Aynen canim bende senin gibi yapmam dedigim seyleri yapiyorum bosver bence ben cok stres oluyordum bebegime yanlis sekilde bakiyorum bakamiyorum diye sonra bir arkadasim bana anne olarak neyin dogru oldugunu hissediyorsan onu yap dedi bu soz gercekten donum noktasi oldu sonucta her bebek farkli kitaplarda yazanlari tum bebekler kabul etmiyorlar onlarinda kisiligi var simdi yeri gelince emzikte veriyorum uyumayinca salliyorumdaBen de hç yapmam dediğim şeyleri yapmaya başladım kızlar, oğlumuzu alıştırdık gece ancak bizim yatağımızda yatıyor
emzirirken uykuya dalıyor, küçük beşiğine koyuyorum gözler fal taşı gibi açılıyor, haydeee sil baştan tekrar emzir gazını al vs... valla biz de baktık aramıza alınca sesi çıkmıyor, kolayımıza geldi tabi her gece öyle yapmaya başladık ama aramızda da öyle tatlı yatıyordu, anlıyor yanında olduğumuzu melül melül gözlerimin içine bakıyor sıpa. Hep iyice dalsın kendi yatağına götüreyim diyorum, nerdeeee ben ondan önce uyuyorum.
ayrıca hala öküz gibi kiloluyum, hiç bi kıyafetim olmuyo, hala hamile pantolonumu giyiyorum. Kaç kilo verdim bilmiyorum, korse takmayı da bıraktım, karnımın çoğu gitti ama hala var. Böyle yumuşak yumuşak bi garip bişey. Zaten karnım karardı, o çizgi iyice belirginleşti, sanki tüyler de çoğaldı, ben bu kadar kıllımıydım diyorum, valla karnıma bakmak istemiyorum artık. Kuzenin nikahı var içine girdiğim bişey yok.
Ama olsun oğlum çok tatlı, herşeye değer, dün bebek arabası almaya gittik, hamileyken her şeyi almıştım sadece bebek arabası almamıştım onu da seneye yaza alırım diyordum. Hayatımınhatasıymış, dışarı çıkıcaz bebeği götüremiyoruz, hastaneye gittik kuzum battaniyelerde pişti. Bebeği bırakamıyorum kimseye, minicik çocuğu götürsen o da kötü. Neyse dün apar topar aldık da kurtulduk bu dertten.
Bebeğimi bir kere anneme bıraktım, süt sağdım bıraktım 75 cc, onu içmiş bi dakikada sonra doymamış ağlamış. O 75 cc yi sağana kadar anam ağladı benim sıpa anında bitiriyo. Dandik bi pompa almış kocam sizinki de böyle zor mu sağılıyor ya.
canım bool bool sağ göğüslerini ben mastitin kıyısından döndüm yeni doğu yaptığımda ağrıdan ölüyodum hemen pompa aldık sağdık ve rahatladım oğlum şişlikten ememiyou bile..ayyy ölüyorum.bir anda göğsüm şişti ve ateşlendim. bebeğimde kakasını yapamıyor ağlıyor kucağımda ikimiz ağlaşıyoruz.(
merhaba canım...Selamlar milllet,
Forumu dogumdan beri birkac gunde bir okumaya calisiyorum. Simdi bir derdim var ve yazma zamanim gelmis oldu boylece. Biz de kirki cikanlardaniz, hatta iki aya yaklastik. Cok sukur bebegimle ilgili her sey yolunda. Aynen ben de sallamam diyordum, simdi ya besikte ya kucakta veya ayakta salliyoruz. E mzik vermem diyordum, simdi bir numarali kurtaricim oldu. Benim sorunum kirkbes gunde biten dogum sonrasi kanamanin bundan iki gun sonra cok cok hafif tekrar baslamasibirkac gun azaldi ama bugun baya artti. Regl kadar yogun degil.. aklim karisti, tedirgin oldum. Aranizda boyle bir sey yasayan ya da bilgisi olan var mi? Dogum normal oldu bu arada.
Selamlar herkese :) burayı okuyunca biraz olsun moralim düzeliyo,yalnız olmadığımı hissediyorum,çoğumuz aynı sorunları yaşıyoruz. ben hala emzik vermemek ve sallamadan uyutmak çin direniyorum,çok zorlanıyorum ama kararımdan dönmek istemiyorum. dün 40ımız çıktı,saat 18le 20 arası ağlama krizimiz oluyo ama susturulamayacak kadar yoğun değil. bende de basur var,dün doktora gittim,proctolog diye bir krem verdi,dün gece ve sabah sürdüm,iyi geldi,aynı sorunu yaşayanlar varsa tavsiye ederim,spiral taktırıp taktırmamakta kararsız kaldım,ama nette baya kötü yorumlar okudum,o yüzden vazgeçtim. 52 kiloya düştüm yeniden ama bazı pantolonlarım sıkıyo kemiklerim genişledi sanırım biraz. göğüslerim normalde küçüktü,şimdi de 85 beden oldu,güzel oldu yani :) sütüm çok fazla Allaha şükür,kızım ne kadar emsede bitmiyo,sağarak rahatlıyorum ancak,umarım hep böyle devam eder. rezene çayını kesinlikle öneriyorum,sabah akşam içiyorum bir de bol bol su. umarım 3 aylık olunca herşey yoluna girer. hepimize Allah sabır ve kolaylık versin...
kızlar bayram gelıo ve ben hala eskı kıyafetlerime gıremıorum ustelik goguslerim o kadar buyukki badi falan gıymem ımkansız bosbol seyler gıyebilirim ancak .. kg vermeye gelince kg vermek sıkıntı değil bence asıl onemlı olan spor yapmak sıkılasmak evde kosu bandım var ama oğlum mememden 5 dk ayrılmadıgı için onu da yapamıorum .. bebek 3. aydan sonra düzelir dıolar onu beklıorum bacaklarımı alcam alamıorum kaş bıyık alamıorum kendıme bakamıorum.. bı gecen gun kuafore gıdıp kestrdım boyattım o işte .. normale ne zaman doneriz acaba
BEBEĞİ KABIZ OLANLAR DİKKAT..TEST ETTİM ONAYLADIM...TESADÜFEN KEŞFETTİM...kızlar ben kendim kabız oldum ve annal fissür müdür nedir o illete yakalandım..hemde 40'ım cıktıktan sonra..neyse kabız olmamam gerekiyor doğal olarak..ben de günde 2 kez sabah ve akşam activia probiyotik yoğurdun içine bir tatlı kaşığı keten tohumu karıştırıp yiyorum...neyse bir baktım benden önce bizim oğlan cırtt cırttt kakaya çıkıyor...hatta bezden taşmış bugün...haberiniz olsun dedim:)))))
aaahhh ahhhh canım sormaaaa.....en azından sen saç kestirebilmişs,in ben onu bile yapaöadım henüz....iiice saldım gitti.....hiç beğenmiyrm kendimi......
kilo lonusuna gelincw hiç sorma canım oda ayrı bi dert benim için....aynen eski kıyafetlerime girmem mümkün değil...
10 kilo fazlam var umarım yaza kadar verebilirim..tonbiş tombiş dolaşıyorm yaaaaaaaaaa
selam anneler bizde bugün doktora gittik tam 1 aylık olduk doktorum kilo alımının sınırda olduğunu söyledi benim sütüm geç geldiği için mama wermiştik ama çok az vermişiz ilk hafta 400 gr kadar düşmştü kilosu doktorumuz mama takviyesi yapmak istermisin dedi bende çok şart değilse vermiyim dedim o da bana bir ilaç olduğunu yan etkisinin anne sütünü arttırdığını bebeğe de dokunmadığını söyledi isteyen olursa yazarım ismini ben henüz başlamadım inşallah işe yarar
kızlaaar,sizce emzirirken saç boyatmak sakıncalı mıdır?
canım bool bool sağ göğüslerini ben mastitin kıyısından döndüm yeni doğu yaptığımda ağrıdan ölüyodum hemen pompa aldık sağdık ve rahatladım oğlum şişlikten ememiyou bile..
merhaba canım...
adet olmuşsun büyük ihtimal.. benim 30.gün kesildi bi kaç gün sarı akıntı oldu sonra tekrar az az kanamam oldu sonra tekrar sarı akıntı 37.gün fln bi kaç damla kan geldi ertesi günde foşurt adet olmuşumeskisi gibi adet sancısı çekmedim ama hafif kasıklarımda sancı oldu canım..
kızlaaar,sizce emzirirken saç boyatmak sakıncalı mıdır?
merhaba kızlar
benim oğlum 30 ağustosta 2 aylık olucak . günüzleri hiç uyumuyor memede uyuya kalıyor veya dizime yastık koyuyorum dizimde biraz uyukluyor ne zaman bir yere koysam zırt saniyesinde uyanıyor be ne yapıcam sizde bunu yaşıyormusunuz
ayrıca süt konusunda çok dertliyim
her şeyi ama aklınıza gelen her şeyi yapıyorum yine az yine az özel bir bilgisi olan varsa lütfen yazsın mama takviyesi günde 3*4 defa yapıyorum ama bu kadar uğraşmaya sütüm neden az stresim yok kendimi çok yormuyorum da neden böyle
doğumda 8 kilo hastanede bıraktım geldim ama süt olsun diye uğraştıım için çok ciddi kilo aldım yemesem iyice sütüm kaçıyor
gerçi kiloyu takmıyorum sonra veririmde bu süt olayını ve kucak olayını ne yapmalı
kuru dut cnm cok fayda edıomus ben denemedim formulunu de bilmiorum ama bi bakarsın netten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?