2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

o yumusak vıcık vıcık göbek, sanki daha da koyulşan kahverengi çizgi,sanki göbekte daha da fazla tüy bendede var.bunlar kalıcımı yoksa geçecek mi ki((

selam anneler nasılsınız dicem bayağı dertli olanlar var.
Biz de kırk banyomuzu yaptık oh rahatladım uyutmaya çalışıyorum kızımı emzirdim gazını aldım emziği verdim sallıyorum.Kesinlikle emziğe alıştırın derim benim kızım damaklıyı almıyor midesi bulanıyor çift taraflı kullanılan anne memesine benzeyen bir emzik var onu emiyor sadece uyumak istediği zaman :)
Bebek bakımı konusunda birisinden yardım almadan yapamam gibi geliyordu ama deneme yanılma yoluyla herşeyi başardım şükür ilk kızımı altını aldım düşünün o kadar bilmiyordum bebek bakmayı iş başa düşünce üstesinden geliniyor.Allah yardım etsin herkese zor ve güzel bir şey.Temizlik yemek falan tabii çok zor ama o konuda yardım edenim var sağolsun görümcemle beraber yapıyoruz.
Sorun yaşayan annelere kolaylıklar diliyorum...

aranızda bebegi iki aylık olan ver mı *gülmeye seslere tepki göstwriyo mu bebekleriniz?

benim kızım 40 günlük yaklaşık bir haftadır falan konuşmalara tepki veriyor takip ediyor hatta birisi gülünce bazen gülüyor bile sabaha kadar karşısında konuş uyumaz o kadar laf seviyor pis bi de uykusu çok hafif öksürsem sıçrıyor ani seslere tapki veriyor.

o yumusak vıcık vıcık göbek, sanki daha da koyulşan kahverengi çizgi,sanki göbekte daha da fazla tüy bendede var.bunlar kalıcımı yoksa geçecek mi ki((

aynı dertler bende de var hele o kahverengi çizgi sanki vucudum ikiye bölünmüş gibi sinir oluyorum geçer mi geçmez mi hiç bilmiyorum birisi yüreklere su serpsin

aynı dertler bende de var hele o kahverengi çizgi sanki vucudum ikiye bölünmüş gibi sinir oluyorum geçer mi geçmez mi hiç bilmiyorum birisi yüreklere su serpsin

o zaman o yüreklere su serpen ben olayım; o uyuz çizginin zamanla rengi açılıyor ve sonra tamamen gidiyormuş, bi arkadaşım öyle demişti ama geçmesi ne kadar sürüyor bilmiyorum. Benim dr.um doğumdan sonra karnındaki tüyler dökülecek sakın alma demişti, gerçi ben dayanamayıp bir iki kere aldım ama döküleceği de yok hani.

kızlar bu arada bebeğimin bugün 22. günü hala göbek bağı düşmedi, ben de salak salak bazılarında geç düşüyormuş bekleyelim deyip rahat rahat takıldım bu zamana kadar. Sonra bugün bi arkadaşım hala düşmediyse dr.unu ara dedi, ben de aradım. Dr. yarın getirin bebeği dedi. Önemli bişey mi ya böyle geç düşen var mı?

aranızda bebeginin kalbi delik doğan varmı?benim bebeğimde kalnde delik var ve üç aylık olunca kontrolu var işallah kapanır kızlar çok korkuyorum.internetten araştırdım kapanması az raslanılan bişey diye yazıyo ve açık kalp ameliyatından bahsediyo doktorda kapana bilir demişti ama çok endişeliyim.

tepki vermesi seni dinlemesi mi bizimkide dinliyo laf konuşunca ama gülmüyo henüz.yarın kırkımız çıkacak.takip ediyo bazen canı isterse.o kadar ne zaman konuşmalarımıza gülmeye başlar ki sabırsızlanıyorum çok sevimli oluyolar.canım benim allah evlatlarımıza bize bağışlasın hep sağlıklı olsunlar ömür boyu allah yüzlerin güldürsün işallah.

canım öncelikle ALLAH analı babalı büyüütsün sende aldın bebişini kucağına sonunda ne güzel
ayy bende çok kıllandım yaaa ama dökülecek diyolar inşallah dökülür..
birde araızda yatırmaktan uzaklaştırın yavaş yavaş canmım çook tatlı oluyolar ama çok zor olur sizin için..
canımhiiiç üzülme erkenden teşhis edildiği için ve daha çook küçük gelişimini tamamlayacak ve düzelecek üzülme sen bool bool dua et..

Ahh canım yaaa haklısın valla biz çekicez bunu böyle ben kırkı çıkınca geçecek diye gün sayıyordum sizi görüyorum onada inancım kalmadı artık(

kaka yapabiliyor mu önemli olan o...eger onu yapamazsa catlıycak gibi morarıyo iste..poposununa da pamukla zeytinyagı masajı yapıyorum kabızlık durumunda..ama mutlaka zeytinyagı icmesi sart...bir de ben rezeneyi kendimde 4 fincana cıkardım..artı iki fincan papatya ekledim kendime..bir umuttur yaşamak:))))

ayyy ölüyorum.bir anda göğsüm şişti ve ateşlendim. bebeğimde kakasını yapamıyor ağlıyor kucağımda ikimiz ağlaşıyoruz.(

Herkeslere merhaba ayşem geldi buraları bıraktım nasılsınız..

ben ayşemle çok memnunum ona bakmaktan iş yapamıyorum sizlerde durum nasıl benim kız emziğe tğkürğyo almıyo

bu gece ytolculupa çıkıyoruz otobüsle 12 saat süeüyo nasıl olacak nasıl emzircem karar kara düşnüüyorum

ayyy ölüyorum.bir anda göğsüm şişti ve ateşlendim. bebeğimde kakasını yapamıyor ağlıyor kucağımda ikimiz ağlaşıyoruz.(

kuzum sağsana göğsünü bi havluyu ütüle göğsüne koy yumuşasın bebişinin karnına da masaj yap bacaklarınıda indir kaldr.. yapar inşaallah sen ağlama kuzum bende ağlıydum ama olan bana oluyodu sütüm geri kaçıyodu dirençl. olmamız lazım

slm kızlarrr nasılsınız dün bebişimin kalça usg si vardı çok şükür normal çıktı bi sorun yok,kızımı 3 gün önce sağlık ocağında kıyaftleriyle tarttılar 3730 çıktı bide 100 gr düştüler dün hastanede çıplak tartıldı 3920 ne kadar fark var tartılar arasında,hımm bide kızım 49 cm doğdu 1 ay sonra sağlık ocağında hemşire 47 cm ölçtü dedim kızımın boyumu çekmiş hemşire dedi doğduğnda yanlış ölçmüşlerdir(kendinede toz kondurmuyo)dün hastanede 52 cm çıktı kızımın boyu :)))

Selamlar milllet,
Forumu dogumdan beri birkac gunde bir okumaya calisiyorum. Simdi bir derdim var ve yazma zamanim gelmis oldu boylece. Biz de kirki cikanlardaniz, hatta iki aya yaklastik. Cok sukur bebegimle ilgili her sey yolunda. Aynen ben de sallamam diyordum, simdi ya besikte ya kucakta veya ayakta salliyoruz. E mzik vermem diyordum, simdi bir numarali kurtaricim oldu. Benim sorunum kirkbes gunde biten dogum sonrasi kanamanin bundan iki gun sonra cok cok hafif tekrar baslamasi birkac gun azaldi ama bugun baya artti. Regl kadar yogun degil.. aklim karisti, tedirgin oldum. Aranizda boyle bir sey yasayan ya da bilgisi olan var mi? Dogum normal oldu bu arada.

bizim 19.günde düştü. hava alması önemli göbek bağının. düşeceği yoktu ama son günler güneşte havalandırdım, pencereden güneş vurdukça.

ateşin varsa dr.a git, ihmal etme enfeksiyon için ilaç kullanman gerekir. sağmak da işe yarar ama ateşin düşmezse gitmememezlik etme

Canim aglayip panik yapma, strese girme. Bebegin de bunu hisseder ve durum daha da zorlasir. Rahat olursan sorunun kolayca cozulecegini dusun. Hepimiz yasiyoruz benzer zorluklari ama bak asiliyor bir sekilde.
Gogus icin ilik dusta masaj yapmak iyi geliyor diye biliyorum. Bir arkadasim gunde 4-5 defa dus aliyordu hatta.
Benim bebegim de birkac gun kaka yapamiyor iki haftadir. Sarilik icin kullandigimiz ilacin yan etkisi olabilirmis. Uc gun yapmazsa bir cay kasigi saf zeytinyagi iciriyorum, bundan 6-7 saat sonra yapiyor. Tabi yapana kadar baya zorluk cekiyo kuzum..

kızlarçok teşekkür ederim.
ağrı eşiğim çok yüksek olmasına rağmen inanın ağrılara dayanamıyordum.ve ağlıyordum. neyse öğleden sonra doktors gittim.
ve maalesef mastit olmuşum(
antibiyotik verdi.içsen bir dert içmesen birdert.
göğüslerine sıcak değil soğuk buz uygula dedi. sıcak uygulama sütün olması için. benim sütüm var.
ben inanılmaz ateşliyim ve heryerim ağrıyor.
geldiğimden beri göğüslerime buz torbası koyuyorum.geçmezse en son çare antibiyotiği kullanacağım.
bebeğimin gazı yokmuş.kakasını yapmaması normalmş. salıya kadar bekleyelim dedi. bişey vermedi.ama ben yavrumun ıkınmalarına nasıl dayanacağım bilmiyorum(

BEBEĞİ KABIZ OLANLAR DİKKAT..TEST ETTİM ONAYLADIM...TESADÜFEN KEŞFETTİM...kızlar ben kendim kabız oldum ve annal fissür müdür nedir o illete yakalandım..hemde 40'ım cıktıktan sonra..neyse kabız olmamam gerekiyor doğal olarak..ben de günde 2 kez sabah ve akşam activia probiyotik yoğurdun içine bir tatlı kaşığı keten tohumu karıştırıp yiyorum...neyse bir baktım benden önce bizim oğlan cırtt cırttt kakaya çıkıyor...hatta bezden taşmış bugün...haberiniz olsun dedim:)))))

kızlar bayram gelıo ve ben hala eskı kıyafetlerime gıremıorum ustelik goguslerim o kadar buyukki badi falan gıymem ımkansız bosbol seyler gıyebilirim ancak .. kg vermeye gelince kg vermek sıkıntı değil bence asıl onemlı olan spor yapmak sıkılasmak evde kosu bandım var ama oğlum mememden 5 dk ayrılmadıgı için onu da yapamıorum .. bebek 3. aydan sonra düzelir dıolar onu beklıorum bacaklarımı alcam alamıorum kaş bıyık alamıorum kendıme bakamıorum.. bı gecen gun kuafore gıdıp kestrdım boyattım o işte .. normale ne zaman doneriz acaba

Merhaba kizlar 25 ekimde oglum iki aylik oluyor o yuzden size gore biraz daha tecrubeli sayilirim okudugum kadariyla bebisler bayagi bi ugrastiriyor hepimizi olsun annelik essiz bir duygu.
Canim benim sutum yetmiyormus ilk ayin sonunda bebek kilo almayinca fark ettik doktor mama destegi yapmamizi soyledi basta cok uzuldum ama ac kalmasindan iyidir simdi alistim gunde 3 ogun mama veriyorum humana bol bol ictim bebegime alerji yapti sutunun cogalmasi icin cok su icmek ve bebek emmediginde sagmak bende ise yaradi gibi sutum artti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…