estebancım sen sıkıldıysan ben ne yapayım gülüm kız 41. haftadayım... kafayı yememe az kaldı
ahh cnm inş doğumun kolay olur daha önce eşinden de bahsetmiştin hatırlıyorum Allah yardımcın olsun kendini ii hissedersen kimseye ihtiyacın olmaz yeterki kendin ii ol bnm sez. cok agır geçmişti 1 hafta ne bebeğimin gazını aldım ne bez değiştirebildim hatta emzirmelerim bile ayrı bi sorunduşimdi bide anal fissur+ basur ameliyatı oldum daha 19 günlük bebeğim ama mecbur ayaklanıp bişiler yapıorum .. bebeğinin yüzünü görünce hatta senin göğsünde ne kadar sana bağlı olduğunu gördükçe sende ona bi kat daha bağlanıcaksın emin ol
aynn cnm sağolasın sanırsam çok stres yaptım ben günümde geçti yaaa hep tedirginlik söz konusu... hayırlısı inş...
tatlım daha yeni gördüm mesajını geçmiş yapmamıştım .... hakkında hayırlısı olsun inş tatlım ama bizim durumumuz çok zor ben bunun farkına vardım bnm bebişinde kafası kanalda değil yüzünü bilmiyorum ne durumdA ama senin ebenin dediği doğru o şekilde doğum zor olur ben yavaş yavaş sezeryan kararını alacam sanırsam çünkü moralim çok bozulmaya başladı hakkımızda hayırlısı olsun inş .. şimdi doktorunla konuşacanmı ne yapacan
ahanda valla şok oldum heee:) geç kaldım cvp yazmaktaay çok sevindim ne güzel oda aldı bebişini kucağına hayırlısı ile ... demekki herkeste farklı etki yapıyo bu suni sancı ... ne kafa karıştırıcı bi konu yaaaaa off
slm kızlar,
bugün doktora gittim. doktor ultrasonra normalden daha uzun inceleme yaptı. bebeğin büyümüş olduğunu söyledi bir 3.300 diğer ölçümde 3.600 çıkıyormuş kilosu. birkaç sefer yaptı ölçümü ama hep farklı çıkardı makine. açılmam sadece 1 cm. ama rahmimin yumuşamış olduğunu normal doğum için uygun olduğumu söyledi. haftaya salı açlmama bakıp ve bebeğin kilosuna bakıp yatışını yapabilirim dedi. bebek çok irileşmeden normal doğum şansmız varken bunu kaçırmayalım gibi konuştu.
doktora sormayı akıl edemedim neden makine sürekli farklı ölçümler verdi normalmi ki diye, şimdi içim içimi yiyor(
aynı durumdaki kişilerde farklı olabiliyo suninin etkisi. açılmadan ayrı silinme denilen yumuşama da önemli. bir de inanmak önemli sanırım. dr.un ilacın dozunu yavaş yavaş artırması çok çok önemli. birden fazla verilirse açılma olmadan kasılma oluyo o zaman bebeğin kalp atışları düşüyo.
benim dr.un suni verdiklerinin çoğu normal doğuruyo, inş ben de doğururum.
silinme yok dedi diye suni kabul etmedim ben, cumaya kadar beklicem daha fazla beklemicem. dr ben 40 dolunca mudahele ederim sorumluluk almam dedi 3 gün için anlaştık
cnm silinme dediğin rahmin sert ya da yumusak olması mı bnm suniyi yedikten sonra dr. kontrol ederken hemşire ile konusuolardı dr. hala sert falan diyip biraz canı bile sıkıldı ama o sırada sancı cekerken ne sert ne değil die sormak aklıma gelmedi ama sanırım rahim sert demek istedi yumusamamıs yani
evet canım araştırdım ben de bu neymiş diye, rahim ağzının incelmesi yumuşamasıymış. doğuma hazır olması yani.
tatlım daha yeni gördüm mesajını geçmiş yapmamıştım .... hakkında hayırlısı olsun inş tatlım ama bizim durumumuz çok zor ben bunun farkına vardım bnm bebişinde kafası kanalda değil yüzünü bilmiyorum ne durumdA ama senin ebenin dediği doğru o şekilde doğum zor olur ben yavaş yavaş sezeryan kararını alacam sanırsam çünkü moralim çok bozulmaya başladı hakkımızda hayırlısı olsun inş .. şimdi doktorunla konuşacanmı ne yapacan
kizlar bide dogum sirasinda yapin diyeceginiz bisi varmi mesela söle neefes al böle sakin yapma öle yapsan iyi olur felan gibi varsa cok cok iyi olur bilmemde ve dularinizi bekkliorum
nefes teknikleri çok önemliymiş cnm ama bende bilmiyorum bak az önce bi arkadaş yazmıştı sanırım sancı geldiğinde derin nefes almak gerekıomus almayınca bebek sıkıntıya giriomuş ki bnm bebeğimde bizzat yasadım bi anda sapsarı olmusum bebeğin kalp atışları 110 - 90- 80 -60 a düştü hemen oksijen verdiler o sırada acil sez.a alınmam gerekti ama bnm bi sürü sebebi vardı bebeğin kalp atışlarının düşmesinin sadace nefes değildi ama yine de dikkat et sen
slm kızlar,
bugün doktora gittim. doktor ultrasonra normalden daha uzun inceleme yaptı. bebeğin büyümüş olduğunu söyledi bir 3.300 diğer ölçümde 3.600 çıkıyormuş kilosu. birkaç sefer yaptı ölçümü ama hep farklı çıkardı makine. açılmam sadece 1 cm. ama rahmimin yumuşamış olduğunu normal doğum için uygun olduğumu söyledi. haftaya salı açlmama bakıp ve bebeğin kilosuna bakıp yatışını yapabilirim dedi. bebek çok irileşmeden normal doğum şansmız varken bunu kaçırmayalım gibi konuştu.
doktora sormayı akıl edemedim neden makine sürekli farklı ölçümler verdi normalmi ki diye, şimdi içim içimi yiyor(
başka ne sebepler vardı canım?
sancı ne kadar şiddetli olursa olsun burundan nefes alıp ağızdan vermek lazımmış, vücuda düzenli oksijen giderse bebeğe de gider diye.
herkez doğurmaya gidiyor ben evde öyle oturuyorummoralimde çok bozuk pöfffffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?