slmm kızlar bebek olduktan sonra kayınvalidemlerde kaldım dün geldim eve uzun zamandır giremedim nete hala bekleyen hamişler varr Allah hayırlısıyla kurtarsın sizide,yeşim doğum yaptımı acaba bilen varmı,bizim bugün 9.günümüz bebeğimle doğum hikayemi de yazdım bu arada bilginize..
bizim bebişler aynı.önce sarılık şimdide meme derdi.kendimi inek gibi hissetmeye başladım kızım emiyor emiyor nekadar çok emiyorsa sonrada kusuyor.hergün çamaşır makinasını kesin çalıştırıyorum kızımın kıyafetleri için.çünkü hep kustuğu için temiz bişey bırakmıyor.acaba sütümmü doyurmuyor diye iki öğünde 60 cc mama verdim benim kızım maşallah onlada yetinmiyor.yalancı memeyide almıyor.ne olacak böyle bilmiyorum.tek tesellim sarılığının geçmesi için emmesi gerekiyor ya, tek emsinde sarılığı geçsin diyorum.ya birde emmeseydi
bizim bebişler aynı.önce sarılık şimdide meme derdi.kendimi inek gibi hissetmeye başladım kızım emiyor emiyor nekadar çok emiyorsa sonrada kusuyor.hergün çamaşır makinasını kesin çalıştırıyorum kızımın kıyafetleri için.çünkü hep kustuğu için temiz bişey bırakmıyor.acaba sütümmü doyurmuyor diye iki öğünde 60 cc mama verdim benim kızım maşallah onlada yetinmiyor.yalancı memeyide almıyor.ne olacak böyle bilmiyorum.tek tesellim sarılığının geçmesi için emmesi gerekiyor ya, tek emsinde sarılığı geçsin diyorum.ya birde emmeseydi
ben de doğurdum
doğum hikayemi allah nasip ederse paylaşacağım.
2 gün önce kızımı kucağıma aldım.3.100 gr 48 cm meleğim:)))
1-2 cm açılmam vardı bir de sancılarmım çıkıyordu nst de. doktor sabah çağırdı gittim. suni verdiler. açılmalarım arttı ve doooooğğğrrrruuuu doğuma:))) darısı kalanların başına.
soracaklarım var aslında ama kızım ağlıyor. emzireceğim şimdi:)) birazdan geçmişte yaparım...
ben de doğurdum
doğum hikayemi allah nasip ederse paylaşacağım.
2 gün önce kızımı kucağıma aldım.3.100 gr 48 cm meleğim:)))
1-2 cm açılmam vardı bir de sancılarım çıkıyordu nst de. doktor sabah çağırdı gittim. suni verdiler. açılmalarım arttı ve doooooğğğrrrruuuu doğuma:))) darısı kalanların başına.
soracaklarım var aslında ama kızım ağlıyor. emzireceğim şimdi:)) birazdan geçmişte yaparım...
canım benim kızımında ilk doğduğunda gözleri çapaklanıyordu.....19 günlük bebeğimin doğduğu günden beri gözleri çapaklanıyor.
internette araştırırken bunu buldum ve dedim ki; Allah'ım normal doğumun kim bilir daha ne faydaları var bilmediğimiz. ama malesef bazı doktorlarımız hala sezeryandan yana
bu sırada beki merak eden olur, normali çok istememe rağmen kızımda sezeryana alındığım için oğlum da sezeryanla doğdu
Göz çapaklanmaları
Yenidoğan döneminden itibaren olan göz çapaklanmalarını en çok sezeryan doğumlarından sonra görüyoruz. Bu şikayeti sık sık olan bebeklerde göz yaşı kanalını burun içine drene eden göz yaşı kanalında sorun olabileceğini düşünmek gerekir.
İnsan vücudu gerçekten olağan üstü bir organizasyon sistemleri örneğidir. Gözler çok önemli organlar. Toz, tüy, mikrop hibi herhangi bir dış etkenden korunmaları ve her zaman temiz tutulmaları gerekir. Bu iş için yardımcı olan koruyucu bir sistem de sürekli salgılanan göz yaşı ile gözlerin kapakları içinde kalan kobağın, irisin sürekli yıkanmasıdır. Evet, göz kapaklarının altında bulunan göz yaşı bezleri aslında sürekli göz yaşı salgılarlar. Neden o zaman sürekli ağlar halde değiliz derseniz.. Bu sürekli yıkama işi ve gözün nemliliği için salgılanan göz yaşı göz yıkanıp temizlenip nemlendirildikten sonra, bizler farketmeden ve rahatsız olmadan, göz pınarında başlayıp burun içinde sonlanan bir ince kanal sayesinde burun içine akıtılır. Yıkama ile burun içine akıtılan toz partikülleri burun içinde burun çapağı oluşumuna katkıda bulunurken göz yaşı suyu kısmen emlir, kısmen genize ve boğaza akarak yutulur.
Bu anatomi ve fizyoloji açıklamasını yapmamın nedeni neden doğum sonrası bebeklerin bir kısmında bu göz çapaklanması sık tekrarlara yaklaşımı kolaylaştırmak.
Bebek anne karnında iken bu kanal adeta ince bir zar ile kapalıdır. Zaten anne karnında gözlerin tozdan mikroptan korunmasına pek ihtiyaç yok. Ne zaman var. doğumdan sonra. Normal doğum sırasında bebek annenin doğum kanalından sıkışarak geçerken burunun da bir miktar sıkışması ve ezilerek doğum kanalını geçmesi ile bu göz yaşı kanalı içindeki ince zar yırtılır ve kanalın gözpınarından burun içine olan akımın temini için açılması sağlanır.
Sezeryan doğumlarda ise normal doğumda olan o kafanın ve burunun doğum kanalından geçerken olan bir miktar ezilmesi, sıkışması olmaz. Bebek anne rahimi cerrahi olarak kesikip açılarak hop diye çıkarılır. Ve bu gözyaşı kanalı da açılması için uğraması gereken o ilk masajı kaçırmış olur. Ve işte bazı bebeklerde bu nedenle göz yaşı kanalı, göz içinde yapılan yıkama nedeniye oluşan göz suyunu burun içine gerektiği kadar hızlı akıtamaz. Yeterince burun içine akamayan göz yaşı havadan ya da bebeğin gözünü ovalamasıyla ellerinden, giysilerinden aldığı tozu da içinde bulundurarak gözde çapaklanmaya ve hatta kolay mikrop üremesine neden olur.
Hafif bir darlık, tıkanıklık söz konusu ise çapaklanma hafiftir ve verilen antibiotikli göz damla veya merhemlerinin kullanılması yanısıra doktorunuzun tarif edeceği şekilde yapılan göz masajı ile düzelebilir. Bazen seyrek de olsa sorun devam edebilir ve o zaman Göz cerrahının müdahelesi gerekebilir. Size önerim bir çocuk hekimine başvurarak bebeğinizi bir de bu açıdan muayene etmesini ve önerilerini istemenizdir. Şimdiden geçmiş olması dileklerimle.
selamlarrkızlar bana sorarsanız bebişlerinize gaz için ekstra birşey vermeyin anne sütünden başka
siz yediklerinize dikkat ederseniz çok fazla gaz olmaz zaten bebişlerde ilk zaman herşeyi yiyip içiyordum asitli ya da kuru bakliyat özellikle mercimek
bebeğimde çok gaz oluyordu şimdi ise gaz yapabilecek herşeyden uzak duruyorum günlük 1-2 fincanda rezene içiyorum bebeğim çok rahat artık
benim nacizane tavsiyem böyle
Selamm kızlar,
oğlum hiç durmuo hep mızmızlanıo sürekli memede durmak istıo emzık de verıorum fırrlatıoo hç bir işimi yapamıorum(
kesinlikle canım bende sana katılıyrm....
bişey sorcam canım,rezene çayını poşet çay olaarak mı kullanıyrsun,yoksa aktardan mı aldın****?
mrb canım
bebişin ömürlü olsun Allah analı babalı büyütsün.....
hadi gözün aydın canım sende kavuştun meleğine
analı babalı mutlu huzurlu büyüsün inşallah
slm canım.......
benim kızımda hep memede durmak istiyrdu,emziğide dediğin gibi fırlatıyrdu....emzik koleksiyonu yaptık evde,her boy ,her marka şuan evde emzik olarak yok yok....
maşallah 2 gündür en sonunda annem alıştırdı biraz nazlansada emiyor en sonunda....o fırlattıkça biz ağzına teptik öğürdü moğürdü ama mecburdum memelerim yara oldu,,,,,
sende memenin başında nöbet tut canım fırlattıkça sen tep sakın pes etmeeee
sağolun kızlarrr
yaa bir de bişey soracağım. sizin ağız sütünüz ne kadar gedi? bizim bugün 3. günüm ama hala sarı geliyor. memelerim inanılmaz acıyorrrrr....hele ilk aldığında ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.bu yüzden tereddüt ediyorum acaba ağız mı yoksa göğüslerim yara da o yüzden mi sarı geliyor....
yaa kızlar aklıma geldikçe soracağım..
1) normal doğum yapanlar, alt taraf pansumanını nasıl yapıyorsunuz.? günde kaç defa ??
2)ben hala doğum yapmamaış gibiyim...karnım şiş..yani 7-8 aylık gibi hala((((( zatn toplamda da 4 kilo vermişim
sizinde böylemiydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?