Selam kızlaaaaaarrrrr
Biz de bugün kontrole gittik. Kan idrar sonuçları güzel tansiyon güzel, fakat ultrasona almadı nst çok iyi dedihaftaya perşembe bakacağız dedi. Geçen hafta 2750 idi herhalde 3000 olur haftaya :))) eşim de raporlu olduğu için oradan çıktık sinemaya gittik. Cehennem Melekleri 2'ye (bol aksiyonlu bir film) valla merak ediyordum ne yapacak diye ama o seslere kızım iyi dayandı. Babasının kızı dedim valla bir iki pıtıkladı döndü o kadar!.. çıkışta pier'de yemek yedik (İzmirliler bilir denize nazır ) ohhh miss gibi püfür püfür havada.. Yemekten sonra yürüyüş yapalım dedik, sahil boyunca yürüdük bir cafede çay içtik. Sohbet ettik, gelen geçen bana baktı durdu... Koca göbişle dolaşıyor diye herhalde! :))))) Daha yeni geldik.. Yorulduk tabii şimdi uzandık yeni koltuğumuza dinleniyoruz. Bugün kontrole gidenleri okudum maşallah bebişler büyüyor! allah bayramdan sonra sağ sağlim kucağımıza almayı nasip eder inşallah. Benim de makat geliş olduğundan sezeryan gibi gözüküyor... dönmezse benim peri kızım, o zaman bakalım sezeryan olacak gibiyiz..
elbette bebek yada anne icin bir risk varsa cok daha erken de bebek alınabilir ama ben su az oldugu icin boyle bir karar verilebilecegini bilmiyordum,bunu doktorunuzu yargılamak anlamında soylemiyorum,gercekten bilmiyordum.Suyun az olması durumunda normal dogumda nasıl bir sıkıntı olabilir bunu acıklaması lazım,cunku bir cok dogal gelisen dogumda tamamen susuz dogum oluyor eger sıkıntıdan kastı susuz kuru dogumsa.Ve aslında suyunuzun miktarını sorarsanız tam olarak kendiniz de gercekten az mı cok mu ogrenebilirisiniz(başka bir topikte hafta hafta olması gereken su miktarı yazan bir tablo yayımlamıstım gerekirse bulabliriz yine danışmak anlamında).Benim ilk gebeligimde suyum cok fazlaydı ve asıl o zaman normal dogum zamanını beklemek buyuk bir riskti,aniden suların boşalması durumunda kordon dışarı sarkabilir ve bebegi bogabilir Allah muhafaza(kızımın korodnu hem boynuna hem karnına iki defa dolalıydı),biliyorum ki hala bir cok doktor icin kordonun dolalı olması bile başlıbaşına sezeryan sebebi,benim doktorum da tam tersi hep normalden yana oldu ve hatta ben risk almayalım gerekirse sezeryan da olabilirim dedikce her dogum buyuk bir risktir dedi,sezeryan daha buyuk bir risktir aslında ama hastalr bunu bilmez dedi.Neyse hayırlısı olsun,ve aslında kafanızı da karıştırmak istemem ama icim elvermedi uyarmak istedim sadece,Allah hepimizin de yardımcısı olsun.Ve diger arkadaşlara da katııyorum,son anda da pekala sezeryan yapılabilir,bebek oyle kolay kolay siz anlamadan kanala girmez korkmayın,kanala girme aşaması son aşamadır yani ona kadar bir dunya sancı cekersiniz ve bu arada da sezeryan sartlaerını hazır etmek icin bol bol vakti vardı doktorun.Arkadaşım aslında en muhimi sag saglim bebeciklerimizle kurtulmak,ne desek boş,Allah kurtarsın cumlemizi de inşallah!
canım benim kızımda makat gelişi önceki sayfalarda yazdım bugün. bnm doktorum sezeryana günü beklemeden zorlamaya çalışıyor.senin doktorunun görüşü ne merak ediyorum. sat a göre 15 gün önce sezeryan yapmak istiyor biz karşı çıktık eşimle beklemek istiyoruz çünkü makattan başka hiçbir sorunumuz yok.
hatunlar ii geceler benım moralim o kadar bozukkiibugün kntrolüm wardı nst çok ii çıktı ama ultrasyolnda bebeğimin karın bölgesi 2 hafta geri çıktı yine..2 aydr böle ama 32. haftasında farkı kapatmıştı şimdi yine fark war ( kilosuda az 2300gr 35+1 de inşallah ii olur hepimzin yawruları da benimkide...dopleer çekıldık ordada 21. haftamdada çıkmıştı yine çektklenmeler çıktı dokroruma gittm doplerr sonucumla tekrar we dedıkı buna bakarak gelişme geriliği war diyemeyiz yapısı böle muhtemelen kafası haftasına göre büyük beli ince zayf bi bebek olucak dedi ( aksi bi durum olursa alıcaz bebeği her hafta kontrle gidicem bir soraki perşembe günü yine nst we ultrasyonda bakılıcak çok üzülüyorum iyimi acaba ewladım Allahım korusun.. bide doktorumla konuştum herşey yolunda giderse normal doğum dedi doktorum giricek doğumuma ama olduda doğum anında normal doğuramadım epidural yokmuş direk genel anestesziyle doğum yapıcaklar...haa bidee bebeğimin haftasından önce alınması gerekırse küwezi olan bi hastaneye gitmem gerekiceni söledi benım hastanemde yokmuş küçük özel bi hastane...ruhum bomboş...sabah kahwaltı yapmıyorm çalışıyorum acab bakamadımmı yawruma farkını kapatmıştı yine açılmış yine 2 hafta geri karın bölgesi...dua edin bizi inşşallah hepimiz ewladımızı sağlıkla alırız kucağımıza....desteğinize fikirlerınıze ihtiyacım çok annişler...
Canım doğum tarihi saptamadı. Normal doğumu istiyor benim doktor daha önce de normale yönlendirmişti beni ben karar veremiyorum derken. 15 gün çok erken bir zaman , allah korusun bebeğin hayatını tehlikeye atacak bir durum yoksa hele.... doktora zamanından önce doğuma girmek istemediğini açıkça söylemelisin canım ki yapmışsındır. O senin bebeğin, bırak gelişimini tamamlasın. >Gerekirse zıtlaş doktorla!!,,, bayan mı erkek mi? benim doktorum bayan. Belki o yüzden çok anlayışlı... Bir kere çok güleryüzlü valla bugün kontrol bmitince ekstra filmlerden sohbet bile ettik... Benim kıyafetime taktı bir ara (püsküllü t-shirt giymiştim, 80'lerde böyleydik biz de o günlere götürdün dedi, eh yine moda 80'ler dedim ben de gülüştük, sen 83'lüsün nereden bileceksin biz iyi biliriz ama dedi ) haftaya sorarım özellikle ne yapacağız diye söylerim canım. Ama kabul etme bebegin kordonu falan dolansa mesela allah korusun tamam ama sorun yok diyorsun doktor sana yardımcı olacak doğumu sen yapacaksın bunu herkes bilir, sana saygı duymalı... Tıbben bir şey varsa da açıklamalı. keyfe keder olmaz!
çalışma hayatının zorluğunu çok iyi biliyorum canım ama lütfenn lütfen sabah kahvaltılarını ihmal etme. yanına meyve götür aralarda 5 dk da yersin gece yatmadan önce sütünü iç. sen elinden geleni yap. bebeğinin değiştiğini göreceksin hem daha zamanın da çok. dikkat edersen 3 kiloyu toparlar bu da yeterli bi kilo zatenhatunlar ii geceler benım moralim o kadar bozukkiibugün kntrolüm wardı nst çok ii çıktı ama ultrasyolnda bebeğimin karın bölgesi 2 hafta geri çıktı yine..2 aydr böle ama 32. haftasında farkı kapatmıştı şimdi yine fark war ( kilosuda az 2300gr 35+1 de inşallah ii olur hepimzin yawruları da benimkide...dopleer çekıldık ordada 21. haftamdada çıkmıştı yine çektklenmeler çıktı dokroruma gittm doplerr sonucumla tekrar we dedıkı buna bakarak gelişme geriliği war diyemeyiz yapısı böle muhtemelen kafası haftasına göre büyük beli ince zayf bi bebek olucak dedi ( aksi bi durum olursa alıcaz bebeği her hafta kontrle gidicem bir soraki perşembe günü yine nst we ultrasyonda bakılıcak çok üzülüyorum iyimi acaba ewladım Allahım korusun.. bide doktorumla konuştum herşey yolunda giderse normal doğum dedi doktorum giricek doğumuma ama olduda doğum anında normal doğuramadım epidural yokmuş direk genel anestesziyle doğum yapıcaklar...haa bidee bebeğimin haftasından önce alınması gerekırse küwezi olan bi hastaneye gitmem gerekiceni söledi benım hastanemde yokmuş küçük özel bi hastane...ruhum bomboş...sabah kahwaltı yapmıyorm çalışıyorum acab bakamadımmı yawruma farkını kapatmıştı yine açılmış yine 2 hafta geri karın bölgesi...dua edin bizi inşşallah hepimiz ewladımızı sağlıkla alırız kucağımıza....desteğinize fikirlerınıze ihtiyacım çok annişler...
benimki de bayan canım ama nerdeee üstelik özel hastane devlet hastanesi olsa ilgilenmiyorlarda tamamen doktorun kişiliği ile alakalı. bi de bana nasıl şeyler anlattı bunalıma soktu resmen.bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah. bu arada eski günlerimi özlettin pierde çok filmler izledim bnde vakti zamanındaardından kordonda iskelede çay tavla ....
makat gelişi olarak doğum başlarsa bebeği kaybederiz dedi. bn de dedim zaten sezeryan böyle anlarda yapılan tıbbi müdahale dedim bn demiyorum ki zaten makat gelişi doğurayım diye sadece beklemek istiyorum biraz daha.ya anlıycağın bizim doktor kesip biçme sevdalısı...ay canımmmm bilsem fotosunu çeker eklerdim şimdi gece manzarasının)))
bu arada ne söyledi sana doktorun? makat gelişle ilgili mi? yoksa sezeryan ile ilgili mi? merak ettim....
Selam kızlar. Ben hastaneden eve döndüm yine..
O kadar sancıya rağmen açılma 2cm olmuş
Ama rahim çok incelmiş dedi. Bu da iyiymiş. Doğuma artık çok yaklaştı dedi..
Eve gitmek istemiyorum çok ağrım var dedim. Eğer seni hastaneye yatırırsak sürekli yatacağın için açılma olmaz dedi.
Normal hayatına devam et dedi.
Ama normal hayatıma devam etmek çok zor çünkü 100lük çıkıyor bütün sancılar. Sadece bazen 5dk ara ile bazen 15dk ara ile..
2 saat boyunca sürekli 5dk ara ile geldğinde artık hastaneye gel dedi.
Ben hala sancı çekiyorum. 2 gecedir uyumadım. Tam sızıyorum yine ağrıyla kıvranıyorum.
Eli boş eve dönmek de tüm enerjimi moralimi götürdü
allah sağ sağlim bebeğine kavuştursun seni
bu arada açılma başlamış suni sancı vermediler mi..
Vermedi ama istemem çok zormuş normal sancı bile.
Su gelirse ve açılma olmazsa ne olur dedim sen üzülme biz hallederiz dedi doktor...
Canım çok geçmiş olsun..Selam kızlar. Ben hastaneden eve döndüm yine..
Eve gitmek istemiyorum çok ağrım var dedim. Eğer seni hastaneye yatırırsak sürekli yatacağın için açılma olmaz dedi.
Ama normal hayatıma devam etmek çok zor çünkü 100lük çıkıyor bütün sancılar. Sadece bazen 5dk ara ile bazen 15dk ara ile..
Ben hala sancı çekiyorum. 2 gecedir uyumadım. Tam sızıyorum yine ağrıyla kıvranıyorum.
aa deli sanki zorla bacaklarından tut diyorsun o halde zeryan doğum hazırlanır ne var ki kaybederiz falan hamile kadına söylenir mi? senin görevin ne? böyle durumda gerekeni yapmaktan başka...makat gelişi olarak doğum başlarsa bebeği kaybederiz dedi. bn de dedim zaten sezeryan böyle anlarda yapılan tıbbi müdahale dedim bn demiyorum ki zaten makat gelişi doğurayım diye sadece beklemek istiyorum biraz daha.ya anlıycağın bizim doktor kesip biçme sevdalısı...
hatunlar ii geceler benım moralim o kadar bozukkiibugün kntrolüm wardı nst çok ii çıktı ama ultrasyolnda bebeğimin karın bölgesi 2 hafta geri çıktı yine..2 aydr böle ama 32. haftasında farkı kapatmıştı şimdi yine fark war ( kilosuda az 2300gr 35+1 de inşallah ii olur hepimzin yawruları da benimkide...dopleer çekıldık ordada 21. haftamdada çıkmıştı yine çektklenmeler çıktı dokroruma gittm doplerr sonucumla tekrar we dedıkı buna bakarak gelişme geriliği war diyemeyiz yapısı böle muhtemelen kafası haftasına göre büyük beli ince zayf bi bebek olucak dedi ( aksi bi durum olursa alıcaz bebeği her hafta kontrle gidicem bir soraki perşembe günü yine nst we ultrasyonda bakılıcak çok üzülüyorum iyimi acaba ewladım Allahım korusun.. bide doktorumla konuştum herşey yolunda giderse normal doğum dedi doktorum giricek doğumuma ama olduda doğum anında normal doğuramadım epidural yokmuş direk genel anestesziyle doğum yapıcaklar...haa bidee bebeğimin haftasından önce alınması gerekırse küwezi olan bi hastaneye gitmem gerekiceni söledi benım hastanemde yokmuş küçük özel bi hastane...ruhum bomboş...sabah kahwaltı yapmıyorm çalışıyorum acab bakamadımmı yawruma farkını kapatmıştı yine açılmış yine 2 hafta geri karın bölgesi...dua edin bizi inşşallah hepimiz ewladımızı sağlıkla alırız kucağımıza....desteğinize fikirlerınıze ihtiyacım çok annişler...
Selam kızlar. Ben hastaneden eve döndüm yine..
allah sağ sağlim kavuştursun tatlım bebişine valla bu akşam öle bi sancı ağrı çektimki seni çok ii anlıyorum diyebilirim ağladım resmen acımdan senin açılman başlamış inş fazla uğraştırmadan hemen gelir minnakın... ben tam muayene odasına girdim bi baktım kadın doğuruyo birebir şahit oldum normal doğuma ve gözümün önünde doğdu bebiş hemen tuttular annesine verdiler falan bende şok olmuş şekilde izledim çatı muayenesinin yapıldığı yerle doğum yapılan yer aynıydı arada duvar vardı sadece ama şok oldum harbiyalnız öle güzel bi andıki rabbim her birimize nasip eder o muhteşem anı inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?