2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

estebancım sen sıkıldıysan ben ne yapayım gülüm kız 41. haftadayım... kafayı yememe az kaldı

sen de haklısın bacım, bugün dr.a dedim bakalım 40ta mı 41de mi gelecek dedim, o da "bakalım kendi isteğiyle mi yoksa zorla mı gelecek" dedi, ha bi de o var dimi dedim. 40 ta gelmezse ne yapıcaz dedim, 41 in bitmesini beklicez 3 günde bir kontrol ederek dedi. Benim sonumda seninkinin aynısı olacak herhalde canım. Napalım hayırlısı, valla her gece her sabah bugün olsun diye dua ediyorum, ben de güç kalmadı artık Allah hepimize sabırlar versin.

cnm cok tsk ederiiiim dogru sölüosun

slm kızlar,

bugün doktora gittim. doktor ultrasonra normalden daha uzun inceleme yaptı. bebeğin büyümüş olduğunu söyledi bir 3.300 diğer ölçümde 3.600 çıkıyormuş kilosu. birkaç sefer yaptı ölçümü ama hep farklı çıkardı makine. açılmam sadece 1 cm. ama rahmimin yumuşamış olduğunu normal doğum için uygun olduğumu söyledi. haftaya salı açlmama bakıp ve bebeğin kilosuna bakıp yatışını yapabilirim dedi. bebek çok irileşmeden normal doğum şansmız varken bunu kaçırmayalım gibi konuştu.

doktora sormayı akıl edemedim neden makine sürekli farklı ölçümler verdi normalmi ki diye, şimdi içim içimi yiyor(

valla bu yeni yasa, doktorun tutumu vsden dolayı son ana kadar gene normalı zorlıcak doktro. Tek korkum doktorumdan başkası yaptırmasın doğumumu. Şimdi doktora ebe böle böle diyor desem çok biliyor der kızar. Bakalım yarın görebilirsem doktorumu ne zaman yatıcam hastaneye diye sorucam. Olmazsa cuma kontrole giderim. Çünkü vizitesi pazartesi salı yok. Muhtemelen o günlerden birinde nöbetçi. Ağrı sızı gelmesin artık diyorum ben doktor kontrolünde yatayım hastaneye belki ebenin abartmasıdır belki son ana kadar bişiler düzelir.

aynı durumdaki kişilerde farklı olabiliyo suninin etkisi. açılmadan ayrı silinme denilen yumuşama da önemli. bir de inanmak önemli sanırım. dr.un ilacın dozunu yavaş yavaş artırması çok çok önemli. birden fazla verilirse açılma olmadan kasılma oluyo o zaman bebeğin kalp atışları düşüyo.
benim dr.un suni verdiklerinin çoğu normal doğuruyo, inş ben de doğururum.
silinme yok dedi diye suni kabul etmedim ben, cumaya kadar beklicem daha fazla beklemicem. dr ben 40 dolunca mudahele ederim sorumluluk almam dedi 3 gün için anlaştık

cnm maşallah bebeğine o ölçümler normal hatta o ölçüme güvenme diebilirim daha az veya daha cok doğabilir +-200 gr farkeder dıordu dr.um

cnm silinme dediğin rahmin sert ya da yumusak olması mı bnm suniyi yedikten sonra dr. kontrol ederken hemşire ile konusuolardı dr. hala sert falan diyip biraz canı bile sıkıldı ama o sırada sancı cekerken ne sert ne değil die sormak aklıma gelmedi ama sanırım rahim sert demek istedi yumusamamıs yani

evet canım araştırdım ben de bu neymiş diye, rahim ağzının incelmesi yumuşamasıymış. doğuma hazır olması yani.

canım suni sancının iyi yönü vücud sancı çektiği için doğum yaptığının farkına varıyor ve dolayısıyla sütün gelmesi kolaylaşır. Ondan sonra sezeryan olsan bile olur. Hiiç sıkmayalım canımızı valla herşey olacağına varıyor. Neyse hayırlısı o olsun.

kizlar bide dogum sirasinda yapin diyeceginiz bisi varmi mesela söle neefes al böle sakin yapma öle yapsan iyi olur felan gibi varsa cok cok iyi olur bilmemde ve dularinizi bekkliorum

kizlar bide dogum sirasinda yapin diyeceginiz bisi varmi mesela söle neefes al böle sakin yapma öle yapsan iyi olur felan gibi varsa cok cok iyi olur bilmemde ve dularinizi bekkliorum

nefes teknikleri çok önemliymiş cnm ama bende bilmiyorum bak az önce bi arkadaş yazmıştı sanırım sancı geldiğinde derin nefes almak gerekıomus almayınca bebek sıkıntıya giriomuş ki bnm bebeğimde bizzat yasadım bi anda sapsarı olmusum bebeğin kalp atışları 110 - 90- 80 -60 a düştü hemen oksijen verdiler o sırada acil sez.a alınmam gerekti ama bnm bi sürü sebebi vardı bebeğin kalp atışlarının düşmesinin sadace nefes değildi ama yine de dikkat et sen

başka ne sebepler vardı canım?

sancı ne kadar şiddetli olursa olsun burundan nefes alıp ağızdan vermek lazımmış, vücuda düzenli oksijen giderse bebeğe de gider diye.

benimde 3650 çıktı 4 kg doğurdum canım suniyle dr.una güveniyorsan suniyi kabul et bana pazartesi gel demişti biraz bekleyip perşembe gidip doğurdum

neyse kizlar ben kacar yarin sabah dr gidiyorum nasipse dogumum var dualarnizi bekliorum bnm icin ayetel kürsü de okursanz bnm icin cok sevinirim görüsmek üzre

iyi geceler arkadaşlar yarın sabah 8 de hastanede olcam bende tahliller v.s derken 10 11 gibi kızım dünyaya gelmiş olur heralde :) ismini ilk defa sizinle paylaşıyorum azra mina olcak nasipse herkese doğunca karar vericem kimseye söylemicem demiştim sizinle paylaşmak istedim duygualrım çok karışık tekrar görüşünceye kadar kendinize bebişlerinize iyi bakın benden sonra doğuran arkadaşlarada hayırlı doğumlar nasip olur inşallah iyi gecelerr

başka ne sebepler vardı canım?

sancı ne kadar şiddetli olursa olsun burundan nefes alıp ağızdan vermek lazımmış, vücuda düzenli oksijen giderse bebeğe de gider diye.

cnm rahim ağzı sertti onun dısında bebeğin kafası buyuktu ve kendisi de buyuktu kanalda kafası sıkısmıs strese girmiş kalp atışları dusmus 30 dk lık bir zaman kalmıstı yasaması için dr. açılmama baktı 5 cm di doğum olamıca için mecbur aniden sez. aldılar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…