2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

bnm kızım küçükmüş 37.hafta içerisindeyis ama kilosu 2560 grmmış ama nst sonuçlarımıs suyumus herşeyimis iyi doktor saglıklı ama normal dogum olmas dedi sizce kötü bir kilomu doktor sorun yok ama haftada bir kontrol altında olmam gerekıyormuşş ben nerde hata yaptım acaba bebegim küçük kaldıı dr anne babaya bakınca yapısalda olabilir ddii..

oy maşallahhh yavruna...
ben bayramdan sonra gidecegim kontrole eylüle kadar 3000olur inşallah ..

saol canım çok teşekkür ederim... snnki oooooooooo eylülde 3200-3400 olur ben arkdşlardan duymuştum haftada 400-500 gr alıolar e daha 14 gün var eylüle kesin olur canım

bnmde aynen 31/8/2012 sezeryannn

Maşallah canım yaa güzel kilo almış bebek ben haftaya gidicem 2.700 dese Allah derim ne yiyorsun da kızın büyüdü böyle sırrını bizede söyle
bolbol meyvee yedım cnm buara ıstahım yok kg almıyorumdaaaa..14 takıldım aman almıyım zaten boy kısaa bıdee sütt .encok yedıklerım ıctıklerım bunlar..
Ben de sizin haftalarda olmak istiyorum.
hemen olucaksınn demıstın dersın bısey anlamıosun zaman cabuk gecıoo

yapısal olabılır cnmm genetık sonucta.. kg cok takılma derım ben saglıklı olsunlar.

bende yapmıyorum cnm bebek bakmaya gelenler yemek ıcınmı gelıo sonuctaa serbet lokum neyıne yetmıo benım gucum yok zaten kımsemızde yok burada. Yapanlara ımrenıyorum masalah valla.
Son anda hersey degısebılır cnm bence bunu beklemek daha ii olucak drr sezeryann taraftarı demekkı ama bebegın saglıgıda herseyden onemlı hakkında hayırlısı ınss..
Evet ediyor. Sabah olmasını bekliyorum. Doktora gidicem..
Bır gelısme varmı cnm orda saat kacc unutuumm benn ..
Merhaba kızlar bugün kızımı görmeye gitcez babasıyla saat 3:30 da randevmz ama hiç tadım yok üzdüler beni bugün
Kım uzdu senıı sole bakalım neyın var cnmm
Allah razı olsun cnmm pc kaydettım bunu okuycam bende.. saollasın
amın cnmm gecmıs olsunnn dıkkat et ınss catlamamıstır fılm cektırme bence ..
Ay kızlar ben bugün hiç toplayamadım kendimi. Ense kökümden başıma bir aırı varki kafamı tutamıyorum tansiyonummu oynadı noldu anlamadm
Tansıyonunn dusmus olabılır cnm bı baktır.
maşallah canım kızına allah nazarlardan saklasınböyle giderse yeni doğan kıyafetleri dar gelicek senin sıpaya
Tskler cnmmmmmmmmmmmmmmmmm
Tskler cnmm ..ewt normal dedı.. katlanıcaz artık

Ya kızlar uc gündür tuvalet hariç yataktan çıkartmıyorlar inanılmaz sıkıldım. Biraz önce yalvardım ebeye bana misin demedi. Tamam ben de cok gezeyim demiyorum ama insan gunde on dakika izin vermez mı yaa. İcim şişti tabi anında bebeğimin kalp atışlarına yansıdı. Sonra da kendime kızdım

Canım allah sabır versin, anne olmak zor işte. Hele bi saglıkla kucagına al bebeğini, sonra doya doya gezersiniz insallah

aslında dogumdan once biraz bilgi edinilse fena olmaz sanırım,elbette o heyecanla ogrendiginiz her seyi unutmazsanız ve bir cok seyin de pratikte cok farklı yasandıgını hesaba katarsanız.
yıllarca filmlerde falan hep seyrettik normal dogum sahnelerini ve gercekte de oyle olacagını sanıyoruz ama oyle olmuyor kızlar,en azından ben bu sebeple ilk dogumumda doktrotumdan azarı işittim.
simdi hersey tamam olunca yani acılmam vs tam olunca aldılar beni dogum masasına,epiduralli oldugum icin sancının gelecegini hissedemeyebilirsin dedi doktorum ben ıkın dşyşnce ıkınacaksın dedi.Ama ben sanıclarımın geldigini iyi hissettim.Tam sancı gelince oyle filmlerdeki kadınlar gibi ıhıııııhıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı diye ıkınmaya başladım ben doktor şok,napıyorsun diyo,ıkınıyorum dedim.Hic nefes kacırmayacksın ve hic sesin cıkmayacak tamam mı dedi,ikinciye sanıc gelince yine istemsiz sesli ıkındım,aaa ama kacırıyoruz bebegi falan diye kızmaya basladı doktor da,izliyonuz filmlerde boyle bagrıslı cagrısılı sonra başıma belasınız diye neyse sonuncuda artık kaptım işi,hic gık etmeden hic gucumu başka bir seye vermeden guzelce ikindim ve bebegim baş,omuz govde olmak uzere kolayca cıkıverdi çok şukur,plasentanın dogumu zaten cok daha basit,onda ıkınmaya gerek yok,en azından bana ıkınma dediler.anlayacagınız kızlar ıkınırken ses etmeyin ve nefes kacırmayın,tum gucunuzle ıkınmak ancak bu şekilde mumkun oluyor,Allah´ım yardımıcımz olsun cumlemizin de,en guzelinden en kolayından sag saglim saglıklı bebişlerle dogumlar kısmet etsin Allah´ım inşallah.

bu arada dikkatimi cekti herkes 2 hafta onceden sezeryan oluyor,lutfen doktorunuzla bu konuyu ciddi bir sekilde konusun,2 hafta onceden bebegi almayı gerektircek bir durum yok hicbirinizde,onların işine boyle kolay geldigi icin boyle oluyor.benim kızım 37 haftalık dogdu ve inanın onun o hazırlıksız halini gorur gormez icime geri sokasım geldi ama nafile boyleymiş kısmeti.Cok ama cok onemli durabildikleri kadar dursunlar bebişleriniz,doktorunuzla bu konuyu tartişmaktan cekinmeyin,o sizin bebeginiz ve şu anda size ihtiyacı var,hayatının en onemli kararlarından birini sırf doktora oyle uygun diye vermeyin,nolur.

canım haklısın erken sezeryan konusunda ama normal doğumların da çoğu 40.haftayı beklemiyo.
normal doğum riskli diye sezeryan olucam, sancılar başlarsa bebek kanala girerse riskli bizim için. beklemek bu riski artırır dedi dr.
karnımda durması hayatını riske atıcaksa erken olsun napalım, 3-4 güne bir kontrole gidiyorum suyunu takip için.
sağlık durumu yoksa dr için sezeryan olmamalı tabi ama bizim durumumuz da bu, çok üzüldüm ama napayım tek derdim bu olsun yeter ki sağlıklı olalım

Hanımlaaaaarr sesiniz çıksın nerdesiniz filiz yavuzdan ses yok dimi yine. Ya bide hatuniremle asilemiri merak ediyorum

maşaAllah senin bebişede cnm 40 haftayı doldursunda normal olur inş. şimdiden bizim topikte diğer topikler gibi sezeryan çokluğu oluştu bir rekor olsada eylül bebişlerinin çoğu normal doğumla gelse

inş. yaa normal normal doğururum şuan için bi sıkıntı yok zaten 34. haftanın ortasında çatı muayenesi oldum ben çatı uygun dedi doktor bi aksilik çıkmazsa normal olacak inş.

benim de tam tersi iştahım azaldı bu aralar zaten hamile kaldığımda çok zayıftım doktorum da kilo al al diye diye bir hal olmuştu çok ta tombalak gözükmüyorum biraz popo yaptım o kadar kilolar oraya gidiyo benim galiba sen çok fazla almamışsın ne güzel bebeğin ne kadar kilosu şuan

Kızlar böyle yazmıs arkadas bir derdim var topiğinde..Sizce böyle birsey olabilir mi? ilginç geldi bana cok..Adamın hayvanlığını tartışmıyorum bile

Kızlar böyle yazmıs arkadas bir derdim var topiğinde..Sizce böyle birsey olabilir mi? ilginç geldi bana cok..Adamın hayvanlığını tartışmıyorum bile

nefes almadığı için ses olayı mümkün değil. Bence sinirleri bozulmuş psikolojik olarak böyle hissettiğini düşünüyorum. Allah yardımcısı olsun eşinide ıslah etsin

elbette bebek yada anne icin bir risk varsa cok daha erken de bebek alınabilir ama ben su az oldugu icin boyle bir karar verilebilecegini bilmiyordum,bunu doktorunuzu yargılamak anlamında soylemiyorum,gercekten bilmiyordum.Suyun az olması durumunda normal dogumda nasıl bir sıkıntı olabilir bunu acıklaması lazım,cunku bir cok dogal gelisen dogumda tamamen susuz dogum oluyor eger sıkıntıdan kastı susuz kuru dogumsa.Ve aslında suyunuzun miktarını sorarsanız tam olarak kendiniz de gercekten az mı cok mu ogrenebilirisiniz(başka bir topikte hafta hafta olması gereken su miktarı yazan bir tablo yayımlamıstım gerekirse bulabliriz yine danışmak anlamında).Benim ilk gebeligimde suyum cok fazlaydı ve asıl o zaman normal dogum zamanını beklemek buyuk bir riskti,aniden suların boşalması durumunda kordon dışarı sarkabilir ve bebegi bogabilir Allah muhafaza(kızımın korodnu hem boynuna hem karnına iki defa dolalıydı),biliyorum ki hala bir cok doktor icin kordonun dolalı olması bile başlıbaşına sezeryan sebebi,benim doktorum da tam tersi hep normalden yana oldu ve hatta ben risk almayalım gerekirse sezeryan da olabilirim dedikce her dogum buyuk bir risktir dedi,sezeryan daha buyuk bir risktir aslında ama hastalr bunu bilmez dedi.Neyse hayırlısı olsun,ve aslında kafanızı da karıştırmak istemem ama icim elvermedi uyarmak istedim sadece,Allah hepimizin de yardımcısı olsun.Ve diger arkadaşlara da katııyorum,son anda da pekala sezeryan yapılabilir,bebek oyle kolay kolay siz anlamadan kanala girmez korkmayın,kanala girme aşaması son aşamadır yani ona kadar bir dunya sancı cekersiniz ve bu arada da sezeryan sartlaerını hazır etmek icin bol bol vakti vardı doktorun.Arkadaşım aslında en muhimi sag saglim bebeciklerimizle kurtulmak,ne desek boş,Allah kurtarsın cumlemizi de inşallah!

maşallah bebeğine aramızdaki şuan için tek fark benimki oğlan seninki kız galiba

maşallah bebeğine aramızdaki şuan için tek fark benimki oğlan seninki kız galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…