kızlar hamile insana bu kadar sıkıntı yapılır mı yaaa çok gerginim şuan
k.v. ye ugradık mevlüt için kaç kişi çağırırsın die sordum 70 kişi en az saydı bana onu çağırmadan olmaz bunu çağırmadan olmaz anne dedim 70 senden 40 kişi bnm taraftan gelse 110 kişiyi nasıl sıgdırcam eve yok yok sıgar yerlere oturulur dıo. mutfagım ufacık zaten 2 kişi yan yana geçemıo ay çıldırıcam resmen ya doğum yap loğusa ol bide bunlarla ugras ama kendi evine çay içmeye bile kimseyi çağırmıo biliomusunuz ben hastayım yorgunum çay koyamam kimseye dıo .. ama mevlüte 70 kişi çağırıo ama ben olsam bende çağırırım pilav vs yemek dağıtım işleriyle teyzemler ablamlar annem falan ilgilencek evimi ablam temızlıcek silcek supurcek ohh nee guzel misafir gelip misafir gitcek ... bole sinirlerimi zıplatıolar geriliorum bebeiş de karnımda kasılıo resmen
kızlar hamile insana bu kadar sıkıntı yapılır mı yaaa çok gerginim şuan
k.v. ye ugradık mevlüt için kaç kişi çağırırsın die sordum 70 kişi en az saydı bana onu çağırmadan olmaz bunu çağırmadan olmaz anne dedim 70 senden 40 kişi bnm taraftan gelse 110 kişiyi nasıl sıgdırcam eve yok yok sıgar yerlere oturulur dıo. mutfagım ufacık zaten 2 kişi yan yana geçemıo ay çıldırıcam resmen ya doğum yap loğusa ol bide bunlarla ugras ama kendi evine çay içmeye bile kimseyi çağırmıo biliomusunuz ben hastayım yorgunum çay koyamam kimseye dıo .. ama mevlüte 70 kişi çağırıo ama ben olsam bende çağırırım pilav vs yemek dağıtım işleriyle teyzemler ablamlar annem falan ilgilencek evimi ablam temızlıcek silcek supurcek ohh nee guzel misafir gelip misafir gitcek ... bole sinirlerimi zıplatıolar geriliorum bebeiş de karnımda kasılıo resmen
canım çok sıkkın.. allahım içimi ferahlat..
Nıye canım hayırdır?
eşimin tayini giresuna çıktı. 1 aydır ordaydı. 10 günlüğüne rapor almıştı ama çağırdıkları için yine gitti. muhtemelen doğumda yanımda olamıcak. doğumdan 1 ya da 1 buçuk ay sonra evi oraya taşımamız lazım. ailem burda. bebekle tek başıma kalıcam. gerçi eşim şimdiye kadar gördüğüm en yardımsever, pozitif insan ama yine de korkuyorum. 20 yıllık ömrümde hç istanbuldan çıkmadım bile. şimdi başka bir şehre alışmak.. hem de minicik bir bebekle.. sanırım doğum hüznü denen psikolojik olayı çok ağır geçiricem..
eşimin tayini giresuna çıktı. 1 aydır ordaydı. 10 günlüğüne rapor almıştı ama çağırdıkları için yine gitti. muhtemelen doğumda yanımda olamıcak. doğumdan 1 ya da 1 buçuk ay sonra evi oraya taşımamız lazım. ailem burda. bebekle tek başıma kalıcam. gerçi eşim şimdiye kadar gördüğüm en yardımsever, pozitif insan ama yine de korkuyorum. 20 yıllık ömrümde hç istanbuldan çıkmadım bile. şimdi başka bir şehre alışmak.. hem de minicik bir bebekle.. sanırım doğum hüznü denen psikolojik olayı çok ağır geçiricem..
faceteki grubun kurucusu sen misin şu grubu görünür yapsan 5 dakkalığına da bizde katılsak olmaz mı
benim annem (eşimin annesi) çok iyidir allah sana sabır versin bugünde görülen dagın dibi yakındır diyor haftaya ummalı bir temizlik yapayım sen elini sürme diyor sakın iş yapma kıyamam yaaaa çok severiz birbirimizi allah razı olsun
canım allah sana sabır versin ama mevlüt için 110 kişi benim bile gözümü korkuttu çok bence kendinide keni toparlamış olacaksın zaten ama üstesinden gelirsin diye düşünüyorum bol bol dua et
Canım sakın canını sıkma bebeğini de boş yere germe. Sen kocanı ikna et o da annesine söylesin. o kadar insan bi de bebeği görmek isteyecek yazık değil mi. laf anlayan var anlamayan var o kadar kalabalık bebeğe iyi olmaz zaten. allah korusun mikrop filan kapar.
canım benım ya,bunları dusunme daha şimdıden sen yaa,bak sunun surasında kac gunun kalmış,strese sokmasınlar senı,hem gercekten cok fazla o kadar kısı,evın kac m2 ,nasıl sığcak o kadar ınsan..zaten lohusa ınsan cekemez o kadar kısıyı,hıc mı dusunmuyolar bunlar,cocuk doğurmamıslar herhalde kendılerı hıc..daha erken de böle seyler konusmaya.hele sağ salım kucağıma alayım de,sonra bakarız de..kolay sankı o kadar kısıyı ağırlamak.elını bıseye atmasan bıle sıkıntısı yeter..
kızlar size şok bi haberim var
eşim geldi..kahvaltı yaptık hepberaber.. (sabah kuduz gibi kaşınıyodum bi de iki gündür sırtımda -belimde değil daha yukarıda) sanki bıçak batmış gibi ağrı vardı ama hiç bi belirtiye yormadım çünkü ne biliyim ben bele girer ağrı kasığpa girer diye düşünüyodum)
herneyse.. kahvaltı muhabbet falan.. bi lavaboya gittim bi iki damlacık pembe kan.. (regl kanı gibi değil taze kan gibi nasıl anlatıyım açık renk yani..) hemen anneeeeeeeeeeeeee geeeeeeellllllllllllllll dedim :) annem geldi gösterdim.. hastaneye gideriz annecim hemen panik yapma dedi.. panik falan da değildim garçi ama ne biliyim.. yüzümde dehşet mi vardı ne :)
eşime de gösterdim.. ardından bi daha kontrol ediyim dedim pedimde de hafif pembe bi damla falan kan vardı..
durun dedim ben bi kendim kontrol edeyim nerden geliyo bu kan.. peçete aldım aynayı karşıma koyup heryeimi santim santim kontrol ettim.. yok yani ordan geliyo..e ben neden çok iyiyim ?? hani şarıl şarıl kan gelicekti.. ya da ne biiyim ağrı sızı su falan... Allah Allah...
neyse duş aldım (o kadar sabırla epilasyon için beklettiğim tüycüklerimi malesef jiletle almak durumunda kaldım orama burama bakıcaklar korkusuyla) giyindim hastaneye gittik..
direk nst'ye aldılar. nstde 7-8 tane sancı çıkhafif şiddette.. bende tık yokki.. ve EBE GÖRÜNDÜÜÜÜ Bi de kontrol edelim bakalım dedi.. Ay dedim çatı muayenesi mi... Evet dedi.. Benim eğer bu gelen kanama falan doğum başlangıcı değilse çatı muayenesi doğumu tetikleyebiliyomuş dedim çok bilmişlikle...yok canıııım dedi..
Neyse taktı eldivenleri dur dur dur bi saniye ben bi kendimi salıyım gevşetiyim çok gerginim sanırım dedim.. tamam dedi güldü.. gevşettim sanırım dedim.. ıy ne gıcık bişey o çatı muayenesi.. kurcaladı baya bi.. ama ben tabi ne gevşemesi kastıkça kastım popişim havada yaptı muayeneyi.. iyiki gevşettin kendini dedi.. dimi dedim ben de güldüm..
bir cm açıklık ve incelme var dedi.. ben bir şooookkkk daha
okuya okuya hepbirlikte doğum yapanlarla yaşaya yaşaya her moku biliyorumya.. nasılyaa''lardayım ben hala.. benim ağrım sızım olması lazım ama ben domuz gibiyim dedim.. neyse aldık nst sonuçlarımızı.. annemin arkadaşı diğer EBEMİaradık, söyledik durumu akşamki kontrole o da gelicek.. bu arada benim kadar şom ağızlı da yoktur heralde benim dr yarından sonra geliyo.. kendi doktorum yok..
Ebe aileye açıklama yaptı.. 1cm açıklık var, incelme de başlamış doğum için kesin bişey diyemem ama bu başlangıç kabul edilir.. 12 saate de olabilir 1-2 güne de dedi... aha bi şok daha
eve geldik ben hala bunlar sanki bi başkasının başına geliyo gibi hissediyorum.. bi garip içim.. çay içtim bi bardak.. eşim uçuştan gelip direk ist.dan buraya gelmişti uyuyalım biraz dedim.. 3te yattık ben uyuyamadım dön dön.. sırtımdaki ağrı bi saniye geçmiyo.. kalktım size yazıyım dedim hemen...
şimdilik gelişmeler bu kadar.. akşam 8'de yine EBEMİ GÖRÜCEM yani
(bu arada bi iki saattir çoooooooooooooooookkkkk hafif kasık ağrım var..regl ağrımın 1/8'i gibi falan o kadar..)
vay ne yazdım be :)
canını sıkma istanbuldan sonra temiz havası olan bir yerde bebegiinibüyüteceksin ne güzel tabiki eşin yanında olsa daha iyi olur ben ordu ünyedeyim yaz başında eşimle j-kahvaltıya gitmiştik giresuna umarım begenirsincanım çok sıkkın.. allahım içimi ferahlat..
Evet canım eşinin yanında olamayacak olması senin için zor bir durum. Bu açıdan bakınca Allah yardımcın olsun diyorum. Ama başka bir şehre taşınmak belki de korktuğun kadar kötü olmaz. Haklısın insanın hiç bilmediği bir şehre alışması ilk başlarda zor olabilir ama bunda da vardır bir hayır. Bak ben başka bir şehirde degil başka bir ülkede yaşıyorum yılın 6 ayı. Geri kalan 6 ayda da Türkiyedeyim ama o şehirde de ne eşimin ailesinden ne kendi ailemden kimsem yok. Evinde huzurun yerinde olsun herşeyin üstesinden geliniyor. Allah göstermesin ailenle aynı şehirde olup evinde huzursuz olamn daha kötü. Bir de bu açıdan bak ve gönlünü ferah tutmaya çalış....
Ay canım yaa,uzulme,gelen bebeğin şansınla gelır merak etme,yenı bır sehır ,yenı ınsanlar yenı arkadaslar yenı dostlar demek unutma,bak burda bıcoğumuz gurbetteyız,hele ben unıversıteyı de sayarsam 12 senedır hep dısardayım.Manısam gozumde tutuyor,bıcoğumuz da bebeğimızle yalnız kalcaz emın ol,onu kendı basımıza buyutcez,herkes yapıyor,bız neden yapmayalım,pozıtıf dusun,olumsuz seyler aklına getırme.doğacak olan evladını dusun,eşin doğumda yanında olmasa da olsun,ılk sen olmayacaksın bu,sonucta bebeğinn babası hep yanınızda olcak sonrasında,hıc yanında olamayacakları dusun..rahatla bıraz canım.herseye rağmen yenı bı bırey gelıyor aılenıze ne guzel:))
Allah yardımcın olsun cok zor loğusa halinle ama kendini bırakmıcaksın eşinden destek alıcaksın moral alıcaksın Allaha sıgınıcaksın burdan bizde birbirimize destek oluruz inşallah allah buyuk
Allah hepinizden razı olsun kızlar.. içim bir nebze rahatladı. etrafımda felaket senaryoları uyduran o kadar kişi var ki.. yok ailesiz nasıl yaşayacakmışım da tek başıma nasıl bebek bakıcakmışım da oralara nasıl alışıcakmışım da daha neler neler.doğal olarak telaşlanıyorum. sizinle dertleşmek çok iyi geldi.canını sıkma istanbuldan sonra temiz havası olan bir yerde bebegiinibüyüteceksin ne güzel tabiki eşin yanında olsa daha iyi olur ben ordu ünyedeyim yaz başında eşimle j-kahvaltıya gitmiştik giresuna umarım begenirsin
Allah hepinizden razı olsun kızlar.. içim bir nebze rahatladı. etrafımda felaket senaryoları uyduran o kadar kişi var ki.. yok ailesiz nasıl yaşayacakmışım da tek başıma nasıl bebek bakıcakmışım da oralara nasıl alışıcakmışım da daha neler neler.doğal olarak telaşlanıyorum. sizinle dertleşmek çok iyi geldi.
mrb arklar.nasılsınız? buraya gırıp dogum yapan var mı dıye bakıp cıkmakla yetınebılıyorum ancak.bır ıkı haftadır ıyı degılım.gebelik allerjisi oldum.her tarafım cok felaket kasınıyor.kızardım.allah dusmanımın basına vermesın.cok zor bır durum.gecelerı uyuyamaz oldum.bu arada makat gelıs oglum bas asagı donmustu.bır ogrendımkı tekrar makat gelıs olmus...sezeryan deddıler.2 sonra tekrar bas gelıs olmus.bızı oynatıoo masallah:) ıns bas asagı kalır:) bugun ıkı tane ıgne oldum da sankı azaldı kasıntılarım.benden sımdılık bu kadar.dogum yapan varsa bana haber veren olursa ozelden falan sevınırım:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?