2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

umutluay canım bebeğin doyuyo di mi? sütüm az olduğu zaman öyle yapıyo benimki.
doyduğundan eminsen başka bi derdi de yoksa yormayı dene bebeğini. konuş, elleriyle ayaklarıyla oyna.
geceleri uyumadan önce banyo yaptır, sık banyo iyi gelir hem uyur hem çabuk büyür.

bir de masaj yapabilirsin, netten araştır, bikaç sabah yaptım sonra hemen uyudu banyo yorgunu gibi. ama üşütmekten korkuyorum her zaman yapmıyorum.

uyumaya niyetleri yoksa uyumuyo bu veletler, bazen yapacak hiçbişey de olmuyo

kızlar bebeğinizde aşağıdaki belirtiler varsa hemen çocuk gastroenterolojiye götürün.

*mukuslu ve köpüklü kaka
*emerken hemen şişkinlik olması
*emerken ağlayarak kendini geri çekme
*yoğun gaz
*uykuya dalmada güçlük ve uzun süren huzursuzluk

biz başta amip kisti diye yanlış bir teşhisle zaman kaybettik ama ilaç vermedi dr umuz allahtan.laborant karıştırmış.kakadaki lökositle amip karıştırılabiliyormuş.çok iyi bir lab. da tahlil yaptırmak önemliymiş.ama ne ateş vardı ,ne kusma ne de kanlı ishal.çocuk gastroya götürdük sonra.laktoz intoleransı çıktı.şimdi her emzirme öncesi damla kullanıyorum çoğu şikayetimiz geçti ama emerken şişiyor ve kakası hala mukuslu.çok zor ve üzücü günler geçirdim.allah kimseye vermesin.kaka tahliliyle ortaya çıktı.uzun süren mukuslu kakası veya köpüren kakası varsa ihmal etmeden götürün.

bebekler açta olsa tokta olsa bi sorunu olduklarında sürekli meme istiyorlar.kendilerini öyle rahatlatıyorlarmış.benimkide bi ara hiç uyumuyodu sadece memede emerken uyuyodu.baktım oda helak oluyo bende hiç yapmam dediğim bişi yaptım emziğe alıştırdım.en azından sürekli memede kalmaktansa emziği veriyorum onunla oyalanabiliyo.
gazı yoksa altı temizse karnıda toksa ve bebek hala uyumuyosa büyük ihtimal fazla uyarıldığındanda olabiliyo.çok fazla uyanık kaldıklarında uykuya dalmaları çok zor oluyo.bende ne sıkıntı çektim bunlardan anlatamam.hiç uyumuyodu emiyodu uyuyodu yerine koyuyodum açıyodu gözlerini.şimdi 46 günlüğüz artık 5 saat hiç uyanmadan uyuyabiliyo.mesela dün gece 12 de uyudu 5.30 da kalktı emdi geri 6 da uyudu 10 da kalktı.akşam 12 olana kadar arada 1 er saatlik uyku uyuyo.düzenimiz şimdilik böyle bakalım.ben uykuya alışabilmesi için ev tipi otokoltuğu olabilen anakucağı cardı onda uyutmaya başladım.emzirip gazını alıp altını temizleyip azına emziği takıp ona koydum uyumaya başladı.koltuğa oturuyodum yerede onu koyup ayağımlada hafif sallıyodum.bikaç gün böyle yapıp sonra uyuduğunda yatağına koymaya başladım.uyanmamaya başladı emzirip gazını alıp direk yatağına koyuyorum orda dalmaya başladı.

yani baya uğraşttım bu uyumaya alışabilmesi için.kurtarıcımda emzik oldu.uyanık olduğunda vermiyorum sadece uykuya geçmesi gerektiği zaman veriyorum.zaten aldıktan sonrada atıyo azından.

kızlar en başta moralinizi yüksek,içme suyunuzu bol tutmanız lazım
bu formülü bizim topikten arkadaş verdi ama sadece 1 hafta uygulayın ve sakın ölçüleri 2 katına çıkarmayın daha bol sütüm olsun diye.ben 3 kat yaptım cırcır yapıyor.ve kaynama süresi önemli

*yarım lt içme suyunu kaynat.1 avuç dolusu dut kurusunu(toz var diye yıkayıp atıyorum hemen) kaynar suya at.kısık ateşte ağzı kapalı sadece 5 dk kaynatıp için.bu 1 günlük ölçü.sakın süreyi ve miktarı aşmayın.1 hafta sonra aynısını incirle yapın.lıkırtı gelince de lütfen bana dua edin.kızım laktoz intoleransı denen illetten kurtulsun.

piyasa kanguruları cok kotu.
bakın dogru taşıyıcı/yanlış taşıyıcı ayrımı boyle anlaşılır. bebeğin bacakları taşıyıcı tarafından desteklenmiyorsa, sadece bez bolgesinde baskı uyguluyorsa o taşıyıcıyı almayın. bebeğe de yazık sırtınıza da :)
şimdi ben wrap slingin bağlanmışını yaptırdım. onu oneririm.

slm annişler
kuzucuklar nası
bizim hala uyku problemimiz sürüyor malesef......
hep meme + memede uyku......

cnm ya aynı durumdayız eşim işteyken hele krizdeyim ... çevremdekiler cok kotu alısmıs yandın dıolar napıcam bılemıorum 3 aydan sonra duzelir dıolar ama guvenmıorum artık bu soylemlere

bnde fenalardayım memede uyuor cnm ana kucağına alıorum ağlıo ne zaman gecıcek bu donemler

ben aslında hergun yıkamak istiyorum cok kusuo ustu bası batıo devamlı ama sansa kıs bebeği oldular mecbur 3 gunde bir yıkıorum

cnm bn doğduğu gunden beri emzik kullanıyorum ama uykuya faydası olmuo maşallah senin kuzuna

ben aslında hergun yıkamak istiyorum cok kusuo ustu bası batıo devamlı ama sansa kıs bebeği oldular mecbur 3 gunde bir yıkıorum

bir gün yıkıyorum bir gün yıkamıyorum, yıkanmadığı gün daha huzursuz oluyo. kusmasının yıkamakla ilgisi yoktur bence, başını yukarda tut sürekli biraz azalır kusması.
özellikle emdikten sonra pozisyonuna dikkat edince daha az kusmaya başladı.

evet cnm yastık kullanıyorum bende kustugu için

canım yaaaa bizde de aynı durum söz konusu maleseff......................çok yoruldum çoooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkk..................

ahhhhhh keşke bende aloştırabilsem şu emziğede memişlerim biraz rahat etse.....ama zooorrrrr gibi görünüyor sanki....resmen oyun yapıyo cadı memeyle ne zaman versem ya öğürüyo,yada ağzını kapatmoıyo...çok bilmiş....

canım deniycem mutlaka
umarım en kısa zamanda minik prensesin düzelir.....
cnm ya aynı durumdayız eşim işteyken hele krizdeyim ... çevremdekiler cok kotu alısmıs yandın dıolar napıcam bılemıorum 3 aydan sonra duzelir dıolar ama guvenmıorum artık bu soylemlere

ay canım yaaaaaaaaaa artık inanmıyorum bu laflara ben yok 40 çıksın düzelir dediler 40 ı çıktı bişey değişmedi....şimdi banada 3 aydan sonra düzelir diyolar...hiç inanasım gelmiyoo artık umudumu tamamen yitirdim.....
oyuncak oldum resmen memişler dışarda dolaşıyorum boşta olsa hep meme istiyorr....aç diye düşündüm mama verdim yok mümkün değil içmiyoo ağzında biriktirip dışarı tükürüyoooo

selam kızlar bu aralar iyice azıttı benim oğlan durup dururkrn birden ağlıyo durmadan kucakta gezmek istiyo vs vs.. sizlerin şikayetlerinin aynısı yaniii
bi uyku düzeni oturtamadık maalesef, büyüme atağıdır geçer diye avunuyorum artık.
benim oğlan emzik almıyordu öğürüyordu şimdi avent kullanıyorum onu sevdi sanırım, sling almak isteyenlerede wrap slingi öneririm ben kendim yaptım dışarıda ve evde sürekli kullanıyorum.
gaz için doktor metsildamla verdi ilk başta iyiydi sanki ama sonradan kabız oldu bebeğim ilaçtan mı bilemedim, nurse harveys de işe yaramıyor galiba, bu gaza bi çözüm bulamadım emerken habire gaz yutuyor

Benim kuzumda kopuklu kaka yapiyo memedede huzursuz ben kaka yapmakta zorlaniyo saniyordum

bizde malesef uyku düzeni denilen şeyi oturtamadık....
aaaaa aventin emziğini tuttumuuuuu.acaba bende mi denesem aventi....aslında ya tutmazsa diye düşündüğüm için çok parada vermek istemiyorum...evde emzik koleksiyonumuz oldu....

bende metsil damla kullandım ilk defa bugün,
benim kuzucukta emerken hep gaz yutuyo sanırım memeyi ağzına tam alamadığı için oluyo...

bnde fenalardayım memede uyuor cnm ana kucağına alıorum ağlıo ne zaman gecıcek bu donemler

doyduğunu düşünüyorum aslında çünkü uyku aralarında veriyorum almıyor memeyi.masaj yapıyorum, yoruyorum yok yok. bir huzursuzluğu var anlayamadığım.
hergün banyo yaptırmıyorum ben.tek başıma daha hiç yaptırmadım. eşim de geç geliyor.3-4 günde bir yaptırabiliyorum(
bugünde burnu dolu...o tek kullanımlık damlalardan damlattım. hapşurdu biraz çıktı ama hala var. burnu dolu yani. nasıl boşalacak o burun anlamadım. burnunun dolu olması da onu huzursuz ediyor.sabah tam dalacakken nefes alamadı burnundan o yüzden uyandı mesela.:44::44::44:

haaa bir de bugün kalça ölçünü yapılacak kuzuma. nasıl bişey bilmiyorum bakalım.
haftayada ikinci düzey işitme testi yapılacak.sarılık olmuştu bir gün hastanede yatmıştı. o yüzden ikinci düzey test yapmaları gerekiyormuş.
yazık yavrum hep hastanede gibi geliyor bana.sabahta burnu dolu nefes alamıyor bir de başladı öksürmeye.bende ağladım bakamıyorum yavruma diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…