2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

hayırlı olsun canım çatı muayenesini atlatmışsın benim de cuma günü yapılacak korkuyorum çok senin ki nasıl geçti ilk kez mi yaptılar

hayırlı olsun canım çatı muayenesini atlatmışsın benim de cuma günü yapılacak korkuyorum çok senin ki nasıl geçti ilk kez mi yaptılar

evet ilk kez çatı muayenesi oldum çok acımadı baktığında adet sancısı gibi bi sancı oldu oda ben kendimi kastım heralde utandımm ama korkulacak bişe yok cnm eninde sonunda olacak bişey

DR DAN GELDIK...
once catı muayenesı oldum. acılma var mı dıye bakmak ıstedı. cok zorlandım ve agladım cocuklar gıbı. on taraftakı kemık maalesef basıkmıs ve rahım agzı hala kapalıymıs, o gelen de nişan degılmıs.
hıc ama hıc acılma yok dedı.
nişan kırmızı olmaz dedı, akıntı ıle karısık kahverengı tonlarında olur dedı. benden gelen bıldıgımız taze kırmızı kandı.
sonra ultrasonda baktı. bebek hıc bır sekılde kanala gırmemıs, kafası sol tarafımda bacagıma yakın bır yerde yerlesık durumdaymıs.
bu sekılde gırmesı ımkansız gıbı dedı. zaten ön catı kemıgı de basık durumda.....

dr um normal dogum yapmamı ıstıyordu, hatta amerıka da kongre vardı 4-8 eylul arasında, beklenen dogum tarıhım 18 eylul olmasına ragmen erken dogum olabılır dıye seyahatı ıptal etmıstı.
o da uzuldu boyle olmasına. normal dogum baslangıcına daır bır belırtı maalesef yok dedı. bacagımın arasında kemıklerın ınanılmaz derecede agırması bu nedenden kaynaklanıyormus.

gelen kırmızı kana gelecek olursak; sancılar esnasında bebek kanala dogru ıtıldıgı ıcın ama başı sol tarafımda durdugu ıcın kemıge baskı yapıp ıc derımde tahrıse neden olmus ve gelen kan buymuş...

cuma ya da ctesı gunu kontrole gelın dedı. cuma gunu gıderız artık, hsonu kalabalık oluyor. bu sırada yıne cok sancın olabılır ama yıne kan vs olursa hemen ara ve gel dedı.
sancın cok artarsa gece kac olursa olsun ara cunku sancılar bebegı kanala gırmesı ıcın zorlar ama pozısyon ve kemık yapısı uygun olmadıgı ıcın bebek strese gırebılır dedı.

bu durumda kalp atısı yavaslar ya da kakasını yapıp yıyebılırmıs.

duruma bakarız, sezeryan ıcın 11 eylul u dusunebılırız, beklenen tarıhten 1 hafta oncesı uygundur dedı.

bızde drum boyle... cok ıstıyordum normal dogum yapmak, cesaretım de vardı ama kısmet degılmıs sanırım.
epıdural sezeryanla dogum yapıcam yuksek ıhtımalle.

ben de yarın dr agıdecegım.artık vazgectım sezeryan olmayı kabul edecegım...

doktorun çok ayrıntılı anlatmış ne güzel valla ben bile tatmin oldum:)
nasip herşey cnm. bebeklerimiz nasıl ve ne zaman geleceklerine Allahın izniyle kendileri karar veriyor. biz ne yaparsak ne düşünürsek boş aslında.Sağ salim kucağına al da önemli olan bu

canım öncelikle çok geçmiş olsun Allah sağlık versin..bebek ve anne sağlığı herşeyden daha önemli hayırlısı olur inşallahh..ama yine de çok şanslısın tecrübeli bir doktorun var..tekrar geçmiş olsun canım çok merak etmiştim kan deyince..

hiç kendini üzme canım,doktorunun doğum başlamadan kemik yapını fark etmesi ve bebeğin doğum sırasında strese girmesini önlemesi çok önemli bence. normal doğum yapmak tabi ki çok güzel ama bence stresli,zorlayıcı ve bebeği riske sokan bir normal doğumdansa sezeryan çok daha iyi.

allah analı babalı büyütsün tatlım sonunda kavuştun bebişine darısı bizlerin başına inş.. emmesini takma şu an kafana 1-2 gün içinde düzene girer merak etme hadi güle güle büyüt efeni annesi

cnmyaa son zamanlarda azalıyor sanırım sancılar ağrılar. sibelde öyle diyordu yanlış hatırlamıyorsam:44:

ayyyyy cnm bnm ağzından bal damlıyo maşallah yaaaa ... inş diyorum sadece

Ayy canım demek uzak görünmüyor dedi doktor.hadi hayırlısı ) yaa kilosuda normal çok şükür.ben de cumartesi günü gidicem kısmet olursa inş...bebeklerimiz sağlıklı sıhhatlidir.

kızlar doğum hikayemi yazdımm bilgilerinizeee

canım gözün aydın.sende kurtulmuşsun allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.emzirmeye gelince sakın pes etme ilkgün nazlanıyorlar.sen inatla emzirmeye çalış.benim dikiim çok fazlaydı oturamadığım için bebeğimi ilk gün emziremedim.sarılık oldu.doğumumun 3. günü bebeğimi elimden aldılar yatırdılar.sarılığını düşürüp verdiler.10gündür bebeğimi yattığım yerden emziriyorum.sürekli hastaneye gidip geliyoruz.arabada yatarak gidiyorum hastanede yatarak emzireceğim yer arıyorum.yer bulamazsam ayakta emziriyorum.bir yandanda dikişlerimin acısından ağlıyorum.neyseki bugün ayağa kalkmaya başladım.annelik çok zormuş.kendi canın nekadar yanarsa yansın bebeğini düşünüyorsun.

kızlar biz de dr.a gittik bugün, çatı kontrolü yaptı ve normal doğuma uygun dedi, nstde de bayaa sancım çıktı ama hiç açılmam olmadığı için bu sancılarla doğum olmazmış. Oğlum 3300gr olmuşboyu 51cm, suyu iyi çok şükür. Şimdilik beklemeye devam, inşallah hayırlısıyla haftaya kadar doğar kuzum.

Bu arada çatı kontrolü kesinlikle hiç zor değil, zaten başında canın acımıcak korkma dedi, ben bi rahatladım. Canım acımadı sadece birazcık baskı hissettim o da çok normal.

tebrik ederim canım hayırlı olsun.allah analı babalı büyütsün.

canım bende bekliyorum artık doğurayım diye ama sanırım bizimkiler gününü dolduracaklar.

hayırlısı olsun canım hakkınızda.hayırlısıyla alırsın inşallah yavrunu kucağına

tebrik ederim canım hayırlı olsun.allah analı babalı büyütsün.

canım bende bekliyorum artık doğurayım diye ama sanırım bizimkiler gününü dolduracaklar.

hayırlısı olsun canım hakkınızda.hayırlısıyla alırsın inşallah yavrunu kucağına

Hayirli ugurlu olsun bebisin Efeni guzel gunlerde buyut darisi dogum bekleyen herkesin basina saglikli sihhatli dunyaya gelsinler de biz de bakmaya doyamayalimmmm

Kizlar bende simdi yuruyusten geliyorum bende artik sabirsizlaniyorum arayanlar soranlar beklemek cok zor artik keske hayirlisiyla en kisa surede bebemi alsam bende kucagima

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…