2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlar siz bebikleri nasıl giydiriyorsunuz, ben bi body bide penye tulum giydiryorum ayaklarada bi çorap. sağlık ocağındakiler şapka giydirme dediler.

kızlar bu gelen giden misafirler ne çok şey bilio yaaa .. oğlumu bi 20 dk emzirdim ayıp olmasın diye yanlarına geçtim hoooop kucagımdan aldı gelenlerden biri kucagında sallıo heyyarabbim ben kucaga alışmasın diye ugrasıorum almış bide sallıoo.. bıde ustune ustluk bu cocuk ac sütün yetmıo heralde ac bırakma gibi laflar soledi mama takviyesi yapaymısım.. ne kadar uzman hepsi.. bu cok bilmiş millete gıcık oluyorum....

kızlar siz bebikleri nasıl giydiriyorsunuz, ben bi body bide penye tulum giydiryorum ayaklarada bi çorap. sağlık ocağındakiler şapka giydirme dediler.

cnm bn çıtçıtlı , çorap , alttan iki pijama bide ust giydiriorum k.v sapkada taktırıo penye battaniyeye de sarıoruz ben kndme de dikkat edıorum ayagımdan patık ve terliği eksik etmıorum zaten giymeme gıbı bı luksum yok goren kızıo o cocukta gaz olur die :)) nese yrn evime gdcem bdha rahatım sukur

misafirleri de anlamıyorum,kafasını tutamayan cocuğu kucaklarına almak ısstemeler,o da yetmıyomuş gıbı dudağından öpmeler...bazen kapıyı bile acasım gelmıyor........

misafirleri de anlamıyorum,kafasını tutamayan cocuğu kucaklarına almak ısstemeler,o da yetmıyomuş gıbı dudağından öpmeler...bazen kapıyı bile acasım gelmıyor........

yuhhhh... ne dudagından öpmesi ya.. ben bile öpmeye kıyamazken yavrumu yaptıklarına bak.. sinir oldum ya.. sen iyi dayanmışsın ya.. ben dayanamaz terslerdim herhalde...

Ben emziği hiç istemediğim halde ilk bir haftada annemlerin de zoruyla verdim wee nin ucuz damaklı emziklerinden çok şükür aldı iyi ki de alışmış biraz onunla rahat nefes alıyorum sürekli memede hatta Kv bu halimi görünce sütün az demek ki doyuramıyorsun dedi bende öle olduğuna inandım akşamları artık o da bende yoruluyo 60 cc mama veriyorum hoş farketmiyor o memede uyumaya alıştı karnı doysa da illa kucağımda uyuyacak hiç şikayetçi değilim 2 saatten fazla uyuyuyunca canım sıkılıyo onu özlüyorum
Ya 40 tan sonra daha da beter olurlarsa ne olucak çok korkuyorum benimki en azından 5-6 saat uyuyor. En fazla bir ay sonra işe başlıcam nasıl ayıracağım memeden bakalım .

of bu gelenlerin kucağına almalarına nasıl sinir oluyorum anlatamam onlar gündüzleri geliolar 3 dk seviolar geceleri annemle sabahlayan biz oluyoruz 1 haftadan beri uykusuzluktan bayılmak üzereyiz annemle birde benimkide sürekli emmek istiyor bugün başladı bu huyuda.. ama yarın gelenlere vermicem isterse bozulsunlar sonra olan bize oluyor zaten herşey anneme kaldı kayınvalidem 5 gün kaldı ama sağolsun suyunu bile ayağına istiyor olan anneme oluyor bi numara çektik gönderdik dün çok şükür birde çenesi durmadı kaç gündür çektiğim baş ağrıları bile geçti walla

al benden de o kadar inan bugune kadar kendi yeğenlerimi bile (ablamın cocukları) kucagıma almazdım .. bnmde komşum opuo fitil oluyorum fitil inanın ben opmuyorum cildi cok hassas bi kafasından opuyorum .. laf da solemeıorum içimde patlıo resmen

cnm bence bezine bak idrara cıkıosa sutun yetiodur .. mamaya alıstırma kimseyi de takma sütün yetmıodur laflarına bakma kiminin sutu az oluomus ama yag oranı yuksek oluomus bebege de yetıomus ..

ay kesinlikle cnm ya kucaga alısması cok kotu bnmkide alıstı ufacık sey nası anlıo bilmem k.v. basağrıları bende de oldu minosete kuvvet :))

kızlar şu nişan dediğiniz şey illa kırmızı, kahverengi ya da pembe renkte mi oluyor?benim az önce sarı renkte sümüksü bir akıntım geldi baya. bu da nişan mı sizce? heyecanlandım birden günüm az kaldı. geceleri uyuyamıyorum eksiğim kaldı mı diye düşünmekten, heyecandan...

kızlarr merhabalar bebişlerinizle aranız nasıl alıştınızmı ben bizim sıpaya çok alıştım 27 günlük oldu yavrum..söylediğiniz bütün sıkıntılar bizdede var ama sabırlı olun çünkü onlar 40 gün bu dünyaya ayak uydurmaya çalışıyolar 9 ay anne karnındalardı ve şimdi farklı bir ortamdalar keşfetmeye çalışıyorlar..emzik konusunda size deneyimlerimi paylaşayım şuanda evde 7 tane emzik var:) bakkal emziginden en kalitelisine kadar....size tavsiyem chicconun anne memesine benzeyen tamamı kauçuk bi emzigi var onu alın fiyatı 15 ila 19 tl arasında deişiyor ama çok kaliteli her tarafı kauçuk ve bebek anne memesine benzettigi için çabuk alışıyor ben adanada tek bi yerde buldum eczanelere sordum depolarda bile bulamıyolarmış adanada ebebek diye bi yerde vardı sadece...sizin yaşadıgınız şehrlerde belki bulunur...böyle rengi sarı tenrengi gibi kocaman her tarafı kauçuk bi emzik...hatta şöyle geçiyo ismi Physio Komple Kauçuk Emzik 0+ biraz bebeğimin agzına büyük geliyo ama çok tatlı görnüyo:)cok cok emiyoo:) bebegini<de şuan doyma kavramı olmadıgı için emmek isticektir aslında niyetleri emmek diil memenizde uyumak sizin kokuuzu almak..sütünüz yok diy de üzülmeyinn..öyle tatlı matlı yemeyin bol bol su için en az 3 litre,dere otu yiyin bulgur pşlavı yiyinl kara üzüm yiyin...bunlar süt yapar..birde doktorum bana bi karışım verdi onu yapıp içinn...alın kagtları kalemleri:) rezene,tane kimyon,anason,kök havlıcann kök zencefil..tane olanlardan bir çay kaşıgı koyun bir bardak suya dier ikisinden de azıcık parçalara ayırın koyun o suyu kaynatın 5 dakka demleyin taze taze için...bebeginizede verin ben kaşıkla veriyorum çok rahatlıyo hiç bir zararı yok bu karışımı doktor söyledi kendi eşinede yapıyomuş milupa still tee nin içerigindede bu otlar var...3er liralık alsanız size bi dünya yeter...hııı bide eltim yurt dışıdan bana kiraz çekirdegi getirmiş bi bezin içine kiraz çekirlerini doldurmuşlarr dikmişler bezi kare olarak..onu mikro dalgda ısıtıyorum kızımın karnına beline koyuyorum mışıl mışıl uyuyoo gazı alıyo sanırım..tecrübeyle sabitlendi.arkadaşımın 2 aylık bebegi bas bas bagırıyodu ısıttım getirdim koyduk o karışımdan yaptık bebek mışıl mışıl uyudu...kiraz mevsimi bitmiştir ama belki çekirdegi aktarlarda bulursunuz bulamassınız yazın muhakkak biriktirin çekirdekleri sonra annlelerinize kayınvaldeerinize söyleyin böle güzel bi kulmaştan ona kılıf diksinnn..işte böle canlarım allah olmayan herkese nasip eylesin sizlerinkini ve benimkinide korusun...bu arada kızlarr asla bebeginizin gazını iyi çırkarmdan uyutmayın allah korusun kusar ve akcigerleri zarar görür annem bebek hemşiresi...ve muihakkakk sagına yatırın bebeginizi bi süre sonra yönünü deiştirin uyuşmasın yavrularınız..onlar bize allahın bi lütfu 9 ay sabırla bekledik artık bizim birer parçamız sabırla özenle onları koruyup büyütecegiz uyusuz kalsakta isyan etmeyecegiz onları çok bekledik çünkü:)

kızlar ben salı günü dr ye gittim, nstde sancılarım 50 ile 100 arası çıktı! ama ben bir şey hissetmiyorum! dr her an doğurabilirmişim gibi konuştu, doğum olmazsa cuma tekrar gel dedi, bugün dr gitcem ama benim gibi olan var mı?

kızlar nasılsınız..oğlumdan fırsat olmuyor pek giremiyorum ne var ne yok? biz iyiyiz çok şükür ama oğluşum sarılık oldu ya.salı günü tekrar kontrolü var inşallah geçer.birde süt arttırıcı besinler neler biliyor musunuz?incir diye biliyorum ben ama başka var mı sizinde bildiğiniz?

Bol su meyve suyu ve moral stressiz ortam sütü artırıyor gerisi hikaye Kv iki gündür fazla bulaşmıyor bana çok şükür bebişim rahat uyuyor

benimki de sürekli meme arıyo tam 1 saat emdi bıraktırdm gazını çıkarttım tekrar aramaya başladı, memede uyumak istiyo devamlı .. meme olmadan nasıl uyutucamı şaşırdımm
ben emzik veriyorum artık canım yaa memede uyuyoo baktım memede dalmaya başladı koyyorum yatağına yine aranıyoo gözleri açıyoo sonra dayyorum ağzına emziği o halde uyuyp kalıyoo artık ufaklık..
arada öğürüyolar canım sen arada ver yine bıkmadan dene bende zor alıştırdım emziğee..
bende aynen seningibi giydiriyorum canım çıtçıtlı badi tulum ve çorap eldiven ve şapka takmıyorum. sadece bıcı ıcı yaptıktan sonra takıyorum biraz üşüyo gibi oluyoo..
amaaannn boşver tatlımm uzman çok işte etrafta ne yapacaksın hı deyip geçeceğiz...
kv baş ağrrısıı.. boşver canım verme kimseye bozulsunlarr ben ilk hafta eşimin yengesi gil gelmişti beş tanede çocuk vermedim kimseye arkamdan kvye laf etmişler gelinin çocuğu sakınıyo diyee amannn çokta tınn yanii..
aynen canım yaaa uykusuz geceler oluyoo hep 2 saatlik uykuyla ayakta durmaya çalışıyoruz ama asla şikayet etmiyorum ALLAHIMA binlerce şükürler olsunn onları bizlere bağışladıı...
bende hep yan yatırıyorum oğlumu ALLAH korusun kusmasın diyee..
inşallah geçer canım bool bool emzir her emmek istediğinde daya memeyi ağzına ufaklığın sarılığı geçiversinn..
ben test ettim onayladım kısır ve vişne kompostosu çok süt yapıyoo birde beyz üzüm tabi üzüm ayrıca gaz yapıyoo onun için kompostosunu yapabilirsinn..
birde aktardan ben ıhlamur,ısırgan,tane kimyon,anason ve rezene aldım bunlardan karışık bitki çayı yapıp içiyorum işe yarıyoo bayaa. aktar bana birde bol maydanoz ye dedi oda süt yapıyomuşş..
facede kızlar yazmıştı birde bir su bardağı süte bi çay kaşığına yakın toz zencefil bi çay kaşığı tarçın bi çay kaşığı bal bi çay kaşığının ucuyla kuru maya kat ısıt onu yatmadan önce iç o da süt yapıyomuşş..

Bugun dr gıttım nstde sancım cıktı. zaten gece sancımdan uyuyamadım ,sancım vardı. muayene ettı yalnız açıklık yokmuş . heran dogum olabılırmıs . pekı acılma bırden oyle olur muki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…