kızlar ben 31 ağustos cuma normal yolla doğum yaptım kzıım 3200 kilo evdeyiz şimdi 39+ 4 de geldi :)
darısı hepinizin başına
bu arada eylül anneleri hep normal doğum yaptı maşalahhh :)
ne ypalım cnm kendim halledemeyince utanma mutanma kalmadı ben de:)))bende göremiyorum yetişemiyorum amaaaa gidemem kuföree çok utanırımmmm
maşallah cnm Allah analı babalı büyütsünilk önce suyum geldi sancı mancı yoktu :)
ama hiçbir müdahale yapmadılar 17 saaat yatarak bekldim sadece kalp atımını dinledik su geldikten sonra 24 saatiniz var doktorlara inannıp sakın hemen aldırmayın bebeği kalp atımı iyiyse .
sonra sabah prof geldi .17. satte suni sancıyı verdiler
5 ssat sonra kızm doğdu .
yani su geldikten sonra 22. satte doğdu kızım 2 satimiz vardı 24 saate :)
BEN ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80′li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
ANNE OLMASAYDIM EĞER;
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tariflerkeşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.
ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye “Uçan Fil Dumbo!” çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
SEN OLMASAYDIN EĞER; yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
SEN OLMASAYDIN EĞER; ben asla “anne” olmayacaktım. Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış… Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!
:2::2::2:
şükriyeden haber yok demi halaaa:18::18:
ayy kız valla kimselere vermeyiz inan kii hele bi alalım kucağımızaaa....
inşallah iyi oluruz cnm, bebişlerin bize ihtiyacı olacak, anneleri turp gibi olsun da sevsin onları
canım hafif ishal bendede var bide bu sabah üstü midem acayip bulantı buralarda salgın zaten mide ve bağırsak şikayetinden acile gitmeyen kalmadı bende korkuyom ama şimdilik iim devam etmez inş
aslında ben de öyle biliyorum , keşke öyle olsaishal dogum belirtilerinden biridir aslında ama hadi hayırlısı
sadece 1 gün ne güzel ... sevinmelisin cnm çok az kaldı bebeğine kavuşmana ...özlem sona eriyorevet yarın gidiyorum canım...büyük ihtimal yarın girerim sezeryana yine bir aksilik olmazsa inşallah:18: dua edin bana...
sakin olunca herşey daha iyi oluyor ama zor işte dediğin gibi.
dun aksam 2 tane kek yaptım. Bırı kakaolu, dıgerı tarcınlı cevızlı. Ikısını de buzluga attım. Artık lohusa zıyaretıne gelenlere cıkarıp verırız :) lohusa serbetı ıcın aktardan alısverıs de yaptık. Kabuk tarcın, karanfıl vs.... Bır tek oglum eksık kısacası. 37+5 deyım bugun. Gecelerı yatakya kalca kemıklerımden tutun da, kolları, gogus kafesım bıle agrıyo, cok fecı kemık agrım var. Zaten catı agrısını hıc soylemıyorum bıle. Bu durumda olan var mı????
allah analı babalı büyütsün inşallahkızlarrr ben geldim sizlerle doğum hikayemi paylaşmak için: ) çarşamba gününden beri tansıyonlarım çok yüksekti idrarda protein çıktı hep acillerdeydim tansıyonum 15-9 larda geziyodu...we karar werildi cuma sabahı sezeryana aldılar beni bende normal doğuramayanlardanım maalesef..binbir korkuyla girdim ameliyata...sontamı takarlarken ağlıyodum açıkcası hiçbiri zor değil ama ben çok korkuyodum ameliyata girerken tiiir tiiirr titriyodum korkumdan genel anestezi istedim diğeri türlüsüne yüreğim dayanmazdı zaten tansıyonum tawanlardaydı :) we götürdüler benı ameliyata çook güzel bi ameliyat geçirdim maaşaallh diyim kendıme Allah sizede böle güzel doğmlar nasip etsin...ameliyattan çıktıktan sonra ağrım olmadı gaz sancım olmadı çook rahattım zaten cuma sabah sezeryan ldum cumartesi sabah ewimize geldık :) asıl süprizz şu kiii benımm kızımaa 9 AYDIR ERKEK DEDİLER AMA BİZİM KIZIMIZZ OLDUU : )))) herkes şoktaaminnak bi kızım war Allahın izniyle...karın bölgesi filan hep laf hiçbişeyi yok elhamdülillah :) 2300 gr doğdu minnak ama büyüycek teyzerli dualarınızla :) ben güzel bi sezeryan yaşadım inşallah sizler normal yollarla doğurursunuz ama sezeryanda çok kötü bişi değilmiş :) haa bide kızımıza isim arıyoz hamişler güzel annelerden fikir beklıyom :) mutluyum şükürler olsun dilerim sizlerde güzelce alırsınız miniklerinizi kucagınıza :) minikim yanımda uyuyo mışıl mışıl maaşallahh :) işte benım hikayemde böle oğluşum diye sewerken kızçem geldi :))
inşallah iyi oluruz cnm, bebişlerin bize ihtiyacı olacak, anneleri turp gibi olsun da sevsin onları
sesli sesli ağladım ama bennnnn
ayy canım o kadar ağlamasaydın yaaaahafif duygulansan daha ii olurdu bi daha öle ağlama emi
ayyy ben çok duygulandım ne bileyim
Rabbim isteyen herkse annelik duygusunu tattırsın, kimseye evlat hasretiyle imtihan etmesin.
.çok şükür bize de nasip etti.inşallah sağ salinmde kucağımıza alırız.
maşallah canım gözünaydınkızlar ben 31 ağustos cuma normal yolla doğum yaptım kzıım 3200 kilo evdeyiz şimdi 39+ 4 de geldi :)
darısı hepinizin başına
bu arada eylül anneleri hep normal doğum yaptı maşalahhh :)
sağlıklı olalım da sezeryan normal farketmez artık.kızlarrr ben geldim sizlerle doğum hikayemi paylaşmak için: ) çarşamba gününden beri tansıyonlarım çok yüksekti idrarda protein çıktı hep acillerdeydim tansıyonum 15-9 larda geziyodu...we karar werildi cuma sabahı sezeryana aldılar beni bende normal doğuramayanlardanım maalesef..binbir korkuyla girdim ameliyata...sontamı takarlarken ağlıyodum açıkcası hiçbiri zor değil ama ben çok korkuyodum ameliyata girerken tiiir tiiirr titriyodum korkumdan genel anestezi istedim diğeri türlüsüne yüreğim dayanmazdı zaten tansıyonum tawanlardaydı :) we götürdüler benı ameliyata çook güzel bi ameliyat geçirdim maaşaallh diyim kendıme Allah sizede böle güzel doğmlar nasip etsin...ameliyattan çıktıktan sonra ağrım olmadı gaz sancım olmadı çook rahattım zaten cuma sabah sezeryan ldum cumartesi sabah ewimize geldık :) asıl süprizz şu kiii benımm kızımaa 9 AYDIR ERKEK DEDİLER AMA BİZİM KIZIMIZZ OLDUU : )))) herkes şoktaaminnak bi kızım war Allahın izniyle...karın bölgesi filan hep laf hiçbişeyi yok elhamdülillah :) 2300 gr doğdu minnak ama büyüycek teyzerli dualarınızla :) ben güzel bi sezeryan yaşadım inşallah sizler normal yollarla doğurursunuz ama sezeryanda çok kötü bişi değilmiş :) haa bide kızımıza isim arıyoz hamişler güzel annelerden fikir beklıyom :) mutluyum şükürler olsun dilerim sizlerde güzelce alırsınız miniklerinizi kucagınıza :) minikim yanımda uyuyo mışıl mışıl maaşallahh :) işte benım hikayemde böle oğluşum diye sewerken kızçem geldi :))
kilo ölçümü için aradan şöyle bi 20 gün geçmesi lazım, zaten farklı dr.un farklı makinenin ölçümlerini de kıyaslamamak lazım.slm annişler..herkz iyidir inş..dün kontrolüm vardı.benim doktorum izinde diye başka doktora girdim ama oda muayene etmedi sadce nst.ye aldı..bebişimin kilosunu öğrenemedim yani.artık cumartesi kısmetse kendi doktoruma görünücen.hiç sancım falan çıkmadı.eşim haftaya bugün göreve gidiyorbelkide doğumda yanımda olamayacak.ozamana kadar doğuryım diyorum ama tık yok :-( Allah hayırlısını nasip etsin artık.
kalkayım güzel güzel yemekler yapayım akşama.hatta yarın içinde bişeyler yapayım işten gelince rahatlık olsun
bu hafta son haftam.izne ayrılıyorum artık.alt tarafımdaki ağrılardan dolayı çok zor gidip geliyorum.resmen ağlayacağım yataktan kalkarken:) otobüste kimse yer bile vermiyor
evde bebğim gelene kadar biraz dinlenmek iyi olacak ve son hazırlıklarımızı yapacağız kızımla
sen nerde çalışıyosunda hala izin almadın iş yerinde doğurucan canım yaaa... otobüste yer verme olayı zaten bi sıkıntı insanlar 8 10 yaşlarında çocuklarını bile kaldırmıyolar sinir oluyorum nasıl yetişecek bu çocuklar bu annelere noluyor çok ilginç
kızlarrr ben geldim sizlerle doğum hikayemi paylaşmak için: ) çarşamba gününden beri tansıyonlarım çok yüksekti idrarda protein çıktı hep acillerdeydim tansıyonum 15-9 larda geziyodu...we karar werildi cuma sabahı sezeryana aldılar beni bende normal doğuramayanlardanım maalesef..binbir korkuyla girdim ameliyata...sontamı takarlarken ağlıyodum açıkcası hiçbiri zor değil ama ben çok korkuyodum ameliyata girerken tiiir tiiirr titriyodum korkumdan genel anestezi istedim diğeri türlüsüne yüreğim dayanmazdı zaten tansıyonum tawanlardaydı :) we götürdüler benı ameliyata çook güzel bi ameliyat geçirdim maaşaallh diyim kendıme Allah sizede böle güzel doğmlar nasip etsin...ameliyattan çıktıktan sonra ağrım olmadı gaz sancım olmadı çook rahattım zaten cuma sabah sezeryan ldum cumartesi sabah ewimize geldık :) asıl süprizz şu kiii benımm kızımaa 9 AYDIR ERKEK DEDİLER AMA BİZİM KIZIMIZZ OLDUU : )))) herkes şoktaaminnak bi kızım war Allahın izniyle...karın bölgesi filan hep laf hiçbişeyi yok elhamdülillah :) 2300 gr doğdu minnak ama büyüycek teyzerli dualarınızla :) ben güzel bi sezeryan yaşadım inşallah sizler normal yollarla doğurursunuz ama sezeryanda çok kötü bişi değilmiş :) haa bide kızımıza isim arıyoz hamişler güzel annelerden fikir beklıyom :) mutluyum şükürler olsun dilerim sizlerde güzelce alırsınız miniklerinizi kucagınıza :) minikim yanımda uyuyo mışıl mışıl maaşallahh :) işte benım hikayemde böle oğluşum diye sewerken kızçem geldi :))
özel bir şirket benimbu hafta son haftam. yani 37. haftam.mdrüm buna bile nasıl surat yapıyor bir görsen. millet son gününe kadar çalışıyormuş falan filan
evet cnm maalesef gözünün içine baka baka kaldırmıyorlar çocuklarını.yaşlı amcalar teyzeler yer vermek istiyor kalkıyorlar. nasıl utanıyorum onlar kalkınca. lütfen kalkmayın iyiyim ben falan diyorum. gençler öyleceeeee bakyor biz bunları konuşurken. ya camdan bakıyorlar. ya uyuyorlar.görmeyecekler yaaa......
inşallah bizler saygılı ve çevresine duyarlı evlatlar yetiştirmeyi becerebiliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?