Ben de hç yapmam dediğim şeyleri yapmaya başladım kızlar, oğlumuzu alıştırdık gece ancak bizim yatağımızda yatıyor
emzirirken uykuya dalıyor, küçük beşiğine koyuyorum gözler fal taşı gibi açılıyor, haydeee sil baştan tekrar emzir gazını al vs... valla biz de baktık aramıza alınca sesi çıkmıyor, kolayımıza geldi tabi her gece öyle yapmaya başladık ama aramızda da öyle tatlı yatıyordu, anlıyor yanında olduğumuzu melül melül gözlerimin içine bakıyor sıpa. Hep iyice dalsın kendi yatağına götüreyim diyorum, nerdeeee ben ondan önce uyuyorum.
ayrıca hala öküz gibi kiloluyum, hiç bi kıyafetim olmuyo, hala hamile pantolonumu giyiyorum. Kaç kilo verdim bilmiyorum, korse takmayı da bıraktım, karnımın çoğu gitti ama hala var. Böyle yumuşak yumuşak bi garip bişey. Zaten karnım karardı, o çizgi iyice belirginleşti, sanki tüyler de çoğaldı, ben bu kadar kıllımıydım diyorum, valla karnıma bakmak istemiyorum artık. Kuzenin nikahı var içine girdiğim bişey yok.
Ama olsun oğlum çok tatlı, herşeye değer, dün bebek arabası almaya gittik, hamileyken her şeyi almıştım sadece bebek arabası almamıştım onu da seneye yaza alırım diyordum. Hayatımın hatasıymış, dışarı çıkıcaz bebeği götüremiyoruz, hastaneye gittik kuzum battaniyelerde pişti. Bebeği bırakamıyorum kimseye, minicik çocuğu götürsen o da kötü. Neyse dün apar topar aldık da kurtulduk bu dertten.
Bebeğimi bir kere anneme bıraktım, süt sağdım bıraktım 75 cc, onu içmiş bi dakikada sonra doymamış ağlamış. O 75 cc yi sağana kadar anam ağladı benim sıpa anında bitiriyo. Dandik bi pompa almış kocam sizinki de böyle zor mu sağılıyor ya.
aranızda bebegi iki aylık olan ver mı *gülmeye seslere tepki göstwriyo mu bebekleriniz?
o yumusak vıcık vıcık göbek, sanki daha da koyulşan kahverengi çizgi,sanki göbekte daha da fazla tüy bendede var.bunlar kalıcımı yoksa geçecek mi ki((
aynı dertler bende de var hele o kahverengi çizgi sanki vucudum ikiye bölünmüş gibi sinir oluyorum geçer mi geçmez mi hiç bilmiyorum birisi yüreklere su serpsin
o yumusak vıcık vıcık göbek, sanki daha da koyulşan kahverengi çizgi,sanki göbekte daha da fazla tüy bendede var.bunlar kalıcımı yoksa geçecek mi ki((
benim kızım 40 günlük yaklaşık bir haftadır falan konuşmalara tepki veriyor takip ediyor hatta birisi gülünce bazen gülüyor bile sabaha kadar karşısında konuş uyumaz o kadar laf seviyor pis bi de uykusu çok hafif öksürsem sıçrıyor ani seslere tapki veriyor.
canım öncelikle ALLAH analı babalı büyüütsün sende aldın bebişini kucağına sonunda ne güzelBen de hç yapmam dediğim şeyleri yapmaya başladım kızlar, oğlumuzu alıştırdık gece ancak bizim yatağımızda yatıyor
emzirirken uykuya dalıyor, küçük beşiğine koyuyorum gözler fal taşı gibi açılıyor, haydeee sil baştan tekrar emzir gazını al vs... valla biz de baktık aramıza alınca sesi çıkmıyor, kolayımıza geldi tabi her gece öyle yapmaya başladık ama aramızda da öyle tatlı yatıyordu, anlıyor yanında olduğumuzu melül melül gözlerimin içine bakıyor sıpa. Hep iyice dalsın kendi yatağına götüreyim diyorum, nerdeeee ben ondan önce uyuyorum.
ayrıca hala öküz gibi kiloluyum, hiç bi kıyafetim olmuyo, hala hamile pantolonumu giyiyorum. Kaç kilo verdim bilmiyorum, korse takmayı da bıraktım, karnımın çoğu gitti ama hala var. Böyle yumuşak yumuşak bi garip bişey. Zaten karnım karardı, o çizgi iyice belirginleşti, sanki tüyler de çoğaldı, ben bu kadar kıllımıydım diyorum, valla karnıma bakmak istemiyorum artık. Kuzenin nikahı var içine girdiğim bişey yok.
Ama olsun oğlum çok tatlı, herşeye değer, dün bebek arabası almaya gittik, hamileyken her şeyi almıştım sadece bebek arabası almamıştım onu da seneye yaza alırım diyordum. Hayatımın hatasıymış, dışarı çıkıcaz bebeği götüremiyoruz, hastaneye gittik kuzum battaniyelerde pişti. Bebeği bırakamıyorum kimseye, minicik çocuğu götürsen o da kötü. Neyse dün apar topar aldık da kurtulduk bu dertten.
Bebeğimi bir kere anneme bıraktım, süt sağdım bıraktım 75 cc, onu içmiş bi dakikada sonra doymamış ağlamış. O 75 cc yi sağana kadar anam ağladı benim sıpa anında bitiriyo. Dandik bi pompa almış kocam sizinki de böyle zor mu sağılıyor ya.
canımhiiiç üzülme erkenden teşhis edildiği için ve daha çook küçük gelişimini tamamlayacak ve düzelecek üzülme sen bool bool dua et..aranızda bebeginin kalbi delik doğan varmı?benim bebeğimde kalnde delik var ve üç aylık olunca kontrolu var işallah kapanır kızlar çok korkuyorum.internetten araştırdım kapanması az raslanılan bişey diye yazıyo ve açık kalp ameliyatından bahsediyo doktorda kapana bilir demişti ama çok endişeliyim.
Ahh canım yaaa haklısın valla biz çekicez bunu böyle ben kırkı çıkınca geçecek diye gün sayıyordum sizi görüyorum onada inancım kalmadı artık(
ayyy ölüyorum.bir anda göğsüm şişti ve ateşlendim. bebeğimde kakasını yapamıyor ağlıyor kucağımda ikimiz ağlaşıyoruz.(
bizim 19.günde düştü. hava alması önemli göbek bağının. düşeceği yoktu ama son günler güneşte havalandırdım, pencereden güneş vurdukça.o zaman o yüreklere su serpen ben olayım; o uyuz çizginin zamanla rengi açılıyor ve sonra tamamen gidiyormuş, bi arkadaşım öyle demişti ama geçmesi ne kadar sürüyor bilmiyorum. Benim dr.um doğumdan sonra karnındaki tüyler dökülecek sakın alma demişti, gerçi ben dayanamayıp bir iki kere aldım ama döküleceği de yok hani.
kızlar bu arada bebeğimin bugün 22. günü hala göbek bağı düşmedi, ben de salak salak bazılarında geç düşüyormuş bekleyelim deyip rahat rahat takıldım bu zamana kadar. Sonra bugün bi arkadaşım hala düşmediyse dr.unu ara dedi, ben de aradım. Dr. yarın getirin bebeği dedi. Önemli bişey mi ya böyle geç düşen var mı?
ateşin varsa dr.a git, ihmal etme enfeksiyon için ilaç kullanman gerekir. sağmak da işe yarar ama ateşin düşmezse gitmememezlik etmeayyy ölüyorum.bir anda göğsüm şişti ve ateşlendim. bebeğimde kakasını yapamıyor ağlıyor kucağımda ikimiz ağlaşıyoruz.(
ayyy ölüyorum.bir anda göğsüm şişti ve ateşlendim. bebeğimde kakasını yapamıyor ağlıyor kucağımda ikimiz ağlaşıyoruz.(
kuzum sağsana göğsünü bi havluyu ütüle göğsüne koy yumuşasın bebişinin karnına da masaj yap bacaklarınıda indir kaldr.. yapar inşaallah sen ağlama kuzum bende ağlıydum ama olan bana oluyodu sütüm geri kaçıyodu dirençl. olmamız lazım
bizim 19.günde düştü. hava alması önemli göbek bağının. düşeceği yoktu ama son günler güneşte havalandırdım, pencereden güneş vurdukça.
ateşin varsa dr.a git, ihmal etme enfeksiyon için ilaç kullanman gerekir. sağmak da işe yarar ama ateşin düşmezse gitmememezlik etme
Canim aglayip panik yapma, strese girme. Bebegin de bunu hisseder ve durum daha da zorlasir. Rahat olursan sorunun kolayca cozulecegini dusun. Hepimiz yasiyoruz benzer zorluklari ama bak asiliyor bir sekilde.
Gogus icin ilik dusta masaj yapmak iyi geliyor diye biliyorum. Bir arkadasim gunde 4-5 defa dus aliyordu hatta.
Benim bebegim de birkac gun kaka yapamiyor iki haftadir. Sarilik icin kullandigimiz ilacin yan etkisi olabilirmis. Uc gun yapmazsa bir cay kasigi saf zeytinyagi iciriyorum, bundan 6-7 saat sonra yapiyor. Tabi yapana kadar baya zorluk cekiyo kuzum..
Canim benim sutum yetmiyormus ilk ayin sonunda bebek kilo almayinca fark ettik doktor mama destegi yapmamizi soyledi basta cok uzuldum ama ac kalmasindan iyidir simdi alistim gunde 3 ogun mama veriyorum humana bol bol ictim bebegime alerji yapti sutunun cogalmasi icin cok su icmek ve bebek emmediginde sagmak bende ise yaradi gibi sutum artti.merhabalar herkese
sütleriniz ne alemde kızlar benim çok yok sol göğsümde daha çok humana aldım rezene de içiyorum ama çok sık emmek istiyor acaba yetmiyor mu kisu da çok içiyorum:26:
Birde su anda annemde yanımda annem gidince ne yapıcam diye düşünüyorum sanki o gidince beceremeyecekmişim gibime geliyor:26:kayınvalidem var ama annem gibi olmaz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?