2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlar selam keyifler nasıl???
biz dün kızımın odasını aldık... ama hiç tadını çıkaramıyorum bugün gene doktordaydım ve haberler hiçte iyi değil(( sanırım hepinizden önce ben doğurucam bu gidişle((
sancım çıktı biraz açılmam yok ama erken doğum riskimiz var geciktirmek için ilaç başladı ve beklenmedik bir anda bebek gelirse diye ciğer geliştirici iğne oldum yarında olucam aynı iğneden... perşembe günü bir doktor var prof. ona randevu aldım özel cihazlarla suyun fazla olmasının nedenlerini araştırıcakmış bu doktor( umarım hiçbirşey çıkmaz çok korkuyorum ve çok mutsuzum kızlar hiç keyfim yok moralim sıfır bebeğim daha çok küçük doğarsa yaşar mı 1800 gr daha çok minik
ya bana bişey olursa ya bebeğimi kaybedersem çıldırıcam kızlar hiç iyi değilim zaten paniğim iyice kötü oldum anlicağnız...
neyse sizinde moralinizi bozdum kusura bakmayın...
umarım sizler iyisinizdir...

kızlar bu arada benim haftamda sizin bebişler kaç gram dı hatırlıyor musunuz, bana zayıfta geldi bebeğim yaaaa??????????????????

canım benimde 34. hafta 2000 gr dı.haftasına göre normal bebeğinin kilosu merak etme.sen bol bol dinlen fazla iş yapma birkaç haftayı daha geçirirsin böyle soluna yat bol bol,kötü şeyleri düşünürsen kötüleri çağırırsın,bebeğinin doğduğu seninde onu kokladığın ve emzirdiğin günleri düşün ölür mü yaşar mı diye şeyleri aklından çıkar aaaa! herşey çok güzel olacak dua et tatlım

oyyy ecrin valla ağzımın suyu aktı,muhteşem bi tarif bu

Ay canim benim, moralini yüksek tutmaya çalış. Allah'ın izniyle hersey yolunda olacak. Aklına kötü seyler getirmemeye çalış. Kendini fazla yorma. Yediklerine de dikkat et bu aralar biraz. Dualarımız seninle...

Selam kızlar...
Bugün yine çarsıda gezmedeydim bu gidişle gezerken doguracagım ogluşumu
Primamız eksikti,onu da aldım erken gelirse yavrum bezsiz kalmayacakk

bende öyle saf saf dolaşıyorum evin içindee totoyu bi o yana deviriyorum bi bu yana eşim gelincede hemen gezmeye çıkıyoruz..
ayy bende istemem öyle yabımda biri olsun nasıl rahat rahat durcam evdee zaten bişey olsa eşimin işi 5 dk mesafede halamlar fln 10 dk mesafede hemen gelirler yanımaa
canım panik yapma hemen yaa çıkart o kötü düşünceleri aklından ne sanaa nede bebeğine hiiiçbirşey olmayacak ALLAhın izniylee mübarek günlerdeyiz bak yarın kadir gecesii bool bool dua et.
bizimde dualarımız seninle üzme kendinii lütfenn erken bile doğsa bak buradan yazacaksın bizee kızlar bebeğime kavuştum ikimizde çok iyiyiz diyee
Selam kızlar...
Bugün yine çarsıda gezmedeydim bu gidişle gezerken doguracagım ogluşumu
Primamız eksikti,onu da aldım erken gelirse yavrum bezsiz kalmayacakk
bende eşim oldu mu yanımda heep gezmelerdeyim neyse bol bol gezelimdee insin bebişler aşağıyyaa

merhaba duygu,
kendini strese sokma bebeğin de hissediyor. geçtiğimiz günlerde doktor kontrolüne gittiğimde çocuk doktorunun koridorunda annesinin kucağında 1800 gramlık bir bebek gördüm. 10 günlüktü ve çok sevimliydi. erken doğmuştu ama acayip saçları vardı :). Ufaktı ama gayet sağlıklı görünüyordu. düşün taburcu etmişler kontrole gelmiş. hem hemen doğum yapacaksın diye birşey de yok o zamana kadar iyice toparlar... su fazlalığı konusunda da aklına kötü birşey getirme, bak göreceksin herşey yolunda çıkacak.

merhaba,ben de ilk gebeligimde su fazlalıgı yuzunden cok zor zamanlar yasadım,ustelik benim suyum cok fazlaydı
oncelikle aklına kotu bir sey getirme,bana da o zaman su fazlalıgının sebebi bebegin organlarındaki bir sorundan olabilir dendi vs ama cok sukur cok saglıklı 2 yasında bir kızım var.Elbette su fazlalıgı cok dikkat edilmesi gereken bir durum,en sık rastlanan yan etkisi erken dogum riski,onun dısında amniyo sıvısı cok olunca genelde bebek kucuk minyon oluyor(sebebini bilemiyorum),sanırım gelisecek alan bulamıyor.
neyse ben seni bir konuda uyarmak isterim arkadaşım,boyle sıvı artısı var diye bana indometatsin icerikli(endol diye de gecer) bir fitil verildi(agızdan ceşidi de var) ve ben bu fitili 10 gun kadar kullandım-bu ilacın yan etkisi cok nadir de olsa bebegin akcigere giden damarını tıkamasıymıs ve ben son anda baska bir doktora tesadufen gittigimde bebegimin damarının tamamen kapandıgını ogrendim.Hemen ilacı kestirdiler,acil doguma niyetlendiler falan ama sonra bir profun onerisiyle beklemeye karar verdiler-daha 33-34 haftalıktım cunku.Cok sukur bebegimin damarı ilacı kestikten 3 gun sonra acıldı-ilacın etkisiyle azalan suyum ilacı bırakır bırakmaz yine arttı.Haftalarca bu su niye artıyor bu bebek niye zayıf ve kucuk,ben nerde hata ettim diye diye yedim kendimi.Bebegimde ek olarak gelisim geriligi oldugu da dusunuldu nitekim de su fazlalıgından mı baska bir sebepten mi bilmem son 3 hafta bebegim hşc kilo almadı ve 37.haftasında 2050 gr olarak dogdu.Cok sukur hic bir saglık sorunu olmadı-anne karnında enfeksiyon gecirmis dendi ve antibiyotik verildi onun dısında herseyi tam ve saglıklıydı cok sukur.Cok zor zamanlardı ama şu anda cok saglıklı ve akıllı bir cocuk Allah´ıma sukurler olsun.Buyuk ihtimalle senin de suyunun artmasının kotu bir nedeni yoktur,sakin olmaya calıs ve fazla ayakta durma,kendini yorma onun dısında da mumklunse baska doktora da danış.İnşallah sorunsuz bir sekilde hepimiz de vakitlice alırız bebeklerimizi kucagımıza.
bu arada simdiki gebeligimde su fazlalıgı degil aksine donem donem azlıgı bile soz konusu oldu,yani bu iş bilmece gibi,Allah´ım korusun inşallah!

canım benım yaa nıckın gıbı sen de cok panıksın,rahat ol lutfen,bak sen panık yaptıkca ısler sarpa sarar,doğarsa da Allah onun ömrunu verır merak etme gülüm yaa,dua et,dinlen,uzat ayaklarını yat,bişi dusunme..Aynı haftadayız senınle,bebeğinın kılosu da cok asırı kucuk deıl,korkma,benım doktor 2300 dedı ama bılıyosun kılolar 500 gr bıle oynuyor,fazlasıda olur azı da dıyolar doktorlar...döverız bak senı,rahat ol tamam mı?bak bırakmıcam senı bırlıkte doğurcaz tamam mı :)))sööözz müü :))

Bence hiç korkma Allah'a dua et yeter hem ciğer geliştirici iğnelerini de olmuş bebişin korkmana gerek yok bence. Geçen ay benim bir tanıdığım 640 gr bir kız bebek dünyaya getirdi ama çok şükür yaşıyor. Dün bir kadınla tanıştım oğlu 1600 gr doğmuş 1,5 ay önce ve şuan sapasağlam 3 kilo olmuş o yüzden korkupta bebişide endişelendirme.... Allah ikinizide sağlıkla kurtarır inşallah...

Ayy inşallah çıksın rüyan çok istiyorum artık doğmasını.. 38. haftaya yarın giriyoruz.. Hem o gece kadir gecesi olacak. O zaman doğsa ne güzel olurr

İnşallah denk gelir o güne :) Bebek doğarsa haber bekliyorum ama numaramı vermiştim mailde :) Gecenin bir yarısı da olsa haber verebilirsin hiç sorun değil

selam kızlar nasılsınız panikduygu canım bozma moralini allaha havale et herşeyin en iyisini en hayırlısını o bilir bol bol dua edeceğim senin için yarın kadir gecesi bizimde hatim duamız var inşaallah herşey yoluna girecek öyle düşün emi gülüm

Canım, Duygu'cum sakin olmaya çalış bak senin stresli olman da bebişini strese sokar. Canım Allah korusun erken doğum gibi bi durum olursa da maşallah kilosu prematüreler için de iyi.. neler duyduk 600gr.cık bebişler yaşıyor hem de canavar gibi. Korkma arkadaşım bak bebişini de üzme. Artık tarlalarda da doğurmuyoruz şükür hastaneler tam teşekküllü ne bebişleri yaşatıyorlar ne bebişler hayata tutunuyor ki senin pıtırcığın onların yanında tosuncuk kalır.

Lütfen stres yapma arkadaşım olur mu?

Ay canim benim, moralini yüksek tutmaya çalış. Allah'ın izniyle hersey yolunda olacak. Aklına kötü seyler getirmemeye çalış. Kendini fazla yorma. Yediklerine de dikkat et bu aralar biraz. Dualarımız seninle...

kızlaaarrrr Allah hepinizden razı olsun içime su serptiniz walla... dualarınızı eksik etmeyin nolur perşembe ak mı kara mı belli olucak...
Rabbim hepimize bebeişlerimize vakitlice kavuşmayı nasip etsin inşallah...
sizler nasılsınız??

canım benim sıkıntı yaocak bişi yok 32. Haftayı atlatmışsınız artık doğsada sıkıntı yok hiiiiç dert etme. En fazla 8irkaç gün küvözde alır . Yaşarmı ne demek elbetteki yaşıycak. Sakın aklına öyle şeyler getirme daha neler.

PANİK-Duygucum benimmm sıkma canını..

Biz yarın kontrole gidicez, benim cadımın da geçen gittiğimde kilosu 1670 civarı demişti dr, bi de göbüş çevresi 5 gün geri demişti ama maşallah fl ac falan iyiydi hatta fl uzun çıkmıştı baya (hihihihi zuzaylı kızım benim..koca kafa uzun bacaklar, ince bel ) aslında benim de ona stresim var da belli etmiyorum nasıl oldu acaba bu 13-14 gün içinde yakaladı mı haftasını göbüşü diye..

bi de biz artık annannemizin yanına gidicez doğumu annemlerin orda yapıcamya, rapor da almam gerekiyor uçabilir raporu inşallah bi aksilik görmez doktorumuz da raporu alabiliriz.. bi de onun accık stresi var.. öyle işte...:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…