2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

meraba kızlar herkes iyidir inşallah dün kontrolüm vardı nstye de girdim kızım 3300gr suyumuz da iyiymiş nstde biraz sancım çıktı ama doktorumuz doğurtacak kadar değil dedi haftaya pztesi yine nstye giricem bi de bulantım vardı benim bayadır idrarımda kum çıktı ilaç verdi ama daha almadım kullansam mı kullanmasam mı tereddütte kaldım var mı idrar yollarında enfeksiyon çıkan benim gibi

şampuan, bebek yağı ıslak mendil aldım ben. başka birşey almadım.aslında altını yıkamayı ya da pamukla silmeyi istiyorum ben ama ıslak mendil bulunsun tabii.

Evet bi de ıslatılabilir pamuk aldım, Twins Baby adında. Normalde onu kullanacağım temizlemek için ama dışarıda zor olur diye Uni Baby Yenidoğan ıslak pamuk aldım. Hatta şu anda Şok markette indirimde 3 lüsü 10,90 TL.

kızlar bende 2012 mayıs annesiyim kızımı normal doğum istememe ragmen sezeryanla dünyaya getirdim suyunun cok azalmasından ve catımın bıraz dar olmasından dolayı ki doğumum epidural oldu doktorumda kızım dogdugunda kordonu dolanmıs dedi hic normali denemedik cünki zzaten hiç aşagıya inmemişti parmak ucu açıklıgım vardı ve kalp atışlarıda yavaslamıstı çok şükür Rabbime sağlıklı bir şekilde dogdu. Ben çok üzülmüştüm normal yapamadım diye ama hayırlısı demek lazım yani bir doğum şekli için israr etmemek lazım onu öğrendim. Ve o gün hastanede kontrole gittiğimde nişanım gelmişti ve amiliyata girerken de sancım hafif hafif başlamıştı. bebeğimin de doğuma kendini hazırlamaya bailamış olması mutlu eti beni. sezeryana alındığım gün kontrole gitmiştim çantam yarım yamalak hazırdı kaynanamdan evimi karıstırıp tamamlatmak durumunda kaldım (insan nihayet doğuracağına inanamıyor ve nedense hazır olmayabiliyor siz öyle yapmayın ne olur ne olmaz hazır olsun herşeyiniz)

Bu arada kızlar ben 2 takım pijama koymuştum ama o kadar terliyorsunuz ki inanın yetmiyor sonradan 3-4 adet daha üst koydurttum eski pijamalarımdan (2 gün kaldım hastanede) ayrıca emzirme atleti kesinlikle gerekli südyen yetmiyor ki sırf sütyen alırsanız atleti kaldırmak zorunda kalıyorsunuz beliniz açıkta kalıyor bir zaman sonra üşüyorsunuz.

meme çatlağım hiç olmadı ama daha hastanedeyken lansinaoh lanolin kullandım her emzirdiğimde ister 10 dk arası olsun ister 1 saat kesinlikle cok faydasını gördüm biraz pahalı gibi geliyor ama zaten 1 tüp bitmedi bile alıştı göğüsler.

ve kızlar emzirebilirmiyim sütüm yetermi diye dert ederseniz sütünüz olmaz yetmez endişeliydim cevremde kimsenin sütü olmadı diye benimde olmadı ısrarla emzirdim 15 gün boyunca mama vermedim ama bebeğim zayıfladı 550 gram verdi doğum kilosundan düştü hareketli olduğundan ve güçsüz düşmediğinden son dak kadar denedim olmadı mamaya başladım kilosunu toparladı şuan normal kiloda. hastanede bebek hemşiresi (gıcık olmustum canımı cok sıkmıstı) gelip gidip meme ucumu sıkıyordu senin sütün yok diyip duruyordu mama ver diyordu bende ben emzirmek istiyorum dediğimde beni tersledi heh biz kötü bişey söylüyrouz sanki emzirme diyoruz gibi laflar etti) o an tam ayık olmadıgımdan sonradan bazı şeyleri daha çok taktım. Bilemiyorum doktorlar farklı şeyler söylüyor kimi diyor bebek zaten 4-5 günlük depoyla doğar o ilk sarı süt ona yeter sık sık emzirin kimi diyor aman 2-3 saatte bir emzirin uyuyor bile olsa uyandırın emzirin süt gelmezse mama verin. ben her ağladığında meme verdim emdi emdi yetmedi hep ağladı. şimdiki aklım olsa emzirirdim bıraktıgında 30-60 cc arası mama verirdim ve süt sağma makinası alıp sağardım. sonra ya sütün çoğalır yada aynı gider. süt artıran şeylere humanaya vs hamileliğin son ayında başlamak lazımmış haberiniz olsun ben doğumdan sonra başladım. humanayıda eğer almanyada bir tanıdığınız varsa siparış verin 6tlye falan geliyor ama eczanede 19 tl. bu arada ben bebeğimi emzirmek için uyandırmadım 5-6 saati gecmediği sürece zaten uyansa da genelde uyuya kalıyor tekrar. sarılığımızda normal seyrinde gecti gitti. şuan kızım 3 aylık oldu hala emziriyorum yetmiyor sütüm üstüne mama veriyorum benimkisi az süt çok mama oldu ama Rabbim kızımın rızkını böyle nasip etmiş yapacak bişey yok üzülmüyorum artık.

birde çokda acele edip süt saklama poşetine varana kadar almayın bende çok hevesliydim sütüm olur diye olmadı ben almadım ama alanlar ve boşuna almış olanlar oldu.

hepinize çook hayırlı doğumlar diliyorum inş hayırlısıyla doğumunuzu yaparsınız he bide benim gibi son dk doktor değiştirme cabalarına girip boşuna stress yapmayın bende yaptım gereksiz geliyor şimdi düşününce gene aynı doktoruma gittim çünki.

Bu anların tadını çıkarın hamilelik çabuk geçiyor özlüyorum bile diyebilirim. koca göbekle gezmek zor gibi geliyor ama aslında çok keyifli bişey...

he bide son olarak aman evim temiz olsun diye aşırı yorulmayın bu yorulmalar vsler bebeğin suyunun azalmasına yol açabiliyor ki sonra hepsi yine batıyor bence o ince derin temizliği 40 kuranında yapmak daha mantıklı.. ve tam deliye dönmeye yakın bebeğiniz 40ına geldiğinde herşeyiniz düzene giriyor üzülmeyin fırsat buldukca uyuyun.

inş yazdıklarımı ukalalık olarak görmezsiniz.

Selam kızlar ...
Bugün totemi kaldırdım banyo ve tuvaleti yıkadım..
Vee yetti o kadarı zaten...persembe son kontrolüm var zaten,
Cuma da ablam gelecek yerleri bitemizleyip,silip işimi bitiririm
haftasonu teyzemin oğlunun düğünü var üstelik kına istanbulda ama herkes bana sen evde kal gelme diyor ((
Gitmek isterdim ama tedirgin oluyorum yine de.
Pazartesi de sabahın köründe doğum var inşallah.... Canım oğlumm seni çok merak ediyoruz hayırlısıyla gel inş.

kızlarr hastane çantanıza bebeişiniz iin bebeb şampuanı falan koydunuz mu?ben aldım ama koymalımıyım bilmiyorum.kimisi koy diyor kimisi gerek yok hemen yıkanmaz dyor?

Merhaba canım,
ben de 37+2 günlük hamileyim... bende de idrar yollarında enfeksiyon çıkmıştı... üç hafta arayla iki tahlil yaptırdık ilkinde daha fazla ikincisinde daha az çıktı. Suda eriyen bir ilaç önerdi doktorum onu kullandım bir de bol su içmemi önerdi. İlaç konusunda kafan karışıyorsa doktoruna danış bence...
sevgiler

canım özel bebek derken???neden yani sez olacaksın???
çatın dar da olsa açıulman yeterliyse normal doğum yaparsın bence.

Benim meleğim 7 yıl sonra, 3 aşılama 1 negatif tüpbebek deneyiminden 1 yıl sonra doğal yolla geldi.o yüzden özel bebek diyor doktorum.Bir de çok ilgisiz yaa ben sorarsam söylüyo hiç bilgilendirmiyor beni her muayene sonrası sinirlerim bozuk ayrılıyorum.Benim korkum normal doğum diye diretirsem benimle ilgilenmez diye ...bilemiyorum hayırlısı bakalım.

Ay yazdıklarınız bana ilaç oldu ya.. Tem,zlik delisine döndüm ama yapamıyorum normal doğum çok istiyorm ama suyum benimde az perşembe gidecektim doktor perşembe yokmuş yarın gel diye aradı eğer suyum azsa yarın yiyorum suni sancıyı Allahım hayılrıısnı nasip etsin hakkımızda... Allah analı babalı büyütsün bebişini canım... Darısı başımıza...

kızlarr bu topikte biçok anne adayımızın eminim heyacanı doruk noktasındadır çoğunuzun günü gelmiş..Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum inşallah sağlıklı bir şekilde kucağınıza alrsınız bebişlerinizi esila_aşkın, cadıcuk canlarım az kalmış bebişlerinize kavuşmaya rabbim yardımcınız olsunnn....İnş. zamanı gelince banada nasip olur hayırlı sağlıklı bir doğum

arkadaslar bu hastane çantasınsa anne için masaj yağı koyuluyor ya, içeriği nedir acaba bunun yerine bebe yağı koysak olur mu?

kızlarr hastane çantanıza bebeişiniz iin bebeb şampuanı falan koydunuz mu?ben aldım ama koymalımıyım bilmiyorum.kimisi koy diyor kimisi gerek yok hemen yıkanmaz dyor?
ben koymadım. bebeği hastanede yıkmayı düşünüyorum diyorsan koy.bence de gerek yok ama...
arkadaslar bu hastane çantasınsa anne için masaj yağı koyuluyor ya, içeriği nedir acaba bunun yerine bebe yağı koysak olur mu?

anne için masaj yağını neden koyuyorsunuz??? ilk defa duydum

mavişcim demek yarın gidiyorsun benim de yarın kontrolüm var, peki senin hiç açıklığın var mı ki suni sancı verecekler?

Mihracenin doğum hikayesini okudum
geceden namaz kılıp,kuranını okumuş sabahına oğlunu kucagına almış
bu gece ben de aynı sureleri okuyorum o zaman benim totemim de bu olsun bakalım ama eşim yanımda değil ya tutarsa

mavişcim demek yarın gidiyorsun benim de yarın kontrolüm var, peki senin hiç açıklığın var mı ki suni sancı verecekler?

Cancaazım ben dün gttim cumartesi çağıracaktı beni usg de bakınca suyumu az buldu perşembe gel suyuna bakarız azsa açıklığına bakarım duruma göre suni sancı verip yatırırım dedi perşembe yokmuş yarın gidecem işte bakalım... açıklığım yoktu en son canım bakalım ne olur...

Offf kizlar. Bugun bana aksam olmak bilmedi ya deli olucam.okadar is yaptim yemek tatali yaptim hala saat 5 oyyyyy.esim gelsede kizimi birakip disari atsam kendimi bari.:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…