- 31 Temmuz 2012
- 98
- 16
- 88
- 40
sancı fln yok, ancak 1 cm açılma var dedi dr.
suni verelim dedi, işe yarar mı diye sordum ihtimal düşük dedi.
ben de geri döndüm hastaneden.
bikaç gün daha beklicem bakalım..
herkes yorum yapmaya başladı bebek sıkıntıya girer sezeryan ol diye, zaten stresliyim herkes yorum yapıp iyice strese sokuyo insanı
sancı fln yok, ancak 1 cm açılma var dedi dr.
suni verelim dedi, işe yarar mı diye sordum ihtimal düşük dedi.
ben de geri döndüm hastaneden.
bikaç gün daha beklicem bakalım..
herkes yorum yapmaya başladı bebek sıkıntıya girer sezeryan ol diye, zaten stresliyim herkes yorum yapıp iyice strese sokuyo insanı
yok canım bizde daha doğurmadık ama son güne kadar sabırla bekleyeceğiz inşallah bir de kız bebekleri erken doğar derler al size kanıtı benim kız hiçde gelesi yok keyfi gayet yerinde gibi gözüküyor yada ben doğunca sana nerler yapacağım şimdi biraz dinlen mi diyor çözemedim ben :26:
Gerçekten zor bir durum canım bana öyle dese doktor ne cevap vereceğim bilmiyorum ama en doğru kararı yine sen vereceksin Allah yardımcın olsun.
şimdiden çok stresliyim herkes arıyor yok daha doğurmadım diyorum birde 40 hafta bitimde açılma olmazsa eve geri dönmeyeceğim sezeryan yapsın çünkü doğumdan sonra moralimin iyi olmasını istiyorum birde eşimin yanımda olmasını istiyorum o yüzden hafta sonu son noktayı koyduracağım doktora BİRAZ KENDİMİ DÜŞÜNMÜYOR DEĞİLİM ÇÜNKÜ PEK GÜNLER GEÇMEK BİLMİYOR
şimdiden çok stresliyim herkes arıyor yok daha doğurmadım diyorum birde 40 hafta bitimde açılma olmazsa eve geri dönmeyeceğim sezeryan yapsın çünkü doğumdan sonra moralimin iyi olmasını istiyorum birde eşimin yanımda olmasını istiyorum o yüzden hafta sonu son noktayı koyduracağım doktora BİRAZ KENDİMİ DÜŞÜNMÜYOR DEĞİLİM ÇÜNKÜ PEK GÜNLER GEÇMEK BİLMİYOR
aynen canım günler geçmek bilmiyor. Az önce eşim aradı ne yapıyorsun diye bende dedim forumdayım doğuran varmı diye bakıyorum ancak doğuranlara bak sen kendin doğurma diyor:)) hey allahımm
canım seninle aynı durumda olan hatta daha vahim ben varım.. Çünkü benim yarın günüm doluyo gecen cuma gittiğimde 1cm açıklık vardı doktor carsamba gel suni ile doğumu başlatalım olmazsa szeryan dedi.. Hala karar veremedim ne yapacağım.. çok zor bir durum..ben de çok kararsız kaldım kızlar.....
doktordan geldim. 1-2 cm açıklığım var ve sancılarım varmış.
doktor yarın için yatış verdi.dedim ben sancı falan hissetmiyorum.çok ağrım var gece falan hiç uyuyamadım ama bu sancı mı değil mi bilemiyorum dedim.
1-2 güne doğacak dedi.sabah yine hafif kanlı akıntı geldi. şimdi yine.cumartesi ve pazarda gelmişti.
sancım geldiğinde geleceğim diyorsan sen bilirsin ama sorumluluk kabul etmiyorum dedi.
peki bu kadar az açıklıkla ve hissetmediğim sancıyla yarın gidip yatsam ne kadar bekleyeceğim ki...yani inanın ne düşündüğümü yazıya bile dökemedim.
doktorum herşeyin normal olduğunu söyledi. yani sezeryan yanlısı değil.
offf lütfenbişeyler söyleyin çok ihtiyacım var. benim durumumda olan var mı???
canım seninle aynı durumda olan hatta daha vahim ben varım.. Çünkü benim yarın günüm doluyo gecen cuma gittiğimde 1cm açıklık vardı doktor carsamba gel suni ile doğumu başlatalım olmazsa szeryan dedi.. Hala karar veremedim ne yapacağım.. çok zor bir durum..
suni sancı bu kadar kötümü yaaaa kafam karıştııı :44::44::44::44::44:
açılma yoksa suni sancıya hayır mı desek yada doktora mı bıraksak sonra fırca cekiyolar yavvv
selam kızlar, uzun zamandır takip edemedim topiği bazılarımız doğum yaptı sanırım. darısı benim gibi gün sayanların başına.
kızlar sabahtan beri rahimde kasılmalarım var ama çockta çok hareketli göbeğimden hareketlerini seyrediyorum.
aynı zamanda vajinama doğru saniyelik basınç gibi bi sancı giriyor ama çok acı vermiyor. kalkıp bir duş falan aldım acaba açılıyormu yada sancılarmı başlıyor ?? geçen hafta rahmimin yumuşadığını söylemişti doktorum.
umutluay
canım ben de senin gibi deneyimli değilim ama öğrendiklerimi paylaşmak isterim, dediklerine göre suni sancı açılmayı hızlandırıyor, başlatmıyor, yani az da olsa açılman varsa suni sanıcının işe yarama olasılığı fazlaymış. Benim annem üç doğumunu da suni sancı ile yapmış. Suni sancıyı ya hiç sancısı olmadığı için yapıyorlar ya da açılması çok yavaş ilerlediği için yapıyorlar. Ama şu da bir gerçek ki suni sancı ile de açılması ilerlemeyenler ve bu yüzden sezeryan olan kişiler de var. Şimdi sanırım sana 2 cm. açıklık var demiş, suni sancı verirlerse açılma hızlanabilir ve normal doğum yapabilirsin ya da suni de işe yaramaz baya uzun beklersin ve sezeryana gidersin. Açıkçası senin yerinde olsam sanırım suniyi denerdim, tamam senin günün geçmemiş ama hem açılman hem de nişanın gelmiş, zaten hiç bi belirtin falan olmasaydı sana suni ancıyı önermezdi değil mi, benim ki niye gel suni verelim demiyor, çünkü nişan yok, açılma yok, sancı az git bekle diyor. Tabiki en iyisini sen bilirsin, için rahat etmiyorsa bi dr. a daha git öyle karar ver.
cnm bnm yaa çok teşekkür ederim gerçekten:!6:anladım ne demek istediğini. ben de bunu merak ediyordum.tam olarak sorumun cevabı olmuş
aslında cuma gittiğimde de açılma ve sancı vardı ama o zaman dememişti yatış veriyorum diye şimdi dedi.
dediğin gibi nişanım geldi ve hala geliyor az az. açılmada var. 10 günüm var normalde ama 10 gün bekleyeceğini düşünseydi yatış vermezdi sanırım 10 gn niye hastanede yatırsın beni.....
yumuşama varsa açılman başlıyor olailir cnm.ama sancıların da ara ara giriyordur. kontrolün ne zman?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?