2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

senin durumun yine de benden daha iyi canım,en azından sezeryanı haklı çıkaran bir durumun var,benim doktorum bebeğim baş aşağı pozisyon almasına rağmen ben normal doğuma girmiyorum,sezeryan yapalım dedi,normal doğumda sorun yaşarsın,hastanedeki diğer doktorlar asistan falan dedi. bende sezeryana yöneldim. makat geliş hem bebeği hem anneyi çok riskli dutumlara sokabiliyor,doğum başlamasın diye 15 gün önceye gün vermiş olabilir,senin yerinde olsam doktoruma güvenirdim,sezeryanda yaşamayacağın bazı sıkıntıları normal doğumda yaşayabilirsin makat gelişi olduğu için. bence doktoruna güven.

üzülme canım hayırlısı demek lazım dr seni riske sokmamak için 15 gün önceye tarih vermiş çünkü doğumların geneli 37-38 haftada oluyor biliyorsun
e zaten makat gelişinde sezeryan mecburi bu saatten sonra dönmeme ihtimali daha yüksek demekki
eğer dr una normalde güveniyorsan bu konudada güvenmeni öneririm tabi karar senin

selam eylül anneleri ,
bizimde doğumumuza az kaldı.ikinci bebek olduğu için daha sakinim.ama heyecan başladı.doğum çantamız hazır .öncekinde koca bir valizle gitmiştim hastaneye.hiç gerek yokmuş abartmaya.şimdi küçük bir çanta hazırladım.2 numara prima bez kullanacağım.yenidoğana gerek görmedim.ilk bez ve ıslak mendiliniz ne ise onunla devam edin ,pişik olmaması için.göğüs ucu yarası olmaması için de mutlaka göğüs pedi kullanın.şimdilik bu kadar .rabbim cümlemizi sağlıkla yavrularımıza kavuştursun.

ben hiç bir annenin artık gebelikten sıkıldım alın şu bebeği diyeceğine ve bununda bir tıp dr tarafından kabul edileceğine inanmıyorum
fakat bazı tedavilerin süreçleri vardır ve mecburidir sezeryan gibi 10-15 hatta bebek2-3 ay öncesinden bile alınabilir anneyi riske atmamak aynı zamanda bebeği yaşatmak adına
son ana bırakmak sezeryanlık gebeyi anneyide bebeğide rise atmak
ben dr un araştırılması gerektiğine ve güvenilir olması gerektiğine inanıyorum ondan sonrası dr un günahı sevabı

doğum çantamı hazırlamadım ve ne konur bılmıormmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
anne için bir pijama ,bir gecelik,2 iç çamaşırı ,çorap,terlik,uzun ped,göğüs pedi,...v.s.
bebek için iki tane takım kıyafet (şapka çorap mutlaka olsun),battaniye,bez,ıslak mendil,port bebe veya ana kucağı,...v.s.
elzem olanlar bunlar canım.listeyi genişletebilirsin.

Kızlaaar napıyosunuz biz miskinlik yapıyoruz biraz başım ağrıyoda. Sanurum bi sıkıntı yok bişey sorucam yan yatar pozisyondaydım bebişimin bazı hareketlerini çamaşır çizgimin az aşağısında hissettim. Bu aşağımı inmiş oluyır yoksa normalmi?

doğum çantamı hazırlamadım ve ne konur bılmıormmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

canım ben şöyle bir liste yapıp da hazırlamıştım.belki sana da faydası olur paylaşayım

---------------
BEBEĞİN İHTİYAÇLARI

1. (HASTANE ÇIKIŞINDA ) BATTANİYENİN ARASINA İÇ ZIBIN + ÇITÇITLI BADİ + TULUM + ÇORAP + ŞAPKA + ELDİVEN+ BEZ KONULACAK (HEMŞİREYE VERİLMEK ÜZERE)
2. YEDEK KIYAFET+ ÇORAP+ MENDİL+ŞAPKA+ BOL BEZ+ AĞIZ BEZİ
3. YENİDOĞAN ISLAK MENDİL+ PİŞİK KREMİ
4. ALT DEĞİŞTİRME ÖRTÜSÜ
5. BİBERON
6. OTO KOLTUĞU

ANNENİN İHTİYAÇLARI
1. GECELİK +PİJAMA TAKIMI
2. TERLİK
3. ÇORAPLAR, İÇ ÇAMAŞIR, ÖNDEN AÇILAN SÜTYEN
4. HIRKA
5. PED
6. GÖĞÜS PEDİ
7. GÖĞÜS UCU KREMİ
8. DİŞ FIRÇASI+ MACUNU
9. HAVLU
10. YÜZ YIKAMA JELİ
11. NEMLENDİRİCİ
12. LOĞUSA TACI
13. MAKYAJ ÇANTASI

GENEL İHTİYAÇLAR
1. KOLONYA
2. ISLAK MENDİL
3. HAVLU KAĞIT+ PEÇETE
4. ÇÖP POŞETİ (KİRLİLERİ KOYMAK İÇİN)
5. İNCİRLİ CEVİZ (SÜT HEMEN GELSİN DİYE:)

Son düzenleme:
saol tatlım not aldımmm

arkadaşlar hepimiz normal doğum istiyoruz neredeyse ama yapmaya kalksak nefes tekniklerini filan hiç bilmiyoruz en azından ben bilmiyorum
bunları nasıl öğrenebiliriz, herhangi bir doğuma hazırlık kursu var mı bildiğiniz yakın zamanda yada internet sitesi bunları anlatan..

nefes ve ıkınma teknikleri önemliymiş hem bebeğe gidenoksijen açısından hem bizim daha az acı çekmemiz ve doğum süresinin kısalması bakımından..

valla canım ben de genelde el ve baş hareketlerini hep aşağılarda hissediyordum hatta otururken filan bebeğe zarar veriyormuşum gibi geliyordu , kontrolde doktorum bebeğin başının aşağıya yerleşmiş olduğunu söyledi.Doktorun sana söyler öyle bişey varsa

burdan şu sonuç çıkıyıor hangi burç olursa ıolsun biz kadınlar cadııııyıız:))
Merhaba kızlar bugün kızımı görmeye gitcez babasıyla saat 3:30 da randevmz ama hiç tadım yok üzdüler beni bugün
üzülme annesi bebeğin seni bekliyor git gör bebişini
benimde 38+3veya 38+4 sezeryan normal tarihi
geçmiş olsun canım bir sadaka ver nazarlar kötülükler gitsin

canım bunları öğreten biyer varmı bilmiyorum ama hastanede doğum esnasında çok güzel yönlendiriyolar, tabii benim ilk doğumumda öyle olmuştu, her hastane doktor aynı olurmu onuda bilmem

canım sakın perde asayım demesin kimse dr lar bile döne döne yasaklıyor kollar yukarı gerilmiycek diyorlar plesenta rahimden ayrılıyor gerilmeye bağlı lütfen buna çok dikkat edelim

Tşkler şekerr

canım sakın perde asayım demesin kimse dr lar bile döne döne yasaklıyor kollar yukarı gerilmiycek diyorlar plesenta rahimden ayrılıyor gerilmeye bağlı lütfen buna çok dikkat edelim

aynen dün bende eşime cıkarttrdım bugun o gerı takıcakk mutfak dolabına bıle uzandırmıolr

ay inşallah artık yerleşsin:) geç olmadan kontrolümüz haftaya cuma bakalı ne dicek doktorumuz:)

Kızlar bayram temizliğimi de yaptım rahatım artık ..yoruldum ama yaptıım
Doğuma bir daha derin temizlik tamamdır...günüm de belli olacak ne de olsa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…