- 19 Aralık 2011
- 1.565
- 0
- 106
Offf kizlar. Bugun bana aksam olmak bilmedi ya deli olucam.okadar is yaptim yemek tatali yaptim hala saat 5 oyyyyy.esim gelsede kizimi birakip disari atsam kendimi bari.:26:
kızlar bende 2012 mayıs annesiyim kızımı normal doğum istememe ragmen sezeryanla dünyaya getirdim suyunun cok azalmasından ve catımın bıraz dar olmasından dolayı ki doğumum epidural oldu doktorumda kızım dogdugunda kordonu dolanmıs dedi hic normali denemedik cünki zzaten hiç aşagıya inmemişti parmak ucu açıklıgım vardı ve kalp atışlarıda yavaslamıstı çok şükür Rabbime sağlıklı bir şekilde dogdu. Ben çok üzülmüştüm normal yapamadım diye ama hayırlısı demek lazım yani bir doğum şekli için israr etmemek lazım onu öğrendim. Ve o gün hastanede kontrole gittiğimde nişanım gelmişti ve amiliyata girerken de sancım hafif hafif başlamıştı. bebeğimin de doğuma kendini hazırlamaya bailamış olması mutlu eti beni. sezeryana alındığım gün kontrole gitmiştim çantam yarım yamalak hazırdı kaynanamdan evimi karıstırıp tamamlatmak durumunda kaldım (insan nihayet doğuracağına inanamıyor ve nedense hazır olmayabiliyor siz öyle yapmayın ne olur ne olmaz hazır olsun herşeyiniz)
Bu arada kızlar ben 2 takım pijama koymuştum ama o kadar terliyorsunuz ki inanın yetmiyor sonradan 3-4 adet daha üst koydurttum eski pijamalarımdan (2 gün kaldım hastanede) ayrıca emzirme atleti kesinlikle gerekli südyen yetmiyor ki sırf sütyen alırsanız atleti kaldırmak zorunda kalıyorsunuz beliniz açıkta kalıyor bir zaman sonra üşüyorsunuz.
meme çatlağım hiç olmadı ama daha hastanedeyken lansinaoh lanolin kullandım her emzirdiğimde ister 10 dk arası olsun ister 1 saat kesinlikle cok faydasını gördüm biraz pahalı gibi geliyor ama zaten 1 tüp bitmedi bile alıştı göğüsler.
ve kızlar emzirebilirmiyim sütüm yetermi diye dert ederseniz sütünüz olmaz yetmez endişeliydim cevremde kimsenin sütü olmadı diye benimde olmadı ısrarla emzirdim 15 gün boyunca mama vermedim ama bebeğim zayıfladı 550 gram verdi doğum kilosundan düştü hareketli olduğundan ve güçsüz düşmediğinden son dak kadar denedim olmadı mamaya başladım kilosunu toparladı şuan normal kiloda. hastanede bebek hemşiresi (gıcık olmustum canımı cok sıkmıstı) gelip gidip meme ucumu sıkıyordu senin sütün yok diyip duruyordu mama ver diyordu bende ben emzirmek istiyorum dediğimde beni tersledi heh biz kötü bişey söylüyrouz sanki emzirme diyoruz gibi laflar etti) o an tam ayık olmadıgımdan sonradan bazı şeyleri daha çok taktım. Bilemiyorum doktorlar farklı şeyler söylüyor kimi diyor bebek zaten 4-5 günlük depoyla doğar o ilk sarı süt ona yeter sık sık emzirin kimi diyor aman 2-3 saatte bir emzirin uyuyor bile olsa uyandırın emzirin süt gelmezse mama verin. ben her ağladığında meme verdim emdi emdi yetmedi hep ağladı. şimdiki aklım olsa emzirirdim bıraktıgında 30-60 cc arası mama verirdim ve süt sağma makinası alıp sağardım. sonra ya sütün çoğalır yada aynı gider. süt artıran şeylere humanaya vs hamileliğin son ayında başlamak lazımmış haberiniz olsun ben doğumdan sonra başladım. humanayıda eğer almanyada bir tanıdığınız varsa siparış verin 6tlye falan geliyor ama eczanede 19 tl. bu arada ben bebeğimi emzirmek için uyandırmadım 5-6 saati gecmediği sürece zaten uyansa da genelde uyuya kalıyor tekrar. sarılığımızda normal seyrinde gecti gitti. şuan kızım 3 aylık oldu hala emziriyorum yetmiyor sütüm üstüne mama veriyorum benimkisi az süt çok mama oldu ama Rabbim kızımın rızkını böyle nasip etmiş yapacak bişey yok üzülmüyorum artık.
birde çokda acele edip süt saklama poşetine varana kadar almayın bende çok hevesliydim sütüm olur diye olmadı ben almadım ama alanlar ve boşuna almış olanlar oldu.
hepinize çook hayırlı doğumlar diliyorum inş hayırlısıyla doğumunuzu yaparsınız he bide benim gibi son dk doktor değiştirme cabalarına girip boşuna stress yapmayın bende yaptım gereksiz geliyor şimdi düşününce gene aynı doktoruma gittim çünki.
Bu anların tadını çıkarın hamilelik çabuk geçiyor özlüyorum bile diyebilirim. koca göbekle gezmek zor gibi geliyor ama aslında çok keyifli bişey...
he bide son olarak aman evim temiz olsun diye aşırı yorulmayın bu yorulmalar vsler bebeğin suyunun azalmasına yol açabiliyor ki sonra hepsi yine batıyor bence o ince derin temizliği 40 kuranında yapmak daha mantıklı.. ve tam deliye dönmeye yakın bebeğiniz 40ına geldiğinde herşeyiniz düzene giriyor üzülmeyin fırsat buldukca uyuyun.
inş yazdıklarımı ukalalık olarak görmezsiniz.
arkadaslar bu hastane çantasınsa anne için masaj yağı koyuluyor ya, içeriği nedir acaba bunun yerine bebe yağı koysak olur mu?
Bazen bana da oluyor aynısı yat vur kafayı ya... Uy geçer zaman :) Bende temizlik yapıyorum yemek yapıyorum geçmek bilmiyor.. Bugün yemeğimizi yaptık evimizi süpürdük yarın ne olur ne olmaz diye annem de çok yoruldu viledada yapsam süper olurdu ama yapamam herhaldeo da eksik kalsın
Bendede enerji patlaması var yarın doğursamda rahatlasam ya neyse gidip pasta yapayım yarın doğurursam pastam hazır olsun
Bendede enerji patlaması var yarın doğursamda rahatlasam ya neyse gidip pasta yapayım yarın doğurursam pastam hazır olsun
evde eşime ayrı çektiriyorum zaten.en ufak bişeyde azarı yiyor.Allahtan hiççç bişey demiyor.hatta kırılmıyor bile. ayyy bir de o alıngan olsa ağlar dururum. ağlama da var çünkü ben de iyice çekilmez oldum anlayacağın
Selam hanımlar nevar ne yok bizde yine olay var. Öğlenleyin akadaşla kahvaltıya gidelim dedik. Asansöre bindik tam zemine gelirken halat koptu sanırım asansör çakıldı.çıkmak için düğmelere bastık yok bu sefer bişeyler patladı tepemizde tam korku filmi gibiydi.alarma bastık kimse duymadı. Kapıyı yumrukladık falan açıldı allahtan kapı. Ama biz bizden gittik. Yaşadığım korkuyu ve şoku anlatamam. Sonra hemen acile. Okadar ağladımki korkudan. Sonra mstye falan girdik gayet iyiymiş kızcem. Şimdi evdeyiz sorun yok şimdilik. Bi başım ağrıyo hepsi o.
Selam hanımlar nevar ne yok bizde yine olay var. Öğlenleyin akadaşla kahvaltıya gidelim dedik. Asansöre bindik tam zemine gelirken halat koptu sanırım asansör çakıldı.çıkmak için düğmelere bastık yok bu sefer bişeyler patladı tepemizde tam korku filmi gibiydi.alarma bastık kimse duymadı. Kapıyı yumrukladık falan açıldı allahtan kapı. Ama biz bizden gittik. Yaşadığım korkuyu ve şoku anlatamam. Sonra hemen acile. Okadar ağladımki korkudan. Sonra mstye falan girdik gayet iyiymiş kızcem. Şimdi evdeyiz sorun yok şimdilik. Bi başım ağrıyo hepsi o.
aslında hazırda bişeyler bulundurmak iyi olur
biz de annemle kek yapıp buzluga koyalım diyoruz :)
ohhh bize de gönder pastaaaa :))) sen bu enerji ile pırt diye doğurursun herhalde kız :))))
Canim Allah sabir versin ne desem bos amabizimle paylasip uyardigin icin Allah razi olsun senden bisey diyemiyorum dualarim seninlearkadslar kötü bi haber olsada sizle paylaşmak istedim 22 agustos bayramın 3. günü öğlen baslyan sancım ve sonra gelen kanamamla acile ggittik annem ve kayınpedermle ebe cagırdılar nst ye baktı maalesef kal atısı yoktu bebeğimin baska ebe cagırdılar tecrübeli oda baktı inşallah yanılıyoruzdur ultrasonda sorun çıkmaz ama maalesef bebek ölü dedi dr geklsin baksın dedi dr da tatil dönüşüğndeymiş geldi ultrasonda baktı ve oda bebeğin öldüğünü söyledi anestezistin olmadıgını sabah alacaklarını söylediler gece 11 de yatırdılar serum taktılar sabaha kadar sancı çektim ağrı kesici yapamazlarmış.sabah sezeryana aldılar gecem sabahım ağlamakla geçti gerçi sancıdan üzüntümü bile yasayamadım sabah ameliyata girdim spinal anestezim yapıldı ve 5 dakika sonra 09.00 da bebeğim çıkmış ben anlamadım sonra bitmiş bi şekilde odama çıkardılar beni çok ilgilendiler sagolsunlar benimle agladılar valla.babamıza aksam üstü teslim ettiler bi o gördü bebeğimizi ama YIKILDI BİTTİ TABİİ ama bana hiç belli etmemeye calışıyo bana benziyomuş meleğim kilosu 3350 boyu 49 cm herşeyi güzeldi hiç bi sorunu yokmuş ama ebenin dediğine göre 2 gün olmuş en az karnımda öleliş 2 günüde geçmezmiş ama.hiç bi sorun kalmadıgına göre ve içerdede çıktıgına göre kakasını yutmuş günü geçince yutar bebekler benm bildiğim .bu nasıl bişey anlamıyorum ama şükür rabbime bana hep dua ettiğim için dayanma gücü verdi SİZE TAVSİYEM SON ZAMANLARINIZ ÇOK DİKKAT EDİN HAREKETLERİNE GERÇKTEN TEKME FALAN ATTIĞINA EMİN OLUN HİİÇ DEĞİLSE AİLE DR UNUZA GİDİN EBE BAKSIN TABİİİ NASİP RABBİMİN TAKDİRİ AMA DİKKATİNİZİ ÇKEN BİŞEY OLDUMU HİİİÇ BEKLEMEDEN BİŞEYLER YAPIN BEN ANLAMADIM HAREKET ETMEDİĞİNİ BELKİ ANLASAMDA OACAKTI BİLEMEYİZ.K.İ.BAKIN ALLAHA EMANET OLUN MERAK ETTİĞİNİZ BİŞEY OLURSA SORABİLİRSİNİZ UNUTMAZ KONUYA GRERSEM YARIN FALAN BAKARIM
Canim Allah sabir versin ne desem bos amabizimle paylasip uyardigin icin Allah razi olsun senden bisey diyemiyorum dualarim seninlearkadslar kötü bi haber olsada sizle paylaşmak istedim 22 agustos bayramın 3. günü öğlen baslyan sancım ve sonra gelen kanamamla acile ggittik annem ve kayınpedermle ebe cagırdılar nst ye baktı maalesef kal atısı yoktu bebeğimin baska ebe cagırdılar tecrübeli oda baktı inşallah yanılıyoruzdur ultrasonda sorun çıkmaz ama maalesef bebek ölü dedi dr geklsin baksın dedi dr da tatil dönüşüğndeymiş geldi ultrasonda baktı ve oda bebeğin öldüğünü söyledi anestezistin olmadıgını sabah alacaklarını söylediler gece 11 de yatırdılar serum taktılar sabaha kadar sancı çektim ağrı kesici yapamazlarmış.sabah sezeryana aldılar gecem sabahım ağlamakla geçti gerçi sancıdan üzüntümü bile yasayamadım sabah ameliyata girdim spinal anestezim yapıldı ve 5 dakika sonra 09.00 da bebeğim çıkmış ben anlamadım sonra bitmiş bi şekilde odama çıkardılar beni çok ilgilendiler sagolsunlar benimle agladılar valla.babamıza aksam üstü teslim ettiler bi o gördü bebeğimizi ama YIKILDI BİTTİ TABİİ ama bana hiç belli etmemeye calışıyo bana benziyomuş meleğim kilosu 3350 boyu 49 cm herşeyi güzeldi hiç bi sorunu yokmuş ama ebenin dediğine göre 2 gün olmuş en az karnımda öleliş 2 günüde geçmezmiş ama.hiç bi sorun kalmadıgına göre ve içerdede çıktıgına göre kakasını yutmuş günü geçince yutar bebekler benm bildiğim .bu nasıl bişey anlamıyorum ama şükür rabbime bana hep dua ettiğim için dayanma gücü verdi SİZE TAVSİYEM SON ZAMANLARINIZ ÇOK DİKKAT EDİN HAREKETLERİNE GERÇKTEN TEKME FALAN ATTIĞINA EMİN OLUN HİİÇ DEĞİLSE AİLE DR UNUZA GİDİN EBE BAKSIN TABİİİ NASİP RABBİMİN TAKDİRİ AMA DİKKATİNİZİ ÇKEN BİŞEY OLDUMU HİİİÇ BEKLEMEDEN BİŞEYLER YAPIN BEN ANLAMADIM HAREKET ETMEDİĞİNİ BELKİ ANLASAMDA OACAKTI BİLEMEYİZ.K.İ.BAKIN ALLAHA EMANET OLUN MERAK ETTİĞİNİZ BİŞEY OLURSA SORABİLİRSİNİZ UNUTMAZ KONUYA GRERSEM YARIN FALAN BAKARIM
kızlar eylül anneleri doğum hikayeleri başlığını bulamıyorum yardım lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?