kızlar herşeyimiz yolunda ama bebeğim hala dönmedi ve doktorum o kadar moral bozucu ki bizim için bi şans bile tanımadan 25 ağustosta gel son kontrollerini yapalım sonra da sezeryana alalım diyor benim sat 10 eylül 15 gün önce almak istiyor bebeğin gelişi heyecanlandırıyor evet ama planlı sezeryana karşıyım son anda doğum sancılarıyla bile dönen bebekler var . bn ters olduğunu bile bile normal doğum istemiyorum ne kadar riskli olduğunu tabiki biliyorum ama beklemeyi istiyorum. kontrolde okadar korkutucu şeyler söyledi ki anlatamam.çok güzel bi hamilelik süreci yaşadım çok şükür hiçbir sıkıntı çekmedim nasıl olması gerekiyorsa öyle olacak doğum şekli bebeğim herşeyden önemli.makat gelişi bebekler hakkında çok okudum araştırdım uzman doktorlarda planlı sezeryana karşılar. son kontrolde biraz gergin geçti fikirlerimi doğru bulmadı kendince konuyu hemen bn bu işi yıllardır yapıyorum mevzuuna getirdi şimdi ben istediği tarihte ameliyatı kabul etmezsem sorun yaşıycaz nasıl yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var...
kızlar herşeyimiz yolunda ama bebeğim hala dönmedi ve doktorum o kadar moral bozucu ki bizim için bi şans bile tanımadan 25 ağustosta gel son kontrollerini yapalım sonra da sezeryana alalım diyor benim sat 10 eylül 15 gün önce almak istiyor bebeğin gelişi heyecanlandırıyor evet ama planlı sezeryana karşıyım son anda doğum sancılarıyla bile dönen bebekler var . bn ters olduğunu bile bile normal doğum istemiyorum ne kadar riskli olduğunu tabiki biliyorum ama beklemeyi istiyorum. kontrolde okadar korkutucu şeyler söyledi ki anlatamam.çok güzel bi hamilelik süreci yaşadım çok şükür hiçbir sıkıntı çekmedim nasıl olması gerekiyorsa öyle olacak doğum şekli bebeğim herşeyden önemli.makat gelişi bebekler hakkında çok okudum araştırdım uzman doktorlarda planlı sezeryana karşılar. son kontrolde biraz gergin geçti fikirlerimi doğru bulmadı kendince konuyu hemen bn bu işi yıllardır yapıyorum mevzuuna getirdi şimdi ben istediği tarihte ameliyatı kabul etmezsem sorun yaşıycaz nasıl yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var...
canım normal doğum yanlısı bi doktor olduğuna inansam gerçekten risk almak istemiyor diycem ama ben ne kadar normal doğum diye yanım tutuşuyorsam o da bi o kadar sezeryan yanlısı 100 hastasından 80i sezeryandır.makat gelişi bebeklerde ilk gebelikse doğum süreci başlasa bile uzun süreceğinden herhangi bir risk görmüyorlar.offf bilmiyorum offffdoğum kanalına bebek girdiği zaman sezeryan daha zor oluyomuş diye duymuştum canım belki o yüzden erken almak istemiş olabilir ama 15 gün fazla gibi geldi banaa.. eğer benim ufaklıkta dönmeseydii ben doktora en fazla bi hafta kala alın diyecektim belki normal doğumun başlamasından korkup riske atmak istememiş olabilirr..
Bence doktorun çok abartmış. Sezeryana almak için seni korkutmaya çalışıyor sanırım...
Bebek son dakikaya kadar dönebilir diye duymuştum ben.
eğer doktorun sezeryancıysa durum farklı tabi canım mesela benim doktorum son ana kadar normalci bi sorun olmadığı takdirde hep normalden yana doğumlarının %95i normal eğer benim doktorum bana sezeryan derse güvenirim ona. bence başka bi doktora daha git yani normal doğum yancısı bi doktora git ve görüşlerini öğrenn. hem 15 gün erken almak bana fazla geldi yaa..canım normal doğum yanlısı bi doktor olduğuna inansam gerçekten risk almak istemiyor diycem ama ben ne kadar normal doğum diye yanım tutuşuyorsam o da bi o kadar sezeryan yanlısı 100 hastasından 80i sezeryandır.makat gelişi bebeklerde ilk gebelikse doğum süreci başlasa bile uzun süreceğinden herhangi bir risk görmüyorlar.offf bilmiyorum offff
bayram sonrası bi kaç doktoru deniycem muhakkak bu gün yer bulamam. özel hastane dediğin gibi devlet hastanesine de gitmekte fayda var. bana öyle şeyler söyledi ki kolu bacağı omurgası kırılabilir söylemeye dilim varmıyor boğulabilir diye dünden beri kendime gelemedim ancak şimdi paylaşabiliyorum sizlerle. abartısız 28. haftadan beri ultrason cihazını değdirir değdirmez ilk söylediği laf ters bebek. artık söylediklerinden bile şüphe duyar oldum.canım ya zor bir durum tabi.ama şöyle söyleyim doktorunun genelde hangi doğum taraftarı olduğunu araştır.mesela benim gittiğim hastane son ana kadar normal doğum taraftarı olduğu için bana böyle birşey söyleseler bebeğimide benide riske atmak istemiyorlar vardır bir bildikleri der güvenirdim ve sezeryana girerdim.ama sezeryancı bir doktorsa tereddüt ederdim.özelemi gidiyorsun devlet hastanesimi.ben başta özele gidiyordum bana bebeğimin makat duruşta olduğunu söylediler sezeryan doğum görünüyordu.araştırdım doktor sezeryancı çıktı.devlet hastanesine geçtim bebeğim başduruşta.halada öyle normal doğum pozisyonunda.istersen başka bir doktora görün için rahatlasın.
kizlar erkek basak cocugu nasil olur davranislari felan dün esim sen neydin dedi basak dedim aman yandim Allah iki basak ben napicm die dövnmeye basladi adamcaz dogrumu zor mu olurki
cnm sen nezaman döneceksin?? orada kalman gereken bir süre var mı??Ay inşallah bugün doğar da kurtulurum artık çok fena çünkü..
annem yüz örtüsü almış.beyaz kenarı oyalı sanırım tam bilmiyorum. ben örterim. çok meraklıyım o tarz şeylere:))):cnm bız anakucagı aldık ama hastaneden onla cıkaramayacıgımızı dusunerekk .. kayınvalıdee ızmırdenn chıcconun anakucagını almıss haftaya gelırken getırııcekk ortak renk aldıkk gelınce ıns paylasıırımm.. onla daha rahat olcagınııı duusnuyorumm..bıde eve getırrırken yuzunu tulbentlee ortucekmısınızz..ben yanıma tulbent almadımm kararsız kaldımdaa
valla ben de kışlık yapıp koyacağım için pasta börek yapmayacağım.haberli gelenlere hemen yaparım bişeyler.elim hızlıdır. bir kaçta hazır bişey koyarım.sarmam falan da var dolapta. habersiz gelenlerede kuru pasta,meyva suyu yeter. açığımı aramaya geleceklerse gelmesinler. laf edeceklerse de gelmesinlerkızlar siz böyle doğum için pasta börek yapınca ben stres oluyorum
ben bişey yapmıyorum dolabı onlarlamı dolduracaksınız zaten herşey itiş kakış yakın akraba gelince yemeği kendileri yapar beraber yeriz uzak insanlarada
pastaneden börek ve kuru pasta karışımı tamamdır diyorum benmi yanlışım anlayamadım
bayram sonrası bi kaç doktoru deniycem muhakkak bu gün yer bulamam. özel hastane dediğin gibi devlet hastanesine de gitmekte fayda var. bana öyle şeyler söyledi ki kolu bacağı omurgası kırılabilir söylemeye dilim varmıyor boğulabilir diye dünden beri kendime gelemedim ancak şimdi paylaşabiliyorum sizlerle. abartısız 28. haftadan beri ultrason cihazını değdirir değdirmez ilk söylediği laf ters bebek. artık söylediklerinden bile şüphe duyar oldum.
canım normal doğum yanlısı bi doktor olduğuna inansam gerçekten risk almak istemiyor diycem ama ben ne kadar normal doğum diye yanım tutuşuyorsam o da bi o kadar sezeryan yanlısı 100 hastasından 80i sezeryandır.makat gelişi bebeklerde ilk gebelikse doğum süreci başlasa bile uzun süreceğinden herhangi bir risk görmüyorlar.offf bilmiyorum offff
çok haklısın canım ilk önce durumdan emin olmak lazım. sonrada kızım için en sağlıklı olana karar vericem.hayırlısıyla sağlıcakla inş hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırızz:119:canım sen dediğin gibi başka doktora git.bilmiyormuşsun gibi doğum şeklini bebeğin duruşunu sor.orda ne olduğundan emin ol.eğer gerçekten bebeğin tersse sezeryan ol bebeğini rikte atma canım.bak 9 ay karnımızda taşıdık emek verdik.hamileliğin hiçte kolay olmadığını gördük.herşeyde bir hayır vardır.hakkımda hayırlısı buymuş de sezeryanını ol.iki haftadanda birşey olmaz.sezeryanda hep 2 hafta önce alıyorlar.sonrası tehlikeli canım bebek kanala girerse sorun olur.kendinide üzme.içini rahat tut tek yapman gereken şey bebeğin duruşundan emin olmak.
canım senin durumun nedir nasıl oldu sancıların devam ediomu
canım tam da senin anlattıklarını anlatmaya çalıştım ona. ama ne fayda kafasında sezeryanı netleştirmiş ben gerçekten normal doğumu istiyordum normal olmasa bile herşey zamanı geldğinde olmalı doktorun programına göre değil. allahım bi mucize olsada şu doktor emellerine kavuşamasa....bebek ne kadar ters olursa olsun bence de beklenmeli dönmese bile doğum sancısının başlaması taraftarıyım.hadi gel bebeği şu tarihte alalım demek hazır olmadığı halde onu yerinden ayrılmaya zorlamak bence.kordon dolanır kakasını yapar yada annede sıkıntılı bir durum vardır tamam o zaman ama diğer türlü kendi zevkim için bebeğimi aldırmaktan farkı yok.bende sıkıldım bu süreçten hele son ay artık daha zor o zaman gideyim bu hafta sonunda alın bebeği yeter artık diyeyim hoş diyenlerde var.şu kozadaki kelebek örneği çok doğru bencede.
canım benim eşim terazi yazık adama oğlu başak karısı aslan içimizden sakini kocacım biraz pasaklı ama sabırlı sesiz sakin gerçi sinirlenince oğlumla kaçacak delik arıyoruz o başkada kolay adam yani kısacası hı bu arada oğlum birazda pasaklı teyzesi:))
cnm sen nezaman döneceksin?? orada kalman gereken bir süre var mı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?