2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ben 2-5 alıcam cnm ya..bizim bebişler geriden geliyor ya doktor bana 2.800-3 kilo dogar demişti böle giderse diye.ama sen bilirsin.inş.bebişlerimiz kilo alır.randevumuza az kaldı.24 üne ))

evt canım bebişler geriden geliyo bende 3 kilo olur diye umut ediyorum ama sağlklı olsunlarda,ewt bende sabırsızlanıyorum randevu zamanı çabuk gelse diye,sen yoktun bu aralar yada benmi göremedim canım rahatsız falan değildin dimi

Ay kızlar ben bugün hiç toplayamadım kendimi. Ense kökümden başıma bir aırı varki kafamı tutamıyorum tansiyonummu oynadı noldu anlamadm

tansiyonun yükselmiş olabilir cnm amman ihmal etme hemen ölçtürseydin, tansiyon önemli :26:

güzel haberlerini yazarsın inşallah canım, dualarım seninle, burda arkadaşlık ve paylaşımlar çok güzel ama inşallah bebişlerden sonra yine yazıcaz

Ay kızlar ben bugün hiç toplayamadım kendimi. Ense kökümden başıma bir aırı varki kafamı tutamıyorum tansiyonummu oynadı noldu anlamadm

cnm enseden gelen başağrısı genelde tansiyonunun yükseldiğine işarettir bence ihmal etme.uykusuzluk sıcak yorgunluktanda olur ama bekleme. git ölçtür gel için rahat etsin. yüksek tansiyon iyi değil biliyorsun

akşama yemek yapan varmı kızlar bebişlerinizle neler yaptınız şimdi bunlar içimizdelerya :))) dışarda olunca neler hissedeceğiz elimiz gidermi yine göbüşlerimize

ben yaptım canım mercimek çorbası, biber ve patlıcan dolması, yanında cacık,birde karpuz dilimledimmi tamamdır yeter.bu halimle hem temizlik hem yemek çok bile:)

kızlarrr
sakın kolunuzu kaldırarak iş yapmayın, hatta uzun uzun utu bile yapmayın bence son gunlerimiz dikkat etmeliyiz.
herkes temizlik yapıyor annişler son gunlerin tadını çıkaralım bence

hangi subesine gidebilirsin bilmiyorum ama canım, bakırkoyde 2 gun once bile vardı. yoksa da iste diğer subelerden getirtirler :) bence hic kacırma

cevahir, profilo,metrocity hepsine gidebilirim.bu civarda oturuyorum çünkü. metrobüse binersem bakırköyede gidebilirim.

cevahir, profilo,metrocity hepsine gidebilirim.bu civarda oturuyorum çünkü. metrobüse binersem bakırköyede gidebilirim.

bence bu sıcakta metrobüse binme, cevahirdekinde olabilir ikili set biri tek renk mavi, digeri beyaz üzerine mavi desenli benimki ama pembe de var istersen. dediğim gibi ordaki magazlarda yoksa sistemden bakıyorlar nerde varsa getirtiyorlar.

kızlar yaaaa moralim bozuldu.sütlaç canım istedi.bayramda gelen olursa onlarada ikram ederim diye 3 lt sütten yaptım.kaynarken süt kesildi.kaselere koydum bakalım soğuyunca nasıl olacak.hep yaparım ilk defa başıma böyle bişey geldi.nasılda hevesli hevesli yapmıştım:2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2:

benim picama takımım kırmızı tacımda kırmızı ama terliğim beyaz renk onu önce almıştım.kırmızıların altına sırıtır dimi kızlar kırmızı terlik alıyım.eeeee gecelik takımımda pembe onada pembe terlikmi of ya neyse pembenin altında beyaz sırıtmaz fazla.beyazı öyle değerlendiriyim.birde pembe terlik alıp doğuma renk renk terlikle gitmeyim:)

canım yatyorum biraz iyi oldum gibi bide duş alıyım. Dışarı çıkmaya korkuyorum tansiyon ölçtürmeye giderken daha çok tansiyonum çıkar diye.

canım benim tansiyonum hep 10a 6 dır sanırım 11 7 oldu daha fazla çıkmıyor. Biraz dinlenince iyi geliyor sanki bide duş alsam daha iyi olurum sanırım.

sezeryan olacaklara tavsiyelerim
1-epidural oldum hiç korkmayın.dr lar iyiyse(anestezi ve kadın doğumcu) hiç bişey hisstemiyorsunuz.hatta antibiyotik iğnesi gibi bile değil.yakmıyor acıtmıyor.tabi kendinizi kasmayın.ben rahatladım girdim telkin ettim kendimi.bebeğime kavuşucam mutlu günler bizi bekliyor diye.bir de epidural için önce cilt uyuşturan iğne vuruluyor sonra kateter takılıyor.saç kılı kadar ince bir şey kateter ucu.ve misina gibi.içi delik onu bantla sabitlediler omzuma iğne yağacakları küçük tüpü yapıştırdılar .ordan ağrı kesici vuruyorlar ameliyat sonrası ağrın olursa diye.hiç korkmaya gerek yok.ben çok tedirgindim.ama çok basitmiş.2 gün sonra benim isteğimle aldılar hiç bişey hissetmedim.
2-sondayı anesteziden sonra taktırın bişey hissetmiyorsunuz
3-lavman popo deliğine krem sürmek kadar kolay bişey.
4-sezeryan olacaklar gecelik götürsüm önü göğse kadar açılan(ben çıtöıt diktirdim)emzirirken süper oluyor.pijama takımımı 0 götürdüm 0 getirdim eve.kullanmadım .hasta bezi çok kullanışlı.sez sonrası ilaçların etkisiyke ishal olunuyor.gaz sanıyorsunuz ama cırrr gidiyor.pedler işinizi görmez.en büyük boy hasta bezi aldım iyiki de almışım.hastane de verdi gerçi ama vermezse diye götürdüm.3. gün taburcu olurken normal ped kullandım.kanamam ilk gün biraz vardı.2. ve 3. gün damla damla.adet gibi.
5-saçımı düzleştirip gittim gayet güzel oldu.bone bozmadı bile.kırmızı lohusa tacımla çok hoş fotolar çektirdim.
6-çıkış için elbise götürdüm memnun kaldım.hafif bir makyaj yaptım (parlatıcı-rimel-göz altı kapatıcı ve allık canlı fotolar için )
7-biberon götürün kesin.hatta mama da.çocuk dr umuz sma kullanma tatlı emmez ilerde dedi.aptamil aldık onu verdik.süt gelmeyince biberon kurtarıcı oldu.
8-havlu kağıtlar kurtarıcım oldu.
9-bebeğin poposu yara olmasın diye pamuk götürdüm.ılık su ile sildik pişik olmazmış kesinlikle kullananlar memnun.
10-zeytinyağını ısıtıp soğutun ve götürün.göğüs ucu için iyi oluyor.lansinoh da aldım ama sonuçta lanolin içeriyor bebeğim kimyasal şeyi niye yutsun.çok ileri yara olursam_ki allah korusun- o zaman kullancam
11-çöp koymak için bolbol poşet(kirli bez vb)
12-bebişiniz 3,5 kg üzerindeyse 0-3 ay giysilere dikkat edin.aldığım bazı çıtçtlı badiler dar geldi iyiki tulum almışım çok iyi oldu.keşke daha çok tulum satın alsaymışım.
13-organik 2 battaniyem hayat kurtardı.sıcak havaya rağmen(klimayı 5 dk çalıştırdım) çok işe yaradı.
14-göbek bağına bez sürtündüğü için primaları göbek oyuntulu kesin ön kısmı göbeğe sürtünmesin.şimdilik bu kadar.
15-kesinlikle ve kesinlikle battaniye götürün.sez den sonra ilaçların etkisiyle üşüyorsunuz zangır zangır titredim soğuktan battaniye ve 2 kat pike bile ısıtmadı.ama 2 saat içinde geçti.çok susadım sonra 1 damla bile nimetti

akşama yemek yapan varmı kızlar bebişlerinizle neler yaptınız şimdi bunlar içimizdelerya :))) dışarda olunca neler hissedeceğiz elimiz gidermi yine göbüşlerimize

Sabahtan beri ne yapicam diye dusundum durdum.esimi aradim kahvalti yapalim ozledim dedi.canima minnet.poagaca yogurdum peynirli sucuklu-soslu kizartma yapicam kahvaltiliklar bu aksamida kurtardik:)yarina allah kerim:)

çok sağol bilgiler için. epidural değil de spinal varmış hastanede. baş ağrısı yapabiliyo tek kötü yanı bu dedi dr.
ne farkı var ki epiduralden?

Hamilelik döneminde vücut sütün içindeki laktoz şekerini sindirmekte zorlandığı için ya da buna karşı alerji oluşturduğu için böyle etkiler yapabiliyormuş

dr dan geldıkk elıfım 3100 gr 52 cm olmus.. nstye gırdık bızım sıpaa uyuyomuss benı cok korkuttuu epey bı sure sonra uyandıı .. kan ıdrar verdıkk hersey ıı enfeksıyon yokmuss cok az kansızlık cıktı.. bebegımın kafası asagıdaa suyuu ıyımıss ne az nede cok .. sımdılık hersey yolundaa.. haftaya gene gıdıcem.. acıl bısey olursa hemen gell tatlı hamur ısı yeme dedı. bende yemıom zaten dedım .. sancılarımı soledımm olcakk okadar artık dedıı .ordan tansıyon olcturmye gıttık odadan odaya kostuk durduk. tahlıl sonuclarını bekledıkk sondkk neyse drra yetıstıkk... derken ancaa eve geldım sımdı yemeklerımı pısırıyorumm netı acabıldım.. bızım sıpadan haberler bölee..bugun bıde mıdemm cok yandıı bende surupp yazdırdımm eve gelınce ıctım hemenn sankı ıı geldı gıbı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…