merhabalar, gıremıyoruz nete, ama merk edıyorum herkesi. biz bıraz daha ıyıyız oglumla.. bugun 4 te kontrolum var, doktorum sezeryan tarıhı verebılır, sezeryanı ben ıztemedım, çatı uygun olmadıgı ıcın doktorum soyledii...bende normal dogum ıstıyordum, kemık onde oldugu için vakumla cekmek gerekebılırmış bu yuzden sezeryan olcam.
slm canım......maşallah size Allah tamamına erdirsin......
olsun 2 saatlik uzaklıkta....
yerinde olsam normal doğumu tercih ederdim........
canım neden doğumdan sonra 13 hafta......
8 hafta değilmi doğum sonrası izin......
ben mi karıştırdım yoksa.....
böyle bişey yüzünden bence sezaryene karar verme canım...doğum başlamaz hemen açılma falan olması sürüyo en az 4 5 saat..sancıdan anlarsın zaten 10 dakikada 3 kez giren ağrı doğum ağrısıymış...bu arada da doktora yetişirsin bence...olmazsa yakında bi hastane bak..
merhaba kızlar, hepinizin kadri gecesi mubarek olsun, tüm dualarımız kabul olsun. bizde bugün doktora gittik. ilk kez nstye girdik. herşey normal dedi doktorumuz. 2900gr olmuş oğlum. bayramda sürpriz yapar mı dedim doktorumuza, bence yapmaz dedi.. başak burcuna doğru gidiyorum inşallah. hemen bayram ertesi çarşamba gününe kontrol verdi. bakalım o zaman ne diyecek.. hayırlısı artık. hala beklemedeyiz yani. dün 20 haftalık hamile bir arkadaşımla konuştuk en zor dönem bu dönem çünkü hiçbir şey bilmeden bekliyorsun dedim.. gerçekten belirsizlik içinde beklemek en kötüsü di mi kızlar?
maşallah tatlım EYLÜL hanımakızlar herkesin Kandil Gecesi mübarek olsun..
biz bugün dr.a gittik kontrolümüz vardı.. şükür çok mutlu döndüm.. pıtırcığım 2000gr olmuş boyu da 45cm olmuş.. göbek çevresi 5 gün gerideydi geçen gittiğimizde haftasını yakalamış.. yüzünü de gördük.. doktor döndü direk eşime baktı aynı baba değil mi dedi hemşiresine güldüler .. nasıl mutluyum anlatamam.. Allah'ıma şükür korkuyordum göbek çevresi 5 gün geride diye kilosu az diye.. şükürler olsun... gece kalkıp kalkıp süt içmiştim hep muz falan yemiştim habire toparladık ara açılmadan...
bir de uçabilir raporumu da aldım.. 18inde annemlerin yanına gidicem artık doğum orada olacağı için demiştim daha önce..
yani bugün çooook güzel haberlerle döndük.. kızımı, kuzumu,canparçamı,özümü çoook özlemiştim yüzünü gösterdi bize nasıl mutluyummmm
hoşgeldin aramızaamerhaba kızlaryeni gördüm topiği, hemen müdavimi olmalıyım :) eylül sonu doğumum inşallah,sezeryan olacak, diyabet hastasıyım çünkü. herkesin bebeği sağlıklı maşallah :)
bebek odası takımı almalıyı mıyım sizce, sizler naptınız? portatif beşiğini arkadaşım vericek, hiç almaya gerek yok, ama eşyalarını koyabileceğim bi dolap yok, tek bi dolap almak da istemiyorum, almışken oda takımını mı alsam acaba ??? kararsız kaldım...:18:
Kızlarrr doktordan geliyoruumm oğlumu gördüm
doktor bana 3hafta sonra gel dedi dayanamadım bugün gittim
akıntıyla birlikte az az su geliyor camasırıma da zaten onuda söyledim..
35+6 2730 gr olmuş yavruuummm
kilosu normal dedi bayramda gezme ,evde de istirahat et erken olmasın büyüsün daha dedi..
nasıl kilosu normal mi 2 hAFTtada 500gr almış?[/Q
canm bendede oluyo akıntıyla birlikte su bi tehlikesi varmıy mıs ben sormadım dr da
Agdaya rand aldım saat 3 te pofff cuma günü dr muz var belki çatı muayenesi falan yapar diye ben temiz gideyim bi de Bayram temizliği olsun doğumda tekrar gerekirse bakarım artık jilet atarım :))
Ay hadi inşallah normal doğurursun. Ben cok istiyorum ama benim sisko oğlan dönmediği icin o yol bana kapalı. Madem ebe de cok iyiymis. Allah gönlüne göre versin diyorum. Ben de duymuştum uzun boylu iri kemikliler iyi doğurur diye.
teyzem yakın dr oda bende kalırsın son zamanlarda diyor aslında ne bilim korkuda var bakalım kontrolde dr ne diyecek hayırısıyla günler geçsede kavuşsak bebişlerimize
Lapinu kullanıcısından alıntı
Sirada bizim dogum hikayemiz var..
5 agustos saat 6.30da cok feci vuran sancilarla uyandim, her bes dakikada vuran ve nefesimi kesen sancilar saat 9.30 à kadar
surdu.kalkip evin icinde turlamaya basladim sicak bir dus aldim ve agrilarim hafifledi.
Oglen saat 3 siralarinda 20 dakada bir gelen sancilarla esimin ve gorumcemin israriyla hastaneye gittik, ve doktor 2 santim acilman var dedi...Ister yatisini yapalim istersen gît yuruyus yap rahimin dahada cabuk acilir dedi.
Neyse gittik bir parka tabi cumbur cemat,Annem gorumcem esim yengem 2 saate yakin yurudum yurudukce sancilar cogaliyo yeter artik hastaneye gidelim dedim tekrar, muayenede 3 santim acilmis dedi ebe ve biz yine parkin yolunu tutuk tabi buarada sancilar geldigi zaman bas bas bagiriyorum gece 12 ye kadar 5 santim oldu ama ben bitmistim dayanacak gucum kalmadi dedim esime ve epidural igné yapilsin dedim zaten bu arada tansiyonum cok dustu apar topar dogumhaneye alindim épidural takildi o nasil bir seydi Allahim bir anda butun sancilarim bitti..saat 3 ten sonra degisik agrilar basladi altan oyle bir vuruyoki bagirmalarim ta disardan duyulmus dr bir muayene etti 9 santim dediIki tane ebe geldi esim yanimda tabi ebe ikinmami istiyor bense bas bas bagiriyorum:)neyse ebe tarif ediyo ne yapmam gerektigini soyluyo yapiyorum ama nefesim kesiliyo ikinmalarim kisa oldugu icin bebek zorlaniyodu buarada esime dedim artik ben dayanamiyorum birseyler yap dememle esim aglamaya basladi cunku resmen yalvariyodum cok yorgundum ikinmakta gucluk cekmiyodum.Taki ebe donup bana eger Boyle devam edersen bebegin Hayati tehlikeye girer diyene kadar,o anda kizlar bana oyle bir cesaret ve guc geldiki 2 ikinmayla Ebenin cikip iki koluyla karnima basmasiyla bebegi gogsume verdiler
Esim ordaki sandelyeye oturup aglamaya basladi cok korkmus bebek tehlikede diyince..
Ben agliyorum esim agliyo kizim agliyo:)hemsirede ahh siz nakadar aglamayi Seven bir ailesiniz dedi:)
Cok sanci cektim cok yoruldum tansiyonum dustu gucsuz kaldim ama o dunyalar guzeli bebegimi gogsume koydularya hersey yalan oldu birde bizim minak kiz hemen kaydi gogsumun ortasinda emeye basladi.
Normal dogum yapicak anneler sakin korkmayin herkezin dayanma gucu ve dogumu ayni olmuyo
Rabim herkeze tatirsin Boyle bir duyguyu annelik cok guzel gece aglamasada gozum hep ustunde acaba nefes aliyomu ustumu acildi diye...
Bizimde bebegimle 06/08/ saat 4.15te kavusmamiz Boyle oldu
canım ben ıznım yanmasın dıye (zaten tatıle denk gelıyor ya) öle bısey yaptım.yapılıyor burda.yanı sımdı benım ıznımn 5 haftası zaten tatıle denk geldığı ıcın boşa gıdıyordu.boşa gıtmesın dıye,32.haftada son 3 haftaya kadar calısabılır raporu aldım.öncekı 5 haftayı sonraya eklettrcem.burda daha önce öle denk gelen kısıler bana tembıh etmıslerdı,bende öle yaptım,kabul edıldı zaten.ilk donemı kapamış olcam bu sekılde.
bakalım cnmm ben koc esım kova bızden anca basak cıkarrr
Ben de öğretmenım canım 32 de bı rapor aldım,37 ye kadar calısabılır dıye,37 de bıdaha gıtcem,doğum raporu alıcam,raporu aynen şöle duzenlıcekler: doğumdan önce 3 hafta,doğumdan sonra 13 hafta olmak uzere toplam 16 haftalık doğum ıznıne ayrılmıstır seklınde.bunu alıp okul mudurune verıcem,o da ısleme koyucak mıllı eğitime verıcek.
canım ben öğretmenim,zaten yaz tatilinde olduğumuz için çalışmıyrm şuan....
1 eylüdede okul açılacak...o zaman zaten doğum yapmış olucam...
bi doktoru ve okulu arayayım bennnnn en iyiysi....
Hazırladığım hastane çantasını bosaltip sıfırdan hazırladım. Elime bir liste tutusturdular, aynısı gelecekmiş:) gittim özel poşet aldım her poşete bir takım kıyafet konacak etiketine bebeğin adi soyadı yazilacakmis. Her gün icin iki takım toplam 5 günden on takım. Ay ne cok aradım o poşeti:) ta aslında guzel birsey düzenli olacak ama zor geldi sıfırdan yapması:) diyorum size tembellik diz boyu bende
selam kızlar nasılsınız bebişler nasıl 33+4 olduk bizde doktor 37 haftada çatı kontrol yapcak heralde( doguma 37 haftada karar vericez dedi bende normalden korkuyorum dedim korkma o hafta olsun bakalım normal için bir engel olursa sezeryanı 38-39 haftada yaparız dedi bebek de 3500 gr la dünyaya gelecek gbi dedi
kızlar benim dr birbuçuk 2 saatlik uzuaklıkta yetişemezsem diye korkuyorum sezeryanamı karar versem sizce
Hazırladığım hastane çantasını bosaltip sıfırdan hazırladım. Elime bir liste tutusturdular, aynısı gelecekmiş:) gittim özel poşet aldım her poşete bir takım kıyafet konacak etiketine bebeğin adi soyadı yazilacakmis. Her gün icin iki takım toplam 5 günden on takım. Ay ne cok aradım o poşeti:) ta aslında guzel birsey düzenli olacak ama zor geldi sıfırdan yapması:) diyorum size tembellik diz boyu bende
selam kızlar nasılsınız bebişler nasıl 33+4 olduk bizde doktor 37 haftada çatı kontrol yapcak heralde( doguma 37 haftada karar vericez dedi bende normalden korkuyorum dedim korkma o hafta olsun bakalım normal için bir engel olursa sezeryanı 38-39 haftada yaparız dedi bebek de 3500 gr la dünyaya gelecek gbi dedi
kızlar benim dr birbuçuk 2 saatlik uzuaklıkta yetişemezsem diye korkuyorum sezeryanamı karar versem sizce
canım neden doğumdan sonra 13 hafta......
8 hafta değilmi doğum sonrası izin......
ben mi karıştırdım yoksa.....
canım ben ıznım yanmasın dıye (zaten tatıle denk gelıyor ya) öle bısey yaptım.yapılıyor burda.yanı sımdı benım ıznımn 5 haftası zaten tatıle denk geldığı ıcın boşa gıdıyordu.boşa gıtmesın dıye,32.haftada son 3 haftaya kadar calısabılır raporu aldım.öncekı 5 haftayı sonraya eklettrcem.burda daha önce öle denk gelen kısıler bana tembıh etmıslerdı,bende öle yaptım,kabul edıldı zaten.ilk donemı kapamış olcam bu sekılde.
canım cevabın için teşekkürler........
bende aktarabilmek için senin izlediğin yolu izledim.........evet 32. haftada 37 ye kadar çalışabilşr raporu aldım kaln 5 haftayı aktarabbilmek için
doğum sonrası 8 hafta doğum öncesinden kalan 5 haftada =13 hafta bu doğum sonrası iznimiz.....
şimdi okulu aradım 37 ye kadar raporu alıp okula vermitim zaten ,başka rapor getirmemn gerekiyrmu dieeee şuan 38 im ben ,hayır doğum raporunu getirmen yeterli dedi.........biz o doğum raporuna göre iznini 8+5 olarak düzenliycez dedi...........
ya anlatabildim miiiii...ki....inan kafam allak bullak sıcak beyhnime vurdu..............
Eki Görüntüle 489752 kızlar bebişime fermuarlı battaniye almıştım az önce geldi butikbebeden..çok hoşuma gitti çok kullanışlı bişeye benziyo tavsiye ederim..soğuk kış günlerinde sıcak sıcak koyarım bebişimi içine
canım cevabın için teşekkürler........
bende aktarabilmek için senin izlediğin yolu izledim.........evet 32. haftada 37 ye kadar çalışabilşr raporu aldım kaln 5 haftayı aktarabbilmek için
doğum sonrası 8 hafta doğum öncesinden kalan 5 haftada =13 hafta bu doğum sonrası iznimiz.....
şimdi okulu aradım 37 ye kadar raporu alıp okula vermitim zaten ,başka rapor getirmemn gerekiyrmu dieeee şuan 38 im ben ,hayır doğum raporunu getirmen yeterli dedi.........biz o doğum raporuna göre iznini 8+5 olarak düzenliycez dedi...........
ya anlatabildim miiiii...ki....inan kafam allak bullak sıcak beyhnime vurdu..............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?