kızlar dun gece saat 1 gıbı bırden baslayan sancılarım oldu, 5 dk ıcınde bır kac kez gerceklestı ve benı resmen kılıtledı. Cok canım yandı bu kez, daha once ara ara gelen sancılara benzemıyordu. Yarım saat fln bekledık ve ben wc ye gırdıgımde altımı yıkarken elımde bır renk farklılıgı gordum. Sonra tuvalet kagıdını surup baktıgımda kan oldugunu gordum ama o bahsedılen yapıskan akıntı ıle karısık kahverengıye yakın dıye bahsedılen kan gıbı degıldı, bıldıgınız kıpkırmızı kan... Azdı ama kanı gorunce hemen hastaneye gıdelım dedık. Ilk etapta kendı dr umuzu aramak ıstemedık o saatte, atasehır memorıal hastanesı yakın dıye oraya gıdelım dedık. Hastanede sancılar bırden kesıldı, ama yıne de nst cıhazına aldılar. Nst ye baglı oldugum surece sakın sakın yattım, uyudum bıle, ama o sırada dahı 80 ve 100 lerde seyreden duzenlı sancılarım cıkmıs. Kımbılır daha oncekı sancıları cekerken baglansaydım kac cıkacaktı..... Dr alttan muayene ettı ve acılma yok dedı. Kendı dr unuza gıdın eger sancı devam ederse dedı. Eve sabaha karsı 4 te geldık. Sabah 6 da wc ye kalktıgımda yıne kan gordum. Bu kez kendı dr umu aradım. Bugun mutlaka gelın dedı, normalde cuma gunu gıdecektık. Kahvaltı yapıp cıkacagız bırazdan. Insallah yanlıs bakmıstır dıger dr, ınsallah acılmam vardır da sunı sancıyla da olsa yaparım dogumumu.....dua edın benım ıcın.
benım tavsıyemm sancıların sıklasmadan draa gıtme cnmm ..kızlar geceden beri 2 kez çok kuvvetli bi sancı girdi kasıklarıma 5 dk sürdü öyleki iki kat oldum hareket edemedimm sanki bebek kasıklarımın arasına girdi,yalancı doğum sancısı buysa gerçeği nasıl acaba(((
ben hala dogurmadımNe kadar az kişi kaldık forumda kızlar,daha eylüle yeni girdik,patır patır geliyo bebekler :) kolay doğum,zor doğum,ağrı olması,olmaması bence de herkese göre değişir,her bünye ayrı,herkesin doktoru da ayrı,bazı arkadaşlar sezeryandan sonra çok ağrı çektiklerini yazmışlar,belki de doktorlarının eli ağırdı,iğne vurulurken bile hemşireden hemşireye ne kadar fark ediyo,bence burda yazılanlara göre moraliniz bozulmasın,bugüne kadar sezeryan olan arkadaşlarmdan sadece biri zor atlattığını söyledi ama onun doktoru asistandı,bence doktor çok önemli.
şukşuk ve sibel de doğurmuştur heralde artık,bir an önce girseler de foruma,merakımızı giderseler :)
hastanedee 8 yıl once sezeryann olan bırıı 2 bebegını normal dogurdu.. banada sancın sıklasmadan draa gelme dedı . burdaa az beklersınn . evde yuruyerekk ılık duss alarak rahatlarsın dedı .. benımde aklıma yattıcanım ilk dogumunu sezeryanla yaptıysan ikincisini normal yapabilirsin iki dogum arasında ki zaman aralıgı da önemli.. ama öncelikle doktoru bulman gerekli her doktor kabul etmiyor bu durumu risklerden dolayı...facebook da ssvd diye bir gurup var orda doktor listesi ve sezeryan sonrası normal dogum yapanların listesi var.. bende sezeryanla dogum yaptım allah ikinciyi kısmet edersen senin gibi normal yapmak istiyorum
herkese günaydın doğum yapan herkese tek tek hayırlı uğurlu olsun diyorum allah analı babalı büyütsün bizimkine de az kaldı inşallah bekliyoruz mecbur napalım ama artık çooook sabırsızım anca haftada bir nstye gidip gelyoruz çok sıkıcı
evet hepimiz riskli dönemi atlattık çok şükür, hepimiz doğurabiliriz, daha ne bekliyelim değil mi?
ben de eşime diyorum bugün olsa yarın olsa falan sonra bi garip geliyor, evimizde bir bebeğin olacak olmasını, benim doğum korkularımı düşünüyorum neyse biraz daha bekleyebilir diyorum. Hem sitiyorum hem tırsıyorum.
Dün eşimle pazara çıktık, artık birkaç hafta sonra oğlumuzla çıkarız dedim, tabi daha erken şaka yaptım ama adamcağız böyle saf saf baktı yüzüme o da inanamıyo hala.
evet bende hadi hemen gelsin diyorum,sonra bi an doğum anı gelince aklıma çokk tırsıııyorumm,rabbim hepimizin yardımcısı olsun,bizde herhalde kucağımıza alınca inanıcaz eşimle bi bebeğimiz olduğuna,şimdiden harika bi duygu bu,bakalım bide koynumuzda olması nası bişi :18:
cuma gunu kontrole cagırdı cnmm ogun karar verıcek bakalımm ..
Maaşallah sanada EFEyede.Dr a da bravo valla başkası hemen keser alırdı,bu uğraşmış.19 saat dile kolay ama sonuç süper şimdi dünyanın en mutlu insanısın darısı başımıza inş.
Sağlıklı,huzurlu,mutlu güzel bi ömür dilerim efe bebişe:)
annammm deme öyle kıızzzzz gözüm korktu ha
sonunda geldi güzel haber anneciği oğlucuğuna kavuşmuş allah analı babalı büyütmek nasip etsin darısı başımıza artıknazaylardan korusun ayybende normal doğurmak istiyorum bu vakumda ne gözün aydın canım benim tosuncuk bu yakında emer dayanamaz
Maşallah gözün Aydın canım Allah ikinizde sağlıklı uzun ömür versin
Birde dogum yapan arkadaslara bir sorum olacak doktorun en son söylediği kilo tahmini dogum kilosuyla uyumlu mü üsg ölçümleri tutuyor mü yani
İki kisiden duydum çevremde 3200 dediler 3750 doğdu falan diye benim oğlum daha yeni 3100 oldu belki de daha küçük kim bilir
hadi geçmiş olsun canım Allah analı babalı büyütsün inşallah..
Sibelcim
gözün aydın, Allah analı babalı büyütsün inşallah.
OzzyOzzy
canım inşallah bugün hayırlısıyla doğurursun.
Kızlar bütün gece forumla uğraştım rüyamda, sibel ile bir kişi daha hastanedeymiş, onları kamera ile takip edip gelip foruma size haber veriyordum hala doğurmadı falan diye. Kafayı yediğimin resmidir.
Allah analı babalı büyütsün. sonunda kavuştun oğluşunaaaaa
cnmyaa son zamanlarda azalıyor sanırım sancılar ağrılar. sibelde öyle diyordu yanlış hatırlamıyorsam:44:
ne yapsak bilemedim:)))yok yok ben kesin kararlıyım bu cumartesi bu işi bitireceğimbenim bir de kimsem yok burada. annem gelecek ama acil bişey olsa eşim yapamayabilir.hazır olsun ki herşey yazık eli ayağına dolanmasın:)))
hadi hayırlısı cnm. ilki nişan olabilir mi bilmiyorum da ikincisi doktor çatı kontrolü yapmış ya ondan kaynaklanıyor olabilirmi acaba:44: çünkü çatı kontrolünden sonra olabiliyor hafif kanama. sen içini ferah tut
Gözün aydın canım,Allah oğlunu size bağışlasın,çoooook sevindim,çektiğin acılara değmiş,sağ salim almışsın bebeğini kucağına,emmeside 1-2 gün içinde düzene girer,içini ferah tut :) darısı biz bekleyenlerin başına...
kızlar hepinizden ALLAH RAZI olsunn...ardınada ama mükemmel bişi,o kadar sancı çektim ama değermiş falan deseydinde bizede biraz moral olaydı
Bdt si ay sonu olanlar bile doğum yaptı bende tık yooook
bende sızlerlee aynı durumdayım kızlarr beklemedeyım hala tık yokseninle aynı durumdayım bende canım
allah yardımcınnn olsun cnm cok zorr anlayabılıyorum ben 1 gun su kesıntısı olunca delırıyorummBeni de unutmayın..Tık yok demeyin kızlar, bıdıkların sağı solu hiiiç belli olmaz
------
Ya ben sizlerden dua istiyorum noluur her biriniz yürekten inşallah rahata erersin dese bu bile bana yeter... Kızlar ya bugün en sonunda patladım 1 saat ağladımYa yeni ev aldık 1 sene oluyo , elektriği suyu şantiye ve 1 senedir ben doğru dürüst su kullanamıyorum, hamileliğim bu şekilde geçti , ısınamadık, yıkanamadık, doğru düzgün..Fırınım bozuldu elektrik voltajının ayarsızlığından... Bu aralar şebeke suyuna elektriğine geçilme sürecindeyiz , 1 ayı da bulabilir, 10 günü de ,3 ayı da Bebişim doğacak eli kulağında , akrabalar gelicek , bu susuzlukta ben loğusalığımı geçiricem, bebeğimi yıkıcam, her şeyden streslisi de susuz hayat dönmyor çok çok zor...Su tam anlamıyla hiç yok değil ama günün büyk bölümü yok, gece 11 den sonra ya da ne biliyim gün içinde belli saatlerde filan düzgün akıyor, herkes evdeyken damla su yok Bu ara bunun stresi sardı doğumu da geçtim...Musluklarınız açın ve akan suyunuza şükredin kızlar, benim gibi hem doğumu eli kulağında hem akraba bekliyor hem de susuz bir evde yaşıyor olsanız inanın stresiniz 2 ye katlanırdı ...
benımdee kalmadıı cnmm yaa dr ne dedı snaaaBen ne zaman doğuracam yaaaaaSabrım kalmadı artıkkkkk
hem foruma gırelım hem emzırelımbiz de doğursak hayırlısıyla kolayca, foruma giremesek bebiş emzirmekten.. amin..
kızlarrrr saat 19:06da oğlum EFE dünyaya geldiii 3270 gr 50 cmmm
yaklaşık olaran 19 saat sancı çektim hemde ne sancıııı ben doktora sezeryan yap dayanamıyorum dedikçee doktorumm asla dedi mükemmel bi çatım varmışşş illa normal doğurtcam dediii son 5 saat acayip sancı çektim ölüyodum acıdannn en son açılmam 10 cm olmuşş ama oğlumun kafası tam kanalda değildiii vakumla çekti doktorummm... sadece 2 tane dikiş atıldıışimdi çok iyiyizzz tek sorun oğlum emmiyoo
benımde cok agrım oluoduu ama hıc acılmam yokmus.. ıns senın olmusturr..muayeneden sonra kan gelebılıo cnm dr normal dedı..kızlar dun gece saat 1 gıbı bırden baslayan sancılarım oldu, 5 dk ıcınde bır kac kez gerceklestı ve benı resmen kılıtledı. Cok canım yandı bu kez, daha once ara ara gelen sancılara benzemıyordu. Yarım saat fln bekledık ve ben wc ye gırdıgımde altımı yıkarken elımde bır renk farklılıgı gordum. Sonra tuvalet kagıdını surup baktıgımda kan oldugunu gordum ama o bahsedılen yapıskan akıntı ıle karısık kahverengıye yakın dıye bahsedılen kan gıbı degıldı, bıldıgınız kıpkırmızı kan... Azdı ama kanı gorunce hemen hastaneye gıdelım dedık. Ilk etapta kendı dr umuzu aramak ıstemedık o saatte, atasehır memorıal hastanesı yakın dıye oraya gıdelım dedık. Hastanede sancılar bırden kesıldı, ama yıne de nst cıhazına aldılar. Nst ye baglı oldugum surece sakın sakın yattım, uyudum bıle, ama o sırada dahı 80 ve 100 lerde seyreden duzenlı sancılarım cıkmıs. Kımbılır daha oncekı sancıları cekerken baglansaydım kac cıkacaktı..... Dr alttan muayene ettı ve acılma yok dedı. Kendı dr unuza gıdın eger sancı devam ederse dedı. Eve sabaha karsı 4 te geldık. Sabah 6 da wc ye kalktıgımda yıne kan gordum. Bu kez kendı dr umu aradım. Bugun mutlaka gelın dedı, normalde cuma gunu gıdecektık. Kahvaltı yapıp cıkacagız bırazdan. Insallah yanlıs bakmıstır dıger dr, ınsallah acılmam vardır da sunı sancıyla da olsa yaparım dogumumu.....dua edın benım ıcın.
benımm asagıda eskıye gore..cokda ınmedı sankı ...benım bebegın bası ıcın duz gelıoo normal dedı ..Kızlar benim karnım hala yukarıda.Bebeğin bası da kanala girmiş degil henüz.Doktorum girmek zorunda degil o zaten doğumla inecek asagı dedi.Karının inmesi dogum anında bile olabiliyormus. Onun için endişelenmeyin boşunaa
ewt cnm dunn oglen geldıı dogurucam sanıpp sımdı yanımda cok sukurrhakkınızda hayırlısı olsun cnm o zaman
annen geldi mi?
kızlarrrr saat 19:06da oğlum EFE dünyaya geldiii 3270 gr 50 cmmm
yaklaşık olaran 19 saat sancı çektim hemde ne sancıııı ben doktora sezeryan yap dayanamıyorum dedikçee doktorumm asla dedi mükemmel bi çatım varmışşş illa normal doğurtcam dediii son 5 saat acayip sancı çektim ölüyodum acıdannn en son açılmam 10 cm olmuşş ama oğlumun kafası tam kanalda değildiii vakumla çekti doktorummm... sadece 2 tane dikiş atıldıışimdi çok iyiyizzz tek sorun oğlum emmiyoo
benı daha sık cagırıo kontrolee bır hafta cok uzun deılmıı pekı
slm kızlarr cok sukur kavusturanaa.. Kac gun sonraa sızleree kavustum aklım hep sızlerdeydıı dogum yapanlar olmuss ayy benım cımcımemm gelmedıı gıttıı .. Suyum geldı dıe acılleree gıttım basımaa gelmeyen kalmadı ama en azından ıcım rahatladıı .. 2 ebede gıder gıtmezz alttaann baktılarr canım acımadıı .. Kasmadım cunkı kendımı ama sonrakı gunlerdee cok agrım olduu kanamamm geldıı.. Nst de sancı cıkınca dr yatıss verdıı 2 gundurr ordaydım dogumhaneeyee yatırdılarr nst ıcın .. Doguranlarıın sesını duydukcaaa kasıldımm .. Sancı cekenler vardıı . (( cok korktumm .. 2 gundur takıp ettılerr .. Dunde ogleden sonra cıktık eve geldık .. Bende drr gelen neymıss dıe sordum buyuk bı ıhtımall akıntıymıs dedı suyun gelseydı dogurrurdun dedı cuma gunu dr gene gıdıcem dogum seklıne karar verıcezz buarada pztsıı usgde kuzucum 355o gr cıktıı ıyıceekocaman olmuss.. Doguma kadar ıyıce artıcakk accıkcası dogumhanedekılerıı gordukcee normal dogumdan tırstımm . Allahh hepımızın yardımcısı olsun .. Benı arayann soraann burdann ıı dıleklerını yazann hepınızden allah razı olsunn .. Ben elıfımee hala kavusaamadımm dun agzını burnunu gosterdıı drr dayanamadımm hıcc kavusmak ıstıyorum artık yavrumaa ama daha zamanı gelmedı demekkı .. Bugun 39 +1 oldukk cok az kaldı .. Nazlı elıf koyucazz adını galıbaa hehee..
hepımızz ıcın dua edıyorum cnmm ıns sagsalım kucagımıza alırız...bende cok tez canlıyımdırr ama bendee 41 haftada dogmusumm hemde 15 dkk annemde ınss sende ole dogurrursun dıoo ınss.. ole olur... bende merak edıyorumm nezamn dogurcaz bakalımcanım çok çok geçmiş olsun bnde baya merak ettim seni... Neyseki evindesin bi sorunun yok... Bnde bugün gittim dr a. Nstye girdim sancı yok dr ultrasonda baktı herşey iii dedi.. Eeeeee dedim bn ne mzn doğurcm dio acelen ne haftaya çarşmbaya verdi gene randevu... Bnm kız çok nazlı çıktı yahu oysaki ben çok tezcanlıyımdır kesin baba tarafına çekti buNeyse sabırsızlık beni deli edio bide bebişin kilo almasından korkuyorum normal olcak ya doğum zor olmaz inşşşşş.... Ay hepimiz bi avazda kurtulsak keşke... Dua edelim birbirimize ... Bakalım sen mi öncee doğurcan ben mi
canım sanada çok geçmiş olsun o kadar hastanede beklemişsin insan diğerlerinin ağrısını görünce morali bozuluyo gerçekten en iyisi tek başına olmak,İnşallah bidahaki gidişine bebişinide sağlıcakla kucağına alır gelirsin...benimde dün sancım çoktu ama gitmedim dr evde ılık duş aldım biraz yattım biraz yürüdüm geçtii yalancı bu sancılar yalancııııı :)))
Sibelcim gözün aydın canımmm..allah analı babalı büyütsün ... Emer kuzucuğun merak etme sen en zor kısmı atlattın... Inş bizede nasip eder rabbim...öpüyorum canım bebişinle seni
teşekkürler kızlarrr.. ALLAH sizleride yavrularınıza sağ salim kavuşmayı nasip etsinn...sıbelcım kuzucun nasılllllllllll
canım çok çok geçmiş olsun bnde baya merak ettim seni... Neyseki evindesin bi sorunun yok... Bnde bugün gittim dr a. Nstye girdim sancı yok dr ultrasonda baktı herşey iii dedi.. Eeeeee dedim bn ne mzn doğurcm dio acelen ne haftaya çarşmbaya verdi gene randevu... Bnm kız çok nazlı çıktı yahu oysaki ben çok tezcanlıyımdır kesin baba tarafına çekti buNeyse sabırsızlık beni deli edio bide bebişin kilo almasından korkuyorum normal olcak ya doğum zor olmaz inşşşşş.... Ay hepimiz bi avazda kurtulsak keşke... Dua edelim birbirimize ... Bakalım sen mi öncee doğurcan ben mi
slmmm kızlar dr gittim bugün çatı muayenesi oldum 1 cm açılmam varmışş nst de sancılar 40 a kadar çıktı çok değil heralde,dr yürüyüş yap dedi kolay açılsın doğumun çok uzak görünmüyo dedi,bebişim de 2930 gr olmuş daha 3 olmamış bilee bizden haberler böylee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?