sezeryana son 19 günüm kaldı
daha çantam hazır değil
2 pijama aldım valla gecelik koymıcam sanırım bulamadım çünkü
ben 2-5 alıcam cnm ya..bizim bebişler geriden geliyor ya doktor bana 2.800-3 kilo dogar demişti böle giderse diye.ama sen bilirsin.inş.bebişlerimiz kilo alır.randevumuza az kaldı.24 üne))
Ay kızlar ben bugün hiç toplayamadım kendimi. Ense kökümden başıma bir aırı varki kafamı tutamıyorumtansiyonummu oynadı noldu anlamadm
bugün iş yerinde son günüm izne ayrılıyorum ama sizlerden de ayrılmak üzecek beniçünkü evde netim yok meraktan çatlarım ben acaba kızlar doğurdumu diye..hepiniz kendinize çok iyi bakın,, çok alıştım size nasıl olcak böyle bilmiyorum.. ben yine de fırsat buldukça internet bulduğum her yerde gelirim mutlaka..Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallah.. kısa sürede çok düzgün ve seviyeli arkadaşlıklar edindik burda,inşallah önümüzdeki aylarda bebeklerimizi ve onlarla yaşadığımız tecrübeleri anlatırız birbirimize.. hepinizi çok seviyoruz teysoşlar hoşçakalınn
Ay kızlar ben bugün hiç toplayamadım kendimi. Ense kökümden başıma bir aırı varki kafamı tutamıyorumtansiyonummu oynadı noldu anlamadm
canım sezeryan olacaksa gecelk daha rahat diyorlar. ben mothercareden aldım kampnya var 2li gecelik 99 dan 45 tl ye düşmüş, gitme imkanın varsa bence bak
akşama yemek yapan varmı kızlar bebişlerinizle neler yaptınız şimdi bunlar içimizdelerya :))) dışarda olunca neler hissedeceğiz elimiz gidermi yine göbüşlerimize
ben de almadım çok uygunmuşşş.hemen gitmeliyim ben de. hala devam ediyor mu acaba???
hangi subesine gidebilirsin bilmiyorum ama canım, bakırkoyde 2 gun once bile vardı. yoksa da iste diğer subelerden getirtirler :) bence hic kacırma
cevahir, profilo,metrocity hepsine gidebilirim.bu civarda oturuyorum çünkü. metrobüse binersem bakırköyede gidebilirim.
tansiyonun yükselmiş olabilir cnm amman ihmal etme hemen ölçtürseydin, tansiyon önemli :26:
güzel haberlerini yazarsın inşallah canım, dualarım seninle, burda arkadaşlık ve paylaşımlar çok güzel ama inşallah bebişlerden sonra yine yazıcaz
cnm enseden gelen başağrısı genelde tansiyonunun yükseldiğine işarettir bence ihmal etme.uykusuzluk sıcak yorgunluktanda olur ama bekleme. git ölçtür gel için rahat etsin. yüksek tansiyon iyi değil biliyorsun
akşama yemek yapan varmı kızlar bebişlerinizle neler yaptınız şimdi bunlar içimizdelerya :))) dışarda olunca neler hissedeceğiz elimiz gidermi yine göbüşlerimize
sezeryan olacaklara tavsiyelerim
1-epidural oldum hiç korkmayın.dr lar iyiyse(anestezi ve kadın doğumcu) hiç bişey hisstemiyorsunuz.hatta antibiyotik iğnesi gibi bile değil.yakmıyor acıtmıyor.tabi kendinizi kasmayın.ben rahatladım girdim telkin ettim kendimi.bebeğime kavuşucam mutlu günler bizi bekliyor diye.bir de epidural için önce cilt uyuşturan iğne vuruluyor sonra kateter takılıyor.saç kılı kadar ince bir şey kateter ucu.ve misina gibi.içi delik onu bantla sabitlediler omzuma iğne yağacakları küçük tüpü yapıştırdılar .ordan ağrı kesici vuruyorlar ameliyat sonrası ağrın olursa diye.hiç korkmaya gerek yok.ben çok tedirgindim.ama çok basitmiş.2 gün sonra benim isteğimle aldılar hiç bişey hissetmedim.
2-sondayı anesteziden sonra taktırın bişey hissetmiyorsunuz
3-lavman popo deliğine krem sürmek kadar kolay bişey.
4-sezeryan olacaklar gecelik götürsüm önü göğse kadar açılan(ben çıtöıt diktirdim)emzirirken süper oluyor.pijama takımımı 0 götürdüm 0 getirdim eve.kullanmadım .hasta bezi çok kullanışlı.sez sonrası ilaçların etkisiyke ishal olunuyor.gaz sanıyorsunuz ama cırrr gidiyor.pedler işinizi görmez.en büyük boy hasta bezi aldım iyiki de almışım.hastane de verdi gerçi ama vermezse diye götürdüm.3. gün taburcu olurken normal ped kullandım.kanamam ilk gün biraz vardı.2. ve 3. gün damla damla.adet gibi.
5-saçımı düzleştirip gittim gayet güzel oldu.bone bozmadı bile.kırmızı lohusa tacımla çok hoş fotolar çektirdim.
6-çıkış için elbise götürdüm memnun kaldım.hafif bir makyaj yaptım (parlatıcı-rimel-göz altı kapatıcı ve allık canlı fotolar için)
7-biberon götürün kesin.hatta mama da.çocuk dr umuz sma kullanma tatlı emmez ilerde dedi.aptamil aldık onu verdik.süt gelmeyince biberon kurtarıcı oldu.
8-havlu kağıtlar kurtarıcım oldu.
9-bebeğin poposu yara olmasın diye pamuk götürdüm.ılık su ile sildik pişik olmazmış kesinlikle kullananlar memnun.
10-zeytinyağını ısıtıp soğutun ve götürün.göğüs ucu için iyi oluyor.lansinoh da aldım ama sonuçta lanolin içeriyor bebeğim kimyasal şeyi niye yutsun.çok ileri yara olursam_ki allah korusun- o zaman kullancam
11-çöp koymak için bolbol poşet(kirli bez vb)
12-bebişiniz 3,5 kg üzerindeyse 0-3 ay giysilere dikkat edin.aldığım bazı çıtçtlı badiler dar geldi iyiki tulum almışım çok iyi oldu.keşke daha çok tulum satın alsaymışım.
13-organik 2 battaniyem hayat kurtardı.sıcak havaya rağmen(klimayı 5 dk çalıştırdım) çok işe yaradı.
14-göbek bağına bez sürtündüğü için primaları göbek oyuntulu kesin ön kısmı göbeğe sürtünmesin.şimdilik bu kadar.
15-kesinlikle ve kesinlikle battaniye götürün.sez den sonra ilaçların etkisiyle üşüyorsunuz zangır zangır titredim soğuktan battaniye ve 2 kat pike bile ısıtmadı.ama 2 saat içinde geçti.çok susadım sonra 1 damla bile nimetti
kızlar merhabalarr
sabaha kadar bi gr uyumadım sabah eşim işe gidince bi uyudum yeni kalktım sayılır..
halam köyden süt getirmş akşam içip yattım bi iki saat sonra o nasıl bir kaşıntıdır bütün vücudum ayak parmaklarımdan saçlarımın içine kadar deli gibi kaşınıyoo kalktım duş aldım biraz rahatladım bu sefer oğum bi dakika durmadı yaa sabah 6ya kadarrgece 12den sabah 6ya kadar hiç mi uyumaz bu çocuk yaa içimi kemirdi resmenn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?