2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ayyyyy canımmmmmmmmmmmmmmm
sayende rahat ettim...
benim cimcime bayıldı saç kurutma makinesi sesine mışıl mışl uyuyo şimdi.....
çok ama çok teşekkürleeeeeerrrrrr

kızlar merhaba,yarn 40ımız çıkıcak inş.doğum yaptığım günden beri giremedm,elimi kolumu bağladı bu kız,o uyuyunca koştur koştur ev işlerine saldırıyorum,akşamda eşim evde oluyo bi türlü yazamıyrm size.arasıra giriyrm ama yazamıyrm.dün bugünde sütümle boğuşuyrm.azaldı,her duyduğumu yapmaya çalışıyrm çoğaltmak için,hah kızım yine hissedip uyandı..

kızlar şu rezene çayının tarifini verebilir misiniz, ne kadar içilecek bebeğe de verilecek mi vs. gaz için en iyi yol bu mu?

bi de oğlum üşüttü tabi ben de, emerken hırıltı geliyor, napıyım var mı bi önerisi olan. Gece terliyor farkettiğimde hemen değiştiriyorum ama ben farkedene kadar üşüyor tabi, altını değiştirirken, üstünü değiştirirken de üşüyor, bi de göbeğine de hep çiş yaptığı için o da üşütüyor kuzumu, nasıl koruyacağımı şaşırdım ya, siz napıyosunuz

Selam kızlar bebişlerden fırsat kalmıyor artık foruma :)))) ben doğum parası alan var mı onu merak ettim.. bayramdan sonra ben de gideceğim inşallah ama alan varsa sorayım dedim???

Canım geçmiş olsun benim perimi de dün doktora götürdük gaz sancısı var afedersin kakasını yapamıyor diye. doktorumuz (doğumuna diren doktordu) çok iyi takipçi ultrason idrar kültürü falan yaptı kültür 3 gün sonra da çok şükür ultrason iyi çıktı. onun önerisi humana rezene çayı (kimyonlu) akşamları 30 ml ver dedi. Milupa aptamil Conformil 1 verdi bir de bifiform drops bebekler için gaz giderici verdi çok şükür dünden beri pırt pırt ))))
bebişin üzeri değiştiriken üşüyorsa sırtına küçük bez koy terini alsın bir 10 dakika sonra klimayı aç ya da fan varsa öyle soy-giydir. çiş için de prima utra comfortu öneririm altı 1 kilo çiş dolsa da cildi kupkuru oluyor elimi bastırsam da çiş gelmiyor. 25-29 arası değişiyor fiyatları ama almanı öneririm rahat edeceksin hem sen hem bebiş )
bütün anneleri ve bebişleri öpüyorum!! benim minnak perim Lara'm da uyandı emme vaktiiiiiiiii :)))))))))

Kızlar bayramda bebeklerinizi kalabalığa sokacakmısınız yani bayram gezmesi yapacakmısınız
ben hasta olmasından korktuğum için bir yere götürmiycem heralde
hasta olabilirler cnm belli olmaz ki. daha küçükler...
biz bir kaç yere gideceğiz sanırım. ama ben de çok konuşulacağını düşünüyorum.
yok bu kucağa alışmış, yok kucağa alıştırmışsn, yok neden kucağa alıştırdın.emizirip yatırsaydın öyle alışırdı.nasıl alıştırırsan öyle olur...
sanki ben çok memnunum kucağa alışmasından.ama biliyorum konuşacaklar işte kayınvalidem ayrı konuşuyor zaten.birkere bile arayıp sormaz ama yorumlarını eksik etmez. kucağında uyur kalırsın boğarsın çocuğu emzirirken diyip duruyor

Kızlar bayramda bebeklerinizi kalabalığa sokacakmısınız yani bayram gezmesi yapacakmısınız
ben hasta olmasından korktuğum için bir yere götürmiycem heralde

bende götürmicem bebbişi uyutup k.v. ye bırakıcam o esnada gezeriz artık

bende kolik cd de bebeğinız ağlamasın ı dinletıorum bazen uyuyo bazen yemıo :) ama o fon mak. sesinden nefret edıorum basım agrıo resmenn

ben nezle oldum cnm bebişe de bulastı dr.a gittik okyanus suyu verdi burnuna damlatıoruz baska yapıcak bişi yok dedi ama ateşi çıkar veya cok oksururse getirin hemen dedi..

Kızlar valla sıkıntımız hiç bitmiyor beee akşama kadar emzir gazını çıkar uyut tekrar emzir gazını çıkar kısır döngü devam edip gidiyor bizim bebede de bi gaz var maşallah çıkar çıkar bitmiyor hele akşam altıdan sonra iyice cozutuyor çocuk kıvranıp duruyor memede şuna bi çare bulabilseydim o iğrenç rezeneyi içmektende bıktım artık(

ben nezle oldum cnm bebişe de bulastı dr.a gittik okyanus suyu verdi burnuna damlatıoruz baska yapıcak bişi yok dedi ama ateşi çıkar veya cok oksururse getirin hemen dedi..

canım çok geçmiş olsun okyanus suyu işe yarıyor ama demi bizimkinin de sabah kalktığında burnu tıkalı oluyor damlatıyorum iyi geliyor biraz rahatlıyor yavrum

bebeği hasta eden terleyip soğumasıdır. başının terlemesi yine normal de sırtı terliyosa sıcakta kalıyo demek ki. az giydirmeyi dene. terlediği sürece mutlaka üşütür.
memede dinlenirken geliyosa hırıltı üşütme değildir. boğazında süt olduğundan hırıldar.

ben bilerek alıştırdım kucağa, benim ihtiyacım var bebeğimin kucağımda olmasına herşeyden önce. doya doya yaşamak istiyorum bu sevgiyi.
güven duygusu açısından da kucağa almak gerekiyo zaten, hiç takma milleti

kaynanam da banyo yaptırırken abdest aldır diyo uzun uzun, oldu hasta edeyim bebeği

Son düzenleme:

burnu çok tıkalı değil şimdilik ama iki gündür arada öksürüyor, artarsa ben de götüreyim.

ya ben de aktardan normal rezene aldım kaynatmak için, o olmuyor mu şimdi?

Bez konusuna gelince prima premium care kullanıyordum sonra aktif bebek kullandım şimdi de prima yeni doğan aldım, en iyisi yine sonuncusu oldu. Ama ben hiç ultra comfort diye bi ürününü görmedim bakayım ona da.

Bugün eletrikli soba yakmaya başladık, elbiselerini ısıtıp ısıstıp giydiriyorum. Ya bi öksürüyor, hapşırıyor içim gidiyor, hasta olmasın kuzularımız Allah beterinden saklasın. Annelik ne garip şey, iki dakika ağlasın mahfoluyorum.

geçmiş olsun bebişine..
aktardan rezene aldım ben, bir bardak suyu kaynatıyorum, kaynarken 1-2 çay kaşığı rezene atıp 5 dk kaynatıyorum. sonra demleniyo biraz.
kendim içiyorum bunu, bebeğe de gazı olduğu zamanlarda birkaç çay kaşığı veriyorum yetiyo. 30 ml falan fazla ya

sırtı da terliyor canım, bazen bez koyuyorum, bazen komple değiştiriyorum, çünkü soyunca daha çok üşüyo. Öyle üstünü gece çok örtmüyorum ama yine de terliyor. Hırıltı dışında hapşırmaya ve öksürmeye de başladı. Dr. a götüreyim diyicem yine dayayacaklar ilacı, eşim de ben de bebeklere çocuklara ha bire ilaç verilmesine sinir oluyoruz. Bence önce doğal yöntemler denenmeli önce. Mesela saplık ocağından d3 vitamini verdiler ya onu 3 yıl boyunca her gün kullanacakmışız ne saçma niye üç yıl boyunca çocuğumu ilaca mahkum ediyorlar, kendi dr.muza da sorduk o da kullanın dedi. Yok mu bunun başka bir yolu, eskiden d3 damlası mı vardı.

Bu arada bebeğe nasıl abdest aldırılıyormuş canım?

sağol canım ben de öyle yapayım

bi ablam söyledi bebeği hasta eden terlemesidir diye, çok mu sıcak niye terliyo ki bebeğin? hasta olduğundan terliyodur belki, normalde de terliyo muydu?
canım hergün bol bol güneş görse gerek olmaz belki D vitaminine. eskiden raşitizim fln çok olurmuş, bacakların parantez olması yani.
ben de hoşlanmıyorum ama veriyorum mecbur.

normal abdest alır gibi ellerini ağzını burnunu elini kolunu yıka dedi, küçücük bebek üşür ya, zaten abdestlidir bebekler. laf işte.

sevgili dermet..gözlerime inanamadım...oğluşun benimkine o kaddddaar cok benziyor ki şoka girdim resmen...az önce eşimi kekledim resmen...bak dedim nasıl çıkmış bizimki dedim..baktı baktı baktı, bu ne zaman çekildi demez mi?????? sen yanına 52 günlük yazmışssın ya, o sebeple uyandı, arkasından da "bu benim oğlum mu?" diye teyit ettirdi..muhohahahaha... yoksa daha işletirdim..zira bizimki 49 günlük...allah bağışlasın, çookk tatlı oğluşun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…