2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ayni durumu ben yasiorum cnm bide suan k.v. deyim onlarin istedigi cocuk gik demicek yoruldum wala 1 gunde kendi evimdeyken okadar onemsemiorum inan :-(
40 çıkınca düzelirmi acaba
bnmki de memede uyuyor bırakınca hoooop ağlamalar kudurmalar (
aynen benimkide öyle bi ara içi geçiyodu uyumadan memeyi ağzından çektim daha beter oldu
penye battaniyeyle kundak yapiyoruz ve emzigi bazen yarim saat agzinda tutuyorum. Hafif bir muzikte var oda da ise yariyor sanki.
benimki sadece geceleri kundak yaptırıyo ağzına emziği tutturmaya çalışıyorum öğürüyo bu sefer dayanamıyorum ağlamasına içim gidiyo

merhabalaar kızlarrr nasılsınızz..
iki gündür toplasanız 3 saatlik uykum varr omzum zaten çürüdü oğlumu kucakta taşımaktann bi koltuğun üzerine koyunca durmuyoo çocuk yaaa illa ya kucakta ya omuzda olacak paşam..
dün gece saat 2buçukta uyudu 5te uyandı o saat bu saat ayaktayız karnımı doyuracak vaktim yok yaa inanmazsınızz bayılacam artııkkk...
karnı toook altı temiizzzz gazı yoook ama durmuyor çocuk yaa hep mıy mıy mıy. eşim olmasa ne yaparım valla bilmem kızlar yaaa yazık adam da benimle birlikte hiç uyumadı sabah 8de işe gitti birde hakkını ödeyemem çok yardımcı oluyoo yoksa benim ufaklığa tek omuz dayanmaz

benimki de sürekli meme arıyo tam 1 saat emdi bıraktırdm gazını çıkarttım tekrar aramaya başladı, memede uyumak istiyo devamlı .. meme olmadan nasıl uyutucamı şaşırdımm

benimki de sürekli meme arıyo tam 1 saat emdi bıraktırdm gazını çıkarttım tekrar aramaya başladı, memede uyumak istiyo devamlı .. meme olmadan nasıl uyutucamı şaşırdımm

aynı problem birçoğumuzda var sanırım.memeyi bıraksa bile öyle göğsümde uyuyacak miniğim..ya da sürekli ayakta sallanacak..beşiğine alınca hemen uyanıyor...uyanıksa da sürekli ilgi istiyor.. hep muhabbet edicez kızımla.. gören böyle alıştırma diyor ama demesi kolay gel sen uyut bakalım...ama hakkıdır diyorum..bebeklerimizin en çok bize muhtaç olduğu,yeni hayatlarına uyum saglamaya çalıştığı dönemdeyiz..güven duygusunu da bu zamanlarda kazanacaklar.. Allah bize kolaylık versin.. bu hep böyle gitmeyecektir diye umuyorum...bir de bugün face hesabıma şöyle bir ileti gelmiş.. bebeğiniz uyumuyorsa 11 defa VECEALNE NEVMEKÜM SÜBETA (ve biz uykunuzu size bir dinlenme kıldık) ayetini okuyun diyordu.lohusalık bitince deneyebiliriz bence...

Kızlar yazdıklarınızı okuyunca deneyimli bir anne olarak cevap veriyim dedim 40 güne kadar ne yaparsanız yapın bu sıkıntılar bitmiycek..Eski kadınlar bişey biliyolarda konuşuyolar Bebişleriniz nasıl istiyosa öyle davranıcaksınız başka çare yok..Bir ara çok bilmiş uzmalar;altı kuru karnı toksa ve gazıda çıkmışsa bırakın ağlasın diyolardı..Şimdi tam tersini söylüyorlar;Ne kadar temas halinde olursanız okadar kendini güvende hisseder ve huzurlu bir çocuk olur diyolar..
Merak etmeyin bunların hepsi geçicek..ama sizin bebişinizle daha fazla ilgilenebilmeniz için yemeği ve temizliği yapacak bir eşe dosta ihtiyacınız var..Sorunda bu zaten bunları yapacak bir yardımcınız yoksa ve sizde yapamıyorsanız ya da bunları yapmaya zaman ayırıp uykusuz kalıyorsanız sürekli sinirli ve huysuz oluyorsunuz ve tüm hıncınızı el kadar bebişten alıyorsunuz(bende böyle olmuştu ve ben oğluma hiç sevgimi veremedim.4 yaşında oldu aramız yeni düzeliyor) Siz sakın bu hataya düşmeyin sürekli yanında olun ve o uyuyunca sizde uyuyun..
Ben bi kere sütümü sağıp komşuma vermiştim iki saat oyalamıştı bebişi..ben de uyumuştum..çok iyi gelmişti

ben haftaiçi tekbaşıma bakıyorum bebeğe ve hiç bi işe yetişemiyorum o uyuyunca işlerimi halletmeye çalışıyorum ama hangi birine yetişeyim,,
bugün yine durmadı geçen demiştim sling almayı düşünüyorum diye komşumdan denemek için aldım ve nihayet ilk kez öğle yemeğimi adam gibi yedim, kendimde edinicem bi tane alışsın sıpa :)
bir de şu emzik olayını halletseydim çok iyi olacaktı, emzik kullananlar varsa hangi marka nasıl alıştırdınız yazarmısınız..ben nuk denedim geçenlerde alıyordu şimdi sürekli öğürüyor.

canım inan bizim denemediğimiz emzik marka ve türü kalmadı ,geçenlerde bebişim emziğe alıştı diye seviniyrdum.....kısa sürdü malesef ,2 gün sonra öğürmeye başladı.......
bi alışsa bende çok rahat edicam ama cadı benimki......

tıpkı benim kızımı tarif etmişsin canım....
haklısın gören sen alıştırmışsın deyip duruyor sinir oluyrm ben....
küçücük çocuk kucaktan ne anlar diyolar,,gelde anlat anlata bilirsen......

penye battaniyeyle kundak yapiyoruz ve emzigi bazen yarim saat agzinda tutuyorum. Hafif bir muzikte var oda da ise yariyor sanki.

denedim aslinda ama kollarini hep disarda tutmak istio kundak yapamadim.. muzigi denemedim de kulagina ninnisarki vs. fisildadim o da brz ii gelio

evet kızlar bizde kundak yapıyrz geceleri ,hem de sıcak tutuyobebiş daha rahat uyuyo......
tabi benim kız biraz sıkıntılı kollarını asla kundaklattırmıyo.......

slm canım,nasıl olalım yorgun bitkin......
benim kızımda hep kucak hep meme....memelerim iflas etti.....yatırdığım an başlıyo cadı...iyiki annem yanımda yoksa mafolmuştum...
umarım 40 ları çıkınca düzelirler.....
bizde her sabah 5 ten sonra gözümüzü kırpmıyrz öğlene kadar....gece uykumuz zaten bölük pörçük......

ben de bebe dor un emziğini verdim.. aynen başta bir iki aldı ama şimdi istemiyor.. emmeyi beceremiyor diye epey uğrastım.. o fırlattı ben tıktım agzına ama sonuç yine başarısız.. alıstıranlar nasıl başardı cok merak ediyorum...

selam kızlar size bi sorum var bebişleriniz uyurken ağzı açık oldugu oluyor mu ya bnm oğluşumun ağzı hep açık acaba burnundan yeterli derece nefes alamıyor mu

ben wee nin damaklı emziğini veriyorum başlarda biraz öğürdü ama zorla aldırdık çok şükür
selam kızlar size bi sorum var bebişleriniz uyurken ağzı açık oldugu oluyor mu ya bnm oğluşumun ağzı hep açık acaba burnundan yeterli derece nefes alamıyor mu
bence senin ufaklık ağzı açık uyuyacak canım nefes alamamasından değil mesele bende hep ağzı açık uyumuşum haalada ağzı açık uyurum

o zaman sling den memnun kaldın cnm bende deniycem dediğin gibi evde değil temizlik yapmak yemek bile yapamıorum ilk sırada bebeğim gelıo babası işten gelıo bi bakıo yemek falan yok yazık adamcağız peynir zeytin Allah ne verdiyse kahvaltılık yıo nese düzelicek bu günlerde Allahın izniyle bugun 27. günümüz 1 aylık oluyoruz nerdeyse 40 ımıza az kaldı tüm umutlarım 40 tan sonra düzelmesi yönünde

ahh ahh inşallah tek ümidim kırkının çıkmasıı bi düzelse yaaa tamam gündür uyumasında şöyle gece bi kere 2-3 saat deliksiz uyusa yetecek bana valla yaaa. başım çatlıyoo uykusuzluktan
yenidoğan çok uyur derler birde yalan yaa koca bi yalaaaannnnn sabahtır 2-3 saat uyumaz mı çocuk yaaa

cnm hepimizin umudu 40 .. 40 çıkınca düzelmezlerse artık yandık ki ne yandıkkk

ay aynen bende,annem bizim zamanımızda lokum sürülürdü tatlıyı hissetsinde memeyi tutsun die diyo, onada ben cesaret edemiyrm bişey olur die....
benim kızımda çok cadı ama teyzesi,o memeyi ağzında hissedir hissetmez basıyo yaygarayı.....

ay canım ben hadi uyumasından vazgeçtim şöle uslu uslu yatsa mıkırdanmasa ona bile razıyım......

memnun kaldım rahat rahat akşama yemek bile yaptım, tabii uzun süre kullanmak lazım sanırım bebişlerin bi günü bi gününü tutmuyo.

emziğe bi alışsın ilk işim alışverişe gitmek olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…