2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Canım sakın canını sıkma bebeğini de boş yere germe. Sen kocanı ikna et o da annesine söylesin. o kadar insan bi de bebeği görmek isteyecek yazık değil mi. laf anlayan var anlamayan var o kadar kalabalık bebeğe iyi olmaz zaten. allah korusun mikrop filan kapar.

canım benım ya,bunları dusunme daha şimdıden sen yaa,bak sunun surasında kac gunun kalmış,strese sokmasınlar senı,hem gercekten cok fazla o kadar kısı,evın kac m2 ,nasıl sığcak o kadar ınsan..zaten lohusa ınsan cekemez o kadar kısıyı,hıc mı dusunmuyolar bunlar,cocuk doğurmamıslar herhalde kendılerı hıc..daha erken de böle seyler konusmaya.hele sağ salım kucağıma alayım de,sonra bakarız de..kolay sankı o kadar kısıyı ağırlamak.elını bıseye atmasan bıle sıkıntısı yeter..

Nıye canım hayırdır?

eşimin tayini giresuna çıktı. 1 aydır ordaydı. 10 günlüğüne rapor almıştı ama çağırdıkları için yine gitti. muhtemelen doğumda yanımda olamıcak. doğumdan 1 ya da 1 buçuk ay sonra evi oraya taşımamız lazım. ailem burda. bebekle tek başıma kalıcam. gerçi eşim şimdiye kadar gördüğüm en yardımsever, pozitif insan ama yine de korkuyorum. 20 yıllık ömrümde hç istanbuldan çıkmadım bile. şimdi başka bir şehre alışmak.. hem de minicik bir bebekle.. sanırım doğum hüznü denen psikolojik olayı çok ağır geçiricem..

Evet canım eşinin yanında olamayacak olması senin için zor bir durum. Bu açıdan bakınca Allah yardımcın olsun diyorum. Ama başka bir şehre taşınmak belki de korktuğun kadar kötü olmaz. Haklısın insanın hiç bilmediği bir şehre alışması ilk başlarda zor olabilir ama bunda da vardır bir hayır. Bak ben başka bir şehirde degil başka bir ülkede yaşıyorum yılın 6 ayı. Geri kalan 6 ayda da Türkiyedeyim ama o şehirde de ne eşimin ailesinden ne kendi ailemden kimsem yok. Evinde huzurun yerinde olsun herşeyin üstesinden geliniyor. Allah göstermesin ailenle aynı şehirde olup evinde huzursuz olamn daha kötü. Bir de bu açıdan bak ve gönlünü ferah tutmaya çalış....

Ay canım yaa,uzulme,gelen bebeğin şansınla gelır merak etme,yenı bır sehır ,yenı ınsanlar yenı arkadaslar yenı dostlar demek unutma,bak burda bıcoğumuz gurbetteyız,hele ben unıversıteyı de sayarsam 12 senedır hep dısardayım.Manısam gozumde tutuyor,bıcoğumuz da bebeğimızle yalnız kalcaz emın ol,onu kendı basımıza buyutcez,herkes yapıyor,bız neden yapmayalım,pozıtıf dusun,olumsuz seyler aklına getırme.doğacak olan evladını dusun,eşin doğumda yanında olmasa da olsun,ılk sen olmayacaksın bu,sonucta bebeğinn babası hep yanınızda olcak sonrasında,hıc yanında olamayacakları dusun..rahatla bıraz canım.herseye rağmen yenı bı bırey gelıyor aılenıze ne guzel:))

allah razı olsun cnm ablamlarla konustum tel.dee onlarda ist.dalar işte ancak tel.den dert anlatıoruz 110 kişi bu sıcaklarda onlara da cok geldi k.v. ile konuş en yakınları cağırsın yoksa sen sıcakta yatak odasında küçücük bebekle o kadar insanla hoşbeş etmekle hasta olursun bebekte hasta olur dediler.. k.v. yi sever onlar bende severim k.v. yi ama kafasına gore iş yapmasına ayar oluyorum şimdi k.v. ye dicem ki o kdar kişiyi çağırıosun madem azaltamıcaksın senin evde okutalım hem koy yeri orası insanlar kapının önlerinde bu sıcaklarda otururlar bnm apartman dairesine benzemez hem ister 100 kişi çağırsın sonucta kendi evi onun evinde bnm yatak odam da var bende sererim yatagımı gecerim yatak odasına yatarım .. aslında mantıklı ama yüzde yüz kabul etmez cunku komşularını bile çaya çağırmıo ben agırlayamam dıo. çok sanslısın bnmki temizlik yapmaktan falan bahsetmıo bende gecen halılarımı sildim eşimde halıları sildiğimi soledi bi ton kızdı bana nie halıları silmişim bebeğe bişi olur falan die.. kayınbiraderim de cok severim ezdırmez hiç direk annesine o zaman git sen sil dedi direk :)))
k.v. de ablaları var onun yapcaklar falan deyip sıyrıldı gerçi ben temızlık beklemıorum kimseden zaten tarlada calısıo gelip bana iş yapamaz da laf da solemesin dimi :)))

ay şimdi sakinledim ya kendime de kızdım nie takıorum die çünkü k.v. bana karısmaz aslında ii de geciniriz cok konusması dısında aman hamile kadınlar ve loğusaların işine karısmasınlar kızdırmasınlar herseyı takıoruz napalımmm

aynen kızlar onemli olan benim psikolojim bebeğiminde sağlığı kimseyi takmamam lazım en dogrusu bu ayy hem size hem ablamlara anlattım rahatladım şimdi biraz çene yaptım stresimi attım :))) hayır zaten ciddi anlamda gerginim hem sancı gelmıo dogum baslamıo bi yandan baslasa dayanılmıcak sancılar nası olcak korkusu da var karambole bişi yasıcaz haberimizde yok korkular vs.ler bide bole şeylerle bizi germesinler

ev 100 m2 ama mutfagım kücük 110 -120 kişiye tabak hazırlamak o mutfakta imkansızz

Allah yardımcın olsun cok zor loğusa halinle ama kendini bırakmıcaksın eşinden destek alıcaksın moral alıcaksın Allaha sıgınıcaksın burdan bizde birbirimize destek oluruz inşallah allah buyuk

Ayhhh okurken şok oldum :18: Sıkıntı bastı beni :18::18::18: Şuan çok merak ediyorum durumunu gelir gelmez yaz bize mutlaka Dularım seninle tatlım Rabbim yar ve yardımcın olsun inşaAllah.

canım çok sıkkın.. allahım içimi ferahlat..
canını sıkma istanbuldan sonra temiz havası olan bir yerde bebegiinibüyüteceksin ne güzel tabiki eşin yanında olsa daha iyi olur ben ordu ünyedeyim yaz başında eşimle j-kahvaltıya gitmiştik giresuna umarım begenirsin

kızlar sizin bebişler baş aşagı pozisyonu aldılarmı benimki hala yukarda

Allah yardımcın olsun cok zor loğusa halinle ama kendini bırakmıcaksın eşinden destek alıcaksın moral alıcaksın Allaha sıgınıcaksın burdan bizde birbirimize destek oluruz inşallah allah buyuk

Allah hepinizden razı olsun kızlar.. içim bir nebze rahatladı. etrafımda felaket senaryoları uyduran o kadar kişi var ki.. yok ailesiz nasıl yaşayacakmışım da tek başıma nasıl bebek bakıcakmışım da oralara nasıl alışıcakmışım da daha neler neler.doğal olarak telaşlanıyorum. sizinle dertleşmek çok iyi geldi.

mrb arklar.nasılsınız? buraya gırıp dogum yapan var mı dıye bakıp cıkmakla yetınebılıyorum ancak.bır ıkı haftadır ıyı degılım.gebelik allerjisi oldum.her tarafım cok felaket kasınıyor.kızardım.allah dusmanımın basına vermesın.cok zor bır durum.gecelerı uyuyamaz oldum.bu arada makat gelıs oglum bas asagı donmustu.bır ogrendımkı tekrar makat gelıs olmus...sezeryan deddıler.2 sonra tekrar bas gelıs olmus.bızı oynatıoo masallah:) ıns bas asagı kalır:) bugun ıkı tane ıgne oldum da sankı azaldı kasıntılarım.benden sımdılık bu kadar.dogum yapan varsa bana haber veren olursa ozelden falan sevınırım:)))

cnm boyle diyenlere gıcık oluyorum tabiki aileni yaşadığın şehri özlersin ama eşinden ayrı kalmak zorunda olsaydın o bence daha zordu düşün memurluk öğretmenlik kazanıp yeni doğm yapıp tek başına yaşamak zorunda kalan anneler var onlar ne yapsın senin kocan yanında Allahın izniyle çekirdek ailenizi de kuruosunuz daha ne olsun hiç üzülme

geçmiş olsun cnm kolestaz değil anladığım kadarıyla kaşınmak çok zor ama bende de var Allahtan çok sık değil ole geceleri uykumdan uyandırmıo çok şükür .. hepsi bebişler gelince geçicek inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…