..
ayy pipiped ne yaa:44::44:
ayyy ne güzeel her erkek bebek annesine şart valla.. bende bulursam alayım bari oğlumun heryeri sulamasını istememgeçen arkadaşım hediye etti, onada ebebekten hediye etmişler galiba, erkek bebeklerin altını temizlerken pipisine minik havlu şapka gibi bişey, takıyosun çiş kazalarından kurtuluyosun :))
ayyy ne güzeel her erkek bebek annesine şart valla.. bende bulursam alayım bari oğlumun heryeri sulamasını istemem
geçen arkadaşım hediye etti, onada ebebekten hediye etmişler galiba, erkek bebeklerin altını temizlerken pipisine minik havlu şapka gibi bişey, takıyosun çiş kazalarından kurtuluyosun :))
sibel-sa ve esteban arkadaşlarım teşekkür ederim ilginize-alakanıza. hepinizi seviyorum bakmayın hormonel duygulanmalr yaşıoruz ,bugünlerde birazcık alıngan oldum ..
hahhhayyyyyyyy çok güldüm yaaa oooy annem o pipileri yerim bennnn pipiped de çıkmış demek
sibel evet canım ikiz oğluş bizimkilerde
hep erken doğum senaryoları beynimde dolanıyor bide çanta hazır olursa ben hepten kafayı sıyırırımm:18::18:ben bayramdan sonra hazırlıcam
senden haber bekliyordum kaç gündür, sedefler gözün aydın . :) ne mutlu bi günde eve çıktınız.
allah bağışlasın kuzularını:)
ya ben de istiyom bu pedden sadece ebebek temi var, bilen var mı?
ayy çok merak ediyorum kaç kg olduu karın çevresindeki gerilik geçti mii birde sancım var mı yok muu çatlayacağım meraktan yaaa..
güzel dileklerin için teşekkür ederim canım
bool bool yatıyorum canım birde süt içmiyodum baya baya süt içtimm hadi hatırlısıı..
kız birde bende sancılar başladı dünden beri ara ara bişey yok diyodum ama başladıı psikolojikte olabilir hehe
ayy ben bayıldım bu pipipede yaaa sadece e bebekte varr amaakesinlikle şart canım, bende duymamıştım daha önce çok kullanışlı bişeymiş yıkayıp yıkayıp kullanabiliyosun uzun süre :)
ama daha 31.haftadasın canım bayramdan sonra hazırlarsın artık hemen 2 gündeehahhhayyyyyyyy çok güldüm yaaa oooy annem o pipileri yerim bennnn pipiped de çıkmış demek
sibel evet canım ikiz oğluş bizimkilerde
hep erken doğum senaryoları beynimde dolanıyor bide çanta hazır olursa ben hepten kafayı sıyırırımm:18::18:ben bayramdan sonra hazırlıcam
ayy o dalgalanmalar hep var canım anımız anımıza uymuyoo kii bi ağlıyoruuz bi gülüyoruzzsibel-sa ve esteban arkadaşlarım teşekkür ederim ilginize-alakanıza. hepinizi seviyorum bakmayın hormonel duygulanmalr yaşıoruz ,bugünlerde birazcık alıngan oldum ..
evet canım sadece e bebekte var ıslak mendilin yanında hediye geliyoo ama harika bişey yaa oğluşlarımızın çiş kazalarınaa sooonnya ben de istiyom bu pedden sadece ebebek temi var, bilen var mı?
doğum hikayenii sabırsızlıkla bekliyoruz canım fırsat bulunca yaz artıkk. sen iyisin dimi ağrın fln yoktur inşallah çok fazlaa..Herkese cok tesekkur ederim İnternet'e pek giriyor malumunuz iki tane yaramaz hiç durmuyor. Dogum hikayede yazacağım musait bir vakitte. Biz 2 günde taburcu olduk . Öpüyorum hepinizi
2 hafta gerilik var dedi doktorum birde 35.hafta 2440grdı oğlum zayıf dedi benim doktor bi alem yaakarın bölgesi geriliğini takma canım
o bazen kapanır bazen iler de olur
valla yaa bilmemek çok kötü gerçekten benimde sabahtan beri karnımın sağ tarafında acayip bi ağrı var zor yürüyorum desem yalan olmazz.benimde sıvı akıntım var yatınca taa arkaya kadar gitmiş
korkutorum acaba bebk suyu mu anlamıyom ki
cahillik ne kötü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?