oy maşallahhh yavruna...
ben bayramdan sonra gidecegim kontrole eylüle kadar 3000olur inşallah ..
bnmde aynen 31/8/2012 sezeryannnSelam tombikler
Ben de bugün dr daydım benim paşa da 3100 gr olmuş boyu pek belli olmaz dedi söylemedi
Herşey yolundaymış allaha şükür,37. hafta iş göremezlik raporumu aldım okuluma yollayacam
bundan sonra resmen doğum iznindeyim,kimse beni okula çağıramazzzz
tans:10/6 çıktı o da iyi bi de geçen aydan beri kilo almamışım sanırım 20 kiloylatamamlarım çok sevindim bu işe
Benim doğum traihim belli olduuuuuuuu: 31/8/2012
Maşallah canım yaa güzel kilo almış bebek ben haftaya gidicem 2.700 dese Allah derim ne yiyorsun da kızın büyüdü böyle sırrını bizede söyle
hemen olucaksınn demıstın dersın bısey anlamıosun zaman cabuk gecıooBen de sizin haftalarda olmak istiyorum.
bnm kızım küçükmüş 37.hafta içerisindeyis ama kilosu 2560 grmmış ama nst sonuçlarımıs suyumus herşeyimis iyi doktor saglıklı ama normal dogum olmas dedi sizce kötü bir kilomu doktor sorun yok ama haftada bir kontrol altında olmam gerekıyormuşş ben nerde hata yaptım acaba bebegim küçük kaldıı dr anne babaya bakınca yapısalda olabilir ddii..
bende yapmıyorum cnm bebek bakmaya gelenler yemek ıcınmı gelıo sonuctaa serbet lokum neyıne yetmıo benım gucum yok zaten kımsemızde yok burada. Yapanlara ımrenıyorum masalah valla.kızlar siz böyle doğum için pasta börek yapınca ben stres oluyorum
ben bişey yapmıyorum dolabı onlarlamı dolduracaksınız zaten herşey itiş kakış yakın akraba gelince yemeği kendileri yapar beraber yeriz uzak insanlarada
pastaneden börek ve kuru pasta karışımı tamamdır diyorum benmi yanlışım anlayamadım
Son anda hersey degısebılır cnm bence bunu beklemek daha ii olucak drr sezeryann taraftarı demekkı ama bebegın saglıgıda herseyden onemlı hakkında hayırlısı ınss..kızlar herşeyimiz yolunda ama bebeğim hala dönmedi ve doktorum o kadar moral bozucu ki bizim için bi şans bile tanımadan 25 ağustosta gel son kontrollerini yapalım sonra da sezeryana alalım diyor benim sat 10 eylül 15 gün önce almak istiyor bebeğin gelişi heyecanlandırıyor evet ama planlı sezeryana karşıyım son anda doğum sancılarıyla bile dönen bebekler var . bn ters olduğunu bile bile normal doğum istemiyorum ne kadar riskli olduğunu tabiki biliyorum ama beklemeyi istiyorum. kontrolde okadar korkutucu şeyler söyledi ki anlatamam.çok güzel bi hamilelik süreci yaşadım çok şükür hiçbir sıkıntı çekmedim nasıl olması gerekiyorsa öyle olacak doğum şekli bebeğim herşeyden önemli.makat gelişi bebekler hakkında çok okudum araştırdım uzman doktorlarda planlı sezeryana karşılar. son kontrolde biraz gergin geçti fikirlerimi doğru bulmadı kendince konuyu hemen bn bu işi yıllardır yapıyorum mevzuuna getirdi şimdi ben istediği tarihte ameliyatı kabul etmezsem sorun yaşıycaz nasıl yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var...
Bır gelısme varmı cnm orda saat kacc unutuumm benn ..Evet ediyor. Sabah olmasını bekliyorum. Doktora gidicem..
Kım uzdu senıı sole bakalım neyın var cnmmMerhaba kızlar bugün kızımı görmeye gitcez babasıyla saat 3:30 da randevmz ama hiç tadım yoküzdüler beni bugün
Allah razı olsun cnmm pc kaydettım bunu okuycam bende.. saollasınTünaydın kızlar ..Biz de kalktık oğlumla şimdi de sıcaktan bunalmaya başladık çok fenaBi geçmiş yaptım, doktora gidecek arkadaşların yazılarını bekliyoruz inşALLAH hayırlı haberlerle dönerler . Bu ara doğum yok hiç, bakalım ilk kimden atak gelicek :26: Ben bayramı geçirelim istiyorum,eylül başı ağustos sonu filan olsa hayırlısıyla sağlıcakla inşallah Son ana kadar beklemesin kuzum ona da söylüyorum , merakta bırakmasın annesini fazla özletmeden gelsin güzelce
Kızlar doğumumuz kolay olsun diye bol bol dua etmeye başlayalım ,ben netten araştırdım sizlerle paylaşayım dedim.Allah yardımcımız olsun .
Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:
Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyetel-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)
Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allaha şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.
--------------
Hamile bayanlar, ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah-ü teala doğacak çocuk da bu esma-i ilahi ile güzel ve sağlıklı olur.
Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu da İnşikak Sûresini çok okumaktır.
amın cnmm gecmıs olsunnn dıkkat et ınss catlamamıstır fılm cektırme bence ..kızlar dün akşam markete gidelim bayram şekeri fln alalım dedik çıktık evden, bayrama bi yere gidemiyoruz bari zil çalan çocuklara şeker veririz diye.
merdivenlerden inerken ayağım kaydı, nasil korktum o an, sert düşmemek için ayağımı feda ettim bi güzel burktum. sabaha şişmiş diye dr.a gittik, kırık çatlak gibi durmuyo dedi krem verdi yolladı, gerekirse kurşun yelekle fln film çekeriz ama gerek yok dedi.
kadın doğumcuma da gittim, çok şükür iyiydi bebeğim. nasıl korktum ya allah sağlıkla kavuştursun hepimizi bebeklerimize
Tansıyonunn dusmus olabılır cnm bı baktır.Ay kızlar ben bugün hiç toplayamadım kendimi. Ense kökümden başıma bir aırı varki kafamı tutamıyorumtansiyonummu oynadı noldu anlamadm
Tskler cnmmmmmmmmmmmmmmmmmmaşallah canım kızına allah nazarlardan saklasınböyle giderse yeni doğan kıyafetleri dar gelicek senin sıpaya
Tskler cnmm ..ewt normal dedı.. katlanıcaz artıkmaşaAllah cnm kocaman olmuşseninle aynıyız benimkide o kadar büyüdümü acaba bir sorun olmamasına sevindim sancılarınında normal olduğunu söylemiştim bundan sonra doğuma kadar böle çekicez işte yavrularımız iyi olsunda benimde testlerde kansızlık çıktı hapımızı 2 ye çıkardık
Ya kızlar uc gündür tuvalet hariç yataktan çıkartmıyorlar inanılmaz sıkıldım. Biraz önce yalvardım ebeye bana misin demedi. Tamam ben de cok gezeyim demiyorum ama insan gunde on dakika izin vermez mı yaa. İcim şişti tabi anında bebeğimin kalp atışlarına yansıdı. Sonra da kendime kızdım
arkadaşlar hepimiz normal doğum istiyoruz neredeyse ama yapmaya kalksak nefes tekniklerini filan hiç bilmiyoruz en azından ben bilmiyorum
bunları nasıl öğrenebiliriz, herhangi bir doğuma hazırlık kursu var mı bildiğiniz yakın zamanda yada internet sitesi bunları anlatan..
nefes ve ıkınma teknikleri önemliymiş hem bebeğe gidenoksijen açısından hem bizim daha az acı çekmemiz ve doğum süresinin kısalması bakımından..
aslında dogumdan once biraz bilgi edinilse fena olmaz sanırım,elbette o heyecanla ogrendiginiz her seyi unutmazsanız ve bir cok seyin de pratikte cok farklı yasandıgını hesaba katarsanız.
yıllarca filmlerde falan hep seyrettik normal dogum sahnelerini ve gercekte de oyle olacagını sanıyoruzama oyle olmuyor kızlar,en azından ben bu sebeple ilk dogumumda doktrotumdan azarı işittim.
simdi hersey tamam olunca yani acılmam vs tam olunca aldılar beni dogum masasına,epiduralli oldugum icin sancının gelecegini hissedemeyebilirsin dedi doktorum ben ıkın dşyşnce ıkınacaksın dedi.Ama ben sanıclarımın geldigini iyi hissettim.Tam sancı gelince oyle filmlerdeki kadınlar gibi ıhıııııhıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı diye ıkınmaya başladım bendoktor şok,napıyorsun diyo,ıkınıyorum dedim.Hic nefes kacırmayacksın ve hic sesin cıkmayacak tamam mı dedi,ikinciye sanıc gelince yine istemsiz sesli ıkındım,aaa ama kacırıyoruz bebegi falan diye kızmaya basladı doktor da,izliyonuz filmlerde boyle bagrıslı cagrısılı sonra başıma belasınız diye neyse sonuncuda artık kaptım işi,hic gık etmeden hic gucumu başka bir seye vermeden guzelce ikindim ve bebegim baş,omuz govde olmak uzere kolayca cıkıverdi çok şukur,plasentanın dogumu zaten cok daha basit,onda ıkınmaya gerek yok,en azından bana ıkınma dediler.anlayacagınız kızlar ıkınırken ses etmeyin ve nefes kacırmayın,tum gucunuzle ıkınmak ancak bu şekilde mumkun oluyor,Allah´ım yardımıcımz olsun cumlemizin de,en guzelinden en kolayından sag saglim saglıklı bebişlerle dogumlar kısmet etsin Allah´ım inşallah.
bu arada dikkatimi cekti herkes 2 hafta onceden sezeryan oluyor,lutfen doktorunuzla bu konuyu ciddi bir sekilde konusun,2 hafta onceden bebegi almayı gerektircek bir durum yok hicbirinizde,onların işine boyle kolay geldigi icin boyle oluyor.benim kızım 37 haftalık dogdu ve inanın onun o hazırlıksız halini gorur gormez icime geri sokasım geldi ama nafile boyleymiş kısmeti.Cok ama cok onemli durabildikleri kadar dursunlar bebişleriniz,doktorunuzla bu konuyu tartişmaktan cekinmeyin,o sizin bebeginiz ve şu anda size ihtiyacı var,hayatının en onemli kararlarından birini sırf doktora oyle uygun diye vermeyin,nolur.
maşaAllah senin bebişede cnm 40 haftayı doldursunda normal olur inş. şimdiden bizim topikte diğer topikler gibi sezeryan çokluğu oluştu bir rekor olsada eylül bebişlerinin çoğu normal doğumla gelse
benim de tam tersi iştahım azaldı bu aralar zaten hamile kaldığımda çok zayıftım doktorum da kilo al al diye diye bir hal olmuştu çok ta tombalak gözükmüyorum biraz popo yaptım o kadar kilolar oraya gidiyo benim galibaSenin oğluna da maşallah. Daha çok var yaa umarım fazla kilo almazsın Bebis baya büyümüş . Benim bu ara iştahım açıldı şimdiye kadar 7 kilo almıştım herhalde son ay atağa gececeğim yarısı Bebigime yarasın da sorun değil çok küçük dogmasından korkuyorum
arkadaşlar merhaba, ben dün gece eşimle kavga ettim o bana ben ona hakaretler ettik eşim benı tartakladı,7bucuk aylık hamıleyım,eşim evi terketti ben hıçkıra hıçkıra ağlarken birden içimden bir ses duydum daha sonra sustum hiç nefes bile almadım dinleştirmek için,ııııhhh ıhhhh diye tuhaf sesler duydum,bebeğim ağlıyordu sanki çok üzgünüm böyle birşey olması mümkün mü yoksa kafayı mı yiyorum? ilk defa böyle birşey yaşadım
Kızlar böyle yazmıs arkadas bir derdim var topiğinde..Sizce böyle birsey olabilir mi? ilginç geldi bana cok..Adamın hayvanlığını tartışmıyorum bile
canım haklısın erken sezeryan konusunda ama normal doğumların da çoğu 40.haftayı beklemiyo.
normal doğum riskli diye sezeryan olucam, sancılar başlarsa bebek kanala girerse riskli bizim için. beklemek bu riski artırır dedi dr.
karnımda durması hayatını riske atıcaksa erken olsun napalım, 3-4 güne bir kontrole gidiyorum suyunu takip için.
sağlık durumu yoksa dr için sezeryan olmamalı tabi ama bizim durumumuz da bu, çok üzüldüm ama napayım tek derdim bu olsun yeter ki sağlıklı olalım
asicim bu kadar olur. bdt miz aynı bebişlerimizin kilosuda aynı bnm prensesim de 2950 gr boyu 48 cm..bana da haftaya gel dedi ..nst de herşey normal çıktı ...sen bu gidişle normal doğum yaparsın dedi..ve bebiş olsa bile risk die bişi yok hiç meraklanma dedi bu yüzden çok mutluyum bugün... bide bnde şuan 64 kiloyum 50 ile kalmıştım inş. 65 te sonlanır kısmet bakalım artık :)))
asicim bu kadar olur. bdt miz aynı bebişlerimizin kilosuda aynı bnm prensesim de 2950 gr boyu 48 cm..bana da haftaya gel dedi ..nst de herşey normal çıktı ...sen bu gidişle normal doğum yaparsın dedi..ve bebiş olsa bile risk die bişi yok hiç meraklanma dedi bu yüzden çok mutluyum bugün... bide bnde şuan 64 kiloyum 50 ile kalmıştım inş. 65 te sonlanır kısmet bakalım artık :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?