2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Sonunda fırsatını bulup yazabiliyorum. Ben de Beril'imi 18 eylül de dünyaya getirdim. Ama yafrum neler çekti Allah beterinden saklasın. sezeryan ile 48cm boyunda 3330gr .(doktorum 3900 demişti burada paylaşmıştım. ama korkulan olmadı. insülin de kullanıyordum.) sezeryanım çok zorlu geçti kilomdan ötürü dr um diren kullanmayı uygun görmüş ama ben mahvoldum bayağı bir hortum takılıydı karnımda. bir ucu açıkta. Allahım ne ızdırap. herkes akşamına kalktı ben 2. gün acılarla sanki iilk andaki gibi kalkamıyordum. 3. gün evimize geldik. 6. gün kontrole gittik bebeğim yenidoğan sarılığı olmuş. hadi hoppaa bidaha yerleştik hastaneye ışık tedavisi gördü 2 gece.Allahım gücüne gitmesin ne zormuş. gözünü kapıyolar topuğundan elinden kanlar alını aralıklarla nasıl ağlıyor. şimdi ayağını elletmiyor bize. neyse ki atlattık. göbeğimiz 12 günde düşmedi dr da keselim dedi biz annemle şaştık hiç böle bişe duymamıştık.
neyse kestiler. 23 günlüğüz yine de tam normale dönmüş değil. Akşama kadar aralıklarla emiyor ve uyuyor. akşam saat 20:00 kalkıyor gece 02:00 ye kadar pış pış hophop uğraşıyoruz. 02:00 de kendiliğinden emerek uyuyor. Bir de ilginç birşey keşfettik. Elektrikli süpürge sesi sakinleştiriyor. Bir web sitesi buldum işinize çok yarayacak ama burdan vermemde sakınca olup olmadığını bilmiyorum. yoksa buraya da eklicem. uçak süpürge ve su sesleri var istediiğiniz kadar çalabiliyorsunuz. sadece bebekleri sakinleştirmek için yapılmış. deneyin şaşıracaksınız. Bu arada bebek bezi olarak önce prima premium care kullandık sonra prima ya geçtik geçiş döneminde hafif kızarıklık oldu ama kremle geçti ne çiş ne kaka hiç bişey sızmıyor. premium care çok güzeldi aslında kakasını tamamen emiyordu.

canım bende öle yapıyorum emzirirken uyuyp kaldığı için yan yatırıyorum uyanmıyor çünkü..

ben de hep bunu düşünüyorum ben de uyuyunca uyandırmak istemiyorum bi sakıncası var mı acaba? bu 20:00 deki uyanışı bundan die düşünmeye başlamıştım gaz birikir mi?

biz de annemle 2 günde bir yaptırıyoruz.

Annem de aynı şekilde sıkı sıkı örtüyor.

Son düzenleme:
ben öyle bişey duymadım, şimdiye kadar emzirirken herşeyi içtim hatta yemek bile yedim ne oluyomuş ki..
Valla bende bilmiyom canim yaa ama hurafe diyip gectim artik yoksa cok zor oluyo benim yaramaz hep emmek istiyo suda icmek icin firsat olmayinca sutum azaliyo ictim de yedimde az once napiyim

Kizlar bebek meme emerken yemek icmek olmaz diye bisey duydum deli gibi susuyorum o emerken bu hurafe yuzunden icmiyorum sizce varmi bunun mantikli bi aciklamasi yoksa hurafemi?

canım aynısını bende duydum ama yapamıyorum.çünkü çok susuyorum emzirirken napim ter içinde kalıyorum zaten.bana da öle demişlerdi.ilk başta inandım sonra baktım olmuyor dayanamıyorum içiyorum valla suyu..

Valla bende bilmiyom canim yaa ama hurafe diyip gectim artik yoksa cok zor oluyo benim yaramaz hep emmek istiyo suda icmek icin firsat olmayinca sutum azaliyo ictim de yedimde az once napiyim

canım benimki de sürekli emiyo bende yiyip içiyorum dediğim gibi.
bu arada benim bebik ne ana kucağında yatıyo ne yatakta ne kanepede sadece gerçek kucak istiyo evde yalnız bakıyorum bide 5 dk bıraksam kıyamet kopuyo..

kızlar bebeğimin acayip gaz sancısı var,bide kabız olmuş kakasını yapamıyooo,kıvraıyor yavrucak.....
nasıl geçer bu yaaaaa,sabahın 5 inden beri ayaktayız ,garibimde yoruldu bende.....
5 er dk lık aralıklarla uyuyor uyannıyoooo

mrb cnm adaçayı yağı satılıyor aktarda ondan karnına sür ve topuklarına sür masaj yap aynı şeyi saf zeytin yağı ile yapabilirsin. ben arada yapıyorum iyi geliyor bebişe karnına sıcak su torbasıda koyabilirsin .

sağol canım ,
zeytinyağını poposuna sürmüştüm,bide karnına masaj yapayım o zaman.....
sıcak su torbası karnına zarar vermez mi ki?

yaa üç dört gündür bizimkide başladı masaj yapıyorum ayaklarını hareket ettiriyorum bana mısıın demiyor kucağımdayken ya da yatakta felan rahat ama emmeye başlayınca kıvranıyor yavrum kıvranmaktan ememiyor aç kalıyor aç kalınca da uyuyamıyor offf offf sizde de böyle durum varmı memede kıvranması normal mi yaaa. Doktor bitkisel bi şurup yazdı içinde anason felan var onu kullanıyorum iki gündür ama o da fayda etmedi sanki emzirmekten korkar oldum çocuğu.

ahh cnm ben daha 1 haftya kadar k.v ile cok sorun yasadım gecen haftadan beri iim taktıkca kendimi uzuorum oyuzden takmamaya calıs gerci cok zor ama .. kucaga alısmasını istememiştm ama kucaga alıstı sımdı bn evde ugrasıorum

benimki de gaz sancısından memede kıvranıyor aç olduğu için de bırakamıyor memeyi, masaj falan işe yaramadı bizde.
ağustos annelerinde bişey okumuştum sıcak sulu pamuğu poposuna bastırarak uyarıyorlardı sanırım bu konu için...

MERİÇDEMİR

bebeği kaka yapamayan anneler benim bebeğimdede aynı sorun var.6 gün yapamadı geçen doktora gittim hatta.neyse sizin yapabilecekleriniz asit oranı 5 in altında hakiki saf zeytinyağından iki yada 3 damla içirin ve poposuna sürün.birde minnacık bir sabun parçasını poposuna yerleştrin.lavman etkisi yapıyor benim kızım 6 gün sonunda bu ikisini yapınca 5 dk içinde bağırsaklarını boşalttı rahatladı yavrum.

nasılsın cnm bebeğin nasıl ?

iyiyiz canım çok şükür, herkes gibi bizde de uykusuz geceler, gaz sancıları, uzun emişler falan var. Olsun bebeklerimiz iyi olsun da gerisi önemli değil. Kıyafetlerini ıslatmasıyla uğraşıyordum, şimdi bi de yüzünde küçük kabarcıklar çıktı. Babası öpüyor sakalları tahriş etti diye düşündüm ama biraz çoğaldı. Sizde de oldu mu ne yaptınız kızlar, önemli bişey midir? Canım senin bebişin nasıl, kayınvalide krizi va sanırım, malesef hepimizin başında var, canını sıkma ve olabildiğince kendinden uzak tut. Bu en güzel günlerimizi kimse mahfetmesin.

canım benim kızımdada oldu kabarcıklardan.hatta kafasında bile vardı.yünlü giydirmeyi bıraktım geçti.yünlü yelek hırka vs giysi alerji yaptı galiba.doktora sordum yünlü yapar dedi.bende penye yelek aldım.birde terletme bebeğini çok sıcak olup terleyincede oluyor.yüzünüde ıslak pamukla hergün sil geçiyor.bizim çok az kaldı.

canım bizde bebeğin göbeği kuran ı kerimin arasına koyulur bende oraya koydum.....
annemde benim kini öyle saklamış hala duruyo...

Kizlar bebek meme emerken yemek icmek olmaz diye bisey duydum deli gibi susuyorum o emerken bu hurafe yuzunden icmiyorum sizce varmi bunun mantikli bi aciklamasi yoksa hurafemi?
ayy valla biz kızımla yapışık ikiz gibi dolaşıyrz....süreekli memede hanfendi...o zaman ben kesin açlıktan ölürüm......
geçen dede komşularım geldi,kızmda acıkmış onların yanında emzireyim dedim,neymiş emzirirken konuşulmazmış....

aynen canım kucakta veye omuzdayken gayet mutlu.....
bazen benimkide emerken kıvranıp duruyor..hatta mememin ucunu damaklarıyla tutup başını sağa sola yapıyoocanımda çok berbat yanıyoo yaa,can acısından emerkenkıvranması normaldir sanırım...

sorma canım yaaa bide benimki bayramdan sonra gidicekmiş....yaptık işi....faydasından çok zararı oluyoo...takmayayım diyrm ama olmuyoooo

bende bu sabah zeytin yağı içirdim bakalım sonuç ne olucak...

canım sütünle bebişin yüzünü sil ii geliyooo

Benim bebegimde 35 gunluk oldu. Cok kusuyor. Yatiyo kalkiyo kusuyo. Her yataktan alisimda yakasi islak, bir yumruk kadar yatak islak. Birde Surekli ikiniyo. ikinirken de kusuyo. Buyuk kizimdan bu kadar hatirlamiyorum. Sizde de boyle sorun var mi? Doktora sıklığını anlatamadim sanirim. Kusuyo ama baska sıkıntısı da yok. Az kilo alıyo ama sutum anca yetiyo.
Sozde tecrubeli olucaz ikinci diye. Sogukkanlilik evet ama tecrube hayir. Hepsi farkli gercekten.

oglumun yuzunde 10 gun once sıvılce gıbı ucu beyaz kırmızı noktacıklar cıkmıstı. doktora sordum bısey yapmayın kendılıgınden gecer demıstı.
sımdı onlar kurudu, kafasında ve alnında hatta kaşlarında sarı kabuklar olustu.
salı gunu ayın 16 sında kontrol var, o zaman gosterecegım dıye sımdılık kendı kafama gore bıseyler yapmak ıstemıyorum.

dr bana opmeyın yuzunu ve ellemeyın dedı.

cnm bnm bebeğimin yüzünde de oldu eşim öpüo die olmustur dedim ama bilmiyorum geçti kendiliğinden .. bebiş ii cok sukur ama ben hiç bi iş yapamıorum surekli onun basındayım ev aldı basını gıdıo k.v. herzaman sorun ama o ilk günlerdeki lohusalık bunalımında cok fazla takıodum artık cok onemsemıorum..

bnm dr.da opmeyin kesinlikle dedi ama dayanamıoruz eşimlee :) sarı kabuklardan oğlumda da var duş alırken güzelce yıkıorum gecıo ama yine kendiliğinden olusuo...

selam kızlar nasılsınız biz yoğun tempoda ilerliyoruz kızımla.. hiç bi iş yapmaya fırsatım yok işi bırakın yemek dahi yemeye vakit bulamıyorum çok kısa uyuyo çünkü kızım.. şimdide uyuttum zorla ama uyanacak sanırsam annelik çok zormuş uykusuzluk hat safhada yorgunluk maximum enerji desen sıfır ... ama bebişler için herşeye değer... allahtan gaz sorunumuz falan yok tek sorunumuz doymak bilmiyoruz ağlarsakta bu sebeten basıyoruz çığlığı:) doymadığımız içinde çok kıısa uyuyoruz allah yardımcımız olsun hepimizin.. şükür 18 günlük olduk bugün bir an önce kırkımız çıksada düzenede girsek yaw... neyse kızlar çok çok öpüyorum sizleri herkescikler doğurdu sanırsam :) hepinize kolay gele bebişlerle:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…