kızlar herşeyimiz yolunda ama bebeğim hala dönmedi ve doktorum o kadar moral bozucu ki bizim için bi şans bile tanımadan 25 ağustosta gel son kontrollerini yapalım sonra da sezeryana alalım diyor benim sat 10 eylül 15 gün önce almak istiyor bebeğin gelişi heyecanlandırıyor evet ama planlı sezeryana karşıyım son anda doğum sancılarıyla bile dönen bebekler var . bn ters olduğunu bile bile normal doğum istemiyorum ne kadar riskli olduğunu tabiki biliyorum ama beklemeyi istiyorum. kontrolde okadar korkutucu şeyler söyledi ki anlatamam.çok güzel bi hamilelik süreci yaşadım çok şükür hiçbir sıkıntı çekmedim nasıl olması gerekiyorsa öyle olacak doğum şekli bebeğim herşeyden önemli.makat gelişi bebekler hakkında çok okudum araştırdım uzman doktorlarda planlı sezeryana karşılar. son kontrolde biraz gergin geçti fikirlerimi doğru bulmadı kendince konuyu hemen bn bu işi yıllardır yapıyorum mevzuuna getirdi şimdi ben istediği tarihte ameliyatı kabul etmezsem sorun yaşıycaz nasıl yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var...
Cok guzelmis cok begendim.nereden aldin?
kızlar herşeyimiz yolunda ama bebeğim hala dönmedi ve doktorum o kadar moral bozucu ki bizim için bi şans bile tanımadan 25 ağustosta gel son kontrollerini yapalım sonra da sezeryana alalım diyor benim sat 10 eylül 15 gün önce almak istiyor bebeğin gelişi heyecanlandırıyor evet ama planlı sezeryana karşıyım son anda doğum sancılarıyla bile dönen bebekler var . bn ters olduğunu bile bile normal doğum istemiyorum ne kadar riskli olduğunu tabiki biliyorum ama beklemeyi istiyorum. kontrolde okadar korkutucu şeyler söyledi ki anlatamam.çok güzel bi hamilelik süreci yaşadım çok şükür hiçbir sıkıntı çekmedim nasıl olması gerekiyorsa öyle olacak doğum şekli bebeğim herşeyden önemli.makat gelişi bebekler hakkında çok okudum araştırdım uzman doktorlarda planlı sezeryana karşılar. son kontrolde biraz gergin geçti fikirlerimi doğru bulmadı kendince konuyu hemen bn bu işi yıllardır yapıyorum mevzuuna getirdi şimdi ben istediği tarihte ameliyatı kabul etmezsem sorun yaşıycaz nasıl yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var...
ben hiç bir annenin artık gebelikten sıkıldım alın şu bebeği diyeceğine ve bununda bir tıp dr tarafından kabul edileceğine inanmıyorumbebek ne kadar ters olursa olsun bence de beklenmeli dönmese bile doğum sancısının başlaması taraftarıyım.hadi gel bebeği şu tarihte alalım demek hazır olmadığı halde onu yerinden ayrılmaya zorlamak bence.kordon dolanır kakasını yapar yada annede sıkıntılı bir durum vardır tamam o zaman ama diğer türlü kendi zevkim için bebeğimi aldırmaktan farkı yok.bende sıkıldım bu süreçten hele son ay artık daha zor o zaman gideyim bu hafta sonunda alın bebeği yeter artık diyeyim hoş diyenlerde var.şu kozadaki kelebek örneği çok doğru bencede.
anne için bir pijama ,bir gecelik,2 iç çamaşırı ,çorap,terlik,uzun ped,göğüs pedi,...v.s.doğum çantamı hazırlamadım ve ne konur bılmıormmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
doğum çantamı hazırlamadım ve ne konur bılmıormmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
anne için bir pijama ,bir gecelik,2 iç çamaşırı ,çorap,terlik,uzun ped,göğüs pedi,...v.s.
bebek için iki tane takım kıyafet (şapka çorap mutlaka olsun),battaniye,bez,ıslak mendil,port bebe veya ana kucağı,...v.s.
elzem olanlar bunlar canım.listeyi genişletebilirsin.
Kızlaaar napıyosunuz biz miskinlik yapıyoruz biraz başım ağrıyoda. Sanurum bi sıkıntı yok bişey sorucam yan yatar pozisyondaydım bebişimin bazı hareketlerini çamaşır çizgimin az aşağısında hissettim. Bu aşağımı inmiş oluyır yoksa normalmi?
burdan şu sonuç çıkıyıor hangi burç olursa ıolsun biz kadınlar cadııııyıız:))hadi ya sizdemi ters bendemi anlamadım ben teraziyim evde terör estirme havaları var hep ama saman alevi gbiyim kıs başaklar çok titiz olur senin oglan nasıl pasaklı olmuş anlayamadım.benm kocam boga ben azdrmasam bayada ugrasırım adam masum ya hiç sesi çıkmaz.
üzülme annesi bebeğin seni bekliyor git gör bebişiniMerhaba kızlar bugün kızımı görmeye gitcez babasıyla saat 3:30 da randevmz ama hiç tadım yoküzdüler beni bugün
benimde 38+3veya 38+4 sezeryan normal tarihihaberi fln boşverelim de bana dr.un yaptığı açıklama senin normal doğumun belki normal ilerler belki acil sezeryan gerekir, ben bu hastane şartlarında acil sezeryana gerektiği gibi geçemezsem ne olur? riske atamam ben sende normal denemem. belki riski abartıyo ama açık söylüyo, senin hastane nasıl büyük mü?
son anda dakikaların saniyelerin önemli olduğu kritik zamanı beklemem dedi yani benim dr.
38+4 te fln olucak sezeryan, belki bikaç gün önce sonra da olabilir bebeğin su durumu belli edicek.
geçmiş olsun canım bir sadaka ver nazarlar kötülükler gitsinkızlar dün akşam markete gidelim bayram şekeri fln alalım dedik çıktık evden, bayrama bi yere gidemiyoruz bari zil çalan çocuklara şeker veririz diye.
merdivenlerden inerken ayağım kaydı, nasil korktum o an, sert düşmemek için ayağımı feda ettim bi güzel burktum. sabaha şişmiş diye dr.a gittik, kırık çatlak gibi durmuyo dedi krem verdi yolladı, gerekirse kurşun yelekle fln film çekeriz ama gerek yok dedi.
kadın doğumcuma da gittim, çok şükür iyiydi bebeğim. nasıl korktum ya allah sağlıkla kavuştursun hepimizi bebeklerimize
arkadaşlar hepimiz normal doğum istiyoruz neredeyse ama yapmaya kalksak nefes tekniklerini filan hiç bilmiyoruz en azından ben bilmiyorum
bunları nasıl öğrenebiliriz, herhangi bir doğuma hazırlık kursu var mı bildiğiniz yakın zamanda yada internet sitesi bunları anlatan..
nefes ve ıkınma teknikleri önemliymiş hem bebeğe gidenoksijen açısından hem bizim daha az acı çekmemiz ve doğum süresinin kısalması bakımından..
canım sakın perde asayım demesin kimse dr lar bile döne döne yasaklıyor kollar yukarı gerilmiycek diyorlar plesenta rahimden ayrılıyor gerilmeye bağlı lütfen buna çok dikkat edelimGeçmiş olsunbir nazar okut canım. bu dönemde çok dikkat edelim kendimize bugün okuduğum yazıda tek başınıza banyo bile yapmayın diyordu yüksek yerlere uzanmayın falan.ben perdelerimi taktım iki gün önce nasıl bir cesaretse artık. annem çok kızdı duyunca.napim çok kilo almadım ağırlaşmadım ki her işi yapabilirmişim gibi geliyor ama dikkat edicem bundan sonra az bir zaman kaldı bebişime kavuşmama onu tehlikeye atamam bile bile.
canım ben şöyle bir liste yapıp da hazırlamıştım.belki sana da faydası olur paylaşayım
---------------
BEBEĞİN İHTİYAÇLARI
1. (HASTANE ÇIKIŞINDA ) BATTANİYENİN ARASINA İÇ ZIBIN + ÇITÇITLI BADİ + TULUM + ÇORAP + ŞAPKA + ELDİVEN+ BEZ KONULACAK (HEMŞİREYE VERİLMEK ÜZERE)
2. YEDEK KIYAFET+ ÇORAP+ MENDİL+ŞAPKA+ BOL BEZ+ AĞIZ BEZİ
3. YENİDOĞAN ISLAK MENDİL+ PİŞİK KREMİ
4. ALT DEĞİŞTİRME ÖRTÜSÜ
5. BİBERON
6. OTO KOLTUĞU
ANNENİN İHTİYAÇLARI
1. GECELİK +PİJAMA TAKIMI
2. TERLİK
3. ÇORAPLAR, İÇ ÇAMAŞIR, ÖNDEN AÇILAN SÜTYEN
4. HIRKA
5. PED
6. GÖĞÜS PEDİ
7. GÖĞÜS UCU KREMİ
8. DİŞ FIRÇASI+ MACUNU
9. HAVLU
10. YÜZ YIKAMA JELİ
11. NEMLENDİRİCİ
12. LOĞUSA TACI
13. MAKYAJ ÇANTASI
GENEL İHTİYAÇLAR
1. KOLONYA
2. ISLAK MENDİL
3. HAVLU KAĞIT+ PEÇETE
4. ÇÖP POŞETİ (KİRLİLERİ KOYMAK İÇİN)
5. İNCİRLİ CEVİZ (SÜT HEMEN GELSİN DİYE:)
canım sakın perde asayım demesin kimse dr lar bile döne döne yasaklıyor kollar yukarı gerilmiycek diyorlar plesenta rahimden ayrılıyor gerilmeye bağlı lütfen buna çok dikkat edelim
valla canım ben de genelde el ve baş hareketlerini hep aşağılarda hissediyordum hatta otururken filan bebeğe zarar veriyormuşum gibi geliyordu , kontrolde doktorum bebeğin başının aşağıya yerleşmiş olduğunu söyledi.Doktorun sana söyler öyle bişey varsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?