- 28 Nisan 2008
- 171
- 7
- 118
- 39
canım bende öle yapıyorum emzirirken uyuyp kaldığı için yan yatırıyorum uyanmıyor çünkü..
meraba cnm biz şu an 24 günlüğüz göbeğimiz 9.günde düştü ama duruyo hala gömülmesi gerekiyomuş uygun bi zaman ve yer kolluyoruz gömmek için banyo konusuna da gelince bizim buralar soğudu artık 3 günde falan bi banyo yaptırıyoruz.sen nasıl yapıyorsun
slm canım....
benimkininde kollar hep dışarıda uyuyor,geceleri ellerine eldivnlerini çıkarnıyrm elleri sıcak kalıyo.
üzerindede çıtçıtlı body ve pijaması oluyo,penye battaniye ve polar battaniyeyeylede örtüyrm....
ayaklı tulum bile giydirsem içinde çorap oluyo,tulumun üstünede patik giydiriyrm....
Valla bende bilmiyom canim yaa ama hurafe diyip gectim artik yoksa cok zor oluyo benim yaramaz hep emmek istiyo suda icmek icin firsat olmayinca sutum azaliyo ictim de yedimde az once napiyimben öyle bişey duymadım, şimdiye kadar emzirirken herşeyi içtim hatta yemek bile yedimne oluyomuş ki..
Kizlar bebek meme emerken yemek icmek olmaz diye bisey duydum deli gibi susuyorum o emerken bu hurafe yuzunden icmiyorum sizce varmi bunun mantikli bi aciklamasi yoksa hurafemi?
Valla bende bilmiyom canim yaa ama hurafe diyip gectim artik yoksa cok zor oluyo benim yaramaz hep emmek istiyo suda icmek icin firsat olmayinca sutum azaliyo ictim de yedimde az once napiyim
kızlar bebeğimin acayip gaz sancısı var,bide kabız olmuş kakasını yapamıyooo,kıvraıyor yavrucak.....
nasıl geçer bu yaaaaa,sabahın 5 inden beri ayaktayız ,garibimde yoruldu bende.....
5 er dk lık aralıklarla uyuyor uyannıyoooo
mrb cnm adaçayı yağı satılıyor aktarda ondan karnına sür ve topuklarına sür masaj yap aynı şeyi saf zeytin yağı ile yapabilirsin. ben arada yapıyorum iyi geliyor bebişe karnına sıcak su torbasıda koyabilirsin .
kızlar bebeğimin acayip gaz sancısı var,bide kabız olmuş kakasını yapamıyooo,kıvraıyor yavrucak.....
nasıl geçer bu yaaaaa,sabahın 5 inden beri ayaktayız ,garibimde yoruldu bende.....
canım mrb....
evet çıktı canım 40kımız....sizinkide çıkmıştı,sizinkide hayırlı uğurlu olsun.....Allah yaş günlerini kutlamayı nasip eder inşallah....
biz 40 ımızı 39. günde çıkardık teyzesi kız çocuklarının bi gün önceden çıkıyormuş,
ertesi günde anneannemiz gitti kayınvalde geldi hemen arkasından damladı...şimdi hem bebeğe bak hem ona okadar çok yoruldum ki anlatamammm..sinirlerim yıprandı iyice sütümde azaldı bebeğimde iyice huzursuzlanıyo süt olmadığı için.....
benimki de gaz sancısından memede kıvranıyor aç olduğu için de bırakamıyor memeyi, masaj falan işe yaramadı bizde.yaa üç dört gündür bizimkide başladı masaj yapıyorum ayaklarını hareket ettiriyorum bana mısıın demiyor kucağımdayken ya da yatakta felan rahat ama emmeye başlayınca kıvranıyor yavrum kıvranmaktan ememiyor aç kalıyor aç kalınca da uyuyamıyor offf offf sizde de böyle durum varmı memede kıvranması normal mi yaaa. Doktor bitkisel bi şurup yazdı içinde anason felan var onu kullanıyorum iki gündür ama o da fayda etmedi sanki emzirmekten korkar oldum çocuğu.
ağustos annelerinde bişey okumuştum sıcak sulu pamuğu poposuna bastırarak uyarıyorlardı sanırım bu konu için...kızlar bebeğimin acayip gaz sancısı var,bide kabız olmuş kakasını yapamıyooo,kıvraıyor yavrucak.....
nasılsın cnm bebeğin nasıl ?
iyiyiz canım çok şükür, herkes gibi bizde de uykusuz geceler, gaz sancıları, uzun emişler falan var. Olsun bebeklerimiz iyi olsun da gerisi önemli değil. Kıyafetlerini ıslatmasıyla uğraşıyordum, şimdi bi de yüzünde küçük kabarcıklar çıktı. Babası öpüyor sakalları tahriş etti diye düşündüm ama biraz çoğaldı. Sizde de oldu mu ne yaptınız kızlar, önemli bişey midir? Canım senin bebişin nasıl, kayınvalide krizi va sanırım, malesef hepimizin başında var, canını sıkma ve olabildiğince kendinden uzak tut. Bu en güzel günlerimizi kimse mahfetmesin.
canım bizde bebeğin göbeği kuran ı kerimin arasına koyulur bende oraya koydum.....ben göbek bağını saklıyorum aslında göm falan dediler ama ben oğlum büyüyünce ona göstercem kendisi isterse gömer dedim kıyamadım bende :)
iki güne bir yıkıyorduk ama hava serinledi bizim ev soğuk oluyor ısınmıyor artık 3 güne çıkarttım..
ayy valla biz kızımla yapışık ikiz gibi dolaşıyrz....süreekli memede hanfendi...o zaman ben kesin açlıktan ölürüm......Kizlar bebek meme emerken yemek icmek olmaz diye bisey duydum deli gibi susuyorum o emerken bu hurafe yuzunden icmiyorum sizce varmi bunun mantikli bi aciklamasi yoksa hurafemi?
aynen canım kucakta veye omuzdayken gayet mutlu.....yaa üç dört gündür bizimkide başladı masaj yapıyorum ayaklarını hareket ettiriyorum bana mısıın demiyor kucağımdayken ya da yatakta felan rahat ama emmeye başlayınca kıvranıyor yavrum kıvranmaktan ememiyor aç kalıyor aç kalınca da uyuyamıyor offf offf sizde de böyle durum varmı memede kıvranması normal mi yaaa. Doktor bitkisel bi şurup yazdı içinde anason felan var onu kullanıyorum iki gündür ama o da fayda etmedi sanki emzirmekten korkar oldum çocuğu.
sorma canım yaaa bide benimki bayramdan sonra gidicekmiş....yaptık işi....faydasından çok zararı oluyoo...takmayayım diyrm ama olmuyooooahh cnm ben daha 1 haftya kadar k.v ile cok sorun yasadım gecen haftadan beri iim taktıkca kendimi uzuorum oyuzden takmamaya calıs gerci cok zor ama .. kucaga alısmasını istememiştm ama kucaga alıstı sımdı bn evde ugrasıorum
benimki de gaz sancısından memede kıvranıyor aç olduğu için de bırakamıyor memeyi, masaj falan işe yaramadı bizde.
ağustos annelerinde bişey okumuştum sıcak sulu pamuğu poposuna bastırarak uyarıyorlardı sanırım bu konu için...
bende bu sabah zeytin yağı içirdim bakalım sonuç ne olucak...MERİÇDEMİR
bebeği kaka yapamayan anneler benim bebeğimdede aynı sorun var.6 gün yapamadı geçen doktora gittim hatta.neyse sizin yapabilecekleriniz asit oranı 5 in altında hakiki saf zeytinyağından iki yada 3 damla içirin ve poposuna sürün.birde minnacık bir sabun parçasını poposuna yerleştrin.lavman etkisi yapıyor benim kızım 6 gün sonunda bu ikisini yapınca 5 dk içinde bağırsaklarını boşalttı rahatladı yavrum.
iyiyiz canım çok şükür, herkes gibi bizde de uykusuz geceler, gaz sancıları, uzun emişler falan var. Olsun bebeklerimiz iyi olsun da gerisi önemli değil. Kıyafetlerini ıslatmasıyla uğraşıyordum, şimdi bi de yüzünde küçük kabarcıklar çıktı. Babası öpüyor sakalları tahriş etti diye düşündüm ama biraz çoğaldı. Sizde de oldu mu ne yaptınız kızlar, önemli bişey midir? Canım senin bebişin nasıl, kayınvalide krizi va sanırım, malesef hepimizin başında var, canını sıkma ve olabildiğince kendinden uzak tut. Bu en güzel günlerimizi kimse mahfetmesin.
oglumun yuzunde 10 gun once sıvılce gıbı ucu beyaz kırmızı noktacıklar cıkmıstı. doktora sordum bısey yapmayın kendılıgınden gecer demıstı.
sımdı onlar kurudu, kafasında ve alnında hatta kaşlarında sarı kabuklar olustu.
salı gunu ayın 16 sında kontrol var, o zaman gosterecegım dıye sımdılık kendı kafama gore bıseyler yapmak ıstemıyorum.
dr bana opmeyın yuzunu ve ellemeyın dedı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?