Ben normal deterjanla yikadim sonra kaynamis suyun icinde bi gece beklettimkızlar bu biberonları, emzikleri nasıl steril ettiniz, kaynamış suda bekletiyormuyuz, yoksa suyun içinde onlarda mı kaynayacak?
Ayy canım demek uzak görünmüyor dedi doktor.hadi hayırlısı) yaa kilosuda normal çok şükür.ben de cumartesi günü gidicem kısmet olursa inş...bebeklerimiz sağlıklı sıhhatlidir.
slm kızlarr cok sukur kavusturanaa.. kac gun sonraa sızleree kavustum aklım hep sızlerdeydıı dogum yapanlar olmuss ayy benım cımcımemm gelmedıı gıttıı .. suyum geldı dıe acılleree gıttım basımaa gelmeyen kalmadı ama en azından ıcım rahatladıı .. 2 ebede gıder gıtmezz alttaann baktılarr canım acımadıı .. kasmadım cunkı kendımı ama sonrakı gunlerdee cok agrım olduu kanamamm geldıı.. nst de sancı cıkınca dr yatıss verdıı 2 gundurr ordaydım dogumhaneeyee yatırdılarr nst ıcın .. doguranlarıın sesını duydukcaaa kasıldımm .. sancı cekenler vardıı . (( cok korktumm .. 2 gundur takıp ettılerr .. dunde ogleden sonra cıktık eve geldık .. bende drr gelen neymıss dıe sordum buyuk bı ıhtımall akıntıymıs dedı suyun gelseydı dogurrurdun dedı cuma gunu dr gene gıdıcem dogum seklıne karar verıcezz buarada pztsıı usgde kuzucum 355o gr cıktıı ıyıceekocaman olmuss.. doguma kadar ıyıce artıcakk accıkcası dogumhanedekılerıı gordukcee normal dogumdan tırstımm . allahh hepımızın yardımcısı olsun .. benı arayann soraann burdann ıı dıleklerını yazann hepınızden allah razı olsunn .. ben elıfımee hala kavusaamadımm dun agzını burnunu gosterdıı drr dayanamadımm hıcc kavusmak ıstıyorum artık yavrumaa ama daha zamanı gelmedı demekkı .. bugun 39 +1 oldukk cok az kaldı .. nazlı elıf koyucazz adını galıbaa hehee..
okudum cnm , yer yer ürpersem de tırssam da şu anki halini ve mutluluğunu görüp demek geçici bir acıymış. Bizim yavrucuklar her şeyi unutturacak kadar tatlıymış sonucuna vardım ve sevindimkızlar doğum hikayemi yazdımm bilgilerinizeee
cnm hayırlısı olsun , bebişler bi şekilde dünyaya gelicek inşallah, sağlıkla gelsinler önemlli olan o.Biz anneler için ha ameliyat ha normal fark etmz diye düşünüyorum , bebişimize kavuşmanın her yolu güzelDR DAN GELDIK...
once catı muayenesı oldum. acılma var mı dıye bakmak ıstedı. cok zorlandım ve agladım cocuklar gıbı. on taraftakı kemık maalesef basıkmıs ve rahım agzı hala kapalıymıs, o gelen de nişan degılmıs.
hıc ama hıc acılma yok dedı.
nişan kırmızı olmaz dedı, akıntı ıle karısık kahverengı tonlarında olur dedı. benden gelen bıldıgımız taze kırmızı kandı.
sonra ultrasonda baktı. bebek hıc bır sekılde kanala gırmemıs, kafası sol tarafımda bacagıma yakın bır yerde yerlesık durumdaymıs.
bu sekılde gırmesı ımkansız gıbı dedı. zaten ön catı kemıgı de basık durumda.....
dr um normal dogum yapmamı ıstıyordu, hatta amerıka da kongre vardı 4-8 eylul arasında, beklenen dogum tarıhım 18 eylul olmasına ragmen erken dogum olabılır dıye seyahatı ıptal etmıstı.
o da uzuldu boyle olmasına. normal dogum baslangıcına daır bır belırtı maalesef yok dedı. bacagımın arasında kemıklerın ınanılmaz derecede agırması bu nedenden kaynaklanıyormus.
gelen kırmızı kana gelecek olursak; sancılar esnasında bebek kanala dogru ıtıldıgı ıcın ama başı sol tarafımda durdugu ıcın kemıge baskı yapıp ıc derımde tahrıse neden olmus ve gelen kan buymuş...
cuma ya da ctesı gunu kontrole gelın dedı. cuma gunu gıderız artık, hsonu kalabalık oluyor. bu sırada yıne cok sancın olabılır ama yıne kan vs olursa hemen ara ve gel dedı.
sancın cok artarsa gece kac olursa olsun ara cunku sancılar bebegı kanala gırmesı ıcın zorlar ama pozısyon ve kemık yapısı uygun olmadıgı ıcın bebek strese gırebılır dedı.
bu durumda kalp atısı yavaslar ya da kakasını yapıp yıyebılırmıs.
duruma bakarız, sezeryan ıcın 11 eylul u dusunebılırız, beklenen tarıhten 1 hafta oncesı uygundur dedı.
bızde drum boyle... cok ıstıyordum normal dogum yapmak, cesaretım de vardı ama kısmet degılmıs sanırım.
epıdural sezeryanla dogum yapıcam yuksek ıhtımalle.
allah yardımcınnn olsun cnm cok zorr anlayabılıyorum ben 1 gun su kesıntısı olunca delırıyorumm
ewt cnm dunn oglen geldıı dogurucam sanıpp sımdı yanımda cok sukurr
teşekkürler kızlarrr.. ALLAH sizleride yavrularınıza sağ salim kavuşmayı nasip etsinn...
EFE bey uyuyo şükriye teyzesiii.. zar zor emişiyoruzzz bakmaya doyamıyoruuummmm
hayatımın iki aşkından bi taanesi artıııkkkkk çoook seviyorum onuuu
normalı oldu cnmm gozun ayıdnn gule gule buyut bebegını
salı gününe kadar bekleyecek mi doktor?
allah analı babalı büyütsün
cnm açılman var mıydı peki normal mi oldu??
fokurdayan suda 5 dk kaynattım, biberonun kullanma talimatında öyle yazıyodu cnm... (avent yenidoğan almıştım ben )kızlar bu biberonları, emzikleri nasıl steril ettiniz, kaynamış suda bekletiyormuyuz, yoksa suyun içinde onlarda mı kaynayacak?
evet canım hastaneye gittigimde 6-7cm açılmam ama sancı çok az vardı hemen yatış yapıldı ve 10-15 dk sonra oglumu kucagıma aldım canım
allah butun bebek bekleyenlere kolay dogumlar nasip etsin inşallah...
kızlar biz de dr.a gittik bugün, çatı kontrolü yaptı ve normal doğuma uygun dedi, nstde de bayaa sancım çıktı ama hiç açılmam olmadığı için bu sancılarla doğum olmazmış. Oğlum 3300gr olmuşboyu 51cm, suyu iyi çok şükür. Şimdilik beklemeye devam, inşallah hayırlısıyla haftaya kadar doğar kuzum.
Bu arada çatı kontrolü kesinlikle hiç zor değil, zaten başında canın acımıcak korkma dedi, ben bi rahatladım. Canım acımadı sadece birazcık baskı hissettim o da çok normal.
DR DAN GELDIK...
once catı muayenesı oldum. acılma var mı dıye bakmak ıstedı. cok zorlandım ve agladım cocuklar gıbı. on taraftakı kemık maalesef basıkmıs ve rahım agzı hala kapalıymıs, o gelen de nişan degılmıs.
hıc ama hıc acılma yok dedı.
nişan kırmızı olmaz dedı, akıntı ıle karısık kahverengı tonlarında olur dedı. benden gelen bıldıgımız taze kırmızı kandı.
sonra ultrasonda baktı. bebek hıc bır sekılde kanala gırmemıs, kafası sol tarafımda bacagıma yakın bır yerde yerlesık durumdaymıs.
bu sekılde gırmesı ımkansız gıbı dedı. zaten ön catı kemıgı de basık durumda.....
dr um normal dogum yapmamı ıstıyordu, hatta amerıka da kongre vardı 4-8 eylul arasında, beklenen dogum tarıhım 18 eylul olmasına ragmen erken dogum olabılır dıye seyahatı ıptal etmıstı.
o da uzuldu boyle olmasına. normal dogum baslangıcına daır bır belırtı maalesef yok dedı. bacagımın arasında kemıklerın ınanılmaz derecede agırması bu nedenden kaynaklanıyormus.
gelen kırmızı kana gelecek olursak; sancılar esnasında bebek kanala dogru ıtıldıgı ıcın ama başı sol tarafımda durdugu ıcın kemıge baskı yapıp ıc derımde tahrıse neden olmus ve gelen kan buymuş...
cuma ya da ctesı gunu kontrole gelın dedı. cuma gunu gıderız artık, hsonu kalabalık oluyor. bu sırada yıne cok sancın olabılır ama yıne kan vs olursa hemen ara ve gel dedı.
sancın cok artarsa gece kac olursa olsun ara cunku sancılar bebegı kanala gırmesı ıcın zorlar ama pozısyon ve kemık yapısı uygun olmadıgı ıcın bebek strese gırebılır dedı.
bu durumda kalp atısı yavaslar ya da kakasını yapıp yıyebılırmıs.
duruma bakarız, sezeryan ıcın 11 eylul u dusunebılırız, beklenen tarıhten 1 hafta oncesı uygundur dedı.
bızde drum boyle... cok ıstıyordum normal dogum yapmak, cesaretım de vardı ama kısmet degılmıs sanırım.
epıdural sezeryanla dogum yapıcam yuksek ıhtımalle.
evet canım hastaneye gittigimde 6-7cm açılmam ama sancı çok az vardı hemen yatış yapıldı ve 10-15 dk sonra oglumu kucagıma aldım canım
allah butun bebek bekleyenlere kolay dogumlar nasip etsin inşallah...
sen nası bi doğurganmışsın yaa :))) allahmmmmm bizlere böyle kolay sağlıklı doğumlar nasip et, amin. :)
hamişlerr nasılsınız war mı doğuran we minnakını kucagına alan? tez zamanda yaşayın bu güzel duyguyu inşallahh : ) cennet kokuyolar resmen....bu arada bugün 6. gün we hala adını koyamadım kızımızın malum erkek beklerken kız geldi ya bizimki...eşim hayrunnisa diye tutturdu...başkada bişi demıyo benımm dediğim başka iismleride beğenmıyo...hayrunnisa koyucaz yarın çünkü artık sorun olmaya başladı koysunda rahat etsın moduna geçtim...ne zormuş isim kararsızlığı...yeni we değişik isimlere antipatisi war adamın sinir oluyorum emine koyucak nerdeyse...bide logusayken çok duygusal olunuyo benden duymuş olun :)hayrunnisa nasıl kızlar sizce?? ay bide emzirirken göğüslerimiz mahwoluyo lansinoh filan hikayee hiçbşi geçirmiyo demedi demeyin..çatlıyo mutlaka we çok acıyo bunun için şimdiden napmanız gerekıyo bilmiyom ama araştırın kızlar çok feci durumda benım göğüslerim(
canım bence hayrunisa çok ağır değilmi siz bilirsiniz ama nisa tek başına daha güzel bence.
amin canım amin ilk oğlumda çok zor olmuştu ama bu allahımın izniyle çok kolay oldu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?