günaydın cnm... mihrace doğum yaptı
ohhh mis gibi senin işler de bitmiş:)
İnanmıyorum ya demek kızdaki doğum enerjisiymiş, çok hareketliydi son günlerde.
Ay ewet sonunda işler bitti, aklım çıkıyordu kıyafetler yıkanıp ütülenmeden bebek gelecek diye. Sadece çantanın hazırlanması kaldı.
MRTYLZ den hbr yok sanırım. umarım herşey yolundadır
kızlar geçen yazmıştım acile gittim sancılardan diye neyse açıklık kontrolü falan yapıldı açılma yoktu.sadece 60-0 lerde falan sancılar çıktı sonra serum taktılar sabaha kadar 4 tane sancılar azaldı bebeğin kalp atışları yüksek dediler oda düzeldi. neyse çıkardılar beni geri. ama sabaha kadar 5 kere falan açıklık kontrolü yapıldı.
o günden 2 gün sonra dün sabah lavoboda kan geldi vajinadan.kırmızı ve azdı ben nişansa bile hemen doğum olmaz bekleyim dedim telaş yapmadım.dünden beri ara ara kasılmalarım devam ediyo.bugünde farkettim düne kadar daha yukarı vuran oğlum ayaklarıyla bu sefer daha aşağılara vuruyo ve kafasını aşağı dayıyo çıkacak gibi canımı yakıyo.
dünkü kanama nişan olabilirmi acaba nişansa ne kadar beklemeliyim daha geçen 1 gece acilde yatınca yine boşa gitmek istemiyorum.acaba o günkü açıklık kontrolleri tetiklemiş olabilirmi geliyomu benim oğlan kafam çok karışık.
sanırım en iyisi sancıların sıklaşmasını bekleyim çünkü bebeğimin hareketleri falan iyi sürekli takip ediyorum.
ama korkuyorum bi yandanda bazıları doğum sancısı yürütmez falan desede her insan farklı yaşıyo benim çoğu tanıdığım 4-5 cm e kadar sancı falan hissetmemişler doğuracaklarını bile anlamamışlar.annemde muayneye giderken hastanenin asansöründe suyu gelmiş açılması sancısı varmış ama hiç hissetmemiş.
bekliyorum sancıları ama ya hissetmessem doğurcağımı diyede çok korkuyorum.
çok uzattım kızlar sanırım. ama bişey bilmemek çok zor.ilk olunca.
kızlar geçen yazmıştım acile gittim sancılardan diye neyse açıklık kontrolü falan yapıldı açılma yoktu.sadece 60-0 lerde falan sancılar çıktı sonra serum taktılar sabaha kadar 4 tane sancılar azaldı bebeğin kalp atışları yüksek dediler oda düzeldi. neyse çıkardılar beni geri. ama sabaha kadar 5 kere falan açıklık kontrolü yapıldı.
o günden 2 gün sonra dün sabah lavoboda kan geldi vajinadan.kırmızı ve azdı ben nişansa bile hemen doğum olmaz bekleyim dedim telaş yapmadım.dünden beri ara ara kasılmalarım devam ediyo.bugünde farkettim düne kadar daha yukarı vuran oğlum ayaklarıyla bu sefer daha aşağılara vuruyo ve kafasını aşağı dayıyo çıkacak gibi canımı yakıyo.
dünkü kanama nişan olabilirmi acaba nişansa ne kadar beklemeliyim daha geçen 1 gece acilde yatınca yine boşa gitmek istemiyorum.acaba o günkü açıklık kontrolleri tetiklemiş olabilirmi geliyomu benim oğlan kafam çok karışık.
sanırım en iyisi sancıların sıklaşmasını bekleyim çünkü bebeğimin hareketleri falan iyi sürekli takip ediyorum.
ama korkuyorum bi yandanda bazıları doğum sancısı yürütmez falan desede her insan farklı yaşıyo benim çoğu tanıdığım 4-5 cm e kadar sancı falan hissetmemişler doğuracaklarını bile anlamamışlar.annemde muayneye giderken hastanenin asansöründe suyu gelmiş açılması sancısı varmış ama hiç hissetmemiş.
cnm çatı muayenesinden sonra kanama olabiliyormuş. hem de senin 5 defa yapılmışzorlamışlardır muhtemelen.tabii nişanda olabilir. nişan olunca gitmene gerek yok diye biliyorum.çünkü nişandan hemen sonra gelmiyor bebek. bi kaç gün sürüyor gelmesi...sancıların başlayınca ( düzenli) ya da suyun gelince gidersin ama lütfen bu arada bebeğinin hareketlerini kontrol etmeyi ihmal etme.
dediğin gibi herkesin sancısı ağrısı farklı oluyor cnm. kimisi nst ye girdiğinde sancı çıktığında şaşırıyor bişey hissetmiyorum diye kimisi sancılarım var diye gidiyorsancı çıkmıyor. herkesi ağrı eşiği farklı işte...
istersen doktorunu da arayabilirsin içinin rahat etmesi için.
Canim günaydın. Ben de o konuda paranoyak oldum. Ya sancımı hissedemezsem ya suyu anlayamazsam diye manyak oldum iyice:) inşallah hepimiz rahat rahat anlarız doguracagimizi.
kızlarrr.....şu kıl tüy işinizi ne yapıyorsunuz?? daha doğrusu şöyle anlatayım.
şimdi ben yeni ağda yaptırdım.doğumdan önce 1 kere daha yaptırırım tertemiz giderim diyordum( ayda 1 kere yetiyor bana . çünkü yok gibi bişey)
ama gelin görün ki benim doktor 37 den sonra sanırım her hafta çatı kontrolü yapıyor. çünkü ben hastaneye gittiğimde son ayında olan bayanlara sekreter kız hep soruyor tuvaletinizi yaptınız mı diye?? yani çatı kontrolü yapılıyor.
ben de öyle açamam sanki. temiz olmak istiyorum. jilet hayatta yapamam çok korkarım. siz nasıl yapıyorsunuz? ben çok zorlanıyorum makineyle falan çıkanları alayım desem. inanaın h. sonu ayak tırnaklarımı bile zor kestimöyle çok şişmedim ama eğilmem mümkün değil
Canim ben Tr de olsam sanırım agdaciya her hafta giderdim her ihtimale karsı:) ama burada oyle bir şansım yok maalesef. O yüzden daha önce bende hic yapmamış olsam da makinanın traş aparatiyla yapıyorum. O parçasını aldığımdan beri kullanmamıştım simdi işe yaradı. Aman ne sıkıntılı is:))
kızlar selam
sizler daha tecrubelısınızdır dıye sıze danısayım dedım 19 haftalık hamıleyım ama kontolde doktor bebek 21 haftalık gözukuyor dedı bu ne demek?sat 16 nısan benım.eger sezaryan olcaksam hangısıne göre dogum yapıcam.bebegım 370 grammıs acaba haftasına göre gramı fazla oluncamı önde dıyorlar bılen varmı?
Günaydın kızlar,kontrole gidecekler hayırlı haberlerle gelin inşallah..
Agustos annelerinin topiklerini de takip ediyorum ama
hiç biri nete giremiyo sanırım artık :)
çok sessizleşmiş...
Sıra bizim topikteee:18:
Canim bebisin nasil:) op kokla onu bizim yerimize de:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?