Amin inşallah hepimiz yaşarız sağlıkla gelir bebeklerimiz.
Ben normal doğumu çok istiyorum. İnşallah başarabilirim. Bu arada ağrıyı hafifletme yöntemleri öğrendim deneme yanılma yoluyla :)
Ağrı varken yürümek, çömelip doğrulma hareketleri iyi geliyor. bir de eşim belime sırtıma masaj yapıyor o da rahatlatıyor..
Birebir doğuma şahit olmak seni nasıl etkiledi korktun mu :)
Allah yardımcın olsun kaç gun bole sancı çekiceksin
türkiye de olsan suniyi dayarlardı açılma olmaz bebek kalp atışları düşerdi
hoooooooooop sezeryan ..
Hangisi daha ii bilemıorum gerçi gunlerce sancı cekmek de kolay değildir eminim hakkınızda hayırlısı olsun bi an once 9-10 cm acılmalara ulasırsın inşallaaaaah
selam kızlar ben bugun arkadasıma oturmaya gittim kocişler gece çalıştıgı için butun aksam beraberdik o da hamile benden 6 hafta küçük bütün gece hamiş muhabbeti yaptık
nese eve geldim kocişle biraz yuruyelim dedik ama alttaki kemiklerimin agrısına dayanamadığım için biraz yuruyup geri döndük
yarın akşam arefe k.v lere gidicez kalmaya köyde oturuolar nese sıkıntı yok eşim demez mi iftardan önce gidip yemek hazırlıcaz k.v. ler çalışıo da ...
ben şok oldum inanın ole agrım varki kocişe bile bişiler hazırlıcak halim yok dısardan bişiler soleriz dıodum k.v. k.p. k.b. biz ben nası yemek hazırlıyım o kadar kişiye..
üstelik onlar oruc tutmuo hepsi hasta k.b. sıcakta calısıo vs. önemli değil sonuçta bi tek eşim oruclu bizde evde yiyip gidelim dedim..
bugun babasıyla konusmus yrn aks. gelcez demiş babası da erken gidin yemek hazırlayın demiş.. bi sinirlendim her an doğurabilirim şuan bide yemek hazırlıyıp servis mi yapıcam yataktan kalkamıyorum agrıdan dedim ayy nası bu kadar anlayıssız olunabilir anlamıyorum !! eşimde ben hazırlarım dıo ne yapıcaksa ? anlıcanız cok sinirlendim eşimde düşüncelidir ama nası bole dusuncesiz davranabildi bilmiyorum ona da cok kırıldım
ya bizim bu doktorlar neden bu kadar sezeryan hastası yaainsanı deli ediyolar resmen bnm doktor da bi sürü abuk sabuk şeyler anlatıyoki normalden vazgeçeyim die hemen sezeryana almak istiyo... ne saçma yaaa bebeğimin herşeyi normal suyum normall eee doğum pozisyonuda almış daha ne sezeryan olacam ... çok saçma sebeblerden sezeryan isteyen doktorlar var kızlar kolay kolay sizi kandırmalarına izin vermeyin sorun die size söledikleri çoğu şeyler aslında normal doğuma engel şey değiller ben son ana kadar beklicem nasipse.. günlerce sancı çeksemde sezeryan istemiyorum tabi hayati tehlike olmadığı sürece
mesela bi arkadaşımızın bebeği makat gelişindeymiş şu an doktor hemen sezeryan demiş ama arkadaş beklemeyi seçmiş kutluyorum onu burdan son ana kadar bebeklerin dönme ihtimali var o yüzden son ana kadar beklemek en iyisi herşey bebişlerimiz ve onların iyiliği için demi amaayrıca sezeryan bebklerin ıQ sunuda düşürüyomuş erken alındıkları için...
bu sebeble her halukarda uyanık olun tatlı annişler hemen sezeryan isteyen doktorlarınıza tepki gösterin araştırın bi güzel öle karar verin hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inş
cnm 39. haftandasın yuh yani senden nasıl böle bişe talep edebilirler ki çok kızdım şimdiben bugün mutfkta bi kaç saat ayakta kaldım die öldüm ağrıdan sen bide son haftalardasın aman dikkat et kendine eşinde anlayışlı olsun bu konuda söle sancım var de cnm hiç yorma kendini bence .... bana doktorumda sağlık ocağındaki hemşiremde artık bu haftalarda istırahat edecen dedi ..
Selam tombikler
Ben de bugün dr daydım benim paşa da 3100 gr olmuş boyu pek belli olmaz dedi söylemedi
Herşey yolundaymış allaha şükür,37. hafta iş göremezlik raporumu aldım okuluma yollayacam
bundan sonra resmen doğum iznindeyim,kimse beni okula çağıramazzzz
tans:10/6 çıktı o da iyi bi de geçen aydan beri kilo almamışım sanırım 20 kiloylatamamlarım çok sevindim bu işe
Benim doğum traihim belli olduuuuuuuu: 31/8/2012
Allah yardımcın olsun kaç gun bole sancı çekiceksin
türkiye de olsan suniyi dayarlardı açılma olmaz bebek kalp atışları düşerdi
hoooooooooop sezeryan ..
Hangisi daha ii bilemıorum gerçi gunlerce sancı cekmek de kolay değildir eminim hakkınızda hayırlısı olsun bi an once 9-10 cm acılmalara ulasırsın inşallaaaaah
Bilmiyorum ama inşallah yarına kadar sancılar düzenli olmaya başlar. Artık evde bi zeybek oynamadığım kaldı. Ne hareketler bende bi görseniz. :)
Eşime diyorum Türkiyede olsaydık şimdi çoktan beni sezeryana almıştı doktor :)
Bilmiyorum ama inşallah yarına kadar sancılar düzenli olmaya başlar. Artık evde bi zeybek oynamadığım kaldı. Ne hareketler bende bi görseniz. :)
Eşime diyorum Türkiyede olsaydık şimdi çoktan beni sezeryana almıştı doktor :)
canım evde pilates topunuz var mı?
(bu arada banım açıldı hoşbulduuumm bütün gün yoktum kavuştum size topiğimizee)
aynen wala ama hayırlısı neyse o olsun zaten sancılara katlanabılıosan sık dişini normal en güzeli
gerçi sık dişini demek kolay sancı çekmeyene , bakalım biz ne hallerde olcaz ben artık dr.a noluuurr takın şu epidurali diebilirim
kızlar merak etti hesabın kapandı die bende annene gidicektin belki orda net yoktur die kendini pasife aldın gibi şeyler düşünmüştüm
ay yok canımyaa.. bi konu vardı sokak satıcılarından bıktım diye.. ona yorum yazdım.. biri çıktı bana beddua etti resmen hem de doğacak çocuğumla ilgili.. ben yine de bişey demedim efendi gibi sen beni tanımazsın etmezsin ne hakla beddua edersin falan dedim o kadar.. şikayet ettim o kişiyi de ama toplu kıyım yaptı sağolsun mod.lar beni de banladılar. valla hiç de haksız değildim...
neyse...... geçti gitti.. ay annemlerde olunca daha çok girerimki bizim topiğe.. kociş de olmıycak yanımda.. annem zaten çalışıyor tam da kayıt - tercih açıklanma zamanı falan.. evde öyle boş boş oturucam kızımı bekliycem...
ya bu arada ben bugün bütün gün boyunca çok sıkışıktım.. karnım çok rahatsız ve çok şiş hissediyorum.nefes alırken bile tam alamıyorum çook sıkıştırıyor beni neden acaba...:44: rahatsızlık veriyor yani baya
ayy aman geçmiş olsun cnm nese geçti gitti.. bende çok kötüyüm ya uykum yok dünde doru duzgun uyumadım karnım hep kasıldı.. bu saat oldu hala uykum yok cıldırıcam bide aksam yediklerimden sanırım midem yanıobide alt taraftaki kemiklerim agrıoooo aman ne cok derdim var buna sukur neseki ... seninkide belki kasılmadır karnı insanın taş gibi oluo
ama seninki normal canımya.. baksana kaç günün kalmış..darısı başıma.. kemiklerin çatın yavaş yavaş açıldığı için ağrıyordur.. mide yanması zaten hep problemyok kasılma değil.. kasıldığımda (braxton hicks-yalancı doğum sancısı) hissediyorum yani top gibi oluyor karnım bi 20 - 30 saniye geçiyor.. ama bugün hep gergindim... sert değil karnım ama gergin.. yani sanki karnımın içinde bugün fazladan bi litre fazla su varmış gibi ya da bi kilo falan daha karnımın içinde ağırlık var gibi... (gerçi dün ilaç içtim tuvalete çıkamadığımdan yine de çıkamadım o da şişirmiş olabilir.. bakalım az önce yine içtim inşallah bu gece çıkarım da rahatlarım.. nefesim tıkanacak gibi hissediyorum sanki çok daralıyorum)
tuvalete cıkamamak da sıkıntı yapıo cnm ondandır şişkinlik.. ayy sorma az kaldı buaksam arkadastayken bile bi sürü acil durum planı hazırladılar sancılarım başlarsa napılacağına daireşim de vardiyalı olduğu için bakalım inşallah yanımdayken başlar ssancılar...
nese cnm kociş uyuyalım artık dıo bende yatayım bari gelir belki uyku bana daii geceler ağrısız rahat uykular
günaydın kızlar kocamı uğurladım 4 te memlekete gitti, şimdiden çok özledimmmm inşallah sağsalim gelir, perşmebeye daha çok vaaaaar. Ben de sabah annemlere gidicem.
Gece klima çarptı beni, bi kalktım nasıl hapşuruyorum, gözler olmuş kıpkırmızı, burnum akıyor, kaşınıyor, 1-1,5 saat yatamadık. Çookkk uykusuzum.
ay dikkat et canımya.. yazın gribi de fena olur hele bi de hamileyiz kendimizi daha iyi korumamız lazım... ben de uykusuzum ama yatamıyorum karnım çoook rahatsız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?